Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
sredoje

#2926 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Challenger__ wrote:samo konstatujem da pišeš gluposti.

Sad kad si to "konstatovo", pitam se da li cu moci zaspati :lol:

I to sve od lika koji po "njuški" procjenjuje ljude. Hebote, procjenjivanja "po njuški" nema više valjda ni u Burkini Faso.

Takva "stručna" procjena ljudi je ono što inače krasi krdo SDP mutanata. Zato sam ja i rekao da je dobro da dodju na vlast jer ce onda i njihovi jurisnici vidjeti da se radi o teskim diletantima.

Zasto da se varamo - bolje se zivjelo pod navodnim lopovima nego sto se zivi pod ovom zgadijom.
Last edited by sredoje on 17/03/2013 21:37, edited 1 time in total.
Challenger__

#2927 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger__ »

Ne stavljaj smajlije, ne prepravljaj tekstove, odaješ utisak vrlo krhke i nesigurne dušice.

"Gigantu".
sredoje

#2928 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

Challenger__ wrote:Ne stavljaj smajlije, ne prepravljaj tekstove, odaješ utisak vrlo krhke i nesigurne dušice.

"Gigantu".

To ti sad kao djelujes na moj "strah"? Ono kao virtualni pogled u oci i dubokim glasom mi porucujes da znas "dovoljno" o meni i da znaš sve moje slabosti? Bwuahahahhaha! :lol:

Daj molim te, koja je slijedeca fora na tvom forumskom repertoaru -da nije ona sa slanjem psihijatru?
dalmatinka

#2929 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

sredoje wrote:

I to sve od lika koji po "njuški" procjenjuje ljude. Hebote, procjenjivanja "po njuški" nema više valjda ni u Burkini Faso.

Takva "stručna" procjena ljudi je ono što inače krasi krdo SDP mutanata. Zato sam ja i rekao da je dobro da dodju na vlast jer ce onda i njihovi jurisnici vidjeti da se radi o teskim diletantima.

Zasto da se varamo - bolje se zivjelo pod navodnim lopovima nego sto se zivi pod ovom zgadijom.
Zašto navodnim?
sredoje

#2930 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

dalmatinka wrote:
sredoje wrote:

Zašto navodnim?

Pa zato što pričaju da je država uništena/opljačkana/dokrajčena od HDZ-a. Kod lopova smo barem imali i povrat poreza i bolje plaće i više zposlenih. I onda dođu poštenjaci na vlast i naprave:

1.) uvedu nove poreze i povećaju postojeće
2.) uvedu inkvizicijske metode naplate poreza (fiskalizacija, uvjetovanje internet veze kod minijaturnih obrtnika)
3.) najave promjene u obračunu poreza koje direktno za posljedicu imaju odumiranje obrta

da bi kao direktna posljedica njihovog rada broj nezaposlenih poraste za 70-ak tisuća tj.dosegao rekordnu visinu IKAD!

Svi gospodarski parametri ne da su padu nego se vrtoglavo obrušavaju!

Bravo "poštenjaci"!
dalmatinka

#2931 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

@sredoje - zaboravio si napomenuti samo jednu sitnicu - balon od sapunice pukne kad-tad. To što se daju otkazi nije krivnja samo ove vlade. Godinama se kupovao socijalni mir umjesto da se napravi rez i krene na zdravim temeljima, znaš li koliki je začarani krug neplaćanja postojao i koliko je obrtnika i malih poduzeća time uništeno? Znaš li kolike su fiktivne firme kriminalci osnivali radi izvlačenja novca i to im je bilo dopušteno od kriminalaca na vlasti. Da se razumijemo, gade mi se i jedni i drugi, ali uvreda mi je za zdrav razum dokazane lopove nazivati navodnim lopovima.
E da, i sve to lijepo umotano u ukrasni papir domoljublja. :evil:
JohnnyS

#2932 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Ruža Tomašić je izjavila nešto kudikamo opasnije od onoga što je lanuo Mamić, tim prije što je ona političarka s mogućim utjecajem na zakonodavstvo. Činjenica da nju nisu uhapsili, a Mamića jesu pokazuje da se može pričat što hoćeš, samo dok ne diraš u Vladu...
sredoje

