i meni su domaće najdražezateznistub wrote: Ovo nije maca, ovo je šišmiš!
Hoću onu domaću, prugastu...te su mi najljepše!
ali lijepo mi je vidjeti i sve ove ostale...
Moderator: anex
i meni su domaće najdražezateznistub wrote: Ovo nije maca, ovo je šišmiš!
Hoću onu domaću, prugastu...te su mi najljepše!
clio_dci120 wrote:Postovani,kakav nered wrote:clio_dci120 wrote:Evo unaprijed da zahvalim na odgovorima i odvojenom vremenu. Ovo mi je prvi ljubimac tako da nemam pojma o njima nista. Naime, rijec je o macku starom oko 7 mjeseci, nedavno sam na njemu vidio krpelja, dva sam skinuo, ne znam imal ih jos..i pravac odem u pet shop pitam sta imate za rjesenje mog problema. i dadnu mi neki preparat neostomoson, kao na litar vode da razblazim, i da pospricam po macki.i ogrlicu sam isto uzeo za njega. medjutim, udjem maloprije na net prije nego sam ga htio naspricati da vidim za svaki slucaj taj preparat sta je to, kada procita svasta. da je za pse, da je toksican, da macke uginu od njega.
Nije mi krivo ako su prodali pogresan prozivod, nego ako je fakat tako, mogao sam macka otrovati, barem tako ispada.
Stoga, pitanje je da li smijem sa tim macka pospricati, i ako da, kada ga pospricam, da li da ga sapiram. nisam ga kupao do sada, svaki pokusaj kupanja prolazio je ganjanjem kroz kucu, njegovim kostrijesenjem i uzasnim mjaukanjem, cim se priblizi vodi odmah se otima, koliko god ga mazio prije toga, ma rasiri sape, i bjezi..zavuce se iza ormara, ili u cosak se skupi u bude mi ga zao...stoga, ako napsircam neostomoson, kako da ga skinem sa njega da se ne bi lizanjem otrovao..Inace, generalno je problem sto je macak prvo zivio vani, neka macka se u dvoristu omacila, malo po malo sam ga sve vise prihvatao, na kraju kad je zima bila primim ga skroz u kucu...i navece spava u kuci, i pola dana zna provesti,ali sad cim je ljepse vrijeme poludi hoce vani, skace na prozore, mjauce uzasno, pa ga moram ispustiti.. problem je to sto moze meni sad krpelje unijeti u kucu.
i jos jedno pitanje, ima li igdje kupiti kakvih miseva na daljinski da se upravlja, poludio je za igrackom misa koji sam mu kupio, medjutim navece kada odmaram ne mogu vise ni tv-a pogledati, skace na mene hoce da mu bacam misa a da on trci za njim..pa veca bi sega bila da ga zezam sa nekakvim daljinskim misem na baterije, ali to nisam uspio naci nigdje. sta jos vole za igru?
Zahvaljuem na odgovorima, i nadam se da ce te mi pomoci. Srdacan pozdrav;)
Neostomosan ni pod razno na mačku... tko ti je to prodao nije normalan...kupi frontline ili stronghold za mačke...to se stavi iza na sredinu vrata gdje ne može dohvatiti...svaka čast da si pogledao prije nego si pošpricao na mačku![]()
Mačak ti je mlad pa je aktivan noću, ali proći će to..samo se malo strpi...dok su mlade aktivne su noću, kad odrastu smire se...moj mačak je bio čak skroz preuzeo moj ritam, legao bi kad ja legnem, ustao tek kad ja ustanem...nema ga više i strašno mi fali...a druga maca sad legne kad i ja, ali me budi ujutro da joj dam hranu...uglavnom smirit će se kad odraste...savjetujem ti i da ga kastriraš...
umjesto miša nabavi laser pa ti lezi, gledaj tv a njega uperi na zid i mrdaj...mačak će poluditi za njim a ti ćeš moći da odmaraš
i vama hvala na odgovoru, i na pm sam dobio dalje upute od forumasa. Nazalost korisnije informacije dobijem na forumu nego na mjestu gdje bi ih trebao dobiti, a ne bih mogao sebi oprostiti to da sam ga sam otrovao, ili jos gore da sam ga gledao kako se pati.
