What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#2926 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

ja stvarno vise ne mogu presutiti kad se stalno proziva, pa da razjasnim da me ne bi pogresno shvatali

-ona prva slika, momak i cura sto bjese u pitanju ni meni se ne svidja, kod nje bi se moglo sta i popraviti ali mi je on plane bezveze, ok njihova stvar nek nose sta hoce
-bakica mi je genijalna, jer sto neko rece nit joj vire grudi ni zadnjica a opet zena ima neki svoj stil koji je skroz drugaciji, sto se, ako se ne varam, mnogo cijeni u modnom svijetu. onda znaci galliano isto nije ok?
-japanese street style je posebna prica i nazivati nesto sto je dio japanske kulture (da, doista jeste, jer onakvo nesto mozete vidjeti samo u japanu) freak showom, cudovistima iz loch nessa je apsurdno. ni ja nisam odusevljena ali u vecini slucajeva cijenim trud pa makar ostalo samo i na pokusajima.
-zasto sam rekla da je bosanski narod zatucan? zato sto je uvijek in ono sto dijaspora donese. meni se gade muskarci koji nose rozo i ljubicasto ali necu to nazvati freak showom (da, mozda ja sad zvucim zatucano, ali je to moje misljenje), o da i ono raskpcana kosulja do pupka :-) isto mi se gade muskobanjaste djevojke ali ih ne nazivam cudovistima iz loch nessa. Wannabe grandovke i cure koje ljeti izlaze sa bukvalno cenzurom necu ni komentarisati, uniformisane takodjer.
Ja ne pratim slijepo modne trendove, nego trazim ono sto meni odgovara i oblacim ono u cemu se ja dobro osjecam. Kombinujem u vrh glave 3 boje jer ne volim silno sarenilo. Nisam tinejdzerka ali jos uvijek nisam ni zena u pravom smislu te rijeci. Oblacim se u skladu sa godinama i prilikama. Vidjecu jos hiljadu puta nesto sto mi se ne svidja ali necu po tome pljuvati i ici tako daleko da te ljude nazivam frikovima.
Eto, toliko od mene :D :D :D
swirl

#2927 Re: What to wear???

Post by swirl »

Svi cekaju da izadje Versace kolekcija za H&M. Evo i vama da vidite kako ce izgledati:

http://www.vogue.co.uk/news/2011/06/21/ ... gallery/1#
*mima*

#2928 Re: What to wear???

Post by *mima* »

dje cu ja potrazit dobre farmerice......a da su dugacke.......ja visoka 185 cm
wewa

#2929 Re: What to wear???

Post by wewa »

VenomousV wrote:ja stvarno vise ne mogu presutiti kad se stalno proziva, pa da razjasnim da me ne bi pogresno shvatali

-ona prva slika, momak i cura sto bjese u pitanju ni meni se ne svidja, kod nje bi se moglo sta i popraviti ali mi je on plane bezveze, ok njihova stvar nek nose sta hoce
-bakica mi je genijalna, jer sto neko rece nit joj vire grudi ni zadnjica a opet zena ima neki svoj stil koji je skroz drugaciji, sto se, ako se ne varam, mnogo cijeni u modnom svijetu. onda znaci galliano isto nije ok?
-japanese street style je posebna prica i nazivati nesto sto je dio japanske kulture (da, doista jeste, jer onakvo nesto mozete vidjeti samo u japanu) freak showom, cudovistima iz loch nessa je apsurdno. ni ja nisam odusevljena ali u vecini slucajeva cijenim trud pa makar ostalo samo i na pokusajima.
-zasto sam rekla da je bosanski narod zatucan? zato sto je uvijek in ono sto dijaspora donese. meni se gade muskarci koji nose rozo i ljubicasto ali necu to nazvati freak showom (da, mozda ja sad zvucim zatucano, ali je to moje misljenje), o da i ono raskpcana kosulja do pupka :-) isto mi se gade muskobanjaste djevojke ali ih ne nazivam cudovistima iz loch nessa. Wannabe grandovke i cure koje ljeti izlaze sa bukvalno cenzurom necu ni komentarisati, uniformisane takodjer. Ja ne pratim slijepo modne trendove, nego trazim ono sto meni odgovara i oblacim ono u cemu se ja dobro osjecam. Kombinujem u vrh glave 3 boje jer ne volim silno sarenilo. Nisam tinejdzerka ali jos uvijek nisam ni zena u pravom smislu te rijeci. Oblacim se u skladu sa godinama i prilikama. Vidjecu jos hiljadu puta nesto sto mi se ne svidja ali necu po tome pljuvati i ici tako daleko da te ljude nazivam frikovima.
Eto, toliko od mene :D :D :D
halalite, ali moram - ne kuzim ovaj boldirani dio, onak' logicki. bosanski narod je zatucan jer prati trendove koje donese dijaspora? odakle ih donese, iz bosne? tom logikom, zatucan je narod i u danskoj, njemackoj, americi akocemo - jer samo jos oni nose jeans iz 80tih i ostaju zivi. i drugo - i ti si bosanka, i ja sam bosanka, a obje nosimo po 2-3 boje. Nadinka je bosanka, a i mima. zasto konstantno biramo negativno kao sliku bosne? ja odbijam da mi sund, kic, korupcija i nemoral budu ogledalo drustva, dok god sam i ja clan tog drustva. postoji milion stvari koje mi se ne svidjaju u ovoj zemlji i kod ovog naroda, ali nismo svi isti. i ne zelim propagirati negativno kao uobicajeno - nek promjena pocne od mene.
ti i ja se u biti kuzimo - samo nam je retorika drugacija. ali to valjda dodje s godinama :)

