Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Clover

#2926 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Clover »

Coconut wrote:Ja bih dugu, stepenasto osisanu kosu, ravnu sa ombre pramenovima! Ravna jeste ali nije duga :(
svida mi se i valovita kosa, ali nije ni to problem napraviti :)
Za boju se jos nisam odlucila, uvijek mijenjam misljenje :/ neka nijansa smede. Evo frizura koje mi se svidaju.
Image
Image
Image

I ja bih ombre pramenove, i vec dugo razmišljam o tome, jedini mi je problem što ne znam znaju li kod nas to uraditi kako treba, htjela bih onaj fini prelaz iz jedne nijanse u drugu, kao na ovoj zadnjoj slici, a ne da izgleda kao da su mi vrhovi kose samo umočeni u drugu farbu :D
zamzija

#2927 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zamzija »

(r)evolucionarka wrote:Eh ovako... Imam valovitu kosu duzine do pola ledja, svidja mi se kad je ispeglana, potpuno ravna, ali ne moze takva ostati dugo ( bilo kakav kontakt s vlagom, vlazno vrijeme, ako je tpolo, oznojim se ) i kosa se ukovrdza, ali ne potpuno nego do pola, i mene to strasno nervira, ja bih ili da je potpuno ravna ili potpuno kovrdzava. Posto ne ide ovo sa potpuno ravnom, u zadnje vrijeme razmisljam da je potpuno ukovrdzam, da uradim minival.

Eh, tu mi treba vas savjet, gdje, kako, koliko traje, koliko kosta, koliko osteti kosu? Hvala :)
A jesi li pokušala s proizvodima za ravnanje kose, imaš u DM-u, i CM-u mnoštvo tih proizvoda kad opereš kosu i prosušiš peškirom pa to naneseš na kosu...i onda je sušiš...I koristiš uz to šampone za ravnu i svilenkastu kosu....
Ili otiđi na ono profesionalno ravnanje kose - jel se zove brazilsko ravnanje ili tako nešto nisam sigurna, i to ti drži nekoliko mjeseci...
Za mini val ne znam nikad to nisam radila...
Orbit_girl

#2928 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Orbit_girl »

zamzija wrote:
(r)evolucionarka wrote:Eh ovako... Imam valovitu kosu duzine do pola ledja, svidja mi se kad je ispeglana, potpuno ravna, ali ne moze takva ostati dugo ( bilo kakav kontakt s vlagom, vlazno vrijeme, ako je tpolo, oznojim se ) i kosa se ukovrdza, ali ne potpuno nego do pola, i mene to strasno nervira, ja bih ili da je potpuno ravna ili potpuno kovrdzava. Posto ne ide ovo sa potpuno ravnom, u zadnje vrijeme razmisljam da je potpuno ukovrdzam, da uradim minival.

Eh, tu mi treba vas savjet, gdje, kako, koliko traje, koliko kosta, koliko osteti kosu? Hvala :)
A jesi li pokušala s proizvodima za ravnanje kose, imaš u DM-u, i CM-u mnoštvo tih proizvoda kad opereš kosu i prosušiš peškirom pa to naneseš na kosu...i onda je sušiš...I koristiš uz to šampone za ravnu i svilenkastu kosu....
Ili otiđi na ono profesionalno ravnanje kose - jel se zove brazilsko ravnanje ili tako nešto nisam sigurna, i to ti drži nekoliko mjeseci...
Za mini val ne znam nikad to nisam radila...
Bolje probaj sa proizvodima za ravnjanje kose... Moja drugarica je radila minival, samo joj je unistilo kosu pa je tako dugu kosu morala osisati na kraci paz...
kakav nered

#2929 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by kakav nered »

imam takvu kosu...može biti lijepo ravna samo kad odem frizeru ali i to kratko...čim je malo vlažno ona se počne izvijati...zato je uvijam...kad operem kosu samo je prosušim peškirom i pustim da se sama suši i stalno je gužvam...nekad smočim ruke pa je ponovo skvasim...samo tjeme na kraju osušim fenom...i kad završim s fenom onda opet malo smočim ruke i pokvasim je (znači bude samo malo vlažna) i stavim kremu za kovrdžanje i bude mi fino valovita :) ali svako jutro moram ponovo skvasiti vrhove i gužvati ih...nekih minut dva mi treba... :D minival mi se ne sviđa pa tu opciju nisam probala...

