uz dužno poštovanje
Kakve tenisice nose forumasi :)
Moderator: anex
- annoy
#2926 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
a ružnih patika
uz dužno poštovanje

uz dužno poštovanje
-
Edin25
#2927 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
nisu ruzne
pozz za sve geto kompleksase
pozz za sve geto kompleksase
- annoy
#2928 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
ajde ove druge crno-plave mogu proć
pozz šećeru
pozz šećeru
- KB9
#2929 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
ove prve duboke crne imam, najudobnija patika ikad sto sr mene tice a probo sam ogroman broj modelarumenige_brajtner wrote:ma realno, mene kao krajnjeg kupca te stvari fakat ne zanimaju. interesuje me da su udobne i da mi se sviđaju. trenutno su mi ove aktuelneNjanjavi wrote:Na kraju krajeva nije samo ni do izgleda patike jbga, ja sam naucio cjenit neke druge stvari kroz godine.
Normalno je da se nece svidjet svima, i ne trebaju jbga.
Ali ta generacija air max tuned 99 je uvela na mala vrata prisivene jezike, mogao si ih nosati bez pertli, sto se kasnije prosirilo i na masu drugih nike modela pa i na masu drugih proizvodjaca.
Neke stvari nisu samo do vizuelnog aspekta, treba znat cjenit i neke pozitivne pomake u dizajnu ma kolko nekome bilo smjesno.
Neko ce rec ok sta je tu toliko bitno sto su usili jezik i sto ih nisi morao vezat da ih nosis normala, al kad skontas kolko ljudi ima misicnu distrofiju, probleme sa rukama, koliko ljudi ima paralizirano i problema sa motorickim funkcijama tako zestokih da im je cak i pertle svezat problem, onda jbga treba validovat i takva dizajnerska rjesenja i barem postovat takav pomak i trud ljudi koji su dizajnirali taj model.
ove zadnje su ubjedljivo najudobnije. ne samo od ova tri modela, možda i najudobnije patike ikad (a nanosao sam se i ja air max-ova u životu..)
- beni-bu-man
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2931 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Pa ima svijeta i izvan Bosne, ali po ko zna koji put kazem - ne pricam o tome kakve patike nosi neko u Parizu, Njujorku, Harareu, Bogoti....Njanjavi wrote:Shvatam ja vase predrasude, nije lako bit ghettoiziran insan decenijama, i ja mozda imam slicnih predrasuda i tesko je slomit taj uskogrudni pogled na svjet ako nisi imao dodira sa drukcijim i sa razlicitim.
Ali nema potrebe da to servirate kao relevantnu i najispravniju referencu kada ima insana koji nesto i znaju o tematici na globalnom nivou o tome.
Nije svjet bosna druze, ima ponesto i izvan bosne, ko bi rekao jelde.
I btw onako sam reagovao samo na njegovo hinjavo potcjenjivanje ukusa lika sa onim upitnikom i hinjavim smajlijem, a realno pored onako bezlicnog ukusa nema pravo zucnut a kamol se ismijavat necijem ukusu a pogotovo ne tubularkama kao patikama i konceptu izrade istih.
Nisu to nikakve predrasude, to je svakodnevnica, ides gradom i vidis aktuelnu situaciju.
Iskreno, zaboli me neka stvar, nek nosi ko sta hoce.
Al valjda se moze napisati kakva kompanija nosi sta. Mene to na neki nacin odbija kad vidim te kockoglave da nose. Eto.
A sto je bezlican ukus?
Sto nisu sarene ili?
Los dizajn?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2933 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Bek tu d fjučr

