HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
lijan

#2926 Re: HS kablovska

Post by lijan »

Damon.S wrote:Hvala puno.. :D
Kad su mi dostavljali LCD ja ih pitao može li to, oni meni kažu ne može, nemamo mi to još, tu digitalizaciju, to samo u Hrvatskoj ima. -.-
Mogu li se svi programi "uhvatit" ili samo neki ?
Hvaka još jednom :D
Samo neki...
H4v4t4R

#2927 Re: HS kablovska

Post by H4v4t4R »

opa22 wrote:koliko se od prilike ceka prikljucenje moje tv i bht adsl...da li je za to obavezno posjedovanje telefonskog prikljucka? :S
5-7 dana, prikljucak nije obavezan, samo da je linija (parica) dovedena do stana.
opa22

#2928 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

ziher da bi ih toliko cekao, pa ne prave mi kucu :lol: mjesec dana oooo maj goš :-)
lijan

#2929 Re: HS kablovska

Post by lijan »

opa22 wrote:ziher da bi ih toliko cekao, pa ne prave mi kucu :lol: mjesec dana oooo maj goš :-)
budi sretan ako i za mjesec dana ti dodju iz bh telecoma..
ala7

#2930 Re: HS kablovska

Post by ala7 »

opa22 wrote:ziher da bi ih toliko cekao, pa ne prave mi kucu :lol: mjesec dana oooo maj goš :-)
Ni slucajno ne cekas mjesec dana ukoliko imas paricu do stana,telefonski priljucak.. sedmica i po maximalno .. ukoliko ne dodju u tom roku nazoves podrsku i trazis broj tehnicara (montera) koji pokrivaju tvoj reon ,nazoves dogovris se kad gdje u koliko ..dodju i skopcaju.. kod mene je tako bilo stim da sam cekao inzinjera njihovog radi nove parice,novogradnja je bilo u pitanju.. off topic je znam ,samo zelim pomoci .. :)
ala7

#2931 Re: HS kablovska

Post by ala7 »

Lud i ponosan wrote:
ala7 wrote:
Ni slucajno ne cekas mjesec dana ukoliko imas paricu do stana,telefonski priljucak.. sedmica i po maximalno .. ukoliko ne dodju u tom roku nazoves podrsku i trazis broj tehnicara (montera) koji pokrivaju tvoj reon ,nazoves dogovris se kad gdje u koliko ..dodju i skopcaju.. kod mene je tako bilo stim da sam cekao inzinjera njihovog radi nove parice,novogradnja je bilo u pitanju.. off topic je znam ,samo zelim pomoci .. :)
Ja cu opet reci da nije istina. Moja TV se jos duze ceka od ADSL-a, ali kako god, ispod mjesec dana se ne treba nadati AKO NEMATE NEKOG PRIJATELJA KOJI CE TO DA UBRZA.

Koja to zgrada nema parice do stana, osim ako nije novogradnja?
Novogradnja je novo nesto..2+2=4 ..nova kuca nova zgrada nova šupa ..
Momcino u novo izgradjenu kucu sam uselio i nije bila dovedena parica do kuce pa je inzinjer trebao doci da pogleda sa skice gdje kako sta da bi mogli nastaviti tehnicari njihovi.. jos je bila akcija 1KM prikljucak pa su stigli zavrsiti sve u roku 2 sedmice oko instalacije i papirologije prikljucka i naravno djabe sam dobio sve instalacijske kablove,crne cijevi sto idu pod zemlju,14m - kabal crni isto pod zemlju, kutija razvodna, 20m mreznog kabla - djaba da napomenem..
"Lijepa rijec gvozdena vrata otvara" -ovo sam rekao da ti dokazem da ne moras imati nekog u telekomu da bi dosli u roku 5-7 dana da prikljuce adsl,mojatv ili slicno..
Nemam zamjerki na podrsku i tehnicku sluzbu Bhtelecom-a.. oprostitte na off topic .. samo sam htio pomoci momku na postavljeno pitanje i odma se mora kontrirati i govoriti kako ne istinu pisem - LAZ..
shlauf

