nikakvih problema od 1 dana
NET FLAT 4
Moderator: Benq
Kod mene nema vrata i sl izmedju par soba pa bi morao vuci kanalice po plafanu- ruzno pravo pa se nadao da bi mogao iz jednog telefon. prikljuckau dnevnoj uzeti sbt za tv a iz drugog telef. prikljucka u radnoj uzeti samo adslMustafapasa wrote:Kod mene je RUTEr na gornjem spratu u sobi gdje je prvi i glavni PC. Odatle na sprat ispod ide kabal do STB (spojeni su spratovi-ispod cilimagdje je TV. A kabal za telefon vuce sa sprata ispod. Dakle, samo ti trebaju dovoljno dugi kablovi i umjece skrivanja istih...
SSUper. ZNaci ostaju pri motu JAmimo prvi, uzimamo najvise1946 wrote:Jeste. 1 GB prekoračenja je bio 10 KM + PDV
Pa Gb u mobilnoj telefoniji je recimo kod ultrasa milja marakaNajamnik wrote:Zna li neko kolika je do sad bila cijena po prekoracenju downloada po 1 gB? Sad mi dodje racuna z februar, imao paket 8G, kazu da sam prekoracio za 1, 6 GB tj da sam imao promet od 9,6 GB pa da trebam doplatiti na standardnih pretplatnih 30KM jos 18 KM. NE mogu vjerovati da im je 1GB po prekoracenju u tom paketu 11 KM???? Pvi put imao prekoracenje jer sam nesto trazio prije puta (videa gledao i sl) ali mi nesto puno za 1,6 GB platiti 18 KM. JE li fakat to tako skupo mamicu im j...![]()
![]()
Jakako nego uzeti milju , mamu im lopovsku. Ovamo od 1.3 imas flet ali do tad ti za 8G paket cijene prekoracenje od 1G 11 KM, nevjerovatni su zaista. Naravno, idemo prvikone wrote:Pa Gb u mobilnoj telefoniji je recimo kod ultrasa milja marakaNajamnik wrote:Zna li neko kolika je do sad bila cijena po prekoracenju downloada po 1 gB? Sad mi dodje racuna z februar, imao paket 8G, kazu da sam prekoracio za 1, 6 GB tj da sam imao promet od 9,6 GB pa da trebam doplatiti na standardnih pretplatnih 30KM jos 18 KM. NE mogu vjerovati da im je 1GB po prekoracenju u tom paketu 11 KM???? Pvi put imao prekoracenje jer sam nesto trazio prije puta (videa gledao i sl) ali mi nesto puno za 1,6 GB platiti 18 KM. JE li fakat to tako skupo mamicu im j...![]()
![]()
,tako da to kod tebe smijesno zvuci
sutra je 7 dana od kako sam se prijavio za Moju TV..Naravno jos me niko nije pozvao iz bh telekom-a..od ponedeljka cu poceti zivkati i dosadzivatiMustafapasa wrote:Kod mene je RUTEr na gornjem spratu u sobi gdje je prvi i glavni PC. Odatle na sprat ispod ide kabal do STB (spojeni su spratovi-ispod cilimagdje je TV. A kabal za telefon vuce sa sprata ispod. Dakle, samo ti trebaju dovoljno dugi kablovi i umjece skrivanja istih...
Nesto kontam a ako bi ostavio ADSL posebno a uzeo onaj najjeftiniji Moja TV kanal od 25 KM u koji ide TV i Telefon da li bi to moglo da mi u radnoj sobi ostane ADSL netaknut a da mi u dnevnoj prikopcaju SBT za telefon i TV? JEste da bi imao u full paketu brzi ADSL ali me ovako dodje isto para a nemam problema sa razvlacenjem kablova. Je li tehnicki moguce imati adsl na drugom izlazu a ne da mora ici preko SBT-a?Mustafapasa wrote:Kod mene je RUTEr na gornjem spratu u sobi gdje je prvi i glavni PC. Odatle na sprat ispod ide kabal do STB (spojeni su spratovi-ispod cilimagdje je TV. A kabal za telefon vuce sa sprata ispod. Dakle, samo ti trebaju dovoljno dugi kablovi i umjece skrivanja istih...
