Champions League 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko će biti osvajač ovosezonske Lige Prvaka?

Arsenal
18
6%
Barcelona
97
31%
Bayern München
22
7%
Chelsea
22
7%
Inter Milan
18
6%
Manchester United
43
14%
Milan
23
7%
Olympique Lyon
3
1%
Real Madrid
52
17%
neko od ostalih
15
5%

Total votes: 313

fixer

#2926 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

Stavljali smo mi i clipove koji pokazuju da je Inter bio ostecen... I?
LSD

#2927 Re: Champions League 2010/2011

Post by LSD »

fixer wrote:Stavljali smo mi i clipove koji pokazuju da je Inter bio ostecen... I?
Ja nisam vidio taj klip.
erni3

#2928 Re: Champions League 2010/2011

Post by erni3 »

LSD wrote:
Koliko se svi sjecamo, Barca (ni njen trener, niti predsjednik, niti bilo ko iz kluba) prošle godine nije kukala na sve strane, izvlacila neke price iz sjecanja, niti nazivala UEFU kriminalcima nakon ispadanja od Intera,a bili su teško ošteceni u oba meca (stavljali smo i klipove koji jasno pokazuju sve te greške na štetu Barce).
O tome pricamo ovdje.
Da, nepravedno dodijeljen crveni Moti. Pogodi tko je bio glavni padavicar, ovaj, glumac? :lol: :lol: :lol:
Gol iz ofsajda priznat :D
Jos da prizna onaj gol rukom bilo bi previse i za one najvece navijace Barcelone, igrace, sudije i ljude koji poklanjaju Barceloni uspjeh :lol: :lol: :lol:
erni3

#2929 Re: Champions League 2010/2011

Post by erni3 »

LSD wrote:
fixer wrote:Stavljali smo mi i clipove koji pokazuju da je Inter bio ostecen... I?
Ja nisam vidio taj klip.

I ti govoris o selektivnom pamcenju? :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2930 Re: Champions League 2010/2011

Post by Chmoljo »

da je tema premier liga, možda bih i povjerovo u teoriju o suđenju.

glede simuliranja, zašto ne simuliraše protiv Machestera? :) ili bi trebalo da iznesu tri igrača sa terena, sa cjevanicama u krajnicima da bi neko dobio crveni karton, a to navijači Reala ocijenili kao... poštenim? :lol: :lol: :lol:

dobro Splinter napisa, i navijači Manchestera su gospoda :D

eh da, siroti Pepe... da je malo poštenja, Pepe poslije onoga u Primeri ne bi zaigrao nigdje i nikad :) karijera nikome nije bila uništena poslije simuliranja :)
LSD

#2931 Re: Champions League 2010/2011

Post by LSD »

erni3 wrote:
LSD wrote:
Koliko se svi sjecamo, Barca (ni njen trener, niti predsjednik, niti bilo ko iz kluba) prošle godine nije kukala na sve strane, izvlacila neke price iz sjecanja, niti nazivala UEFU kriminalcima nakon ispadanja od Intera,a bili su teško ošteceni u oba meca (stavljali smo i klipove koji jasno pokazuju sve te greške na štetu Barce).
O tome pricamo ovdje.
Da, nepravedno dodijeljen crveni Moti. Pogodi tko je bio glavni padavicar, ovaj, glumac? :lol: :lol: :lol:
Gol iz ofsajda priznat :D
Jos da prizna onaj gol rukom bilo bi previse i za one najvece navijace Barcelone, igrace, sudije i ljude koji poklanjaju Barceloni uspjeh :lol: :lol: :lol:
O ovome je pricam i ovo smo davno postavljali ovdje

fixer

#2933 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

LSD wrote:
Ja nisam vidio taj klip.
http://www.youtube.com/watch?v=HM5FI4B- ... re=related
erni3

#2934 Re: Champions League 2010/2011

Post by erni3 »

Chmoljo wrote:da je tema premier liga, možda bih i povjerovo u teoriju o suđenju.

glede simuliranja, zašto ne simuliraše protiv Machestera? :) ili bi trebalo da iznesu tri igrača sa terena, sa cjevanicama u krajnicima da bi neko dobio crveni karton, a to navijači Reala ocijenili kao... poštenim? :lol: :lol: :lol:

Mene to ne zanima. Mene zanima zasto su toliko simulirali protiv Reala.
Da te podsjetim, sto ce Semir potvrditi, simuliranje se kaznjava kartonima. Sta mislis, koliko bi igraca Barceloni nedostajalo na kraju utakmice protiv Reala? Alves, Busqets....

