Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Coconut wrote:Ja bih dugu, stepenasto osisanu kosu, ravnu sa ombre pramenovima! Ravna jeste ali nije duga
svida mi se i valovita kosa, ali nije ni to problem napraviti
Za boju se jos nisam odlucila, uvijek mijenjam misljenje :/ neka nijansa smede. Evo frizura koje mi se svidaju.
I ja bih ombre pramenove, i vec dugo razmišljam o tome, jedini mi je problem što ne znam znaju li kod nas to uraditi kako treba, htjela bih onaj fini prelaz iz jedne nijanse u drugu, kao na ovoj zadnjoj slici, a ne da izgleda kao da su mi vrhovi kose samo umočeni u drugu farbu
(r)evolucionarka wrote:Eh ovako... Imam valovitu kosu duzine do pola ledja, svidja mi se kad je ispeglana, potpuno ravna, ali ne moze takva ostati dugo ( bilo kakav kontakt s vlagom, vlazno vrijeme, ako je tpolo, oznojim se ) i kosa se ukovrdza, ali ne potpuno nego do pola, i mene to strasno nervira, ja bih ili da je potpuno ravna ili potpuno kovrdzava. Posto ne ide ovo sa potpuno ravnom, u zadnje vrijeme razmisljam da je potpuno ukovrdzam, da uradim minival.
Eh, tu mi treba vas savjet, gdje, kako, koliko traje, koliko kosta, koliko osteti kosu? Hvala
A jesi li pokušala s proizvodima za ravnanje kose, imaš u DM-u, i CM-u mnoštvo tih proizvoda kad opereš kosu i prosušiš peškirom pa to naneseš na kosu...i onda je sušiš...I koristiš uz to šampone za ravnu i svilenkastu kosu....
Ili otiđi na ono profesionalno ravnanje kose - jel se zove brazilsko ravnanje ili tako nešto nisam sigurna, i to ti drži nekoliko mjeseci...
Za mini val ne znam nikad to nisam radila...
(r)evolucionarka wrote:Eh ovako... Imam valovitu kosu duzine do pola ledja, svidja mi se kad je ispeglana, potpuno ravna, ali ne moze takva ostati dugo ( bilo kakav kontakt s vlagom, vlazno vrijeme, ako je tpolo, oznojim se ) i kosa se ukovrdza, ali ne potpuno nego do pola, i mene to strasno nervira, ja bih ili da je potpuno ravna ili potpuno kovrdzava. Posto ne ide ovo sa potpuno ravnom, u zadnje vrijeme razmisljam da je potpuno ukovrdzam, da uradim minival.
Eh, tu mi treba vas savjet, gdje, kako, koliko traje, koliko kosta, koliko osteti kosu? Hvala
A jesi li pokušala s proizvodima za ravnanje kose, imaš u DM-u, i CM-u mnoštvo tih proizvoda kad opereš kosu i prosušiš peškirom pa to naneseš na kosu...i onda je sušiš...I koristiš uz to šampone za ravnu i svilenkastu kosu....
Ili otiđi na ono profesionalno ravnanje kose - jel se zove brazilsko ravnanje ili tako nešto nisam sigurna, i to ti drži nekoliko mjeseci...
Za mini val ne znam nikad to nisam radila...
Bolje probaj sa proizvodima za ravnjanje kose... Moja drugarica je radila minival, samo joj je unistilo kosu pa je tako dugu kosu morala osisati na kraci paz...
imam takvu kosu...može biti lijepo ravna samo kad odem frizeru ali i to kratko...čim je malo vlažno ona se počne izvijati...zato je uvijam...kad operem kosu samo je prosušim peškirom i pustim da se sama suši i stalno je gužvam...nekad smočim ruke pa je ponovo skvasim...samo tjeme na kraju osušim fenom...i kad završim s fenom onda opet malo smočim ruke i pokvasim je (znači bude samo malo vlažna) i stavim kremu za kovrdžanje i bude mi fino valovita ali svako jutro moram ponovo skvasiti vrhove i gužvati ih...nekih minut dva mi treba... minival mi se ne sviđa pa tu opciju nisam probala...
eh ovako, imam jednu dilemu, bolje rečeno strepnju naime kupila sam farbu za kosu, istu kao na slici što sam postavila, i sad me zanima, pošto je moja kosa prirodno smeđa (više ide na tamnu, ne na svijetlu, nešto između) mene zanima hoće li mi biti kosa kao semafor, jer ne bih baš takvu crvenu, prije neku tamniju varijantu crvene, a ovu sam uzela jer izbora nema nekog ovih što su kao "trajnije"...
