BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
emcha13

#2926 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by emcha13 »

http://www.speedtest.net/result/1196445310.png

nikakvih problema od 1 dana :) A.B.Simica .. hrasno

NET FLAT 4
Najamnik

#2928 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Najamnik »

Zna li neko kolika je do sad bila cijena po prekoracenju downloada po 1 gB? Sad mi dodje racuna z februar, imao paket 8G, kazu da sam prekoracio za 1, 6 GB tj da sam imao promet od 9,6 GB pa da trebam doplatiti na standardnih pretplatnih 30KM jos 18 KM. NE mogu vjerovati da im je 1GB po prekoracenju u tom paketu 11 KM???? Pvi put imao prekoracenje jer sam nesto trazio prije puta (videa gledao i sl) ali mi nesto puno za 1,6 GB platiti 18 KM. JE li fakat to tako skupo mamicu im j... :x :x :x
Najamnik

#2929 Re: MojaTv BH telecom

Post by Najamnik »

Mustafapasa wrote:Kod mene je RUTEr na gornjem spratu u sobi gdje je prvi i glavni PC. Odatle na sprat ispod ide kabal do STB (spojeni su spratovi-ispod cilima :) gdje je TV. A kabal za telefon vuce sa sprata ispod. Dakle, samo ti trebaju dovoljno dugi kablovi i umjece skrivanja istih...
Kod mene nema vrata i sl izmedju par soba pa bi morao vuci kanalice po plafanu- ruzno pravo pa se nadao da bi mogao iz jednog telefon. prikljuckau dnevnoj uzeti sbt za tv a iz drugog telef. prikljucka u radnoj uzeti samo adsl
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2930 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1946 »

Jeste :) . 1 GB prekoračenja je bio 10 KM + PDV
Najamnik

#2931 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Najamnik »

1946 wrote:Jeste :) . 1 GB prekoračenja je bio 10 KM + PDV
SSUper. ZNaci ostaju pri motu JAmimo prvi, uzimamo najvise :-)
kone

#2932 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Najamnik wrote:Zna li neko kolika je do sad bila cijena po prekoracenju downloada po 1 gB? Sad mi dodje racuna z februar, imao paket 8G, kazu da sam prekoracio za 1, 6 GB tj da sam imao promet od 9,6 GB pa da trebam doplatiti na standardnih pretplatnih 30KM jos 18 KM. NE mogu vjerovati da im je 1GB po prekoracenju u tom paketu 11 KM???? Pvi put imao prekoracenje jer sam nesto trazio prije puta (videa gledao i sl) ali mi nesto puno za 1,6 GB platiti 18 KM. JE li fakat to tako skupo mamicu im j... :x :x :x
Pa Gb u mobilnoj telefoniji je recimo kod ultrasa milja maraka :lol: ,tako da to kod tebe smijesno zvuci :D
Najamnik

#2933 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Najamnik »

kone wrote:
Najamnik wrote:Zna li neko kolika je do sad bila cijena po prekoracenju downloada po 1 gB? Sad mi dodje racuna z februar, imao paket 8G, kazu da sam prekoracio za 1, 6 GB tj da sam imao promet od 9,6 GB pa da trebam doplatiti na standardnih pretplatnih 30KM jos 18 KM. NE mogu vjerovati da im je 1GB po prekoracenju u tom paketu 11 KM???? Pvi put imao prekoracenje jer sam nesto trazio prije puta (videa gledao i sl) ali mi nesto puno za 1,6 GB platiti 18 KM. JE li fakat to tako skupo mamicu im j... :x :x :x
Pa Gb u mobilnoj telefoniji je recimo kod ultrasa milja maraka :lol: ,tako da to kod tebe smijesno zvuci :D
Jakako nego uzeti milju , mamu im lopovsku. Ovamo od 1.3 imas flet ali do tad ti za 8G paket cijene prekoracenje od 1G 11 KM, nevjerovatni su zaista. Naravno, idemo prvi
ZEKI-RIKI

#2934 Re: MojaTv BH telecom

Post by ZEKI-RIKI »

Mustafapasa wrote:Kod mene je RUTEr na gornjem spratu u sobi gdje je prvi i glavni PC. Odatle na sprat ispod ide kabal do STB (spojeni su spratovi-ispod cilima :) gdje je TV. A kabal za telefon vuce sa sprata ispod. Dakle, samo ti trebaju dovoljno dugi kablovi i umjece skrivanja istih...
sutra je 7 dana od kako sam se prijavio za Moju TV..Naravno jos me niko nije pozvao iz bh telekom-a..od ponedeljka cu poceti zivkati i dosadzivati
znaci bice sakrivanja kablova..i meni je pc u jednoj sobi a tv u drugoj..
koliko ima posla kad udzu u stan....sat-dva,manje-vise
Najamnik

#2935 Re: MojaTv BH telecom

Post by Najamnik »