Image

Sad me vidis, sad me ne vidis :lol: :lol: :lol:
fixer

#2935 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

Chmoljo wrote:da je tema premier liga, možda bih i povjerovo u teoriju o suđenju.

eh da, siroti Pepe... da je malo poštenja, Pepe poslije onoga u Primeri ne bi zaigrao nigdje i nikad :) karijera nikome nije bila uništena poslije simuliranja :)
A Emir Spahic je nas, pa bih volio da pitam mislis za njega isto?
fixer

#2937 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

Ridjobrki :thumbup:
erni3

#2938 Re: Champions League 2010/2011

Post by erni3 »

Chmoljo wrote: eh da, siroti Pepe... da je malo poštenja, Pepe poslije onoga u Primeri ne bi zaigrao nigdje i nikad :) karijera nikome nije bila uništena poslije simuliranja :)

Ne laprdaj o postenju, kad faula nije bilo. Pepe uopste nije dodirnuo Alvesa. Alves je simulirao.
Sta se ima jos reci o toj situaciji?

Karijera nikome nije unistena simuliranjem. Ali ukraden je jedan trofej, a jedna ekipa je ostecena.
fixer

#2939 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

erni3 wrote:

Mene to ne zanima. Mene zanima zasto su toliko simulirali protiv Reala.
Da te podsjetim, sto ce Semir potvrditi, simuliranje se kaznjava kartonima. Sta mislis, koliko bi igraca Barceloni nedostajalo na kraju utakmice protiv Reala? Alves, Busqets....

Image

Sad me vidis, sad me ne vidis :lol: :lol: :lol:
Mene zanima zasto nisu simulirali protiv ManU! Da nije mozda sto ih Gospodin nije pripremio na to? Simuliranje je dio taktike ekipe koja se poistovjecuje sa nogometom - zanimljivo :-)
Ridjobrki

#2940 Re: Champions League 2010/2011

Post by Ridjobrki »

fixer wrote:Ridjobrki :thumbup:
Ja većeg foliranta nisam vidio koliko pratim nogomet. A ovo sa ovog gifa radi u svakoj utakmici samo je ovdje uhvaćen, i protiv Reala je ovo uradio kada je zvao Marcela majmunom nakon što mu je pao držeći se za lice iako mu licu ništa na metar nije prišlo. Kad god ga neko dirne pada, hvata se za lice i valja se k'o mačka kakva... Grozno za takvog igrača.
5 0 5

#2941 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

Sta se ovdje zapravo pokusava dokazati?
LSD

#2942 Re: Champions League 2010/2011

Post by LSD »

Simuliranjem protiv mesara i mesoždera :thumbup: Pepeu odavno nije mjesto u fudbalu, vec u institucijama za mentalne slucajeve....slicno važi i za krvnike Carvalha, Ramosa i ostale loše luzere koji tuku kad gube...Marcelo je najgori glumac...ono šta je odglumio da Crouch dobije crveni je za oskara.
Cast Casillasu koji je gospodin.
Last edited by LSD on 30/05/2011 14:30, edited 1 time in total.
Chmoljo

#2943 Re: Champions League 2010/2011

Post by Chmoljo »

isto onoliko koliko bi i Realovih da nije bilo simuliranja.

udaraš se? ok, ja simuliram, pa da vidimo ko će na*ebati. gledajući individualno igrače, nema tog ko to ne uradi, češće ili rjeđe. Ronaldo je šampion u tome. Rooney, Drogba.

ali ako se ti ne sjećaš, jase jako dobro sjećam utakmice protiv Chelsea na S.Bridgu, gdje je jedini zadatak bio obogaljiti Messija, koji je tada bio još klinac. to je jedina konstanta koju vidim. destrukcija igre, ok, ne mogu svi ni umirati u ljepoti Barce i svršavati na troduple pasove, ali kukati na simuliranje, a praviti se lud na UDARANJE... :-) :-) :-)

o čemu ba mi pričamo? u Barci sem odbrane niko nije viši 170 i niko teži od 60 kila (karikiram) i onda se jalijaši Pepe i Adebyor iživljavaju i kaže - vidi pi*ki, neće ko muško da primi udarac nego simulira :-)

da je pravde, ja bih se upitao kakve to metode primjenjuje "Specijalni" (kod nas ta riječ svakako ima drugačiji prizvuk). što je najtužnije, evidentno je njegovo znanje. njegovo raskošno znanje preciznije. ali još evidentnija arogancija, koja će ga, iskreno se nadam, nekad jako skupo koštati.
Chmoljo