trenutno koristim ovu kremu za kosu:

Image
mini2

#2930 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mini2 »

eh ovako, imam jednu dilemu, bolje rečeno strepnju :mrgreen: naime kupila sam farbu za kosu, istu kao na slici što sam postavila, i sad me zanima, pošto je moja kosa prirodno smeđa (više ide na tamnu, ne na svijetlu, nešto između) mene zanima hoće li mi biti kosa kao semafor, jer ne bih baš takvu crvenu, prije neku tamniju varijantu crvene, a ovu sam uzela jer izbora nema nekog ovih što su kao "trajnije"...
Image
Mariella

#2931 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Ako ti je kosa tamno smedja, ne bi trebalo da ispadne ko semafor :-D Meni mama uzima skroz skroz svijetlo narandzastu, na svoju prirodno crnu kosu da bi ispala slicna boja kao ta na tvojoj slici :) Tako da svijetla mislim da ne mozes nikako ispast :)
mini2

#2932 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mini2 »

ok, hvala, i da, fazon je što ja ne želim ovu boju sa slike :lol: ima na poleđini kutije par slika kako bi trebalo otprilike ispasti, zavisno odd tvoje boje kose...i ja sam kao pronašla svoju nijansu, ako je tačno ovo što oni ovdje kažu/crtaju :mrgreen: , onda bi ovako trebalo da bude (ne mislim na narandžaste pramenove :mrgreen: )
Image što bih ja i htjela :)
rinna0304

#2933 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

ja sam na prirodnu tamno smedju prvo farbanje isla u crveno i to uzela drecavo crvenu i drzala farbu 5 min na glavi i ispala mi boja ko na toj slici od simpsonke :D al ovo 5 min je djelovalo jer sam imala dosta nekog bordo pigmenta u kosi :D
Mariella

#2934 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Usudi se, isprobaj, pa javi rezultate :D
mini2

#2935 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mini2 »

ohrabrile ste me :mrgreen: hoću, ovih dana ću pa javim :)
Zovem se Zelena

#2936 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Zovem se Zelena »

Mini, iz mog iskustva nećeš biti semafor već mahagonij... I ja sam imala tamno smeđu kosu, skoro crna i odlučila preko noći da želim postati crvenokosa. Nije mi se svidjela varijanta izbjeljivanja pa sam krenula u tu home varijantu. Imam 6 farbanja u vatreno crvenu iza sebe (nešto slično kao ova tvoja) ali još uvijek nisam izjednačila boju jer su mi vrhovi tamniji. Ali, idemo malim koracima ka crvenoj! Dok dobijem šta želim dosadit će mi i onda ću opet u smeđu :mrgreen:

Mogu ti jedino prenijeti savjet moje prijateljice koja je bila frizerka a nije htjela da mi izbjeljuje kosu... 12% hidrogen umjesto razvijača koji dođe sa farbom i farbanje od vrhova prema korijenu.

Sretnooooooo!
delirium.sa

#2937 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

Ja sam tek nakon nekoliko farbanja dobila drecavo crvenu, i svi koji se prvi put iz smedje farbaju budu tamno crveni ili smedji sa crvenim odsjajem :)
Zovem se Zelena

#2938 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

delirium.sa wrote:Ja sam tek nakon nekoliko farbanja dobila drecavo crvenu, i svi koji se prvi put iz smedje farbaju budu tamno crveni ili smedji sa crvenim odsjajem :)
Koju farbu koristiš?
delirium.sa

#2939 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

Uh, ja sam se tokom svojih 5 godina farbanja u crveno namijenjala boja bas haha :D Palette mi ima najbolju boju ali steti kosi, Garnier je najbolja za kosu, ali je tamna boja, Syos je okej, ali najbolje je Keune :D A ako hoces drecavu najbolje ti je pomijesati crvenu sa narandzastom ili plavom :)
Zovem se Zelena

#2940 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Mijenjala sam i ja. Krenula sa Garnier ali mi se isto nije dopala ni jedna nijansa, stvarno su tamne. Pa probala Palette onu običnu crvenu i nije mi se dopala pa sam našla na sniženju njihovu onu Deluxe i zadržala sam se na njoj. Boja je super! Znam da se dosta cura žalilo na Syos... A Keune nisam nikada koristila pa sam malo skeptik :)
mini2

