Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
DoradO

#2926 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

zna li neko kako ferceraju brisaci na megane-u III... da li je isto kao na II da ima opcija auto + brzo i najbrze :-D ili imaju one brzine kao recimo kod golfa + auto :)

ja sa ovim svojim nikako da se dogovorim... nikad mi ne odgovara njegov auto nacin a inace ostale opcije su cesto prebrze :-)
kakaljin

#2927 Re: Renault Megane all about

Post by kakaljin »

DoradO wrote:zna li neko kako ferceraju brisaci na megane-u III... da li je isto kao na II da ima opcija auto + brzo i najbrze :-D ili imaju one brzine kao recimo kod golfa + auto :)

ja sa ovim svojim nikako da se dogovorim... nikad mi ne odgovara njegov auto nacin a inace ostale opcije su cesto prebrze :-)
Imas li senzor za kisu, jer kod mene je na auto stavljeno uvijek i u zavisnosti kako kisa pada tako se i brisaci pale i sami regulisu brzinu u zavisnosti kako vozim i inteziteta kise. Ja sam u vecini slucajeva zadovoljan brzinom brisanja, ako kada zatreba samo pomjerim rucicu na dole za jedan, a ako bas treba brzo prebacim do kraja rucicu.
DoradO

#2928 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

kakaljin wrote:
DoradO wrote:zna li neko kako ferceraju brisaci na megane-u III... da li je isto kao na II da ima opcija auto + brzo i najbrze :-D ili imaju one brzine kao recimo kod golfa + auto :)

Imas li senzor za kisu, jer kod mene je na auto stavljeno uvijek i u zavisnosti kako kisa pada tako se i brisaci pale i sami regulisu brzinu u zavisnosti kako vozim i inteziteta kise.
imam, i meni stoji na auto jer nemam druge opecije i to me nervira... kad pada snijeg recimo rade brisaci brze nego sto bi trebali a nema potrebe samo skripe... onda moram skroz iskljucit pa onda kad hocu da obrisem upali pa opet ugasi... vise mi odgovara da imam manuelno 2-3 brzine :)

pa reko ako megane 3 ima samo tu opciju auto necu ga ni gledat :D

inace ovaj mi je bas zapeo za oko
http://www.olx.ba/artikal/19946353/rena ... -facelift/
kakaljin

#2929 Re: Renault Megane all about

Post by kakaljin »

DoradO wrote:
kakaljin wrote:

Imas li senzor za kisu, jer kod mene je na auto stavljeno uvijek i u zavisnosti kako kisa pada tako se i brisaci pale i sami regulisu brzinu u zavisnosti kako vozim i inteziteta kise.
imam, i meni stoji na auto jer nemam druge opecije i to me nervira... kad pada snijeg recimo rade brisaci brze nego sto bi trebali a nema potrebe samo skripe... onda moram skroz iskljucit pa onda kad hocu da obrisem upali pa opet ugasi... vise mi odgovara da imam manuelno 2-3 brzine :)

pa reko ako megane 3 ima samo tu opciju auto necu ga ni gledat :D

http://www.olx.ba/artikal/19946353/rena ... -facelift/
Auto je super samo sto je za 3 godine presao skoro 150 hiljada. Pa jeli taj sto ga je vozao spavao u njemu i nije ga gasio.
taureg71

#2930 Re: Renault Megane all about

Post by taureg71 »

[

http://www.olx.ba/artikal/19946353/rena ... -facelift/[/quote]

Auto je super samo sto je za 3 godine presao skoro 150 hiljada. Pa jeli taj sto ga je vozao spavao u njemu i nije ga gasio.[/quote]

auto je premocan i ok cijena, pusti ove jadnike sto prelaze 10 000 godisnje a voze dizele, u normalnim zemljama se prelazi godisnje 50 000 ali ladno...znam ljude koji predju po 90 000...zato se isplati dizel i zato se kupuje...ali sta Bosnjo glupi zna...nije odmakao od Golfa 2..Jarane idi pogledaj, ovo je odlican auto za te pare !!!! :bih:
Dzontra_Volta

