Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#2926 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by quarterback »

zemlja treceg svijeta za razliku od susjeda i komsija koji su u evorpi ili na putu prema istoj
quarterback

#2927 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by quarterback »

Cleopatra2010 wrote:Za mene definitivno broj jedan, što zbog jeftinog osvajanja aukcija što zbog dosta prodavača iz Bosne, Srbije, Hrvatske
http://www.pricebenders.com/13280016
a jel se more kliknuti taj link sa tvojim ref brojem :evil: ili moze i ovaj ?

http://www.pricebenders.com/

samo pitam
Mehemed
Vozim: automobil

#2928 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Ne znam šta može ili ne može, znam da WOT kaže da je ta stranica prevara, i zato se necu ni registrovati, a cim sam otvorio vidio sam da je neko kupio Samsung Galaxy Tab 3 za nešto više od 5$, odmah mi je bilo sumnjivo, a WOT mi je to i potvrdio

Image
quarterback

#2929 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by quarterback »

a cim salje link sa referalom meni se odmah obrve malo podignu... :evil:
Mantis

#2930 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mantis »

Kakvo je stanje sa kupovinom mobitela iz inostranstva, naplate li carinu i to, jel neko uzimao možda? Znam da sam jednom kupovao neku elektroniku preko ebaya ništa nisu naplatili :shock: :D
Jazzy.ba

#2931 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Jazzy.ba »

Ako bude faktura u paketu na pravu vrijednost telefona, biti će carina i pdv 100%. Ako ne bude, možda se i provuče. Ovo govorim ako ti paket bude stizao na državnu poštu, a ako doće nekim kurirom tipa DHL, Fedex, UPS, ima da ti oderu kožu do daske.
Nuken

#2932 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Nuken »

Naručio telefon sa DX.Mogu li ovim lihvarima preko pošte platiti carinu i ostalo,tj. preko uplatnice?I da,koliko bi me mogli koštati ostali troškovi.Cijena telefona je 62$(naručio jedan jeftini telefon da vidim kako to fercera,i koliko treba da dođe :D )

edit:Na jednom drugom forumu sam pročitao da se računa po sljedećoj "formuli":cijena telefona*1,10*1,17+cca. 10KM???
dinooh

#2933 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

Nuken wrote:Naručio telefon sa DX.Mogu li ovim lihvarima preko pošte platiti carinu i ostalo,tj. preko uplatnice?I da,koliko bi me mogli koštati ostali troškovi.Cijena telefona je 62$(naručio jedan jeftini telefon da vidim kako to fercera,i koliko treba da dođe :D )

edit:Na jednom drugom forumu sam pročitao da se računa po sljedećoj "formuli":cijena telefona*1,10*1,17+cca. 10KM???
dobro si procitao. otpirlike sad znas koliko ce doci dodatnih troskova. Mozes u posti platit, tamo ces i uzeti mobitel
Jazzy.ba

#2934 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Jazzy.ba »

10% carina, 17% pdv, 10KM taksa, 4KM za 4 uplatnice to je to otprilike.
Mantis

#2935 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mantis »

Ide na državnu poštu sigurno, a katastrofa bi bila kad bi mi naplatili i carinu i PDV, nikako mi se ne bi isplatilo morao bi vratit paket :-?
dinooh

#2936 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

Mantis wrote:Ide na državnu poštu sigurno, a katastrofa bi bila kad bi mi naplatili i carinu i PDV, nikako mi se ne bi isplatilo morao bi vratit paket :-?
pa ako naplate carinu moraju i PDV, ne ide nikako odvojeno
Mantis

#2937 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mantis »

Ma ja al` možda oprobam :D
Nuken

#2938 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Nuken »

Čemu služe ovi kuponi.Kako da ih iskoristim i da li to stvarno fercera :) ?
RahatHurmašica

#2939 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by RahatHurmašica »

je li iko kupovao sa dhgate, koliko je pouzdana stranica?
sema911s

#2940 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by sema911s »

Nuken wrote:Čemu služe ovi kuponi.Kako da ih iskoristim i da li to stvarno fercera :) ?
eh ti kuponi

na vecini stranica ti da da uneses samo jedan kupon a ja sam ih skupio sigurno 100usd,., i svi su po 1 do 5 usd,., i rijetko ko da da kupon od 5 usd iskoristis na stvarku koja kosta 6usd

tako da dobri su ali jbga
crnodete

#2941 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by crnodete »

