Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Zgoljo

#2926 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Zgoljo »

1.Izborni zakon-sta fali prekrsiti neka osnovna ljudska prava i to ugraditi u Ustav da bi Draganova klika vjecno bila na vlasti.Na kraju krajeva,i za same Bosnjake je bolje da se to ucini,time bi pokazali da kao brojniji narod imaju osjecaja i to bi relaksiralo odnose.

2.Treci entitet-sta fali dodatno podijeliti zemlju po principu,hrvatska kuca-hrvatski entitet pa dvije bosnjacke bosnjacki entitet,prvi dio ulice hrvatski entitet,sredina bosnjacki a zadnji dio basta meni,bašta tebi.Na kraju krajeva to je dobro i za same Bosnjake jer cemo se bolje razumijevati i zivjeti skladnije i sa vise uvazavanja.

3.Otcjepljenje(pripajanje Hrvatskoj)-sta fali,svakako smo vec etnicki podijeljeni.Na kraju krajeva to je dobro i za same Bosnjake,imat ce svoju drzavu,bolje cemo se postovati i suradjivati.

4.Demontaza "bosnjacke drzave",eliminisanje Bosnjaka,sto ubijanjem,sto istjerivanjem,sto "vracanju korijenima"-sta fali,to su svakako povijesno krscanski/hriscanski prostori,samo se "ispravlja nepravda".Na kraju krajeva i za same Bosnjake je dobro da nestanu.
:zzzz:
Kolinda

#2927 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

:thumbup: :run: :thumbup: :skoljka:
Fudo387 wrote:
Kolinda wrote:Cepajmo se levo desno
Dobro je Milojko, drugi put se malo bolje kamufliraj.
Ja sam ipak rođen dok je vaš omiljeni nakon Mesića najdraži predsjednik Tito bio živ pa tako da sam učio Srpsko-Hrvatski i ćirilicu .A Srbiju posjetio malo nakon smrti velikog vođe nabijem ga na neku stvar . Tako da kamuflaža nije potrebna .
direstraits0078

#2928 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by direstraits0078 »

^^^

Ljudi, ovo je cirilicar licno i personalno, da ne kazem osobno. Kako samo ovako pade qrcu za usi, da mi je znati...
Alfons Kauders

#2929 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Kolinda wrote:
prog321 wrote:Sverc komerc. Svaka uvozna suga je registrovala svoj biznis u Hercegovini i Sarajevu.
Po meni najbolji su Zenicko-dobojski i Podrinjski kanton jer jedini izvoze vise nego uvoze.
BPK je uz KS najveći sisavac proračunskog novca jer koeficijent od 1.8 i 2.0 sve ostale stavljaju u neravnopravan položaj. Bogu hvala sad će me i tuzlaci podržati, konačno..
Nema Boga i necemo. :D

Image

Sveznali moj, hajde ti nama reci otkud to da pojedini kantoni ovdje tako dobro stoje?

Ili je potrebno da ti nacrtam?

Ovdje vidis koliko prihoda ide kantonu per capita. Hoces li to sad reci da isto nemamo sa hrvatskim kantonima? Imamo, i to je vas "ponder" - sto cifre jasno dokazuju. Ili ces sad tvrditi da Livno i Duvno shishaju Mostar i Sarajevo? Ili da je Orasje Las Vegas za Neum?

Sadaka kako god je upakujes, kad podvuces crtu isti kurac.
Alfaromeo

#2930 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfaromeo »

Svadja se svodi
Od 3 siromasna
ko ima mrvicu vise

Fujjjj
Alfons Kauders

#2931 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Image

evo jos neke zanimljive cifre... dakle naplata direktnih
Zgoljo

#2932 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Zgoljo »

Alfons Kauders wrote:Image

evo jos neke zanimljive cifre... dakle naplata direktnih
Njegovim rijecnikom,ucesce "bosnjackih teritorija" 85% ,ucesce "hrvatskih teritorija" 15%.

Stipu kamenu politiku,bas bih volio da se par mjeseci pare rasporedjuju tako kako oni hoce,vec u drugom mjesecu ne bi imali za penzije i invalidnine.
Ko ih ne zna skupo bi ih platio.
Kolinda

#2933 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

E nisam odavno ali ova kava iz fildžana ko da je iz raja izišla još s lokumom užitak za nepce . Šta li ja propuštam zbog predrasuda :-) .

Znači da rezimiramo
- Izborni zakon izgleda nije sporan
- treći li-la ali većini ipak treba malo vremena
- cepanje ,svima neprihvatljivo (čak i meni i Hafizu )

Za početak procesa i nije loš rezultat...
Drvosjeca iz Dejcica

#2934 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kolinda wrote:E nisam odavno ali ova kava iz fildžana ko da je iz raja izišla još s lokumom užitak za nepce . Šta li ja propuštam zbog predrasuda :-) .