I tema je veoma korisna posebno nama pocetnicima, sto je vise iscitavam, vise korisnih informacija saznajem, svaka cast pojedinim forumasima za koje vidim da konstantno ovu temu odrzavaju zivom.
Nazalost, kasno sam saznao za kastraciju, naime imao sam dva macka iz istog okota, zajedno sam ih pokupio, i zajedno su spavali, zajedno sve..nisu mogli zaspati jedan bez drugog, zajedno se igrali,jedan drugog cistili...nazalost, jednom prilikom jedan je izasao iz kuce i nije se vratio..vjerujte lakse mi je bilo dok je bila zima pa su stalno bili u kuci, stalno oko kuce tjeram ostale macke, koji su jako agresivni prema ovim mojim..Nazalost,ovaj je sad sam ostao, pa se trudim koliko mogu da mu igrom nadomjestim ovog sto je nestao..Da sam ranije ovog malog kastrirao, mozda ne bi nastradao, pa bi jos uvijek bili tu obadvojica..
Meni je veterinar dosao kuci, pokupio macka, kastrirao i vratio ga, ako se dobro sjecam bilo je 50-60KMciza_bliza wrote:A gdje sterilisati, cijena?
Ova je kao sova jebote.kakav nered wrote:hahahaha a meni su baš slatke, posebnejunior3 wrote:A jest i gadna.
Cornish rex su slične, samo imaju malo dlake, valovite... meni su predivne... kažu da imaju divan karakter... ima odgajivačnica u Srbiji... a znam da ima jedna takva maca u Sarajevu...
Ako je ovo meni upućeno, stavila sam slike jer je netko gore tražio macu koja se ne linja.MJAU - da wrote:Mačka i pol, što bi se reklo, ali eto, ti gledaš kakvo joj je krzno, svaka maca ima svoju ličnost i svoj šarm. Ali, ti gledaš kako izgleda, ok. poštujem, važan ti je izgled.

pici wrote:koda nikad niste kupali mačku...pa mačka i izgleda ovako bez dlake...
Liči na njega ...kakav nered wrote:
Ovo je moja najveća ljubav, koje već pola godine nema...
ja biH jednu Vakupici wrote:crne mace su maćići...tigraste su zajebite...gledam po mužjacima, svaki tigrasti je dominantan i otjera ove ostale a evo imam jednog u kući iako je kastriran jopet je ljut...
Banksy wrote:Liči na njega ...kakav nered wrote:
Ovo je moja najveća ljubav, koje već pola godine nema...
http://www.jutarnji.hr/macak-koji-brine ... e/1331616/
Eborg wrote:Moj kabadahija od 1.5 godinu koji je čitav život u kući i kastriran je stalno grize i grebe u igri. Popne se pa grebe TV, zaleti se pa grize noge i slično. Pusti ga se nekad vani no u kući je glavni rastezač pameti i vrlo rijetko dopušta maženje. Kad izigra svima živce onda kao hinja dođe u krevet i ušuška se da spava.![]()
Kako "disciplinovati" ovakvo ponašanje? Pokušao sam ga pošpricati vodom, pljeskati rukama, udariti rukom od sto i slično kada mu dođe žuta minuta no nema baš efekta. Nekad stvarno poludi oko 22:00 h i ne može se ništa uraditi s njim osim istjerati ga iz sobe.
