Ne kažem da će ga biti nego da se o njemu pričalo. Za njega sam prvi put čuo na Werderovom forumu naravno od toga čula kazala pa do stvarnog transfera su svjetlosne godine.SarajVox wrote:Mislis li da je samo fazon u parama?Korisničkoime wrote:Mislim da je period za transfere u Njemačkoj završen 31.08. znači jučer tako da u ovoj godini od transfera Štilića izgleda ništa. Slijedeći period je od 01.01.2012 do 01.02.2012. Tada će možda opet biti zanimljivo pratit priču u vezi Medunjanina i Werdera, po portalima se govorilo da bi Medunjanin mogao doći ako Werder nekoga proda eh sad malo iznenađujuće Werder je prodao Mertesackera Arsenalu tako da bi sad i moglo biti para za Medunjanina.
Bilo bi super Štilić u Wolfsburgu, Medunjanin u Werderu pa neka i slijedeće godine.
Mertesacker je dobjeo love ali i ostavio rupu u odbrani. Ne vjerujem da ce Medunjanin biti interesantniji zbog toga. Njegove sposobnosti su druge nego Werderu trebaju.
Prosto sumljam u taj transfer.
Isto tako mi se cini da Stilic nece biti ozbiljnije na meti nego do sada. Ako bi ga uzeo bundesligas onda kao finansijsku investiciju stime da postane reprezentativac. Neznam jos kakav mu je izgled na zamjenu Misimovica ali mislim da tu nije u dobroj poziciji za sada
U Bremenu na žalost trenutno jest sve u parama. Nisu Bayern, nemaju Gazprom kao Schalke, nisu klub iz glavnog grada da im sponzori kroz vrata navaljuju, puno u Werdera ovisi o tome hoće li ili ne igrati Ligu prvaka. Na početku se računalo sa prodajom Marina ali od toga nije bilo ništa, na prodaju Mertesackera ne bi nikad pristali da nisu morali ( ako uzmeš u obzir njihov kronični problem u odbrani i povredu Nalda ). Istog neće zamijeniti jedan na jedan tj. da dovedu isti kalibar igrača prvo nemaju para drugo teško će neko tog kalibra baš sad doći u Werder. Bremen posluje tako što dovodi talentovane mlađe igrače koji obećavaju tako je došao i Mertesacker iz Hanovera i Ozil iz Schalkea i Marin iz Gladbacha itd., drugo Schaaf voli svestrane igrače koji pokrivaju više od jedne pozicije. Bargfrede, Hunt, Borowski, Fritz itd. Mislim da se Medunjanin uklapa u taj profil igrača mlad, talentovan, obećaje svestran i ne previše skup. Sad da li će ikad išta biti od toga ko zna samo kažem volio bi.