#2933 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

dalmatinka wrote:@sredoje - zaboravio si napomenuti samo jednu sitnicu - balon od sapunice pukne kad-tad. To što se daju otkazi nije krivnja samo ove vlade. Godinama se kupovao socijalni mir umjesto da se napravi rez i krene na zdravim temeljima, znaš li koliki je začarani krug neplaćanja postojao i koliko je obrtnika i malih poduzeća time uništeno? Znaš li kolike su fiktivne firme kriminalci osnivali radi izvlačenja novca i to im je bilo dopušteno od kriminalaca na vlasti. Da se razumijemo, gade mi se i jedni i drugi, ali uvreda mi je za zdrav razum dokazane lopove nazivati navodnim lopovima.
E da, i sve to lijepo umotano u ukrasni papir domoljublja. :evil:

Možemo naknadno davati objašnjenja kakva hoćemo. Činjenica je:

1.) Bolje se živjelo pod lopovima
2.) Imali smo povrat poreza, bolje plaće, puno više zaposlenih i to sve bez ovih majmunarija sa porezima
3.) Niti jedan ekonomski parametar nisu uspjeli promijeniti

Reci, ako nisu u stanju baš niti jedan ekonomski parametar izmjeniti - zašto su oni na vlasti? Samo radi "kontre" HDZ-u? Pa to je idiotski!

Dakle - nesposobni su i diletanti.

I ono što me još smeta i zašto nemam nimalo tolerancije prema SDP-u i kukurkavcima - kad se obraćaju domaćoj javnosti onda je za sve kriv HDZ a kad se nađu naokruglim stolovima sa ekonomistima onda je odjednom ipak kriva svjetska ekonomska kriza.

Dakle - manipuliraju.

To što su nesposobni im ne mogu zamjeriti ali laži i manipulacije su očiti dokaz zlih namjera - da se ljude i javnost drži u zabludi propagandnim trikovima poput onog drzanja u podrumu u filmu "Underground".

Sto je "najbolje" nitko od njihovih glasaca ih ne pita za ovu kontradiktornost u objasnjenju ekonomskih problema - kao da ih ne zanima?! Oni su zadovoljni objasnjenjem da je kriv HDZ a to sto se prica po simpozijima i okruglim stolovima - ma kog to briga! Iz tog razloga ja izvlacim zakljucak da se u slucaju SDP i kukuriku glasaca radi o mediokritetima koje niti ne zanima da nesto saznaju, istraze, u konanici i rastu i razvijaju se sa svojim spoznajama - oni jednostavno glasaju za SDP jer tako zele kontru HDZ-u i to je sve sto ih zanima :zbljuv:
vivace

#2934 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vivace »

blago hrvatskoj. oni ce uskoro u eu.
sredoje

#2935 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sredoje »

vivace wrote:blago hrvatskoj. oni ce uskoro u eu.
A šta dobroga može donijeti ulazak u EU?
theTruePath

#2936 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by theTruePath »

sredoje wrote:
Nista zapravo,ludom radovanje
Bodkin

#2937 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

theTruePath wrote:
sredoje wrote:
Nista zapravo,ludom radovanje
Kakva glupa izjava
vivace

#2938 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vivace »

sredoje wrote:

pa videcete sami. ja jako verujem u eu. pogledaj ove ceste koje ste vi sagradili. :D ..videla sam na tv u. prvo sto jedna zemlja zeli da uradi radi svog prosperiteta su putevi.onda nremate probleme sa granicama...videces i sam kakve beneficije ulaska u eu...jadna srbija nece uci ni za 50 godina... :sad:
Challenger__

#2939 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger__ »

sherbett wrote: izvini, molim te, ali .. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: iskidala si me od smijeha! i to je to?!? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ona je liberal, a liberali vjeruju u socijalne utopije tipa EU i sl.
vivace

#2940 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vivace »

sherbett wrote:
Challenger__ wrote:
Ona je liberal, a liberali vjeruju u socijalne utopije tipa EU i sl.
a jesi i ti pre blag! Socijalne utopije! Kako diplomatski i sofisticirano :-D
pa zamisli da si u srpskom narodu,da si deo srpskog naroda...kako bi se osecao ?
vivace