#2932 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

E ja ću vala dočekati MojuTV a ove ppk-e sa HS-a poslati u 3 pm. Dosta mi je natezanja sa njima. Tri puta me izradili da će doći na intervenciju a ja ko blećak čumurao u kući. Dežurni idiot koji redovno plaća Enesu da on ima za džeparca da odlazi u svoje Šadiće.
ala7

#2933 Re: HS kablovska

Post by ala7 »

Lud i ponosan wrote:
Koja to zgrada nema parice do stana, osim ako nije novogradnja?
Novogradnja je novo nesto..2+2=4 ..nova kuca nova zgrada nova šupa ..
Momcino u novo izgradjenu kucu sam uselio i nije bila dovedena parica do kuce pa je inzinjer trebao doci da pogleda sa skice gdje kako sta da bi mogli nastaviti tehnicari njihovi.. jos je bila akcija 1KM prikljucak pa su stigli zavrsiti sve u roku 2 sedmice oko instalacije i papirologije prikljucka i naravno djabe sam dobio sve instalacijske kablove,crne cijevi sto idu pod zemlju,14m - kabal crni isto pod zemlju, kutija razvodna, 20m mreznog kabla - djaba da napomenem..
"Lijepa rijec gvozdena vrata otvara" -ovo sam rekao da ti dokazem da ne moras imati nekog u telekomu da bi dosli u roku 5-7 dana da prikljuce adsl,mojatv ili slicno..
Nemam zamjerki na podrsku i tehnicku sluzbu Bhtelecom-a.. oprostitte na off topic .. samo sam htio pomoci momku na postavljeno pitanje i odma se mora kontrirati i govoriti kako ne istinu pisem - LAZ..
Pogledaj sad moje pitanje gore, a pogledaj tvoj odgovor... :lol: :lol: :lol:

Sad drugi dio komentara:

Ja sam cekao na ADSL mjesec i po dana, nakon nekoliko poziva tehnicarima sa ljubaznim pristupom nisam nista postigao i na kraju sam nazvao poznanika i prikljucak je tek tada realizovan. Moja TV zahtjeva jos duzi vremenski period. 90% korisnika ce cekati makar mjesec dana i to svi na forumu mogu da potvrde. A posebno sada, kada je BHT cjenovno konkurentan i kada ima pristupacne kombinovane pakete.

P.S. Džaba!
Upravo to dzaba djeci pricati .. Nisi predavao za mojatv tako da ne znas i pogledao sam pitanje,formulisi pitanje bolje slijedeci put..
"Strpljen spašen"
pozdrav za sve HS-ovce.. oprostite jos jedan put :)
japo

#2934 Re: HS kablovska

Post by japo »

:lol: :lol: slušaj sad ovo :D stari čeko 2 mjeseca :lol: :lol: :lol: :lol: al fakat, i moro sam da zovem svaki dan, i na kraju dobio broj montera tj ekipe na treneu, nalog se turšijo bukvalno :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2935 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

Upravo sada na HS kablovskoj televiziji signala - nema. :bih:
O'zone
Globalni moderator

#2936 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

japo wrote::lol: :lol: slušaj sad ovo :D stari čeko 2 mjeseca :lol: :lol: :lol: :lol: al fakat, i moro sam da zovem svaki dan, i na kraju dobio broj montera tj ekipe na treneu, nalog se turšijo bukvalno :D
Dobro je ba Enese :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Nego kad će taj Boomerang?
japo

#2937 Re: HS kablovska

Post by japo »

bo vas enes :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#2938 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

japo wrote:bo vas enes :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
luccko

#2939 Re: HS kablovska

Post by luccko »

O'zone wrote:
japo wrote::lol: :lol: slušaj sad ovo :D stari čeko 2 mjeseca :lol: :lol: :lol: :lol: al fakat, i moro sam da zovem svaki dan, i na kraju dobio broj montera tj ekipe na treneu, nalog se turšijo bukvalno :D
Dobro je ba Enese :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Nego kad će taj Boomerang?
dok je nama "domacih" programa nema boom-a :arrow: :dance:
Uglednik

#2940 Re: HS kablovska

Post by Uglednik »

Eneseeeeeeee

Kako jeeeeeeeee

I fakat lik nista novo ne ubacuje. Samozadovoljni morz.
ima´l_zime_Marinko

#2941 Re: HS kablovska

Post by ima´l_zime_Marinko »