Znači da rezimiramo

Još samo da vam to sve aminuje većinski narod u BiH i kud ćeš veće sreće. :mrgreen:
Kolinda

#2935 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kolinda wrote:E nisam odavno ali ova kava iz fildžana ko da je iz raja izišla još s lokumom užitak za nepce . Šta li ja propuštam zbog predrasuda :-) .

Znači da rezimiramo

Još samo da vam to sve aminuje većinski narod u BiH i kud ćeš veće sreće. :mrgreen:
Ipak ima smisla evo dogovorišmo se , još kava na pola puta i amenovat sve ....
Pilaw_Pavlaka

#2936 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Kolinda wrote:

Znači da rezimiramo

Dogovarat cemo se mi jos par decenija. Na temu treceg entiteta ili bilo cega sto bi davalo manje moci Sarajevu se nikada necemo dogovoriti. Bosnjaci na bilo sta sto ide u tom pravcu nece pristati. I sto bi pristali? Isto nisu ni Hrvati pristali na RSK. Tako ni Bosnjaci nece pristati da im neko drugi osim njih samih nosi kaish u FBIH. To je cista logika.
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 01/02/2017 23:17, edited 1 time in total.
Pilaw_Pavlaka

#2937 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Kolinda wrote:

Znači da rezimiramo

Ovo je vec uobicajno kmecanje. Mislim da ce se na kraju sve svesti na to da cemo imati Hrvate Bosnjake (nesto poput Yugoslavena u Yugoslaviji. Ljudi poput Slavka Kukica, Zeljka Komsica, Ive Komsica itd. Sa druge strane cemo imati mali dio isfrustriranih Hrvata u hercegovini koji ce uvijek biti u konfliktima sa Sarajevom, neshvaceni od sviju (i od SDS-a i od SDP-a, SDA itd.) Dakle asimilacija i Srednjoj Bosni, Sarajevu , Tuzli i frustracija u hercegovini koja ce biti zemlja staraca za 5-10 godina.

Samo sto ce Yugo Bosnjaci ili Bosnjaci-katolici za svoj identitet imati vrlo temeljite korijene. Oni ce se zapravo samo vratiti imenu od prije 19. vijeka a i u srednjem vijeku ih Bosanski kraljevi i banovi nisu nazivali drugim imenom.

Ti ljudi u srednjoj Bosni ce napokon shvatiti da smo se zbog gluposti svadjali 160 godina.
Kolinda

#2938 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

I onda je svizac zamotao čokoladu :zzzz:
Pilaw_Pavlaka

#2939 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Kolinda wrote:I onda je svizac zamotao čokoladu :zzzz:
Uopste nije. Bosnjaci u svakom kriticnom momentu mogu preglasati Hrvate u FBIH. Toga su Hrvati i svjesni. Dok je sve mirno i lijepo to se nece desiti. Osim ponekad kao sto je to uradio SDP u smislu ""kaznene expedicije". No kada bi stvari postale ozbiljne realna moc, policija, vojska bi se sa jednom odlukom stavila pod kontrolu Sarajeva. Naravno da nikakvi mehanizmi ne odgovaraju Sarajevu koji bi to spriejcili.

Isto tako ne odgovaraju Albancima nikakvi mehanizmi po kojima bi Srbi mogli da kontrolisu situaciju na Kosovu. A ni Hrvatima nisu odgovarali mehanizmi kojima bi Srbi mogli upravljati vitalnim stvarima u Hrvatskoj.

Kada su u pitanju te kardinalne stvari; tu samo oruzije govori. Nikakav dogovor oko toga nemoze biti postignut pa makar se razgovaralo i pregovaralo 100 godina. Covic ovo sto radi; predlaze, objasnjava u raznim emisijama... on to radi kako bi svojem glasackom tijelu objasnio kako je treci entitet "tamo negdje iza brezuljka; na dohvat ruke te samo treba jos mandat ili dva da se postigne." Kada narod pocine nakon 15 godina da malo sumnja u tu pricu onda pocinje prica:""Sad cu ja sa Dodikom to progurati samo se jos malo strpite.""

U sustini svakom inteligentnom covijeku je jasno da ta prica nema nikakve osnove. On je prica radi sebe jer na kraju, kao sto sam rekao, o takvim bitnim stvarima samo oruzije moze odlucivati. Nikada niti jedan Bosnjacki politicar nece pristati na to da se Hrvati, u kriticnim okolnostima, nemogu preglasati. Jer to bi znacilo da 15% FBIH moze vuci za nos vecinu od 85%.
Kolinda

#2940 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Uopste nije. Bosnjaci u svakom kriticnom momentu mogu preglasati Hrvate u FBIH. Toga su Hrvati i svjesni. Dok je sve mirno i lijepo to se nece desiti. Osim ponekad kao sto je to uradio SDP u smislu ""kaznene expedicije". No kada bi stvari postale ozbiljne realna moc, policija, vojska bi se sa jednom odlukom stavila pod kontrolu Sarajeva. Naravno da nikakvi mehanizmi ne odgovaraju Sarajevu koji bi to spriejcili.