Ako ti je kosa tamno smedja, ne bi trebalo da ispadne ko semafor Meni mama uzima skroz skroz svijetlo narandzastu, na svoju prirodno crnu kosu da bi ispala slicna boja kao ta na tvojoj slici Tako da svijetla mislim da ne mozes nikako ispast
ok, hvala, i da, fazon je što ja ne želim ovu boju sa slike ima na poleđini kutije par slika kako bi trebalo otprilike ispasti, zavisno odd tvoje boje kose...i ja sam kao pronašla svoju nijansu, ako je tačno ovo što oni ovdje kažu/crtaju , onda bi ovako trebalo da bude (ne mislim na narandžaste pramenove ) što bih ja i htjela
ja sam na prirodnu tamno smedju prvo farbanje isla u crveno i to uzela drecavo crvenu i drzala farbu 5 min na glavi i ispala mi boja ko na toj slici od simpsonke al ovo 5 min je djelovalo jer sam imala dosta nekog bordo pigmenta u kosi
Mini, iz mog iskustva nećeš biti semafor već mahagonij... I ja sam imala tamno smeđu kosu, skoro crna i odlučila preko noći da želim postati crvenokosa. Nije mi se svidjela varijanta izbjeljivanja pa sam krenula u tu home varijantu. Imam 6 farbanja u vatreno crvenu iza sebe (nešto slično kao ova tvoja) ali još uvijek nisam izjednačila boju jer su mi vrhovi tamniji. Ali, idemo malim koracima ka crvenoj! Dok dobijem šta želim dosadit će mi i onda ću opet u smeđu
Mogu ti jedino prenijeti savjet moje prijateljice koja je bila frizerka a nije htjela da mi izbjeljuje kosu... 12% hidrogen umjesto razvijača koji dođe sa farbom i farbanje od vrhova prema korijenu.
delirium.sa wrote:Ja sam tek nakon nekoliko farbanja dobila drecavo crvenu, i svi koji se prvi put iz smedje farbaju budu tamno crveni ili smedji sa crvenim odsjajem
Uh, ja sam se tokom svojih 5 godina farbanja u crveno namijenjala boja bas haha Palette mi ima najbolju boju ali steti kosi, Garnier je najbolja za kosu, ali je tamna boja, Syos je okej, ali najbolje je Keune A ako hoces drecavu najbolje ti je pomijesati crvenu sa narandzastom ili plavom
Mijenjala sam i ja. Krenula sa Garnier ali mi se isto nije dopala ni jedna nijansa, stvarno su tamne. Pa probala Palette onu običnu crvenu i nije mi se dopala pa sam našla na sniženju njihovu onu Deluxe i zadržala sam se na njoj. Boja je super! Znam da se dosta cura žalilo na Syos... A Keune nisam nikada koristila pa sam malo skeptik
moja mama koristi keune, ima osjetljivo tjeme pa su joj frizeri rekli da ta najmanje šteti. i ok je sassvim, njoj je kosa prirodno crna, doduše sada ima sijedih , ali uzme onu mahagonij boju i kosa joj bude tamnije crvene boje, presijava se i baš je super, ne ispira se brzo. ja sam prošli put (ujedno mi bio i prvi put da se farbam) uzela garnier crveno-ljubičastu, ali je to bila ona što se ispere nakon pet-šest pranja, pa sam sad odlučila tu trajniju uzeti lorealovu, vidjet ćemo šta će ispasti.
miki 90 wrote:poznaje li iko muske frizere sto rade ili su radili u frizerskom salonu cibus u gradu ?
Znam ih ja, kod njih se muski dio moje familije frizira... sad su ti isto tako blizu cibusa, u papagajci im je salon, dolazi se sa one ceste kojom ide trola, mislim da ce se sad zvati m&m ili tako nekako (muha i mirza )..
Ako nisi siguran kako naci, otidji u cibus i pitaj plavu tetu sto radi u dijelu prodavnice gdje se prodaje tekstil
Zovem se Zelena wrote:Mijenjala sam i ja. Krenula sa Garnier ali mi se isto nije dopala ni jedna nijansa, stvarno su tamne. Pa probala Palette onu običnu crvenu i nije mi se dopala pa sam našla na sniženju njihovu onu Deluxe i zadržala sam se na njoj. Boja je super! Znam da se dosta cura žalilo na Syos... A Keune nisam nikada koristila pa sam malo skeptik
Pallete Deluxe po meni ima najbolju boju, ali procitala sam puno negativnih komentara, pa sam odustala Keune mi je do sada najbolja, iako sam stavljala i Still color šampon (koji je ustvari farba), i Keune plavu i svijetlo narandžastu farbu, pa sam bila skoro narandžasta (skoro crvena), pa samo na to crvenu farbu.
Žene, šta koristite za kosu nakon mora? Nekad sam koristila nivein balzam after sun, odlična stvar! Ali vidim nema toga više ovdje (ili ja nisam dobro vidjela) , pa me interesuje znate li neku marku koja ima nešto slično što "spasi" kosu
Au, al je moćna Nikada ja neću doći do takve boje... Čime njeguješ kosu? Ono, za sjaj, da sporije blijedi boja?
Ofarbaj se plavom ili naradžastom i onda opali crvenu (mislim da je ovo palette deluxe ).
Nista ja ne koristim, čak i nema nekog sjaja jer koristim pjenu Sjaji se jako kada nema pjene i stavim Schwarzkopf Gliss regenerator u spreju (rozi).