NE MOŽE ................... taj zakon upravo jeste derogiran zakonom o zaštiti ličnih podatata ........... naim, ova su dva zakona dvije suprotne strane jedne stvari, i naj način uređuju to pitanje ............... tako funkcionišu zakoni ...... zna se šta je javni podatak a zna se šta je privatni podatak ................. podatak o visini mojih uplata za zdravstveno i penziono mora da ima moja firma, PIO/MIO i porezna uprava, pored mene, ali taj podatak ne smiju dati nikome osim MENI, i sudu ako to traži sudskim nalogom FORMALNO - PRAVNO VALJANIM. DAkle, oni imaju obavezu da omoguće pristup toj informaciji, ali ne da istu pruže bilo kome, s druge strane, obavezni su BILLO KOME REĆI da li ja uplaćujem ta sredstva ili ne ........ dakle samo da ili ne za bilo koga, a datelje samo za mene i državusarajevo63 wrote:"Hajde za toner mogu shvatiti, ali PAPIR??? Mora mi dati tri papira kako-tako, na prva dva su uplate, na trecem usluge i tako svako ulazu i kako moze da ustedi papir? Ako je neka usteda tonera sto ne otkucava odnosno ne stampa 10-tak slova u jednom redu, a ostalo ostaje isto...onda eto stede toner zbog ovog zakona. Ali nemate uopste pojma kakvi problemi nastaju zbog ovoga u medjuljudskim odnosima, a i kod upravitelja. Pa nije svim upraviteljima zabranjeno izdavanje ovih izvjestaja, neko ce otici od njih kod drugog i imati te izvjestaje, je li mislis da je usteda tog tonera vrijedna gubitka nekoliko ulaza? Ja mislim da nije, vaznije je imati ulaz nego toner i to ustedjeni."
Hajde molim Te objasni šta misliš sa ovim iznad napisanim?
Nekim Upraviteljima je zabranjeno, nekim ne?
Po Zakonu o pristupu informacijama bilo ko može tražiti što ga interesuje.
U Zakonu koje je vezan za ovu temu koju si Ti otvorila stoji i:
- dostavljanje upravitelju kopije dokaza o vlasništvu svih etažnih vlasnika radi uvođenja istih u
evidenciju, -
Zar tu nema ličnih podataka?
I da, mislim da dok ne počnemo svi misliti i poštovati i samo 1KM, nema pomaka.
što se tiče podataka koji se dostavljaju upravitelju, za upravitelja važi isto kao i za pio/mio u mom slučaju