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2934 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ma meni tene mogu trajat godinama, ko kad sam vazda u cipelama
A ove su mi bas cool.
I imam jedne Fila kad sam skroz sporcki
i starke of skroz, za casual ljetnih kombinacija 
A ove su mi bas cool.
I imam jedne Fila kad sam skroz sporcki
- Njanjavi
#2935 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Po mom misljenju je obscelitan dizajn sve i jednog modela kojeg je naljepio, prastara tehnologija izrade, sve koncepti iz sezdesetih i sedamdesetih godina sem prvih st originals koje su iz osamdesetih.
Realno nit su nesto posebno doprinjele dizajnu i razvoju te industrije nit su dizajnerski za oko ugodne, meni barem, to je subjektivan stav.
Ni ja npr ne volim nijedan nike model koji nema pravilan swosh a u to se ubraja podosta modela iz og ere zacetnika te industrije, isto tako ne volim patike koje nemaju lijep luk pri vrhu patike, po kojem mozes primjetit nakon nekog vremena nosenja ako ga izgubi koliko je patika nekvalitetna.
Sta znam djete sam osamdesetih i meni su sinonim lijepog dizajna adidaske iz epohe zx8000 sa adiprene pjenastim djonovima i torsion sistemom protiv devijacije djonova.
Neki bi me nazvali oldfashioned ali eto na ovim prostorima sam haman suprotno od te klasifikacije
Realno nit su nesto posebno doprinjele dizajnu i razvoju te industrije nit su dizajnerski za oko ugodne, meni barem, to je subjektivan stav.
Ni ja npr ne volim nijedan nike model koji nema pravilan swosh a u to se ubraja podosta modela iz og ere zacetnika te industrije, isto tako ne volim patike koje nemaju lijep luk pri vrhu patike, po kojem mozes primjetit nakon nekog vremena nosenja ako ga izgubi koliko je patika nekvalitetna.
Sta znam djete sam osamdesetih i meni su sinonim lijepog dizajna adidaske iz epohe zx8000 sa adiprene pjenastim djonovima i torsion sistemom protiv devijacije djonova.
Neki bi me nazvali oldfashioned ali eto na ovim prostorima sam haman suprotno od te klasifikacije
- Njanjavi
#2936 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
A na ljeto akb kontam ovo zavrsit

Il ovu kombinaciju boja

Mada ne iskljucujem mogucnost da zavrsim tubularke, runnerke obicne

A akb za zime iduce, definitivno zavrsavam adidas seeulater

I znam znam sve ruznije od ruznijeg, ne morate ni pisat

Il ovu kombinaciju boja

Mada ne iskljucujem mogucnost da zavrsim tubularke, runnerke obicne

A akb za zime iduce, definitivno zavrsavam adidas seeulater

I znam znam sve ruznije od ruznijeg, ne morate ni pisat
- beni-bu-man
#2937 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Njanjavi wrote:Po mom misljenju je obscelitan dizajn sve i jednog modela kojeg je naljepio, prastara tehnologija izrade, sve koncepti iz sezdesetih i sedamdesetih godina sem prvih st originals koje su iz osamdesetih.
na kojim prostorima ???
slazem se u nekim stvarima s tobom, npr, meni licno samo u kucu dolazi adidas i puma sem paar skater-skih marki
I od adidasa mi je majljepsi superstar, universal i samba model a o stan smith-u mislim je suvisno pricati
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2938 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Cek, pa sad prozivas za prastaru tehnologiju izrade, a onda kazes za sebe da si oldfashioned
I jos sve to podjonis sa zx 8000....ima modela iz '80., '90. koji su i dan danas popularni i tesko da se moze reci da su prastari, odnosno da se ne mogu nositi.
I jos sve to podjonis sa zx 8000....ima modela iz '80., '90. koji su i dan danas popularni i tesko da se moze reci da su prastari, odnosno da se ne mogu nositi.
- Njanjavi
#2939 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Pa kazem naspram svjetskih furki jesam oldfashioned jer je zx8000 ipak starija tehnologija i danas na neki nacin obscelitna.Tomahawk11 wrote:Cek, pa sad prozivas za prastaru tehnologiju izrade, a onda kazes za sebe da si oldfashioned![]()
Danas su popularne jos uvjek jer se furaju reizdanja sa nekim sitnim poboljsanjima i jer su dizajnerski i danas relevantan dio tog pokreta.
Jbga ta generacija sneakerheadova je sad u tridesetim, cetrdesetim i ima jos potraznje za tim legendarnim modelima, plus cjela plejada zx modela sa waffle djonovima im drzi reputaciju jako dobro u trzisnoj utakmici.
A realno nekako sam misljenja da su najljepse godine za dizajn patika bile izmedju 95te do 2005te.
Najproduktivnije, najsmjelije, vecina i danasnjih modela vecinom vuce dizajnerske korjene iz te epohe.
Vidimo i na tubularkama doom danas npr one kozne djelove sa strane za stezanje pertli oblikovane kao omaz orginalnim tubularkama sa pumpicama iz 93ce.
- Maverick78
#2940 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ove u kolekciji od prije par dana
Preudobne su... I lagane

