Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
EmiRem

#2926 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by EmiRem »

Univerzalno svakako iz dijelova (refurbished) sastavljaju mobitele , znaci vjerovatno nisu oni :D
supercali

#2927 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

Da se ne lazemo u univerzalno mozes naci i potpuno novih telefona nisu svi iz dijelova
Ma koliko bili bahati i ostalo ne treba lagati
skafiskafsnjak

#2928 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote:Da se ne lazemo u univerzalno mozes naci i potpuno novih telefona nisu svi iz dijelova
Ma koliko bili bahati i ostalo ne treba lagati
Kako znas koji je iz dijelova, a koji nije ? :D
supercali

#2929 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

Ma ti iz dijelova su mala kolicina a vidi se po sastavima najcesce
Vecina mobitela tamo su za neka druga trzista i skinuta s mreza i to je razlog zasto su jeftini
AmirBaa

#2930 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by AmirBaa »

skafiskafsnjak wrote:To ti se niiikaaakoo ne isplati.

Uzet ces u BHTelecomu telefon po masnoj cijeni , sa originalnom garanacijom.
U koju god prodavnicu odes, oni ce ti za njega dati manje nego sto je kod njih nov, a kod njih je nov automatski jeftiniji za 200-300km.

Znaci dobices bar 400km manje nego sto telefon u Telecomu vrijedi sto je po meni ludost ----
ko god se odluci kupovinu preko telecoma to je jer hoce na rate ili vec ima paket kod njih pa ce ga telefon doci 200-300 km JEFTINIJE nego u drugim prodavnicama.
skafiskafsnjak

#2931 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Amire jesi ti zaposlenik BHT slucajno ?

Evo npr g2 je oko 550 u ovim radnjama...u telecomu je 715km u midi30.

Ne mozes reci da su jedtiniji. Ali cinjenica je da su sa original garancijom iz ovlastenih servisa sto svakako vrijedi.
AmirBaa

#2932 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by AmirBaa »

skafiskafsnjak wrote:Amire jesi ti zaposlenik BHT slucajno ?

Ne mozes reci da su jedtiniji. Ali cinjenica je da su sa original garancijom iz ovlastenih servisa sto svakako vrijedi.
Ma kako nisam zaposlenik haha :D uprati temu bhtelecom ovdje i koliko im se naj***m svega jer me internet njihov muci. Ali ljudi pricaju stvari a ni ne provjere. Ok to je jedan primjer, jeste skuplji. A evo vidi recimo galaxy s3neo na midi 30 je skuplji za 60 km a moze se placati na rate. A u univerzalno na rate skuplji nego u telecomu :) koliki god kudili svi telecom (pa i ja) treba nekad reci kako jeste :)
skafiskafsnjak

#2933 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Ma ja se slazem da su bolji telefoni. I sam nosam g2 sa garancijom iz telecoma. Telefoni su oficijelni dok ovi u ovim radnjama nabavljaju ko zna odakle i zna se kakva im je garancija.

Ja sam uvijek za to da platim 100km vise u Telecomu .
Samo kazem da nisu jeftiniji .
avaks

#2934 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by avaks »

Oficijelna garancija puno znači, mada je po meni razlika u cijenama velika ipak. Koliko taj midi 30 mjesečno izađe? 30KM + PDV pa tek onda te rate, jbg ja recimo 10KM mjesečno na mobitel ostavim tako da je meni to skuplje a ima dosta raje koja tako radi.
Ko već ima navedene tarife i troši na telefon više naravno da mu se isplati :D
klixo

#2935 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by klixo »

rimac wrote:Kupio u Unizverzalno. Nisam se pokajao. Isti mobitel u Imtecu za 40% skuplji.

Netko se sad reći, garancija... Kakva garancij! Raniji mobitel kupio u Bhtelecomu, nosio u NOkia servis u Sarajevu i poništili mi garanciju bez ikakvog razloga....
Nokie definitivno ne treba kupovati , otac imao 2 nokie i obje je nosio na servis.
Imao sam 2 htca(ustvari drugi trenutno koristim) i oba nikakvih pronlema.
A inace obje nokide su napravljene.
zateznistub

#2936 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

skafiskafsnjak wrote:Amire jesi ti zaposlenik BHT slucajno ?

Zasto navodiš vodu na svoj mlin? Mene u mom paketu G2 dođe pišljivih 12 KM mjesečno!
probook

#2937 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by probook »

Meni samo nije jasno zasto telekom i na neke velike pretplate ne da telefon za 1 KM nego im mjesecno placas za tel i plus jos i pretplatu. Gledam neki dan reklamu za z3 i uz pretplatu od cini mi se 100 KM ili je mozda i vise nzm treba placati mjesecno i tel 2 KM :-)
avaks

#2938 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by avaks »

Zato što im se može i što nemaš zdravu konkurenciju nego torove... Misliš da bi tako bilo da na tržištu imamo Tele2, VIP, Telenor ma bilo koju jaču zapadnu ili istočnu firmu za telekomunikacije :run:
Kao što neko navede da ni mts odnosno mtel nemaju kod nas i u Srbiji istu ponudu, tamo puno više daju :lol: Pa normalno kada ovdje mogu da muzu zašto i ne bi :thumbup:
channel10

