Nema vise nigdje happy doga, samo kod refe, i izludjuje me to, moram maksuz da idem na ciglane samo po hranu
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#2926 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Joj ta crvena
Ker mi se udebljo 10kg dok je jednu vrecu pojeo
Nema vise nigdje happy doga, samo kod refe, i izludjuje me to, moram maksuz da idem na ciglane samo po hranu
-
febo_acm
#2927 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
E ta crvena je u pitanju
Ova moja se nije udebljala od nje, pojela je vec vise od 10kg. Jedino sto sam primjetio da joj ocajno smrdi iz usta od kako je jede
Pa cim je potrosimo idemo po novu hranu
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
-
anjaistkrank
#2928 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Eh kad smo vec kod hrane da javim da sam dobio informaciju da cemo uskoro kod nas imati i Taste of the Wild da kupimo. Koliko sam citao na netu ta hrana je stvarno beton betona za cuke.
- Cholina_Lokica
#2929 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pa ima par godina bilo je i kod nas, ne znam sta se desilo da sad nemaanjaistkrank wrote:Eh kad smo vec kod hrane da javim da sam dobio informaciju da cemo uskoro kod nas imati i Taste of the Wild da kupimo. Koliko sam citao na netu ta hrana je stvarno beton betona za cuke.
-
pakica_
#2930 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
desila se navodno salmonela u vrecama za nase trziste, te su povucene.. dosla ne dosla, ja to ne bih kod nas uzimalaCholina_Lokica wrote:Pa ima par godina bilo je i kod nas, ne znam sta se desilo da sad nemaanjaistkrank wrote:Eh kad smo vec kod hrane da javim da sam dobio informaciju da cemo uskoro kod nas imati i Taste of the Wild da kupimo. Koliko sam citao na netu ta hrana je stvarno beton betona za cuke.
- kokuz_sa
#2931 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ubrzo ce pocet s radom fabrika hrane za pse i ljubimce u hadzicima.. quicker se zove kompanija.. plava ambalaza ce biti..
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
- Cholina_Lokica
#2932 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nemam pojma, ja znam za proplan da je bila salmonela i evropsko i americko trziste. A kod nas supci sutili k'o zaliveni...pakica_ wrote:desila se navodno salmonela u vrecama za nase trziste, te su povucene.. dosla ne dosla, ja to ne bih kod nas uzimalaCholina_Lokica wrote:Pa ima par godina bilo je i kod nas, ne znam sta se desilo da sad nemaanjaistkrank wrote:Eh kad smo vec kod hrane da javim da sam dobio informaciju da cemo uskoro kod nas imati i Taste of the Wild da kupimo. Koliko sam citao na netu ta hrana je stvarno beton betona za cuke.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2933 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kako sa krpeljima deverate? Ovo je najezda. Sinoć smo sa naše skinuli 25 komada. I pored ogrlice. 
-
febo_acm
#2934 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Meni je tako vec 20 dana. Uzeo sam Scalibor, ali bez nekih bitnijih promjena. Sreca pa je kratka dlaka i ja ih rukom odstranim odmah... Inace je katastrofa.
-
anjaistkrank
#2935 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja do sada nisam ni jednog nasao. Svaku noc je temeljito pregledam nakon setnje, ali nista. A ljudi se masovno zale. Pogotovo raja sa otoke. Svi masovno prelaze na vilsonovo bjezeci od krpelja. Ja doduse nisam prekidao sa frontline-om preko zime, pa mislim da ima dosta i do toga.
-
pakica_
#2936 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
sirKe i samo sirKe 
nakon para i para na scalibore, frontline, biljne i hemijske preparate, vratili smo se sircetu! ne kajemo se
nakon para i para na scalibore, frontline, biljne i hemijske preparate, vratili smo se sircetu! ne kajemo se
-
Nero Histrion
#2937 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nisam znao da ih vec ima. Nije lose u jabukovo sirce staviti par kapi lavandinog ulja. Krpelji ne vole miris.pakica_ wrote:sirKe i samo sirKe
- KatarinaKosaca
#2938 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sirće u našem slučaju ni slučajno. Ništa ne pomaže. A može samo odmoći ako ima neki ugriz od krpelja već na tijelu. Nikako sirće. Stavljali smo, trljali, sve smrdilo na sirće, ma jok, džaba
Sad krpelji valjda radi scalibora, skoro sam dobila 3 iz kanade, jer sam već počela sumnjati dolaze li ovdje dupljaci se ne zalijepe, ali su joj na njoj, onda joj skidamo. Stup, rasadnik krpelja. Užas!
Još je najgore što nije bilo zime, sve je preživjelo tako da nas čeka dugo toplo krpeljsko ljeto.
Sad krpelji valjda radi scalibora, skoro sam dobila 3 iz kanade, jer sam već počela sumnjati dolaze li ovdje dupljaci se ne zalijepe, ali su joj na njoj, onda joj skidamo. Stup, rasadnik krpelja. Užas!
Još je najgore što nije bilo zime, sve je preživjelo tako da nas čeka dugo toplo krpeljsko ljeto.
-
pakica_
#2939 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
da, da i lavanda je super.. moze i samo bez sirceta.. par kapi na dlanove, izmasirat' pasce i tadaaaaaaa, nema buhova ni krpeljaNero Histrion wrote:Nisam znao da ih vec ima. Nije lose u jabukovo sirce staviti par kapi lavandinog ulja. Krpelji ne vole miris.pakica_ wrote:sirKe i samo sirKe
- Pasiflora
#2940 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Da, ali se onad jadnicak ubi valjajuci se po travi da se oslobodi mirisapakica_ wrote:da, da i lavanda je super.. moze i samo bez sirceta.. par kapi na dlanove, izmasirat' pasce i tadaaaaaaa, nema buhova ni krpelja
Kako Basti noga?
