Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danas se navršava 32. godina od samoproglašenja tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Tim povodom u Mostaru su se okupili čelnici HDZ-a i uputili poznate poznate poruke zahvale Herceg-Bosni i onima koji su nosili projekt ove paradržave.
Lider HDZ-a Dragan Čović nazvao je njihove odluke mudrim i hrabrim. A, šta su te odluke zapravo bile?
Haški tribunal je u presudi u predmetu Prlić i ostali, presudio da su Tuđman i Gojko Šušak bili dio Udruženog zločinačkog poduhvata kojem je cilj bio stvaranje velike Hrvatske u granicama Banovine iz 1939. godine
Žalbeno vijeće je potvrdilo da je cilj udruženog zločinačkog poduhvata bio stvaranje hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini koji bi omogućio ujedinjenje hrvatskog naroda, putem etničkog čišćenja bošnjačkog stanovništv
Analiza jednog poziva
Okreni moj broj, ti 'neprijatelju' moj: Kada god su se Izetbegović i Dodik javno prepucavali, država je nečim zaplatila, a njih dvojica se spasila
Da sam umjesto Bakira već nakon 15 sekundi bih Dodiku rekao od.ebi krmak i prekinuo vezu. Fakat ne razumijem potrebu da se priča sa nekim tko te providno navlači na "tanak led".
Na snimku koji je objavio "Srpski glasnik" jasno se čuje da Dodik razgovor otvara direktnim pitanjem o "prijetnjama silom" i navodnim informacijama koje posjeduje o tome da ga "mudžahedini žele likvidirati", pitajući Izetbegovića da li on stoji iza toga. Izetbegović te optužbe odbacuje kao "budalaštine", naglašavajući da pod "silom" misli isključivo na pravosuđe koje treba zaustaviti Dodikovu dvodecenijsku destruktivnu politiku.
Tokom razgovora smjenjuju se optužbe o "kupovini papaka", dodvoravanju stranim centrima moći, stanju u entitetima, te tumačenju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Izetbegović u jednom trenutku Dodika naziva "štetočinom" koja vodi "hajdučku politiku" i nanosi štetu vlastitom narodu, dok mu Dodik uzvraća uvredom da je za Srbe on zapravo "korisni idiot" kojeg niko neće dirati.
Ono što posebno skreće pažnju u ovom audiosnimku jeste sama dinamika i ton razgovora. Pomnim slušanjem postaje jasno da se prilikom obraćanja Dodik više, prema konstrukcijama rečenica i riječi koje je koristio, obraćao svom biračkom tijelu nego samom Izetbegoviću.
Cijeli razgovor s Dodikove strane postavljen je tako da zvuči kao odbrana interesa Republike Srpske pred "sarajevskim prijetnjama", što je provjerena matrica za političke poene kod kuće.
Last edited by Novak20 on 25/06/2026 14:06, edited 1 time in total.
izvrsni direktor wrote: ↑25/06/2026 14:14
Mene sramota njihove sramote za ovaj ofirno namjesreni razgovor svadju. Ko padne na ovo, zasluzuje jednu sebiju u kuci
Il Rastodera za zeta , mlada Jasmina bas zna izabrati
Kako ce ga preveslati Dodik i Covic a on jadnik radi vlasti spreman na sve, najtuznije ste imaju sdO glasacke ovace i famElije koje ce mu dati podrsku.
Koji je ovo cringe sunce ti jebem...sa obje strane. Bukvalno oni svi najveći hitovi koje su ova dvojica tokom godina izbacili za svoja glasačka tijela.