Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
ranger

#2926 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by ranger »

Ramzess Veliki wrote:
ranger wrote:jel im fakat trebalo novo oruzije? koliko se sjecam nosali su uglavnom zastavine puske i uzije... i sta sad sve to ne valja?!
I ja se pitam ... ova puška nije nešto posebno, optika je klasika, Zrak je radio i bolje optike od ove, kalibar je kao i 7,9 mm. Ima istina sve dodatne igračkice - ergonomski držač, pokretnu obrazinu, rasklopivi kundak, oblogu za hlađenje cijevi (koji će im to vrag kod snajperske puške, pa nije mitraljez da se cijev usije) i nogaru ... izgleda interesantno i napucano.
Ali ovo smo mogli i sami da napravimo na osnovi Mauzerove cijevi.
Da su uzeli 12,7 mm razumio bih. U slučaju talačke krize 12,7 rješava stvar kroz zid, a kod ove moraš imati čistu metu.
tako sam i mislio..
Ramzess Veliki

#2927 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Woody wrote:E, moj @Ramo,

Pa mora se i pokoji ministar "ugradit" ;-) Vidiš kakav je vakat doš'o - nema se hljeba a izbori idu. Jebi ga: provizijica tamo - provizijica 'vamo, i skupi se. Mrva po mrva - pogača - provizijica po provizijica - palača. Nemoj ba bit' smješan...
E sve nam je tako. Bolje da se nisu sramotili sa promocijom tog naoružanja ... jesi vidio ono kratko smeće od neznamnijakojijeonoklinac ... šmajsera ??? :shock:
Image
Image
_mufljuz_

#2928 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by _mufljuz_ »

Image

ne bih ja rek'o da je ovo 7.9 mm - ovolika cjevurda nosi 12.7 mm i ovo mi lici na cal 50

EDIT - jebaji ga vidim po "ketridzu" da je manji metak - preletio sam... a i ne bi bas mog'o onakvo cudoviste drzat tek tako u rukama

samo i dalje ne vidim svrsishodnost ove investicije koja nije bila manja od 10-15 hiljada maraka 100%
Ramzess Veliki

#2929 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

_mufljuz_ wrote:Image

ne bih ja rek'o da je ovo 7.9 mm - ovolika cjevurda nosi 12.7 mm i ovo mi lici na cal 50

EDIT - jebaji ga vidim po "ketridzu" da je manji metak - preletio sam... a i ne bi bas mog'o onakvo cudoviste drzat tek tako u rukama

samo i dalje ne vidim svrsishodnost ove investicije koja nije bila manja od 10-15 hiljada maraka 100%
O tome i pričam. Gledaj skalamerije - samo da izgleda moćno i skupo. Kao da djeci prodaješ igračke, a ne profi naoružanje. Debljina cijevi je strašna, tačno za 12.7 mm, joj i razbijač plamena k'o na haubici, a cijev je duža od Mauzerove za desetak cm - pa na toj dužini već sagori sav barut, jedva da ima plamena. :roll: Ona obloga za hlađenje cijevi je glupost, a sigurno su je skupo naplatili.
Onolika skalamerija od kundaka, pa preklopni - da se može rasklimati. Mogli su ga uraditi na klasično skidanje radi transporta.
Vidi se da je puška jako teška, znači za tako mali kalibar preteška za manevrisanje. Pa što onda nisu uzeli 12.7. :roll:
_mufljuz_

#2930 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by _mufljuz_ »

:thumbup: fala ramo ti si u sustini napisao ono sto sam ja mislio kad sam vidio ovo oruzje.... totalni promasaj....
da mi je samo vidjet kako izgleda trcat sa ovom puscetinom u "real life"-u....

bio sam sa kantonalnom specijalom na igmanu prije 15ak godina - i imali su ekstra kompaktnu strasnu štajerovu pusku sa kojom su gadjali prelijepo 200-300 metara 10cmx10cm.... ne znam koji je kurac ovo... ja ovo ne bi da me neko zaduzi da trcim sa ovim vratilom nema boga

i onaj francusko belgijski automat FPN 90 :lol: :lol: :lol:
citam klasa oruzja - "self defense weapon" :lol:
Ramzess Veliki

#2931 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

_mufljuz_ wrote: i onaj francusko belgijski automat FPN 90 :lol: :lol: :lol:
citam klasa oruzja - "self defense weapon" :lol:
Kalibar 5.56, takozvani "živćo" - nehumano zrno koje stvara kompresiju u organizmu kod pogotka sa male daljine, a kod pogotka sa veće nema snage da prođe kroz tijelo nego šeta po tijelu odbijajući se o kosti.
Self defense malo sutra - pogođeni ima vremena da te prebije k'o vola u kupusu dok registruje da je pogođen.
Self defense je duga devetka i 357, teška zrna koja napadača obaraju s nogu od udara.

