Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote: onaj cvikeras brani sve pod milim Allahom
BHF_Manijak wrote:I ne razumijem isticanje Marinovicevih odbrana??? To mogu samo uraditi rukometne analfabete!
Car.
Nalet huje, ali kad realno pogledas jos jednom te situacije, vidjet ces da je fakat od tih odbrana bilo 2-3 vvrhunske!
I u pravu je Cvrcak, mi imamo generalno qrac mentalitet, slagao se neko ili ne. Nevezano sad za ovu utakmicu, vec generalno. I u zivotu, pa tako i u sportu.
Tomahawk11 wrote:Cekaj malo, Austrijanci su goli prisjek....pa sta smo onda mi??! Dobise nas ljudi rutinski.
Pa isto prosjek. To ja tvrdim cijelo vrijeme.
Austrijanci su čisti evropski prosjek, bez ikakve dileme. Al' dobro. Vas je očito Anel Džanković uvjerio da je Austrija "favorit iz sjene za osvajanje prvenstva"
Nije me niko nista uvjerio. Bio bih najsretniji da smo ovo danas dobili. Medjutim, nakon jucerasnjih utakmica, bojao sam se ovakvog scenarija.
Vidio sam koliko su Austrijanci brzi i to nam je dohakalo u drugom poluvremenu (u prvom smo ih i drzali).
Prosjek, eto, oni, prosjek mi. Da nam bi kako izboriti drugi krug, bilo bi mjera.
Sutra trening u dvorani sa kosem .. Sa jedne na drugu stranu ko pogodi iz jednog pokusaja ima pravo bacati duge lopte .. Pa majku mu jebem i ona jedna sto je pala u ruke nasima oni se sudarili..
Ma kakav mentalitet, nema tu suhe kvalitete jednostavno.
Ovi naši što još i igraju u kvalitetnim klubovima, uglavnom imaju malu minutažu, kao Karačić u Meshkovu ili Toromanović u Creteilu. A za Terzića kao našeg nominalno najboljeg rukometaša sam već rekao, Marković nema pojma kako da ga iskoristi, ne bi ni osjetili da ga nema u reprezentaciji.
Pa recimo Burić je drugi golman Gorenja, a Grahovac brani u 2. francuskoj ligi.
Ovčina igra u Katru, prije toga samo u našoj ligi(premda ja mislim da on ima potencijal za velike stvari, ali stvari stoje ovako trenutno).
Uz to je Panić povrijeđen, a recimo baš on zna baciti dobru loptu za kontranapad. Prce jedva skrpljen za prvenstva.
Faruka Halilbegovića, našeg vjerovatno individualno najkvalitetnijeg beka u napadačkom dijelu igre, Marković je zbog ponašanja prekrižio iz reprezentacije.
Naš najbolji mladi rukometaš Lončar je otišao u Pick Szeged, i kao što gledam, Mađari će ga privoliti da igra za njih. Mi nemamo kao recimo Makedonci klub kao Vardar ili Metalurg koji mogu bez problema dovoditi najbolje makedonske igrače.
Da ne pišem više. Mi ako pobijedimo Tunis i završimo četvrti u grupi možemo se udarati nogom u guzicu.
SkyLimit wrote:Ma kakav mentalitet, nema tu suhe kvalitete jednostavno.
Ovi naši što još i igraju u kvalitetnim klubovima, uglavnom imaju malu minutažu, kao Karačić u Meshkovu ili Toromanović u Creteilu. A za Terzića kao našeg nominalno najboljeg rukometaša sam već rekao, Marković nema pojma kako da ga iskoristi, ne bi ni osjetili da ga nema u reprezentaciji.
Pa recimo Burić je drugi golman Gorenja, a Grahovac brani u 2. francuskoj ligi.
Ovčina igra u Katru, prije toga samo u našoj ligi(premda ja mislim da on ima potencijal za velike stvari, ali stvari stoje ovako trenutno).
Uz to je Panić povrijeđen, a recimo baš on zna baciti dobru loptu za kontranapad. Prce jedva skrpljen za prvenstva.
Faruka Halilbegovića, našeg vjerovatno individualno najkvalitetnijeg beka u napadačkom dijelu igre, Marković je zbog ponašanja prekrižio iz reprezentacije.
Naš najbolji mladi rukometaš Lončar je otišao u Pick Szeged, i kao što gledam, Mađari će ga privoliti da igra za njih. Mi nemamo kao recimo Makedonci klub kao Vardar ili Metalurg koji mogu bez problema dovoditi najbolje makedonske igrače.
Da ne pišem više. Mi ako pobijedimo Tunis i završimo četvrti u grupi možemo se udarati nogom u guzicu.
Da ovo je sasvim sigurno vrlo vrlo realno sagledavanje situacije i onoga cim raspolaze nasa reprezentacija. Na mentalitet se mozes vaditi kad imas kakav takav kvalitet a mi smo poprilicno igracki tanki i u svemu tome dese se i pehovi sa povredama.