Preudobne su... I lagane

- Sarah24
#2941 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
U pravu si, prelagane, imam slicne zenske, samo mi fali pola broja pa ne mogu dugo da ih nosim samo za kratko..Maverick78 wrote:Ove u kolekciji od prije par dana![]()
Preudobne su... I lagane![]()
- pirmin
#2942 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Preneudobne su
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2943 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Uzas zivi, strah me uci na ovu temu, posebno kad vidim slike od njanjavog?!kiki-miki wrote:Jah sto nosate ruzne tene
-
maida95
#2944 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
e ove su po meni prelijepe.Velkoski wrote:![]()
- konektovan
#2945 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Cijenjene u kojem krugu??? Ako iko pise gluposti, ti ih pises druze. Ne kontam, postavis slike kosarkaskih modela, i sad je to neka subkultura, modni hit, a ti si neki sneakermaster, ono, neka si referenca u tom imaginarnom svijetu. Je li u ovim patikama izlazis u grad??? Ako izlazis, siguran sam da te lahko prepoznati?!Njanjavi wrote:Kralju lik nije iznjeo svoj licni stav, svoj pogled na to, svoj sud, vec je izvalio glupost da su ovi modeli u TOME SVJETU ekvivalent kichu i turbofolk smijurijama.Tomahawk11 wrote:Legendo, ti navalio sa subkulturom ko pokvarena ploca....nosim ono sto mi se svidja, ne zato sto je to neko rekao da valja i da tako treba.
Sta treba, imati doktorat za sneakerhead kulturu da bih nosio patike?!
Opusteno....ja mogu shvatiti da je mozda tebi bezveze sta ja nosim i obrnuto, ali ne mogu shvatiti da je to neka nauka.
Sto samo po sebi ni u kojem slucaju nije istina.
Vecina modela sa slika su jako cjenjeni u tom krugu, i to je fakt.
Samo to sto je izvalio dovoljno kaze o njegovom poznavanju materije.
Nikakav problem nije kad neko poput tebe fino normala i kulturno kaze i iznese svoj stav, ali kad neko krene trkljat onako o necemu o cemu nema pojma i izvali da su u TOM SVJETU ti modeli sljam, e to je vec za crknut od smjeha
- konektovan
#2946 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Cijena i gdje si kupio????Maverick78 wrote:Ove u kolekciji od prije par dana![]()
Preudobne su... I lagane![]()
Trebaju mi za granapa ovakve?!
- Maverick78
#2947 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Foot Locker Malmö, cijena 150 eura...
Meni se sviđaju ovako uz trenerku nekad, a dobre mi budu i na poslu, jer sam dugo na nogama... prelagane su i preudobne zaista...
Uz farmerice imam drugih sneakersica i cipela
@Sarah24, jesu prelagane stvarno
a za broj šteta, gadno je kad obuća žulja
kurije oko se očas posla zaradi

Meni se sviđaju ovako uz trenerku nekad, a dobre mi budu i na poslu, jer sam dugo na nogama... prelagane su i preudobne zaista...
Uz farmerice imam drugih sneakersica i cipela
@Sarah24, jesu prelagane stvarno
- rumenige_brajtner
#2948 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Adidas nmd ima kupiti u buzzu u bbi.
- pukepuke
#2949 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Pa kažu žene opsjednute cipelama...
US Polo Association, nanosala ih se (očito), ništa im.

Adidaske su nove:

US Polo Association, nanosala ih se (očito), ništa im.

Adidaske su nove:

- Tomahawk11
- Globalni moderator