Uglednik wrote:Eneseeeeeeee

Kako jeeeeeeeee

I fakat lik nista novo ne ubacuje. Samozadovoljni morz.
Ne branim ga :D ,imam i ja istu kablovsku koju srecom ne moram gledati :D ,ali ne znam sta toliko ocekujemo da nam neko vise ponudi ? Evo primjer jedne Austrijske kablovske ponude koje se godinama nije mijenjala
ORF 1
ORF 2 Wien
ATVPuls 4
W:24
Austria 9
ServusTV
Okto
UPC Infokanal
Das Erste
ZDF
3sat
ProSieben
RTL
SAT.1
RTL II
kabel eins
Super RTL
VOX
BR
NDR
MDR
Südwest Fernsehen/BW
WDR
hessen fernsehen
RBB Fernsehen
SF1 Schweizer Fernsehen
SF2 Schweizer Fernsehen
9Live
Das Vierte
TELE 5
n-tv
EuroNews
BBC World News
CNN
Russia Today
EinsExtra
EinsFestival
EinsPlus
BR-alpha
ZDFinfokanal
ZDFneo
ZDFtheaterkanal
CNBC
PHOENIX
KI.KA
Nickelodeon
EUROSPORT
Sport1
TW1/ORF SPORT PLUS
gotv
VIVA
QVC
HSE24
BBC Entertainment
TV5Monde Europe
RAI Uno
TRT International
1-2-3.tv

Eto koji bi kanal zeljeli na HSu od ovih :D , a da nije austrijski zemaljski ?
Meni nije neka ponuda za cini mi se preko 200 eura godisnje ,a mislim da cak i nema svih ovih kanala koji su na listi ! ak ko ima bas ovu nek potvrdi :D
perfect_guy

#2942 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

ima´l_zime_Marinko wrote:Ne branim ga :D ,imam i ja istu kablovsku koju srecom ne moram gledati :D ,ali ne znam sta toliko ocekujemo da nam neko vise ponudi ? Evo primjer jedne Austrijske kablovske ponude koje se godinama nije mijenjala
ORF 1
ORF 2 Wien
ATVPuls 4
W:24
Austria 9
ServusTV
Okto
UPC Infokanal
Das Erste
ZDF
3sat
ProSieben
RTL
SAT.1
RTL II
kabel eins
Super RTL
VOX
BR
NDR
MDR
Südwest Fernsehen/BW
WDR
hessen fernsehen
RBB Fernsehen
SF1 Schweizer Fernsehen
SF2 Schweizer Fernsehen
9Live
Das Vierte
TELE 5
n-tv
EuroNews
BBC World News
CNN
Russia Today
EinsExtra
EinsFestival
EinsPlus
BR-alpha
ZDFinfokanal
ZDFneo
ZDFtheaterkanal
CNBC
PHOENIX
KI.KA
Nickelodeon
EUROSPORT
Sport1
TW1/ORF SPORT PLUS
gotv
VIVA
QVC
HSE24
BBC Entertainment
TV5Monde Europe
RAI Uno
TRT International
1-2-3.tv

Eto koji bi kanal zeljeli na HSu od ovih :D , a da nije austrijski zemaljski ?
Meni nije neka ponuda za cini mi se preko 200 eura godisnje ,a mislim da cak i nema svih ovih kanala koji su na listi ! ak ko ima bas ovu nek potvrdi :D
ne valja, Amna i Behar im nisu u ponudi :oops: :oops:
afannedim

#2943 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

Zaboravio si RADIO BIR :lol:
ado-pasha

#2944 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

Zdravo raja,

pored ovih kanala i frekfencija koje su dali na HS stranici, da li postoje još neke "nove" ili "skrivene" frekfencije...za raju? ;) (spisak frekfencija dat je ispod)

Imam i ja problem sa signalom HRT1 i 2 i BHT, medjtuim posto ih imam na digitalnoj, nije problem. Doduse i Al Jazeera Balkans je mutna.

I jos jedno pitanje, koga treba "ucijeniti" da dobijem malo strane muzike na ovik kanalima (VH1, Vh Clasics, MTV base, MTV ovo, MTV ono). Reality show-ova, kompetišna, dueala, pregnet teen mom i ostalog je dosta...