Nesto kontam a ako bi ostavio ADSL posebno a uzeo onaj najjeftiniji Moja TV kanal od 25 KM u koji ide TV i Telefon da li bi to moglo da mi u radnoj sobi ostane ADSL netaknut a da mi u dnevnoj prikopcaju SBT za telefon i TV? JEste da bi imao u full paketu brzi ADSL ali me ovako dodje isto para a nemam problema sa razvlacenjem kablova. Je li tehnicki moguce imati adsl na drugom izlazu a ne da mora ici preko SBT-a?
benassi

#2936 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by benassi »

Kod mene je sve ok od prvog dana kada su uveli flat..nisam imao problema ni sa pingom ni sa brzinom downloada...paket je net Flat 2..
Jedno offtopic pitanje..Prije dok su bili G paketi,cesto sam od komsije koristio net(uz njegovu dozvolu :wink: ) posto je kod njega net bio sa vise GB download prometa,danasnji net Flat 4..al nikad nisam imao download brzinu kao on,ni priblizno..zbog cega ?
ala7

#2937 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

benassi wrote:Kod mene je sve ok od prvog dana kada su uveli flat..nisam imao problema ni sa pingom ni sa brzinom downloada...paket je net Flat 2..
Jedno offtopic pitanje..Prije dok su bili G paketi,cesto sam od komsije koristio net(uz njegovu dozvolu :wink: ) posto je kod njega net bio sa vise GB download prometa,danasnji net Flat 4..al nikad nisam imao download brzinu kao on,ni priblizno..zbog cega ?
Ako si se kacio Wireless onda je moguce da nisi imao punu brzinu i ako je signal bio los .. drugo sto predpostvljam jeste da ti je komsija limitiro downlaod/upload ..moje pretpostavke .. pozdrav :)
benassi

#2938 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by benassi »

Nisam preko wireless-a,nego mi je on dao svoj username i password...mozda telekom ogranicava brzinu downloada preko mac adrese al ne vjerujem..sutra cu bas uzeti njegov modem i probati..al cisto sumnjam..
Bimbrlok

#2939 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Bimbrlok »

benassi wrote:Nisam preko wireless-a,nego mi je on dao svoj username i password...mozda telekom ogranicava brzinu downloada preko mac adrese al ne vjerujem..sutra cu bas uzeti njegov modem i probati..al cisto sumnjam..

Koga to vise briga kad sad imas flat :D Nije vise vrijedno truda, opusti se i uzivaj :music2:
ala7

#2940 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

benassi wrote:Nisam preko wireless-a,nego mi je on dao svoj username i password...mozda telekom ogranicava brzinu downloada preko mac adrese al ne vjerujem..sutra cu bas uzeti njegov modem i probati..al cisto sumnjam..
Ne znam za taj vid konektovanja.. koristim TP link Adsl wireless modem/ruter i spojena su mi dva racnara ..jedan preko mreznog kabla drugi preko wireless.. Kad koriste ukucani oba racunara i internet na racunaru koji je spojen wireless je losija konekcija sto se tice ping-a dok brzina se dijeli u zavisnosti sta trenutno otvaras,radis na internetu .. slucaj kod mene..

trenutno dva racunara konektovana na internet.. slucaj drugi racunar preko wireless
Image
Mojatv
1921

#2941 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1921 »

koristi li neko ovdje moja tv phone paket?
glava me zaboli od njihovih uslova, klauzula, pdv-ova... pa me zanima koliko se tacno placa mjesecno ovaj paket?
sabanss

#2942 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by sabanss »

benassi wrote:Kod mene je sve ok od prvog dana kada su uveli flat..nisam imao problema ni sa pingom ni sa brzinom downloada...paket je net Flat 2..
Brzina po tvojoj parici je odredjena tvojim paketom. Bez obzira sto si koristio komsijin account i trosio njegov saobracaj imao si samo svoju brzinu.
opa22

#2943 Re: MojaTv BH telecom

Post by opa22 »

zdravo svim korisnicima moja TV....ja sam korisnik HS-a i razmisljam da raskinem ugovor s HS-om i da se prebacim na moja tv, pa me sada interesiraju vasi dojmovi, kako ste zadovoljni uslugama interneta i kakva je programska shema, vidio sam na njihovoh oficijelnoj stranici da nemaju u ponudi RTL njemacki i hrvatski (imaju rtl plus) kao ni novu tv da li je to doista tako ili je mozda neka pogreska u listi programa na stranici hvala svima
ala7

#2944 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

@ZEKI-RIKI duze jesam cekao dok dodju jer sam prijavljivao kad je akcija bila (1KM prikljucak)..
a instalacija same opreme je 20min maksimalno..