Svaki vid igre s njim jednostavno podrazumijeva da on čeka momenat da ugrize ruku i ne pušta.
hahahahaha takav je bio i moj mačor, nitko mi nije smjeo doći u gosteEborg wrote:Ma rastjeruje sve mačke oko kuće ionako. Vrlo rado bih se igrao s njim i duže no jednostavno mu je to uvijek bilo nezanimljivo. Ali ako "igra" uključuje žvakanje tuđih ekstremiteta, e onda je 100% za.
kakav nered wrote:Ako je ovo meni upućeno, stavila sam slike jer je netko gore tražio macu koja se ne linja.MJAU - da wrote:Mačka i pol, što bi se reklo, ali eto, ti gledaš kakvo joj je krzno, svaka maca ima svoju ličnost i svoj šarm. Ali, ti gledaš kako izgleda, ok. poštujem, važan ti je izgled.
Jedina koja se ne linja je Sphynx jer nema dlake, a Cornish rex ima baš kratku dlaku tako da mislim da se ni one nešto ne linjaju.
Nije mi važan izgled, moje mace su obe crne, a njih realno većina ljudi ne voli. Dobijem milion komentara pa što baš crne s onim izrazom lica gađenja i staha u isto vrijeme. Kao da je to išta drukčije od naše boje kose, al eto, ljudi su praznovjerni.
Obožavam naše domaće mace i pošto sam imala i domaćeg mačora i ovu poluperzijsku (slike u postovima iznad), mogu reći da su domaće mace puno inteligentnije. Mačor je bio baš kao čovjek u tijelu mačke. Nevjerojatan jedan karakter. Slažem se s tobom da svaka od njih ima svoju ličnost i šarm![]()
Cornish rex su mi prelijepe, ali uvijek bih dala prednost nekoj maci s ulice.
Ovo je moja najveća ljubav, koje već pola godine nema...srce mi je slomio kad je umro...![]()
pumica wrote:Imam i ja jednu crnu macu![]()
Crne mace su najcesce ovako brižne i moja je bas ovakvog karaktera ... donesi joj bilo kojeg macica, nakon kratkog upoznavanja pocne da se brine o njemu kao da je njen
Prekrasan je mačak biokakav nered wrote:
Ovo je moja najveća ljubav, koje već pola godine nema...srce mi je slomio kad je umro...![]()
Eborg,Eborg wrote:Moj kabadahija od 1.5 godinu koji je čitav život u kući i kastriran je stalno grize i grebe u igri. Popne se pa grebe TV, zaleti se pa grize noge i slično. Pusti ga se nekad vani no u kući je glavni rastezač pameti i vrlo rijetko dopušta maženje. Kad izigra svima živce onda kao hinja dođe u krevet i ušuška se da spava.![]()
Kako "disciplinovati" ovakvo ponašanje? Pokušao sam ga pošpricati vodom, pljeskati rukama, udariti rukom od sto i slično kada mu dođe žuta minuta no nema baš efekta. Nekad stvarno poludi oko 22:00 h i ne može se ništa uraditi s njim osim istjerati ga iz sobe.
Svaki vid igre s njim jednostavno podrazumijeva da on čeka momenat da ugrize ruku i ne pušta.
annoy wrote:
Prekrasan je mačak bio![]()
Mog nema već 9 mjeseci![]()
Sad kad počinje lijepo vrijeme samo razmišljam kako bi on u tome uživao. Nevjerojatno kako ti se te životinje zavuku pod kožu.
Tumor u ustima. Mačke u srednjoj dobi su tome dosta sklone, i ti tumori znaju biti jako agresivni...jedino je dobro što se jadnik nije jako dugo patio. Mačke su jako stoička bića i onda kad skontaš da nešto nije u redu već je prekasno...makar su mi rekli da bi jednako završio sve i da smo ga doveli prvi dan kad je obolio.kakav nered wrote:
Hvala... žao mi je zbog mačkašta mu je bilo?
čudo je kako i jedno krzneno biće može da se voli beskrajno...
danas je točno 6 mjeseci kako je umro... ali nema dana kad ga se ne sjetim...