Šteta velika, Austrija se nudila i to dobro u prvom poluvremenu, fulili su par zicera i sedmerac, imali smo šansu da utakmicu uzmemo u svoje ruke, ali drugo poluvrijeme ispod svakog nivoa. Dva gola za 15 minuta i lošije ekipe od Austrije bi kaznile... šteta, nadao sam se da možemo povoljan rezultat izvući, ali ima još da se igra pa ćemo vidjeti šta se da ispraviti...
Mi smo uradili ono osnovno, uzeli Irana Uzet ćemo još jednu sigurno do kraja, i vjerujem da će to biti dovoljno. Na kraju, vjerujem da će Hrvati u zadnjem kolu igrati pod ručnom ako nam bude trebalo
hodža wrote:Mi smo uradili ono osnovno, uzeli Irana Uzet ćemo još jednu sigurno do kraja, i vjerujem da će to biti dovoljno. Na kraju, vjerujem da će Hrvati u zadnjem kolu igrati pod ručnom ako nam bude trebalo
Da ne ostane koji slučajem opet samo na Iranu, ko na SP u fudbalu, copy paste. Neće valjda.
ja ovim momcima ne mogu i nemam prava nista zamjerit, kako god da odigraju do kraja prvenstva. Oni su izbacili jedan Island, to je isto da smo u fudbalu prosli Portugal u barazu, ili onda da smo isli ispred Franscuske kao prvi u grupi.
hodža wrote:Mi smo uradili ono osnovno, uzeli Irana Uzet ćemo još jednu sigurno do kraja, i vjerujem da će to biti dovoljno. Na kraju, vjerujem da će Hrvati u zadnjem kolu igrati pod ručnom ako nam bude trebalo
Ako ne uzmemo jednu prije toga s Hrvatima nam je revijalna.
AhmetShabo wrote:ja ovim momcima ne mogu i nemam prava nista zamjerit, kako god da odigraju do kraja prvenstva. Oni su izbacili jedan Island, to je isto da smo u fudbalu prosli Portugal u barazu, ili onda da smo isli ispred Franscuske kao prvi u grupi.
Tacno!
I ja mislim da nam je ovo danas "plafon"!
Pa vi to protumacite kako god hocete.
Nema tu igraca koji mogu napraviti razliku,jedan na jedan,koji ce preuzeti odgovornost...
Nema tu kuveta,sto bi se reklo...
Jebi ga!
Svakako nam je lijepo vidjeti zastavu tu,cuti himnu...
@Cvrčak je u pravu, ponese čovjeka pa malo opsuje i uvrijedi, ali ako ćemo realno jesmo qarina kad je najpotrebnije u svim sportovima i kad je jedna od onih "odlučujućih"..20 godina se u svim kolektivnim sportovima takmičimo, ali daleko je više izgubljenih tekmi gdje se poraz mogao izbjeći, nego pobjeda kojima se malo ko nadao..ono ne da je više, nego je razlika neuporediva, i to jeste do mentaliteta ogromnim dijelom...mi danas nismo igrali sa Francuskom da je samo pitanje bilo sa koliko goolova ćemo zijaniti, Austrija na papiru možda jest bila favorit, ali ako si mogao, pa pizda mu materina uzmi tu pobjedu koja ti je otvorena i dođi na prag drugog kola da se šampanjac otvori, a ne ko žaba igrati čitavo drugo poluvrijeme i biti deset i više napada bez datog gola, a prvo odigraš gol za gol gdje si realno i bio bolji i pokazao da se može do pobjede...košarka isti qrac bila godinama, fajtaš se čitavo poluvrijeme i onda famozna treća ili četvta četvrtina i protivnik te rastoči i ti na kraju ili malo ublažiš poraz pa ko se ko biva vadiš nije toliko loše uzimamo slijedeće (a onda i slijedeću zijaniš) ili te protivnik iskara do kraja...kod nas je dvije decenije "malo nam fali" i momci su se borili, ali ja se prvi zapitam je li to baš tako i da je samo do toga?....Ovo večeras se moglo uzeti, niko me ne može ubijediti da nije, ali ko što napisah deja vu godinama u svim sportovima...nikako se tog luzerskoh mentaliteta odreći....Island u rukometu i Litvanija u fudbalu su izuzeci, ali mi se 20 godina takmičimo, nismo novoosnovana država pa da pričamo, polako, biće.....biće, ali kad ?
Pogledaj kako Austrijanci igraju u dva poteza kad mi izgubimo loptu, golman ili neki igrač je odmah baca i već sekundu kasnije jedan austrijski igrač je sam ispred našeg golmana. Nema komplikovanja.