@Najamnik Postoji i ta solucija ..tad nebi morao vuci kablove ..a postoji i solucija da preko wireless-a pristupis internetu jer telecom nudi u opremi wireless modem/router..
Pobrko si pojmove..
Slijedeci redosljed kopcanja je kod mene :
telefonski kabal --> ADSL modem/ruter (4 portni) :
- 1. port - adsl internet
- 2. port - STB (IP resiver)
- 3. port - prazan (moguce kopcati i drugi STB)
- 4. port - VoIP telefon

@opa22
Programska sema je zadovoljavajuca sa cestim prosirenjem - ubacuju se novi kanali (nedavno arene sport 1,2,3,4).. NovaTv postoji tu je ali je nema u programskoj semi na Bhtelecom portalu,ne znam zasto. Internet usluga je zadovoljavajuca,2mbps/512kbps ..i VoIP telefonija uredno radi (neogranicen saobracaj na 033,032,03x itd ....dok mobilni saobracaj se naplacuje - na tome stedim iskreno :) )
koristim paket mojatv full 55+pdv ~64,50KM (internet,tv,telefon)

Od opreme sam dobio slijedece:
Motorola VIP 1910-9 STB
Image
TP link Wireless ADSL2+ Modem Router TD-W8901G
Image

Image
trenutno ocjena je 9/10 za mojatv .. minusi idu na: -visoka cijena filmova -videoteka tv-a, timeshift samo na 3 kanala i SportKluba sto nema.. valjda ce ti pomoci ovo... pozdrav svima :)
ZEKI-RIKI

#2945 Re: MojaTv BH telecom

Post by ZEKI-RIKI »

ala7 wrote:Hoce li brzo taj Sportklub i Sportklub+ sto je neko spominjao da ce biti uvrstani u programsku semu radi engleske Premier League, ili je samo lupanje u prazno.. 9/10 ocjena za mojatv trenutno..

Image

Dobro e.. :)
jos kad Sportklub,pa i Nova TV budu uvrsteni,lista kanala ce biti skoro pa potpuna..
visoka je ocjena 9/10...sa ovim kanalima kad ubudu uvrsteni moze biti i 10/10
savsvoj

#2946 Re: MojaTv BH telecom

Post by savsvoj »

Nova je vec uvrstena ima par mjeseci
Najamnik

#2947 Re: MojaTv BH telecom

Post by Najamnik »

ala7 wrote:@ZEKI-RIKI duze jesam cekao dok dodju jer sam prijavljivao kad je akcija bila (1KM prikljucak)..
a instalacija same opreme je 20min maksimalno..

@Najamnik Postoji i ta solucija ..tad nebi morao vuci kablove ..a postoji i solucija da preko wireless-a pristupis internetu jer telecom nudi u opremi wireless modem/router..
Pobrko si pojmove..
Slijedeci redosljed kopcanja je kod mene :
telefonski kabal --> ADSL modem/ruter (4 portni) :
- 1. port - adsl internet
- 2. port - STB (IP resiver)
- 3. port - prazan (moguce kopcati i drugi STB)
- 4. port - VoIP telefon

@opa22
Programska sema je zadovoljavajuca sa cestim prosirenjem - ubacuju se novi kanali (nedavno arene sport 1,2,3,4).. NovaTv postoji tu je ali je nema u programskoj semi na Bhtelecom portalu,ne znam zasto. Internet usluga je zadovoljavajuca,2mbps/512kbps ..i VoIP telefonija uredno radi (neogranicen saobracaj na 033,032,03x itd ....dok mobilni saobracaj se naplacuje - na tome stedim iskreno :) )
koristim paket mojatv full 55+pdv ~64,50KM (internet,tv,telefon)

Od opreme sam dobio slijedece:
Motorola VIP 1910-9 STB
Image
TP link Wireless ADSL2+ Modem Router TD-W8901G
Image

Image
trenutno ocjena je 9/10 za mojatv .. minusi idu na: -visoka cijena filmova -videoteka tv-a, timeshift samo na 3 kanala i SportKluba sto nema.. valjda ce ti pomoci ovo... pozdrav svima :)
Hvala na info :thumbup: skontam jos malo pa se vjerovatno prijavim na Moja TV.Zza sad na tuznoj HS i htio preko njih uzeti digitalu ali moj LCD nema mogucnost stavljanja modula a oni nemaju risiver sa HDMI izlazom tako da ne bih kod njih.
NEgo prije par postova neko od korisnika rce da na Mojoj Tv ima Nova TV ali da je nema u programskoj semi zvanicno nego da je pustaju ispod zita. Sad vidim kazes da je nema uopste. Ne znam jesam li dobro skontao, ima li ili nema Nove TV na Mojoj TV?
ZEKI-RIKI

#2948 Re: MojaTv BH telecom

Post by ZEKI-RIKI »

savsvoj wrote:Nova je vec uvrstena ima par mjeseci
super....jos fali SportKlub da mozemo Dzeku gledati ....i rahatluk.
Samo da se ne pokvare,nahvalismo ih..
munja.ba

#2949 Re: MojaTv BH telecom

Post by munja.ba »

sportklub nece biti jer je u ponudi arenasport. to je politika sportkluba
ala7

#2950 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Ima par mjeseci kako se novatv moze gledati na mojatv
Locked