A šklopocija je dramatično nezgrapno napravljena, ubila se za bonseka. :lol:
SmokingMan

#2932 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by SmokingMan »

_mufljuz_ wrote:Image

Mnogo baca na JNG-90. 8-)
Repetitor

#2933 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Igr'o neki ministar Counter Strike i vidio onu skalameriju od automata,pa skonto da kupi i ovim ''našim'',da i oni budu zajePati ko oni u Counteru...A uz sve to,naš'o se malo u cijeni :)
z1gaa

#2934 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by z1gaa »

Repetitor wrote:Igr'o neki ministar Counter Strike i vidio onu skalameriju od automata,pa skonto da kupi i ovim ''našim'',da i oni budu zajePati ko oni u Counteru...A uz sve to,naš'o se malo u cijeni :)
ha ja :D
_mufljuz_

#2935 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by _mufljuz_ »

Repetitor wrote:Igr'o neki ministar Counter Strike i vidio onu skalameriju od automata,pa skonto da kupi i ovim ''našim'',da i oni budu zajePati ko oni u Counteru...A uz sve to,naš'o se malo u cijeni :)
meni je ovo sve skalamerija sto vidim na slikama :mrgreen:
a najsmjesnije mi je sto za obicne sibicare navlace fantomke pa se obicnih sibicara boje toliko da navlace fantomke ko da hapse Toto Rinu bog te....

BTW ova "puska" je govno i u Counter Strikeu :lol:
Zokipfc

#2936 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Zokipfc »

Moraju i dileri oruzja nesto zaraditi :thumbup:
medjutim

#2937 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by medjutim »

Ramzess Veliki wrote:A šklopocija je dramatično nezgrapno napravljena, ubila se za bonseka. :lol:
Ne ponovio se rat i nasa stradanja vise nikada, al slika mi u glavi ti sa ovom pucom, na terenu, bonsek u ruci i testeras i psujes majke i onom ko ti je dade i proizvodjacu i onom sto je sarafo i dizajneru... :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#2938 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Ovaj FPN je naaajveći idiotluk koji sam u životu vidjeo.
Može ti se međed sakriti iza nišana na pet metara od tebe i rahat skakutati ... :lol: :lol: :lol:
z1gaa

#2939 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by z1gaa »

Ramzess Veliki wrote:Ovaj FPN je naaajveći idiotluk koji sam u životu vidjeo.
Može ti se međed sakriti iza nišana na pet metara od tebe i rahat skakutati ... :lol: :lol: :lol:
FNP * :D Ti vjerovatno is'o na politicke nauke :D
Co0l

#2940 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Co0l »

Birvaktile,na svakom normalnom serveru na CoD4 ko god bi se pojavio sa ovim P90 momentalno bi bio banovan.Trajno! :D
Repetitor

#2941 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Mogli bi mi ovde sada da palamudimo i ovako i onako,ali ima ona stara poslovica koja kaze:''sirotinja kad ima masla,sa njim i guzicu maže''...

Tako i ova ''naša'' policija.Uzima neki ministar pare iz budžeta,ugradi sebe sa cijenom tu,i onda narodu bace šuplju priču kako imaju savremenu i osposobljenu policiju,po svjetskim standardima i svjetskim naoružanjem.

Moje mišljenje je,da jednoj policijskoj jedinici,bila ona antiteroristička,ovakva ili onakva,od naoružanja ne treba ništa bolje od H&K MP-5(što se tiče srednje dužine cijevi) ili neke od verzija AK,M-70,ili M-21 pušaka. Znači ono što je provjereno i što nije skupo,a uz sve to sigurno,pouzdano i učinkovito.
Od jačih snajperskih pušaka Strela M-93,sasvim predobra puška.

Ja sam nekad davno,dok sam još bio ''militarizovan'',prilikom obezbjedjenja nečega,koristio verziju AK,ona sa skraćenom cijevi.Danas ih na tržištu ima tako napucanih,sa svim mogućim džidžama za male pare.Ali eto neko se sjetio da uzme onu skalameriju od P-90 jel,koja prvenstveno služi na nasmijavanje... :lol:

Koliko sam mogao da upratim na YT,ova P-90 za 3 sec ispuca okvir municije? Municiju su vjerovatno isto tako dužni da kupuju iz inostranstva,pošto čisto sumnjam da je IK pravio municiju u ovom kalibru.
felsh

#2942 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Sve ste vi u pravu samo:razlicite situacije traze razlicito oruzije.Mislim da ce se faraon sloziti mada nas malo folira,zna dobro o cemu pricam :D
Gojeni H

#2943 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

felsh wrote:Sve ste vi u pravu samo:razlicite situacije traze razlicito oruzije.Mislim da ce se faraon sloziti mada nas malo folira,zna dobro o cemu pricam :D
Dobro @felsh, ali @repetitor prica o policijskim poslovima. I slazem se s njim. Govorimo uglavnom o "bliskim susretima" a snajper je tu da odradi onakve kao sto je Mevlid ispred ambasade.
I da ponovim ono sto je kolega @repetitor vec rekao ... ima H&K, ima AK sa skracenom cijevi ... za policije odlicno, a nije skupo. PMC-evi po Iraku su masovno koristili ove AK sa skracenom cijevi.
_mufljuz_

#2944 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by _mufljuz_ »

Repetitor wrote:Mogli bi mi ovde sada da palamudimo i ovako i onako,ali ima ona stara poslovica koja kaze:''sirotinja kad ima masla,sa njim i guzicu maže''...