Cao ekipa vise cure :D zanima me gde se porucuje tj. sa kojih stranica ova roba sto cure masovno prave strranice za pordaju odece tj. preprodaju dosta skuplje ako ima neka da me uputi :kiss:
cenecimoveocino

#2942 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by cenecimoveocino »

crnodete wrote:Cao ekipa vise cure :D zanima me gde se porucuje tj. sa kojih stranica ova roba sto cure masovno prave strranice za pordaju odece tj. preprodaju dosta skuplje ako ima neka da me uputi :kiss:
i meni su tušili jakne Jack Wolfskin po 300KM,ali na moje iznenađenje veoma veoma kvalitetne kopije :gunjastajl:
satira

#2943 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by satira »

crnodete wrote:Cao ekipa vise cure :D zanima me gde se porucuje tj. sa kojih stranica ova roba sto cure masovno prave strranice za pordaju odece tj. preprodaju dosta skuplje ako ima neka da me uputi :kiss:
sammydress, ebay.. pokusaj na tim adresama :D

Image
crnodete

#2944 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by crnodete »

https://www.facebook.com/dji.dja.tz?fref=ts evo npr. ova stranica zanima me gde devojka nabavlja a i vidim da uslikane dobijene stvari su bas dobrog kvaliteta sigurno ona to narucuje jeftinije :D
daramo

#2945 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by daramo »

crnodete wrote:https://www.facebook.com/dji.dja.tz?fref=ts evo npr. ova stranica zanima me gde devojka nabavlja a i vidim da uslikane dobijene stvari su bas dobrog kvaliteta sigurno ona to narucuje jeftinije :D
Sve je to s ebaya, gdje imas u ponudi milijun trgovina koje prodaju robu, a ovi sto govore protiv internet kupovine ocito nikad nisu nista kupili.
Istina je ta tamo ima dosta ne kvalitetne robe ali kad nesto narucis od odjece za 3-4 dolara ne mozes ocekivati da ces dobiti ekstra robu.
Ako hoces kvalitetnije trazis trgovine sa replikama zara, bershka, h&b robe koje kostaju po 15-20 dolara.
Ili ako zelis original britansku robu imas asos.
kota_pisvir

#2946 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kota_pisvir »

daramo wrote:
crnodete wrote:https://www.facebook.com/dji.dja.tz?fref=ts evo npr. ova stranica zanima me gde devojka nabavlja a i vidim da uslikane dobijene stvari su bas dobrog kvaliteta sigurno ona to narucuje jeftinije :D
Sve je to s ebaya, gdje imas u ponudi milijun trgovina koje prodaju robu, a ovi sto govore protiv internet kupovine ocito nikad nisu nista kupili.
Istina je ta tamo ima dosta ne kvalitetne robe ali kad nesto narucis od odjece za 3-4 dolara ne mozes ocekivati da ces dobiti ekstra robu.
Ako hoces kvalitetnije trazis trgovine sa replikama zara, bershka, h&b robe koje kostaju po 15-20 dolara.
Ili ako zelis original britansku robu imas asos.
Znas li neku stranicu koja prodaje ove replike
Avalanche

#2947 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Avalanche »

Molim vas, hoce li neko biti ljubazan da mi odgovori na par pitanja?

Zeljela bih da narucim nesto sa ovog Freeman sajta, preciznije, ovo: https://www.freemanbeauty.com/product/e ... -pineapple
Vidim da je 3.99 $, ali koliko je postarina? I kako to funkcionise?
kloniran

#2948 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

Avalanche wrote:Molim vas, hoce li neko biti ljubazan da mi odgovori na par pitanja?

Zeljela bih da narucim nesto sa ovog Freeman sajta, preciznije, ovo: https://www.freemanbeauty.com/product/e ... -pineapple
Vidim da je 3.99 $, ali koliko je postarina? I kako to funkcionise?
Ovdje ima dostava samo za podrucje amerike, ne isplati ti se narucivati u BiH jer ce ti postarina biti nekoliko puta skuplja od ove kreme + carina + pdv + 15 maraka
Avalanche

#2949 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Avalanche »

E, hvala. :)

A kako znas? Mislim, gdje to vidis/citas?

A sta ako narucim preko Amazona? http://www.amazon.com/Freeman-FREEMAN24 ... ds=freeman Kolika mi je onda postarina ili ide isto kao i preko Freeman sajta?
Mehemed
Vozim: automobil

#2950 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Amazon samo knjige šalje u BiH, ništa drugo, neka me neko ispravi ako griješim, ali mislim da je tako
Post Reply