#2941 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mini2 »

moja mama koristi keune, ima osjetljivo tjeme pa su joj frizeri rekli da ta najmanje šteti. i ok je sassvim, njoj je kosa prirodno crna, doduše sada ima sijedih :mrgreen: , ali uzme onu mahagonij boju i kosa joj bude tamnije crvene boje, presijava se i baš je super, ne ispira se brzo. ja sam prošli put (ujedno mi bio i prvi put da se farbam) uzela garnier crveno-ljubičastu, ali je to bila ona što se ispere nakon pet-šest pranja, pa sam sad odlučila tu trajniju uzeti lorealovu, vidjet ćemo šta će ispasti. :)
NeyTheHa

#2942 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by NeyTheHa »

miki 90 wrote:poznaje li iko muske frizere sto rade ili su radili u frizerskom salonu cibus u gradu ? :)
Znam ih ja, kod njih se muski dio moje familije frizira... sad su ti isto tako blizu cibusa, u papagajci im je salon, dolazi se sa one ceste kojom ide trola, mislim da ce se sad zvati m&m ili tako nekako (muha i mirza :D )..

Ako nisi siguran kako naci, otidji u cibus i pitaj plavu tetu sto radi u dijelu prodavnice gdje se prodaje tekstil :)
delirium.sa

#2943 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

Zovem se Zelena wrote:Mijenjala sam i ja. Krenula sa Garnier ali mi se isto nije dopala ni jedna nijansa, stvarno su tamne. Pa probala Palette onu običnu crvenu i nije mi se dopala pa sam našla na sniženju njihovu onu Deluxe i zadržala sam se na njoj. Boja je super! Znam da se dosta cura žalilo na Syos... A Keune nisam nikada koristila pa sam malo skeptik :)
Pallete Deluxe po meni ima najbolju boju, ali procitala sam puno negativnih komentara, pa sam odustala :D Keune mi je do sada najbolja, iako sam stavljala i Still color šampon (koji je ustvari farba), i Keune plavu i svijetlo narandžastu farbu, pa sam bila skoro narandžasta (skoro crvena), pa samo na to crvenu farbu.

Inače, ovo je jedina slika koju sam uspjela naći bez lica, mrsko mi je da maglim :D
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6044_n.jpg
muhanata

#2944 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by muhanata »

Žene, šta koristite za kosu nakon mora? Nekad sam koristila nivein balzam after sun, odlična stvar! Ali vidim nema toga više ovdje (ili ja nisam dobro vidjela) , pa me interesuje znate li neku marku koja ima nešto slično što "spasi" kosu :|
Zovem se Zelena

#2945 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

delirium.sa wrote:
Inače, ovo je jedina slika koju sam uspjela naći bez lica, mrsko mi je da maglim :D
Au, al je moćna :-) Nikada ja neću doći do takve boje... Čime njeguješ kosu? Ono, za sjaj, da sporije blijedi boja?
delirium.sa

#2946 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

Zovem se Zelena wrote:
delirium.sa wrote:
Au, al je moćna :-) Nikada ja neću doći do takve boje... Čime njeguješ kosu? Ono, za sjaj, da sporije blijedi boja?
Ofarbaj se plavom ili naradžastom i onda opali crvenu (mislim da je ovo palette deluxe :D).
Nista ja ne koristim, čak i nema nekog sjaja jer koristim pjenu :D Sjaji se jako kada nema pjene i stavim Schwarzkopf Gliss regenerator u spreju (rozi).
mini2

#2947 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mini2 »

samo da javim svježe ofarbane utiske :mrgreen: boja je ovakva,
Image a ja sam prezadovoljna :)
Mariella

#2948 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Eto vidis da je dobro :D Hajd bas mi je drago da si zadovoljna :)
delirium.sa

#2949 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

Koliko kosta otprilike nadogradnja kose u Sarajevu?
adis.p

#2950 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by adis.p »

Mislio sam vcrs ofarbat kosu u tamno plavo xd :D koliko kosta onaj sprej za jednokratnu upotrebu i gdje se ima kupit i kako se skida? Hitno mi je :D :D :D :D
Post Reply