Tako i ova ''naša'' policija.Uzima neki ministar pare iz budžeta,ugradi sebe sa cijenom tu,i onda narodu bace šuplju priču kako imaju savremenu i osposobljenu policiju,po svjetskim standardima i svjetskim naoružanjem.

Moje mišljenje je,da jednoj policijskoj jedinici,bila ona antiteroristička,ovakva ili onakva,od naoružanja ne treba ništa bolje od H&K MP-5(što se tiče srednje dužine cijevi) ili neke od verzija AK,M-70,ili M-21 pušaka. Znači ono što je provjereno i što nije skupo,a uz sve to sigurno,pouzdano i učinkovito.

Ja sam nekad davno,dok sam još bio ''militarizovan'',prilikom obezbjedjenja nečega,koristio verziju AK,ona sa skraćenom cijevi.Danas ih na tržištu ima tako napucanih,sa svim mogućim džidžama za male pare.Ali eto neko se sjetio da uzme onu skalameriju od P-90 jel,koja prvenstveno služi na nasmijavanje... :lol:

Koliko sam mogao da upratim na YT,ova P-90 za 3 sec ispuca okvir municije? Municiju su vjerovatno isto tako dužni da kupuju iz inostranstva,pošto čisto sumnjam da je IK pravio municiju u ovom kalibru.
Amen! :mrgreen:

jos hajd kad sam vidio u nekih nasih hadalja onaj cini mi se svicarski SSG koji kosta vise hiljada maraka sjebo sam se...
obamina straza nema onakve masinke.... a MP5 HK je sto se mene tice predobar automatski pistolj, ergonomski idealno rijesen (najvise mi se svidja zatvarac za lijevu ruku - ne moras prebacivat oruzje iz ruke u ruku) lagan, municije hejbet, modifikacija hejbet, hos optiku, hos lasere, svjetla, hos prigusivace, hos preklopne kundake, ima milijardu modifikacija da napravis i pistolj i pusku od njega.... kalaš nikad umrijet nece :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2945 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

Gojeni H wrote:
felsh wrote:Sve ste vi u pravu samo:razlicite situacije traze razlicito oruzije.Mislim da ce se faraon sloziti mada nas malo folira,zna dobro o cemu pricam :D
Dobro @felsh, ali @repetitor prica o policijskim poslovima. I slazem se s njim. Govorimo uglavnom o "bliskim susretima" a snajper je tu da odradi onakve kao sto je Mevlid ispred ambasade.
I da ponovim ono sto je kolega @repetitor vec rekao ... ima H&K, ima AK sa skracenom cijevi ... za policije odlicno, a nije skupo. PMC-evi po Iraku su masovno koristili ove AK sa skracenom cijevi.
Mevlida nije odradio snajper :D zato je i fulio prvi put :D
_mufljuz_

#2946 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by _mufljuz_ »

mevlida je odradio M - (merhametli) snajper da mu da sansu da zivi :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2947 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

pa možda da je SIPA imala ovu puškicu, možda ne bi odbili da pucaju :D
agent_zero

#2948 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by agent_zero »

Repetitor wrote:Moje mišljenje je,da jednoj policijskoj jedinici,bila ona antiteroristička,ovakva ili onakva,od naoružanja ne treba ništa bolje od H&K MP-5(što se tiče srednje dužine cijevi) ili neke od verzija AK,M-70,ili M-21 pušaka. Znači ono što je provjereno i što nije skupo,a uz sve to sigurno,pouzdano i učinkovito.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

To bi bio i moj izbor oružja i mislim da nema bolje za manje para. A pouzdanost provjerena!

Pa meni ni u onim igricama nikad na pamet nije palo da uzmem p90, ono je presmiješno oružje. :lol:
_mufljuz_

#2949 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by _mufljuz_ »

Chmoljo wrote:pa možda da je SIPA imala ovu puškicu, možda ne bi odbili da pucaju :D
e jebi ga ti bi mevlida rokno browingom u pm :lol:
Ramzess Veliki

#2950 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Chmoljo wrote:pa možda da je SIPA imala ovu puškicu, možda ne bi odbili da pucaju :D
Znam da bih ja jedva čekao da je probam ... :lol: :lol: :lol:
Osim toga poštedio bih specijalce šunjanja oko muzeja revolucije i pentranja po krovovima - našiljio bih ga sa hotela Zagreb dok mi kahvu donesu. :D
Ovaj snajper je idealan za ovaj scenario. Ima ergonomiju, tešku cijev, stabilan i vrlo dobru optiku. Po dužini mi se čini 24x uvećanje ???
I za razliku od 12,7 imalo bi se o njemu pričati viceva. :lol: :lol: :lol:
Last edited by Ramzess Veliki on 25/04/2014 13:27, edited 1 time in total.
Post Reply