#2931 Re: Renault Megane all about

Post by Dzontra_Volta »

taureg71 wrote:
Auto je super samo sto je za 3 godine presao skoro 150 hiljada. Pa jeli taj sto ga je vozao spavao u njemu i nije ga gasio.
auto je premocan i ok cijena, pusti ove jadnike sto prelaze 10 000 godisnje a voze dizele, u normalnim zemljama se prelazi godisnje 50 000 ali ladno...znam ljude koji predju po 90 000...zato se isplati dizel i zato se kupuje...ali sta Bosnjo glupi zna...nije odmakao od Golfa 2..Jarane idi pogledaj, ovo je odlican auto za te pare !!!! :bih:
Mislim da je previše dati 17.000 KM za ovo auto, ali eto... Moglo bi se naći za manje para ili probaj spustiti cijenu.
Što se tiče brisača, on ima sljedeće brzine: auto, spora, brza, najbrža.
Jedino nisam znao da se već 2012. proizvodio dizelski 1,6 dci motor na Meganu (to je nova generacija dci motora, nakon što su izbacili 1,9 dci).
taureg71

#2932 Re: Renault Megane all about

Post by taureg71 »

Mislim da je previše dati 17.000 KM za ovo auto, ali eto... Moglo bi se naći za manje para ili probaj spustiti cijenu.
Što se tiče brisača, on ima sljedeće brzine: auto, spora, brza, najbrža.
Jedino nisam znao da se već 2012. proizvodio dizelski 1,6 dci motor na Meganu (to je nova generacija dci motora, nakon što su izbacili 1,9 dci).[/quote]

15 000 ja vidim, ali to se u startu obara za 500 i jos na kraju 500. kupovao pa znam...
DoradO

#2933 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

ovo je cijena bez pdv-a :) ali mislim da se moze jos spustiti

@taureg - iskreno i privlaci me motor najvise i jos pogotovo sto ima tu opciju sa brisacima :D
Better Man

#2934 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

Auto je odličan. Imam Meganea 2012. godište berlinu sa Dynamic opremom i benzinac je. Po meni cijena nije visoka ako je auto u tip top stanju. Glede brisača ide ovako. Prvo položaj kad su ugašeni, pa automatski rad, pa onda da stalno rade, tj. spora, brza najbrža, ali to nije sve. Na samoj ručici brisača imate one oznake kapljica i okretanjem te ručice možete da podešavate brzinu, tj. učestalost rada brisača. Motor 1,6 dci se ugrašuje od prvog redizajna i novi je motor u ponudi.
HomeSweetHome

#2935 Re: Renault Megane all about

Post by HomeSweetHome »

Ljudi, teeba mi pomoc, ne znam gdje da pitam. Imate li broj od nekog majstora za Renaulta sa Stupa? Svi ga hvale, imam neki brpj kaze teta broj se ne koristi.
Ima i neki Nero nagdje prema Jagomiru, kakav je on? Da odem kod njega?
Nova sam u Renault svijetu, pa ako moze pomoc bila bih zahvalna. ☺
Optimist

#2936 Re: Renault Megane all about

Post by Optimist »

Taj sa Stupa je Edvin, maher za Reno, ali je prebukiran. Sta je u pitanju, mozda ti jos neko moze pomoci?

P.S. Edvinov broj: 061-259-784
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2937 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Optimist wrote:Taj sa Stupa je Edvin, maher za Reno, ali je prebukiran. Sta je u pitanju, mozda ti jos neko moze pomoci?

Ono sto na svom laptopu vidi, to i rijesi, a nesto komplikovanije, nije bas strucan.
shlauf

#2938 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

konektovan wrote:
Optimist wrote:Taj sa Stupa je Edvin, maher za Reno, ali je prebukiran. Sta je u pitanju, mozda ti jos neko moze pomoci?

Ono sto na svom laptopu vidi, to i rijesi, a nesto komplikovanije, nije bas strucan.
Ti pojma nemaš
konektovan

#2939 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

shlauf wrote:
konektovan wrote:

Ti pojma nemaš
Imas ti, sigurno. :wink:
direstraits0078

#2940 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

^^
Definitivno mnogo više od tebe.
shlauf

#2941 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

P.S. Edvinov broj: 061-259-784[/quote]

Ono sto na svom laptopu vidi, to i rijesi, a nesto komplikovanije, nije bas strucan.[/quote]
Ti pojma nemaš[/quote]

Imas ti, sigurno. :wink:[/quote]
Ako mu kroz radionu prodje izmedju 30 i kusur auta sigurno je da nešto zna.
konektovan

#2942 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

shlauf wrote:P.S. Edvinov broj: 061-259-784
Ono sto na svom laptopu vidi, to i rijesi, a nesto komplikovanije, nije bas strucan.[/quote]
Ti pojma nemaš[/quote]

Imas ti, sigurno. :wink:[/quote]
Ako mu kroz radionu prodje izmedju 30 i kusur auta sigurno je da nešto zna.[/quote]

Auto od starog bilo sedmicu kod njega, dobije turu na paljenju i povremeno u voznji. I nakon tolikog ceprkanja, nista nije uradio, vratio auto kako mu je i dovuceno. Naglabanje, mozda je do bosch pumpe, možda do instalacije itd. Drugi majstor, za dan rijesio problem.