i jope - kad ce snizenja? ima li pada cijena poslije bajrama? :D
6.april

#2930 Re: What to wear???

Post by 6.april »

Gdje naći ovako nešto?

Image
zamzija

#2931 Re: What to wear???

Post by zamzija »

wewa wrote:nego, kad ce snizenja u lindexu? :D
zapikala sam jedne tamne boot cut farmerice, bar 2-3 dzempera, kosulju i podjekoju majicu :-)
Mislim da će vjerovatno biti tek u decembru - tad su sva sniženja - a baš ću otići i pitati - ima prelijepih stvari...
I ko je ono govorio o vešu u lindexu - nisam uopšte znala da ima, pa sam malo šnjufala i nije uopšte loše :-D
wewa

#2932 Re: What to wear???

Post by wewa »

zamzija wrote:
wewa wrote:nego, kad ce snizenja u lindexu? :D
zapikala sam jedne tamne boot cut farmerice, bar 2-3 dzempera, kosulju i podjekoju majicu :-)
Mislim da će vjerovatno biti tek u decembru - tad su sva sniženja - a baš ću otići i pitati - ima prelijepih stvari...
I ko je ono govorio o vešu u lindexu - nisam uopšte znala da ima, pa sam malo šnjufala i nije uopšte loše :-D
grudnjaci zakon, za 35-6 KM :thumbup:

javi sta kazu, da pripremim stek :lol:
*mima* wrote:dje cu ja potrazit dobre farmerice......a da su dugacke.......ja visoka 185 cm
sa srecom... mescini da bi se nas dvije trebale zadati do zagreba i gap-a, ti zbog duzine krakova, ja zbog formata cijenjene :lol:
zamzija

#2933 Re: What to wear???

Post by zamzija »

6.april wrote:Gdje naći ovako nešto?

Image
Mango ?
elvin85

#2934 Re: What to wear???

Post by elvin85 »

Lipstick Jungle wrote:jao legendaran si...
3, 4 ili 5 ;-)

i sretno, javi je li upalila kombinacija :D
3-ca je upalila...dobio sam ali prvo ide obuka pa tek onda rad...rad do iznemoglosti...jbg to je kapitalizam...eto samo da se pohvalim :)
Partizzanka

#2935 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

jel trazis kosulju ili gace
ili je ovo neka gacosulja?

lindex ima super ves
i ima snizenja skoro pa stalno

trebalo bi biti maaalo prije bozica i odmah poslije nove gdoine ide veliko snizenje ono bas veliko (a vazda imaju po nesto samo se treba zaroviti --- tu sam upecala dzeper na 70% snizen otkida)
posto imaju fransizu sigurna sam da moraju slijediti ostale lindexe :)

isto kao i mango i ostali
Gospoda Ministarka

#2936 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

elvin85 wrote:
3, 4 ili 5 ;-)

3-ca je upalila...dobio sam ali prvo ide obuka pa tek onda rad...rad do iznemoglosti...jbg to je kapitalizam...eto samo da se pohvalim :)
Cestitam, i puno srece zelim. :thumbup:
6.april

#2937 Re: What to wear???