#2941 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vivace »

pa necu dalje da pricam kad sam off.
draganbl

#2942 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by draganbl »

Još jednom, Milanović jako dobro zna na osnovu čijih glasova je dobio ogromnu većinu na prošlim izborima i upravo tim glasačima je i upućen ovaj njegov stav. Odlučno, nedvosmisleno i samouvjereno. Ovo je definicija borbe za građanska prava i bilo bi dobro kada bi se barem još neki političar iz naše zemlje ili okruženja ugledao na njega. Svake godine idem u Hrvatsku na more a zbog ovih Milanovićevih izjava ću i ove i narednih godina.
Heroji, zločinci (Gotovine, Perišići) su priča za ograničeni šljam. Za Milanovića i mene je vrijedno ipak nešto drugo.
polovka

#2943 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by polovka »

Bogami tog Gotovinu dočekaše k'o Papu dole, tako da ti je ta priča o "ograničenom šljamu" teška šupljača.
Ljudi te ne vole, očima te ne mogu gledati.Svaki dan to dokazuju, od Ruže do Mamića, ćirilice qrca-palca, ne znam čemu mazohizam da ideš tamo na ljetovanje.Ja čak nemam ništa protiv toga, imaju pravo na takav stav ako to žele, samo bez mene.

Ima nešto bitnije od jebene borovine :roll:
LBVIEW

#2944 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

polovka wrote:Bogami tog Gotovinu dočekaše k'o Papu dole, tako da ti je ta priča o "ograničenom šljamu" teška šupljača.
Ljudi te ne vole, očima te ne mogu gledati.Svaki dan to dokazuju, od Ruže do Mamića, ćirilice qrca-palca, ne znam čemu mazohizam da ideš tamo na ljetovanje.Ja čak nemam ništa protiv toga, imaju pravo na takav stav ako to žele, samo bez mene.

Ima nešto bitnije od jebene borovine :roll:
Ono nije da im se nebi stosta moglo zamjeriti ali, ako i samo ako bi dolazilo od strane nekog ko je "moralna vertikala" kako za ovaj prostor tako i sire, a ne one na cijoj spartaju bradati u crnim uniformama tik uz masovne grobnice, prece'nik optuzuje za "samobombardiranje" i negira vec presudene zlocine 'rabre vojske, u parohijskom domu Hrama Svetog Save promovira se knjiga monstruma Lukica koji je palio zive ljude itd itd. :x A sto se tice mora, hebi ga, nije bilo srece da zadrzite ono Novigradsko, sjecam dobro priloga sumskih televizija 90-tih o "srpskoj rivijeri". :lol:
polovka

#2945 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by polovka »

O pa gdje si antifašisto :D
Sine, nisi pročitao sve, ili jesi a nisi shvatio ništa :)
Konstatacija se na liberala @dragana.
Ja sam sebi u ovom slučaju "moralna vertikala" i ne trudim se da to budem nekom trećem.Svako ima svoje poimanje stvari, tako da bi se ti i ja vrlo teško ikad složili, dok je to hipotetički sa @draganom moguće
Mislim, bio bih "vertikala" kad bi papagajski ponavljao matricu koju ti voliš da čuješ :D, meni to uopšte ne pada na pamet.
Takvi poput tebe to mogu prosipati onoj @vivace koja živi u diznilendu, ja stvari vrlo dobro poznajem, pa tako i stvari ispod površine.
LBVIEW