A kako je to izgledalo kad mi pokušavamo izvesti kontranapad, vidjeli ste svi. Pa samo iz tih situacija propustili smo priliku da postignemo četiri ili pet lahkih golova.
I to nije mentalitet, to je kvalitet, odnosno nedostatak istog.
Naravno da je i do (ne)kvaliteta jednim dijelom...ali nekad i sa nešto manjim nekvalitetom možeš do pobjede ako se to na terenu golim okom fino može vidjeti... ako si pametan....jer ako su 30 i nekom minutu imaš neriješen rezultat, i onda deset minuta i više ne možeš dati gola i čak i u toj sitiaciji opet na kraju izgubiš "samo" dva razlike, ili ako imaš igrača više nekoliko puta a ti i u toj situaciji ili odigraš neriješeno ta dva minuta ili čak izgubiš, pa valjda je normalno da kad imaš dva minuta igrača više da za taj period nešto napraviš, a ne da nazaduješ..... nešto onda tu nije u redu, to onda znači da se poraz mogao izbjeći...čime opet dolazimo do toga da je previše toga svih ovih godina "moglo se, ali eto nije..."
Protiv Makedonije igrati 5-1, pa šta bude. Ako Lazarova ostavimo na brisanom prostoru - bit će streljana. Ja ne bih bježao ni od 3-2-1, već sam o tome pisao, ali očito selektor misli da nemamo dovoljno brzih igrača za taj sistem. Aposlutno ovlastiti Malinovića, Čelicu, Prcea, Karačića da šutaju koliko god hoće, jer kako sam imao priliku vidjeti makedonske mrge na liniji se neće dati upecati pet puta kao Austrijanci.
Imali smo dobro suđenje u prve dvije utakmice, bez obzira odakle dolazile sudije.
Oni Korejanci što su nam sudili protiv Irana su imali čudan kriterij, za ružan pogled prema protivničkom igraču isključivali su na dvije minute. No držali su ga za obje ekipe.
SkyLimit wrote:Pogledaj kako Austrijanci igraju u dva poteza kad mi izgubimo loptu, golman ili neki igrač je odmah baca i već sekundu kasnije jedan austrijski igrač je sam ispred našeg golmana. Nema komplikovanja.
A kako je to izgledalo kad mi pokušavamo izvesti kontranapad, vidjeli ste svi. Pa samo iz tih situacija propustili smo priliku da postignemo četiri ili pet lahkih golova.
I to nije mentalitet, to je kvalitet, odnosno nedostatak istog.
Pa da je tako jednostavno igrati te kontre onda ne bi austrijanci doveli bbrazilca na krilo koji je uzgred receno prije toga bio atleticar, karatista i sta ti ja znam sta......da igras na kontre ti moras imati igraca brzog kao metak da bi ostao sam na protivnickoj strani i takvih igraca a da su stvarno klase i nema bas puno evo recimo u nasoj grupi. Momci su pokusali bacati kontre i nije islo ni protiv Irana ni protiv Austrije i generalno to ne ide jer nemamo brzo krilo.
Ipak moje je misljenje da smo mi veceras izgubili zbog malog broja suteva iz daljine jer austrijanci nemaju visoke igrace u odbrani i moglo se to vise resetati. Golman austrije nije bas vrhunski kad lopte idu po zemlji ali dobro sad mi mozemo svi pametovati ali nikako ne smijemo momcima osporiti zelju i borbenost. Za vise domete treba cinjenica je i bolji roster kojeg mi nemamo. Ipak mislim da ova prica nije gotova i da ce na ovom SP biti jos svasta. Nisu ove sljedece utakmice takve da se ne mogu dobiti pa cak i ona protiv Hrvatske bez ikakvog pustanja jer recimo ako neko ima igrace koji se mogu hrvati sa Vorijem onda ih imamo mi. Kako god prvi put gledam nase rukometase na SP, prosle godine fudbalere, kosarkasi se palsirali na EP.....pa nije to bas tako grdno, naprotiv, to je pomak ali za vise prije svega se mora puno puno ozbiljnije pristupiti sportu u nasoj zemlji, nasim ligama, nasim klubovima pa ce pomaci biti jos veci. Kad pogledas nasu fudbalsku, kosarkasku i rukometnu ligu ja sam sretan da reprezentacije uopste i imamo.
SkyLimit wrote:Imali smo dobro suđenje u prve dvije utakmice, bez obzira odakle dolazile sudije.
Oni Korejanci što su nam sudili protiv Irana su imali čudan kriterij, za ružan pogled prema protivničkom igraču isključivali su na dvije minute. No držali su ga za obje ekipe.
Sudije u prvoj utakmici cista 10-tka i da smo iszgubili a u drugoj mozda su malo nasjeli na par foliranja austrijskih igraca i popustili pod pritiskom austrijske klupe. Mada bi bilo neposteno reci da su uticali na rezultat. U svakom slucaju najveca greska je iskljucenje Vranjesa