Isto tako ne odgovaraju Albancima nikakvi mehanizmi po kojima bi Srbi mogli da kontrolisu situaciju na Kosovu. A ni Hrvatima nisu odgovarali mehanizmi kojima bi Srbi mogli upravljati vitalnim stvarima u Hrvatskoj.

Kada su u pitanju te kardinalne stvari; tu samo oruzije govori. Nikakav dogovor oko toga nemoze biti postignut pa makar se razgovaralo i pregovaralo 100 godina. Covic ovo sto radi; predlaze, objasnjava u raznim emisijama... on to radi kako bi svojem glasackom tijelu objasnio kako je treci entitet "tamo negdje iza brezuljka; na dohvat ruke te samo treba jos mandat ili dva da se postigne." Kada narod pocine nakon 15 godina da malo sumnja u tu pricu onda pocinje prica:""Sad cu ja sa Dodikom to progurati samo se jos malo strpite.""

U sustini svakom inteligentnom covijeku je jasno da ta prica nema nikakve osnove. On je prica radi sebe jer na kraju, kao sto sam rekao, o takvim bitnim stvarima samo oruzije moze odlucivati. Nikada niti jedan Bosnjacki politicar nece pristati na to da se Hrvati, u kriticnim okolnostima, nemogu preglasati. Jer to bi znacilo da 15% FBIH moze vuci za nos vecinu od 85%.
Probudi se sine ,pa već sad je nakon odluke US Bošnjacima onemogućeno tj.Hrvatima osigurano da im se neće dogoditi preglasavanje . Ako nema zakona nema ni izbora....
Drvosjeca iz Dejcica

#2942 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Eto nam Stolterberga danas na kahvu i rahat lokum, šteta što Kolinda ne može popiti jednu i promuhabetiti koju sa njim. :mrgreen:
direstraits0078

#2943 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by direstraits0078 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Eto nam Stolterberga danas na kahvu i rahat lokum, šteta što Kolinda ne može popiti jednu i promuhabetiti koju sa njim. :mrgreen:
Šta kaže, hoće li ići u Duvno i Lišticu?
Drvosjeca iz Dejcica

#2944 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

direstraits0078 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Eto nam Stolterberga danas na kahvu i rahat lokum, šteta što Kolinda ne može popiti jednu i promuhabetiti koju sa njim. :mrgreen:
Šta kaže, hoće li ići u Duvno i Lišticu?
Kaže more bit bidne, ako mu spreme duhana i šipaka, mada mu je draže sarajevsko šerbe. :mrgreen:
Alfons Kauders

#2945 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Kolinda wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:

Probudi se sine ,pa već sad je nakon odluke US Bošnjacima onemogućeno tj.Hrvatima osigurano da im se neće dogoditi preglasavanje . Ako nema zakona nema ni izbora....
To onaj isti sud koji ne priznajete i cije odluke ne implementirate?

U vas svaki dan za dorucak Svedski sto jebote... :)
Kolinda

#2946 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Evo zakuho sam je i čekam što će te pametno izvući za naslov nakon press konferencije . Samo nemojte kao BHT u svom osvrtu na rezoluciju EP izvaliti da je malom većinom 45 za 11 protiv i 3 suzdržana donesen nacrt rezolucije o BiH 8-) .
Kolinda

#2947 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

A sad iskreno jedno pitanje za sve vas ....
Što ako Inzko nametne izborni zakon ,ne znam ali valjda ima te ovlasti kad već i Ustav može mijenjati?
daddy-kool

#2948 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

Kolinda wrote:A sad iskreno jedno pitanje za sve vas ....
Što ako Inzko nametne izborni zakon ,ne znam ali valjda ima te ovlasti kad već i Ustav može mijenjati?
Ništa, podržavamo rad VP. :D
Alfons Kauders

#2949 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Kolinda wrote:
Evo zakuho sam je i čekam što će te pametno izvući za naslov nakon press konferencije . Samo nemojte kao BHT u svom osvrtu na rezoluciju EP izvaliti da je malom većinom 45 za 11 protiv i 3 suzdržana donesen nacrt rezolucije o BiH 8-) .
A stani malo pajdo... Kako je odjednom bitno sta stranci misle o nama?

To je nesto novo, jer se uvijek poziva na dijalog bez stranaca (s tim da se Zagreb i Beograd ne racunaju kao "stranci" :) )... I sta je sad problem? Opet kmechite strancima?

Uostalom kakve veze NATO i EU imaju s nama kada nismo clanica nijedne od navedenih organizacija, niti mozemo biti jer nema konsenzusa? Dobro, eto, mogu izjaviti "duboku zabrinutost" povodom necega... I to je manje vise to.
Alfons Kauders

#2950 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:
Kolinda wrote:A sad iskreno jedno pitanje za sve vas ....
Ništa, podržavamo rad VP. :D
Jebiga, Dejton... Valja ispostovati

A ne ko neki, sto potpisu mirovni sporazum pa nakon 20 godina kazu da su se samo salili i kako je sve stvar dobre volje. :)
Post Reply