#2946 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

polovka wrote:O pa gdje si antifašisto :D
Ja sam sebi u ovom slučaju "moralna vertikala" i ne trudim se da to budem nekom trećem.Svako ima svoje poimanje stvari, tako da bi se ti i ja vrlo teško ikad složili, dok je to hipotetički sa @draganom moguće
Mislim, bio bih "vertikala" kad bi papagajski ponavljao matricu koju ti voliš da čuješ :D, meni to uopšte ne pada na pamet.
Takvi poput tebe to mogu prosipati onoj @vivace koja živi u diznilendu, ja stvari vrlo dobro poznajem, pa tako i stvari ispod površine.
Cuj ti dubokoumnog analiticara, ne moze njega svako shvatiti. :D
Drugar, vas je shvatio k'o god je s vama ikakvog posla imao, pa ti vidi. :D
I ne radi se tu o nekom subjektivnom poimanju stvari vec o historijskim cinjenicama.E, sad sto vama po obicaju iste
ne odgovaraju , to je vas problem, ali cete se Bogami morat naviknuti da, kad god provirite nos u komsijino ili susjedovo dvoriste i pocnete "pametovati",ce vam se iste "istresti u facu" svidalo se to vama ili ne. :dance:
Srpska "mainstream" politika jos uvijek sumom a ostali drumom, i vi bi se kao nadmudrivali? K'o sto si onomad druge optuzivao za nacionalizam u sportu, a Arkanov jaran vam selektor nogometne reprezentacije.
Paranoid

#2947 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

LBVIEW wrote:
polovka wrote:O pa gdje si antifašisto :D
Cuj ti dubokoumnog analiticara, ne moze njega svako shvatiti. :D
Drugar, vas je shvatio k'o god je s vama ikakvog posla imao, pa ti vidi. :D
I ne radi se tu o nekom subjektivnom poimanju stvari vec o historijskim cinjenicama.E, sad sto vama po obicaju iste
ne odgovaraju , to je vas problem, ali cete se Bogami morat naviknuti da, kad god provirite nos u komsijino ili susjedovo dvoriste i pocnete "pametovati",ce vam se iste "istresti u facu" svidalo se to vama ili ne. :dance:
Srpska "mainstream" politika jos uvijek sumom a ostali drumom, i vi bi se kao nadmudrivali? K'o sto si onomad druge optuzivao za nacionalizam u sportu, a Arkanov jaran vam selektor nogometne reprezentacije.
Logikom kojom se služe kojekakve polovke, čokaljčići..unučad....ne bi mogli razbiti ni majstori Mythbusters-a..
Banksy

#2948 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

19.03.2013.
Bombe, rašpe, livorveri

Boris Dežulović: Blago Srbima, Englezima i Francuzima

Blago gostima, oni mogu kući kad požele, kaže se na našem jeziku u tim prilikama - a svi ste bili u barem jednoj takvoj - kad gosti zasjednu pa baš ne znaju mjeru.

Odavno su na stolu prazni tanjuri i čaše, nestalo je i kave i grickalica, a vaši dragi gosti pabirče mrvice smokija sa dna zdjele, veselo čavrljaju i ne pokazuju namjeru da se ikad više u životu vrate doma.

Nekoliko puta u šali ste dometnuli kako ujutro morate na policiju prijaviti im prebivalište, još nekoliko puta diskretno ste, s dosadom u glasu, napomenuli kako sutra zorom morate na avion za Maleziju, nekoliko puta ste i prilično indiskretno zazijevali, ali vaši dragi gosti pokazuju se prilično tvrdim suparnikom.

Čelični živci potrebni su, naime, za tu igru. U neka doba iznenada tako provjeravate zidni sat, jer ganc nova ura žuri, nije moguće da je već ponoć, u dva pak, pod izlikom da morate u zahod, u predsoblju krišom spustite glavni osigurač, sve glasno psujući Elektrodalmaciju, u četiri najzad očajnički glumite srčani udar i do jutra ležite na podu praveći se mrtvi, ali gosti sveudilj u mraku preskaču vaše beživotno tijelo i komentiraju kako ste bili rijetko gostoljubiv čovjek.

„Blago gostima, oni mogu kući kad požele“, posljednjim snagama došapnete u takvoj prilici ženi, što neutješno kuka i nariče, sve pogledavajući hoće li koji gost barem pogledati na sat. „Ajde diži se, idemo spavat, gosti bi možda išli doma“, ona će onda naglas, prekidajući uspjelu šalu s infarktom drugom jednom popularnom domislicom iz pučkog mudroslovara.