Ako si se kacio Wireless onda je moguce da nisi imao punu brzinu i ako je signal bio los .. drugo sto predpostvljam jeste da ti je komsija limitiro downlaod/upload ..moje pretpostavke .. pozdravbenassi wrote:Kod mene je sve ok od prvog dana kada su uveli flat..nisam imao problema ni sa pingom ni sa brzinom downloada...paket je net Flat 2..
Jedno offtopic pitanje..Prije dok su bili G paketi,cesto sam od komsije koristio net(uz njegovu dozvolu) posto je kod njega net bio sa vise GB download prometa,danasnji net Flat 4..al nikad nisam imao download brzinu kao on,ni priblizno..zbog cega ?
benassi wrote:Nisam preko wireless-a,nego mi je on dao svoj username i password...mozda telekom ogranicava brzinu downloada preko mac adrese al ne vjerujem..sutra cu bas uzeti njegov modem i probati..al cisto sumnjam..
Ne znam za taj vid konektovanja.. koristim TP link Adsl wireless modem/ruter i spojena su mi dva racnara ..jedan preko mreznog kabla drugi preko wireless.. Kad koriste ukucani oba racunara i internet na racunaru koji je spojen wireless je losija konekcija sto se tice ping-a dok brzina se dijeli u zavisnosti sta trenutno otvaras,radis na internetu .. slucaj kod mene..benassi wrote:Nisam preko wireless-a,nego mi je on dao svoj username i password...mozda telekom ogranicava brzinu downloada preko mac adrese al ne vjerujem..sutra cu bas uzeti njegov modem i probati..al cisto sumnjam..

Brzina po tvojoj parici je odredjena tvojim paketom. Bez obzira sto si koristio komsijin account i trosio njegov saobracaj imao si samo svoju brzinu.benassi wrote:Kod mene je sve ok od prvog dana kada su uveli flat..nisam imao problema ni sa pingom ni sa brzinom downloada...paket je net Flat 2..
Jedno offtopic pitanje..Prije dok su bili G paketi,cesto sam od komsije koristio net(uz njegovu dozvolu) posto je kod njega net bio sa vise GB download prometa,danasnji net Flat 4..al nikad nisam imao download brzinu kao on,ni priblizno..zbog cega ?

jos kad Sportklub,pa i Nova TV budu uvrsteni,lista kanala ce biti skoro pa potpuna..ala7 wrote:Hoce li brzo taj Sportklub i Sportklub+ sto je neko spominjao da ce biti uvrstani u programsku semu radi engleske Premier League, ili je samo lupanje u prazno.. 9/10 ocjena za mojatv trenutno..
Dobro e..
Hvala na infoala7 wrote:@ZEKI-RIKI duze jesam cekao dok dodju jer sam prijavljivao kad je akcija bila (1KM prikljucak)..
a instalacija same opreme je 20min maksimalno..
@Najamnik Postoji i ta solucija ..tad nebi morao vuci kablove ..a postoji i solucija da preko wireless-a pristupis internetu jer telecom nudi u opremi wireless modem/router..
Pobrko si pojmove..
Slijedeci redosljed kopcanja je kod mene :
telefonski kabal --> ADSL modem/ruter (4 portni) :
- 1. port - adsl internet
- 2. port - STB (IP resiver)
- 3. port - prazan (moguce kopcati i drugi STB)
- 4. port - VoIP telefon
@opa22
Programska sema je zadovoljavajuca sa cestim prosirenjem - ubacuju se novi kanali (nedavno arene sport 1,2,3,4).. NovaTv postoji tu je ali je nema u programskoj semi na Bhtelecom portalu,ne znam zasto. Internet usluga je zadovoljavajuca,2mbps/512kbps ..i VoIP telefonija uredno radi (neogranicen saobracaj na 033,032,03x itd ....dok mobilni saobracaj se naplacuje - na tome stedim iskreno)
koristim paket mojatv full 55+pdv ~64,50KM (internet,tv,telefon)
Od opreme sam dobio slijedece:
Motorola VIP 1910-9 STB
TP link Wireless ADSL2+ Modem Router TD-W8901G
trenutno ocjena je 9/10 za mojatv .. minusi idu na: -visoka cijena filmova -videoteka tv-a, timeshift samo na 3 kanala i SportKluba sto nema.. valjda ce ti pomoci ovo... pozdrav svima
super....jos fali SportKlub da mozemo Dzeku gledati ....i rahatluk.savsvoj wrote:Nova je vec uvrstena ima par mjeseci