Post by 6.april »

Partizzanka wrote:jel trazis kosulju ili gace

lindex ima super ves

trebalo bi biti maaalo prije bozica i odmah poslije nove gdoine ide veliko snizenje ono bas veliko (a vazda imaju po nesto samo se treba zaroviti --- tu sam upecala dzeper na 70% snizen otkida)

Košulju. Treba mi kao poklon. Ovakva svilena ili šta je već ovaj materijal.
zamzija

#2938 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Probaj za košulju Mango, Lindex, mislim čak da sam vidjela slične u Happeningu
ili u bbi centru ove malo skuplje ekskluzivnije radnje :D ja baš u njih ne zalazim pa ne znam :D
Lipstick Jungle

#2939 Re: What to wear???

Post by Lipstick Jungle »

elvin85 wrote:
3, 4 ili 5 ;-)

cestitam :thumbup:
sretno sa obukom, a nisi jedini koji ce raditi do iznemoglosti... :-)
wewa

#2940 Re: What to wear???

Post by wewa »

elvin85 wrote:
3, 4 ili 5 ;-)

ma bravo! :thumbup: nek bude hairli i nafakali!
Partizzanka wrote:jel trazis kosulju ili gace

lindex ima super ves

ima i lindex u sarajevu super snizenja, ja ljetos upecala bermude po skroz mini cijeni :thumbup: nego je mene zanimalo kad ce sljedece, u ovom novom u bbi je sve nova sezona, pa nema jos nista snizeno, a nije mi oglavu da kupujem po punoj cijeni...
Partizzanka

#2941 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

pa imaju oni manje vise stalno nesto barem malo ... ono da puknu 25% na grudnjake ili sl

oko bozica idu snizenja
a najveca idu oko 5.januara :)
Lipstick Jungle

#2942 Re: What to wear???

Post by Lipstick Jungle »

jao jedva cekam ta snizenja,
svidja mi se hrpa stvari, ali nije ni meni sad zapelo da moram placati punu cijenu :D
Zelena Carapa

#2943 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

Moze li mi neko reci gdje mogu naci ovakve haljine ali da su pamucne, odnosno od nekog prirodnog materijala. Naravno ne da su od prelaganog materijala, hocu da ih nosim na ovakvom vremenu ili ispod kaputa. Hvala unaprijed :)

Image

Image

ove dvije su sa asosa.
wewa

#2944 Re: What to wear???

Post by wewa »

vidjela slicnu gornjoj u lindexu - evo me k'o da prodajem rainbow, ne prestajem s lindexom... :oops: :lol:
Zelena Carapa

#2945 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

wewa wrote:vidjela slicnu gornjoj u lindexu - evo me k'o da prodajem rainbow, ne prestajem s lindexom... :oops: :lol:
slicnu plavoj?? sjecas li se cijene koji slucajem? :)
wewa

#2946 Re: What to wear???

Post by wewa »

Zelena Carapa wrote:
wewa wrote:vidjela slicnu gornjoj u lindexu - evo me k'o da prodajem rainbow, ne prestajem s lindexom... :oops: :lol:
ne, slicnu crnoj - kroj je isti, samo su bila dva dezena, neki sitni print ili tackice i jednobojna crna... a cijena oko 60-70 KM mescini, sve im je tu negdje.
Zelena Carapa

#2947 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

wewa wrote:
Zelena Carapa wrote:
ne, slicnu crnoj - kroj je isti, samo su bila dva dezena, neki sitni print ili tackice i jednobojna crna... a cijena oko 60-70 KM mescini, sve im je tu negdje.
Hvala puno wewo. :)
Partizzanka

#2948 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

onda idu snizenja i polovinom juna, druga polovina a ono zadnjih dana juna ovdje bude i ono budzasto da kupis nesto
trebalo bi velim opet da i kod nas bude tako ... ako nisu nesto izmajmunisali
wewa

#2949 Re: What to wear???

Post by wewa »

Zelena Carapa wrote: Hvala puno wewo. :)
nema na cemu ;) samo mi ne barci boot cut farmerice, njih sam zapikala :D
zamzija

#2950 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Pa onda nisi trebala pisati o njima, sad sam i ja zainteresovana :D :lol:
To je "moj" model hlača, jer nisam ja baš skinny :-D
Post Reply