-
pakica_
#2941 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
uvrce i zavrce kad hoda, al' se uredno oslanja na nju kad piski, kad kaki.. samo kad stoji se vidi da nije ista k'o ostale 3, jer nju i dalje stedi.. pa se zatrci na sve 4, a kad se vraca, onda na 3.. pa skoci ovdje i ondje.. koliko god pazim, nema sanse da to ne radi bas nikako..Pasiflora wrote:Da, ali se onad jadnicak ubi valjajuci se po travi da se oslobodi mirisapakica_ wrote:da, da i lavanda je super.. moze i samo bez sirceta.. par kapi na dlanove, izmasirat' pasce i tadaaaaaaa, nema buhova ni krpelja![]()
Kako Basti noga?
guta glukozamin i kondroitin sulfat i riblje ulje i ribu i maslinovo ulje redovno.. bit ce on meni onaj stari aBd
-
Nero Histrion
#2942 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja ovom mom jaranu svezem oko vrata maramce natopljeno u sirce i lavandu. Hem smo cool, hem tjeramo napasti od sebe.pakica_ wrote:da, da i lavanda je super.. moze i samo bez sirceta.. par kapi na dlanove, izmasirat' pasce i tadaaaaaaa, nema buhova ni krpeljaNero Histrion wrote:Nisam znao da ih vec ima. Nije lose u jabukovo sirce staviti par kapi lavandinog ulja. Krpelji ne vole miris.pakica_ wrote:sirKe i samo sirKe
- Cholina_Lokica
#2943 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Evo jedna info pred godisnje odmore, svi koji idu u EU sa psima moraju imsti certifikat, ne moze se samo sa pasosem. Pa da znate se planirati
bilo prituzbi, stoga se mole svi da postuju odluku, da nas ne bi ukinuli skroz, da ne mozemo nigdje sa psima
- KatarinaKosaca
#2944 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kako se zove certifikat (riječ certifikat je širok pojam)Cholina_Lokica wrote:Evo jedna info pred godisnje odmore, svi koji idu u EU sa psima moraju imsti certifikat, ne moze se samo sa pasosem. Pa da znate se planiratibilo prituzbi, stoga se mole svi da postuju odluku, da nas ne bi ukinuli skroz, da ne mozemo nigdje sa psima
Ko izdaje certifikat
Šta je potrebno za certifikat
Koje je vrijeme trajanja certifikata i vrijeme vađenja certifikata
I sve što se zna o famoznom certifikatu
- Cholina_Lokica
#2945 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
EU certifikat za putovanje, izdaje ga veterinar. Ne znam koliko traje
-
pakica_
#2946 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
certifikat se zove certifikat, traje mislim 7 dana od datuma izdavanjaKatarinaKosaca wrote:Kako se zove certifikat (riječ certifikat je širok pojam)Cholina_Lokica wrote:Evo jedna info pred godisnje odmore, svi koji idu u EU sa psima moraju imsti certifikat, ne moze se samo sa pasosem. Pa da znate se planiratibilo prituzbi, stoga se mole svi da postuju odluku, da nas ne bi ukinuli skroz, da ne mozemo nigdje sa psima
Ko izdaje certifikat
Šta je potrebno za certifikat
Koje je vrijeme trajanja certifikata i vrijeme vađenja certifikata
I sve što se zna o famoznom certifikatu
izdaju ga kantonalne vet. stanice (slatina, stup), ili bilo koji privatnik koji ima okrugli pecat, tj. ne radi na crno (krasni, milan mihajlov, custa itd.)
potrebno je da je pas vakcinisan (bjesnilo) isto tako u kantonalnim vet. stanicama ili kod privatnika sa okruglim pecatom
certifikat se dobije isti dan kada se ode po njega, pod uslovom da je isti rezervisan jer idu k'o halva pa ih cesto nema nabavit
kosta 45 KM, pas treba dakle da je cipovan, da je primio bjesnilo, i da je ociscen od parazita par dana pred put i da je odradjen pregled psa (pozvati veta kod kojeg cete kupiti cert. i vidjeti treba li dovesti psa na pregled, ili samo pasos da se vidi da je odradjeno sve uredno)
-
febo_acm
#2947 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kako 7 dana od izdavanja? Može se preći granica u roku od 7 dana? Pošto za jedno tri mjeseca idemo malo u Njemačku.
- KatarinaKosaca
#2948 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
to ni meni nije jasno. Ili je to samo za ulazak u EU, pa može kasnije da istekne?Zhìxin wrote:Kako 7 dana od izdavanja? Može se preći granica u roku od 7 dana? Pošto za jedno tri mjeseca idemo malo u Njemačku.
-
pakica_
#2949 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
jeste daZhìxin wrote:Kako 7 dana od izdavanja? Može se preći granica u roku od 7 dana? Pošto za jedno tri mjeseca idemo malo u Njemačku.
@katarina, samo za ulazak u eu, pri povratku ga ne traze koliko ja znam
i da, mescini da imaju samo 2 gr. prelaza na kojima ima vet. i na te granice se mora ici..
-
febo_acm
#2950 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja imam ovdje blizu ovu državnu na Stupu i raspitat ću se kod njih sve... Kada dođe vrijeme za to