Uopće, primijetili ste, za jedan tako domaćinski i gostoljubiv narod jezik nam je neuobičajeno bogat poslovicama i batudama na račun dosadnih gostiju. Poput one „svakog gosta tri dana dosta“. Ili, recimo, „Hrvatska je za Hrvate, svi ostali su gosti.“

„Hrvatska je za Hrvate“ – odavno bogami nismo čuli tu drevnu pučku doskočicu, već smo je bili i zaboravili, kad je iz riznice narodne duhovitosti izvukla Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, govoreći na obljetnici slatinskog HDZ-a, u jednoj od onih prilika - a svi ste bili u barem jednoj takvoj - kad gosti baš ne znaju mjeru.

Zasjeli tako Srbi i ostali pa se ne dižu od stola, sto godina, dvjesto, tristo, pet stotina godina sjede Srbi za našim domaćinskim stolom, pabirče mrvice smokija sa dna zdjele, veselo čavrljaju i ne pokazuju namjeru da se ikad više u životu vrate tamo odakle su došli.

Nekoliko puta domaćica Ruža u šali je dometnula kako ih ujutro mora prijaviti na policiju, još nekoliko puta diskretno je, s dosadom u glasu, napomenula kako zorom mora u Europsku uniju, u neka doba iznenada je skočila da provjeri veliki HSP-ov zidni kalendar sa strogim profilom Poglavnika Ante Pavelića, jer ganc novi kalendar kasni, nije moguće da je tek četrdeset prva, pod izlikom da mora u zahod u predsoblju je krišom spustila glavni osigurač, sve glasno psujući Srbe i zločinačku srpsku avijaciju, najzad je očajnički odglumila i odumiranje Hrvata, ali Srbi sveudilj u mraku komentirali kako su Hrvati bili rijetko dobar i gostoljubiv svijet.

„Hrvatska je za Hrvate, svi ostali su gosti“, posljednjim snagama došapnula je Ruža partnerima iz HDZ-a, koji su neutješno kukali i naricali, sve pogledavajući hoće li koji Srbin barem pogledati na kalendar.

„Ajmo, Hrvati, dižite se“, pozvali su onda na ustanak, „Srbi bi možda doma!“

„Blago gostima“, dometnuo je netko iz sale, „oni mogu u Srbiju kad hoće.“ „Bježte psine preko Drine!“, u šali će treći.

„On ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko, iz njegovih očiju šiklja krv, a kada se nasmije, vidite samo zube spremne na klanje“, pokazuje na kraju četvrti, Zdravko Mamić se zove, na onoga gosta što ne samo da se petsto godina nije digao od stola, nego još zasjeo na mjesto ministra sporta.

„On je uvreda za hrvatski um, hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka: zamislite da je čovjek koji je Srbin, koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je bio dizač ‘tegova’, ministar tako važnog resora!“

Dan - dva kasnije, dobra domaćica Ruža Tomašić opovrgla je, istina, da je rekla kako je „Hrvatska za Hrvate“.

„Rekla sam: oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu, znači da su gosti, i ako je toliko pljuju, znači da su gosti.“

Ne znam, naime, kako je u tom bijelom svijetu iz kojega je gospođa Ruža došla, ni s kakvim se ljudima tamo susretala, ali nije mi poznato da se u nekom jeziku gost doživljava kao netko tko pljuje po domaćinu, da ga – dapače – to definira kao gosta.

Ovako, Ruža Tomašić je samo ponovila ono što je rekao Zoran Mamić, objašnjavajući istog dana bratove opservacije o ministru onostranih krvnih zrnaca: „Zdravko bi jednako rekao za ministra Francuza ili Engleza, nema tu govora mržnje.“

Jer Francuzi i Englezi, i uopće ti, kako se zovu, nehrvati – opće je poznata ta stvar – imaju „zube spremne na klanje“, „oči iz kojih šiklja krv“ i „krvna zrnca s one strane koja mrzi sve hrvatsko“, oni su „uvreda za hrvatski mozak“. Ukratko, „znači da su gosti“. Nije to, shvatili ste, govor mržnje, već tradicionalni hrvatski govor dobrodošlice.

Uopće, za jedan poslovično domaćinski i gostoljubiv narod jezik nam je neuobičajeno bogat poslovicama i batudama na račun gostiju i stranaca.

Blago njima - kaže se na našem jeziku u prilikama poput te – oni mogu kući kad požele.
Post Reply