#2939 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

avaks wrote:Zato što im se može i što nemaš zdravu konkurenciju nego torove... Misliš da bi tako bilo da na tržištu imamo Tele2, VIP, Telenor ma bilo koju jaču zapadnu ili istočnu firmu za telekomunikacije :run:
Kao što neko navede da ni mts odnosno mtel nemaju kod nas i u Srbiji istu ponudu, tamo puno više daju :lol: Pa normalno kada ovdje mogu da muzu zašto i ne bi :thumbup:
Normalno. Recimo sad imas ponudu u Mtelu da preneses broj i dobijes 20 posto popusta na 12 mjeseci. Ali i to vazi samo za postpaid korisnike "konkurencije". Znaci ne mozes prenijeti prepaid iz neke druge mreze u njihovu na postpaid i da ostvaris taj popust. Jednostavno ih libo neka stvar hoces li ili neces prenijeti. Haman su svi zadovoljni sa brojem svojih korisnika, osim naravno korisnika svih mreza koje deru kako stignu i kako hoce.
probook

#2940 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by probook »

Kada bi Telenor i VIP uletili na trziste vidili bi ponude za 10 KM 500 min 500 por 1000 mb neta, ako ne i vise :)
agent_zero

#2941 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Ma kakav crni telecom, ne isplati se nikao mobitele tamo uzimati (jedino preko oglasa ako neko zbavi, pa prodaje). Ovdje nema spasa dok ne dođu operateri tipa vip, telenor, t-com i sl.

Potpisujem mu ugovor na 2 god (a potpisao bih bez problema i na više), a on mi nudi g2 preko 200km skuplje nego u univerzalno (520km). Gdje to ima logike i veze? Znači muze me za pretplatu i još da me muze za skupljiu cijenu telefona? :-) A ispod stola daju svojim intimusima mobitele koje požele i kako požele.

Kad bude ponuda kao u gore nabrojanim operaterima, ili još bolje kad dođu (a nadam se da hoće doći i poklopiti ove iz telecoma, eroneta i mtela), bit će svima mnogo bolje.
Nokian808

#2942 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Nokian808 »

Samo da kažem moje iskustvo s Univerzalnim - dosad 3 puta uzimao telefon od njih (s3, LG G2 i i trenutni s5) jer su najjeftiniji bili nakon cjenkanja - obarali dodatnih 10-20 KM u samoj radnji na Grbavici. Ali istine radi: nisam NI JEDANPUT imao problema ni sa jednim od tih telefona a takodje i kolegama kojima sam ih prodao još uvijek rade (S3 sad ima već 3 godine).
Sad za ovu priču da sklapaju telefone - siguran sam da sam sva 3 puta dobio originalan i nekorišten telefon s tim da su me zadnji put s S5 zaista pokušali malo nasankati dajući mi otvorenu kutiju s S5 koja je imala US punjač i na "poklon" jeftini kineski adapter - nakon što nisam to htio uzeti i zaprijetio odustajanjem od kupovine dobio sam novu neotvorenu kutiju s telefonom za EU tržište.
Znači kad kupuješ kod njih treba biti oprezan i možeš dobro proći...e sad desilo mi se prije 6-7 godina da u Data Projektu (inače iste sandje koji sad drže 4Connect) kupim TV od 3.000 a on crkne nakon 4 dana! Tek nakon dizanja frke izbjegnem servis na koji su me htjeli uputiti i dobijem povrat novca jer nisu imali drugi identičan TV!

Znači treba imati:
1) Sreće jer i najskuplja stvar može biti sa fabričkom greškom!
2) Ne dopustiti nikom da te levati!
van Basten

#2943 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by van Basten »

kakvi su ovi Intex mobiteli? Vidim Uni - expert dijeli reklamne listiće po cijelom gradu
Angel_of...

#2944 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Angel_of... »

Zna li neko svakih koliko dana dolazi roba u Fontele? I ako neko ima ideju gdje naci NOV bijeli LG G3 32 gige? Hvala :-)
amiliana

#2945 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by amiliana »

Kakav je Huawei P6 Edge? :D Kontala sam njega uzeti u Eronetu
strong69

#2946 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

amiliana wrote:Kakav je Huawei P6 Edge? :D Kontala sam njega uzeti u Eronetu
Definitivno pala odluka? Uzmi Samsung Alfa koji si zeljela ako cijena nije problem. On je najbolji od svih koje si nabrojala.
amiliana

#2947 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by amiliana »

strong69 wrote:
amiliana wrote:Kakav je Huawei P6 Edge? :D Kontala sam njega uzeti u Eronetu
Definitivno pala odluka? Uzmi Samsung Alfa koji si zeljela ako cijena nije problem. On je najbolji od svih koje si nabrojala.
Ne znam nisam jos odlucila meni se ovaj Huawei bas svidja ili ZTE Blade L2 u M tel citala sam da ima dobar hardwer i mogucnost istovremeno rada dvije sim kartice al eto vidjet cu jos
dinooh

#2948 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dinooh »

Nemoj P6, mobitel je fin, ali prilicno star. Bolji je Samsung Alpha, a treba pogledati i P7, iako mislim da nije bilo velikog napretka od P6
amiliana

#2949 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by amiliana »

A Huawei G630 kakav je on? Meni su zasad dobri ZTE Blade L2 I Alpha od ovih galaxy mada imam fobiju od galaxy telefona al eto dobar je :D
dinooh

#2950 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dinooh »

Dobar je Huawei za te pare. Zavisi od budzeta. Znam da dosta ljudi kupuje kako u Eronetu, tako i u Mtelu bas taj Huwaei, jer na pretplatu od 20-25KM ovaj mobitel kupe za cca 50KM.
Samo su ova 4GB ROM-a prilicno malo jer ima aplikacija koje se ne mogu prebaciti na karticu pa moze doci do problema. Ne znam koliko od ova 4GB bude slobodno za aplikacije.
Post Reply