A da ne pricam iskustva mojih drugova, koja su slicna ili gora od ovog gore.

@ direstraits0078
Ne petljaj se u nesto sto ne znas.;-)
direstraits0078

#2943 Re: Renault Megane all about

konektovan wrote:

Auto od starog bilo sedmicu kod njega, dobije turu na paljenju i povremeno u voznji. I nakon tolikog ceprkanja, nista nije uradio, vratio auto kako mu je i dovuceno. Naglabanje, mozda je do bosch pumpe, možda do instalacije itd. Drugi majstor, za dan rijesio problem.

@ direstraits0078
Daj nam onda preporuci svima tog majstora? Ako nije tajna, da ljudi ne idu kod Edvina.
konektovan

#2944 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

direstraits0078 wrote:
konektovan wrote:

@ direstraits0078
Daj nam onda preporuci svima tog majstora? Ako nije tajna, da ljudi ne idu kod Edvina.
Servis za bosch pumpe, cr pumpe, dizne u rajlovcu, Adi Bulic. Momak jako fin, kulturan, uljudan, a eto i strucan.

Dajre, za sitne stvari, moze i Edvin, al' mene nije odusevilo njegovo znanje.
shlauf

#2945 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Koliko ja znam kod Edvina možeš kupiti i da se ugrade reparirane dizne a ne radi pumpe. Pretpostavljam da je rečeno koje dizne ne valjaju ili je u pitanju pumpa pa je otklonjen kvar. Vjerovatno i sam znaš da je kod Edvina dvorište uvijek puno i da se čeka na red tako da imaš dojam da mu je u dvorištu /avliji ili teferič ili otvor džamije kolika je gužva. :D Ne znam koji servis ima toliko posla kao on a on opet po tvome nije te oduševio znanjem a svi koji mu dolaze su zadovoljni uslugom. :izet:
direstraits0078

#2946 Re: Renault Megane all about

konektovan wrote:
direstraits0078 wrote:
konektovan wrote:

@ direstraits0078
Servis za bosch pumpe, cr pumpe, dizne u rajlovcu, Adi Bulic. Momak jako fin, kulturan, uljudan, a eto i strucan.

Dajre, za sitne stvari, moze i Edvin, al' mene nije odusevilo njegovo znanje.
A tebi je trebao boschista, sta je konkretno bio kvar? Koji motor je u pitanju?
konektovan

#2947 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Pa sumnjalo se na pumpu, al' pumpa je bila u redu, nekakvi davaci su bili problem. 1.9 dti 59 kw

@schlauf

Jest puna avlija, sto raje koja dolazi na servis, sto od njegovih vozila koja tusi raji.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2948 Re: Renault Megane all about

Post by mali_milojica »

U Edvinove majstorske sposobnosti ne sumnjam,po prici prijatelja,poznanika,ovdje forumasa mogu zakljuciti da je dobar majstor
Nikada nisam imao dodira,ali mislim da ga je obim i kolicina posla pocela prevazilaziti. Sve vise raje trazi alternativne solucije popravka vozila,odnosno druge majstore. Nikome se ne da cekati nekoliko dana da dodje na red,a onda kad dodje da ceka da Edvin vidi ovome nesto,onome nesto itd.
shlauf

#2949 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

mali_milojica wrote:U Edvinove majstorske sposobnosti ne sumnjam,po prici prijatelja,poznanika,ovdje forumasa mogu zakljuciti da je dobar majstor
Nikada nisam imao dodira,ali mislim da ga je obim i kolicina posla pocela prevazilaziti. Sve vise raje trazi alternativne solucije popravka vozila,odnosno druge majstore. Nikome se ne da cekati nekoliko dana da dodje na red,a onda kad dodje da ceka da Edvin vidi ovome nesto,onome nesto itd.
:thumbup:
drunken tiger

#2950 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

Baklavaši moji dragi, koji akumulator preporučujete za Megane 2, 1.5 dCi, 74 kW, 2004.?
Post Reply