#2944 Re: Champions League 2010/2011

Post by Chmoljo »

fixer wrote: Mene zanima zasto nisu simulirali protiv ManU! Da nije mozda sto ih Gospodin nije pripremio na to? Simuliranje je dio taktike ekipe koja se poistovjecuje sa nogometom - zanimljivo :-)
sa čim se "tvoji" poistovjećuju... pošto ono fudbal sigurno nije :)
fixer

#2945 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

505sCrtom wrote:Sta se ovdje zapravo pokusava dokazati?
Dedukcija :-)
Metoda poznata, sve ostalo je na tebi. :thumbup:
Baltazar_khan

#2946 Re: Champions League 2010/2011

Post by Baltazar_khan »

Busquets je vrhunski zadnji vezni. Jedan od najboljih na svijetu, i kao takav je prvak svijeta sa Španijom, i prvak evrope sa Barcelonom. Da simulira, simulira, ali nije ni prvi ni zadnji koji to radi.
Gandalf

#2947 Re: Champions League 2010/2011

Post by Gandalf »

Imam osjećaj da će uskoro ključ, okončati zanimljive rasprave na ovoj temi :mrgreen:
fixer

#2948 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

Chmoljo wrote:
fixer wrote: Mene zanima zasto nisu simulirali protiv ManU! Da nije mozda sto ih Gospodin nije pripremio na to? Simuliranje je dio taktike ekipe koja se poistovjecuje sa nogometom - zanimljivo :-)
sa čim se "tvoji" poistovjećuju... pošto ono fudbal sigurno nije :)
"Moji" ne misle da su dovoljno veliki da privatiziraju fudbal. Barcelona misli da jest. Prodaju muda za bubrege. :-)
5 0 5

#2949 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

► Of their 13 Champions League games this season, Barça won 9, drew 3 (away to Copenhagen and Rubin Kazan as well as at home to Real Madrid) and lost just once –away to Arsenal.

► The Camp Nou has been a fortress this season, with five wins and just the one draw in the semis against Madrid.

Barça were the leading goal scorers with 30 goals(18 at home, 9 away and 3 at Wembley) and conceded just 9 (4 at home, 4 away and 1 in the final).

► The Champions also had most shots on goal -7.54 a game, ahead of second placed Bayern, who averaged 7,38.

► Only two teams committed less fouls per game than Barça(10,92) -Rangers (9,83) and Inter (10,7) and only two teams received more fouls - Braga (17,33) and Partizan (16,5), compared to Barça’s 16,23.

► Guardiola used a total of 26 players in the competition – one more than in the Spanish Cup and two less than in La Liga.

Sergio Busquets has played most minutes for the team in this campaign – 1129, just five more than Dani Alves.

► Gerard Piqué is the player who has made most tackles -122 in the 11 games he played.

► Messi was the competition’s leading scorer – as he has been for the last three seasons now with 12 goals. Pedro (5) and Villa (4) were the team’s next leading scorers.

This year’s Champions League title means that Guardiola has now lifted 10 trophies in his three years in charge.

Image
Chmoljo

#2950 Re: Champions League 2010/2011

Post by Chmoljo »

fixer wrote:

A Emir Spahic je nas, pa bih volio da pitam mislis za njega isto?
isto jarane. zašto, misliš da sam ja jedan od onih kojem je problem očigledne činjenice priznati?

evo da ti potcrtam: - DA SAM TRENER JA BIH NAŠEM EMIRU SPAHIĆU PROPISAO REDOVNU TERAPIJU KOD PSIHOLOGA, I POSLIJE TRAŽIO PROCJENU O NJEGOVOM MENTALNOM STANJU.

vrlo jednostavno :) a zašto? smiješ li ti ruku u vatru staviti da taj isti Spahić neće kad nam bude najviše trebalo pogubiti razum i dobiti crveni?

shvataš li uopšte razliku o kojoj ja pričam? ili misliš da ja mislim da je Emir loš momak ili loš igrač?
Locked