Frekvencije Digitalnih TV kanala

314 MHz - PB-poslije 23; HBO Comedy ; HBO Adria; SCI FI, FoodNetwork
322 MHz – Radio BIR, Arena sport 1, Arena sport 2, Arena sport 3, Arena sport 4, Eurosport News, Eurosport 1, Eurosport 2
330 MHz – Motors TV, Disney XD, Super RTL, KiKa, Bebe TV
338 MHz – Mezzo, Sky News, France 24, DW, ZDF
346 MHz – Nova TV, B92, RTL Televizija
386 MHz - Hustler; Travel & Living; Discovery Science; Discovery World; SCT; World Fashion; Daring!TV; Weding TV Asia.
610 MHz - FOX Life; Universal Channel; Hema; FOX Crime; BBC Entertainment; Baby TV; FLN; Balkanika.
618 MHz - DM Sat; OBN; RTS sat; OTV Valentino; HRT-TV1; HRT-TV2; VIVA.
626 MHz - RAI1; RTL; VOX; TVE Internacional; Das Erste.
634 MHz - TRT-Turk; Reality EMEA; Hayat TV BIH; National Geogrhapic; Fashion TV, RTV Montenegro; Al Jazeera Int.; CNN Int.
642 MHz - MTV Adria; Zone Romantica; NG Wild; JimJam EMEA; ESPN America; Yacht & Sail; Extreme EMEA; TV1000 Balkan.
Tiger 033

#2945 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Intersantno HS NEma dozvolu za emitovanje RTL-hr i B92 a ima ih u ponudi.... a ima dozvolu za Sportklub...a Telemach ima za RTL-hr i NEma ga u ponudi :-) :?: :!: http://www.rak.ba/bih/index.php?uid=1273787305

Telemach:

Programi za koje su potpisane Izjave o riješenim autorskim pravima:

OSNOVNI PAKET: BHT 1, RTRS, FTV, HRT 1, HRT 2, Nova TV, NTV Hayat, Pink BH, OBN, TV SA, TV Vogošća, RTS, MTV Igman, Eurosport 2, DM Sat, NTV 99, TV Alfa , TV EI, Animal Planet, National Geographic, VOX, RTL, Sport Klub, MTV Adria, PRO 7, Cartoon Network, CNN, RAI Due, Discovery Channel, Super RTL, RTCG, TV Slovenija, TRT INT, TV5, Kabel 1, BN TV, OSM TV, TV KISS, ATV, Behar TV, Hallmark, DW, Eurosport, Euronews, Kapital Network, Zone Reality, Al Jazzera, MRTV, TCM, BN Music, Sport Klub +, DoQ, Golf Channel, Fishing & Hunting, Fashion TV, Viasat History, Viasat Explorer, Viasat Nature, TV 1000, Disney XD ; DODATNI PAKET: Fox Life, Fox Crime, MGM, Jim Jam, Zone Club, Zone Romantica, Extreme Sports, Discovery Travel & Living, ID Discovery, Discovery Science, Pink Music, Hustler TV, Hustler Blue, XXXTreme, National Geographic Wild, HRTL, Balkanika, MTI, Top Music, Free-XTV, Free-XTV2, X-Dream TV, French Lover TV, Baby TV.

HS:

OSNOVNI PAKET: TV Alfa, HRT 1, HRT 2, BHT 1, DM Sat, NTV Hayat, NTV 99, NTV Amna, FTV, HS Net, TV SA, Nova TV, Pink BH, OBN, RTS, Behar TV, Sport klub, CNN, ARD, VOX, RTL II, ZDF, PRO 7, SAT 1, RAI Uno, RTL, VIVA, TVE, MTV Igman, RTCG, Al Jazeera, TV Vogošća, BN TV, National Geographic, Cartoon Network , TCM, RTRS, Animal Planet, TV KISS, Fishing and Hunting, Reality TV, Viasat History, Discovery Channel, TRT, Fashion TV, Explorer TV, TV Slovenija, History Channel, OSM TV, Top Music Media, FTV See, TRT Avaz, Eurosport, Eurosport 2 ; DIGITALNI PAKET: Fox life, Hallmark, Fox Crime, Extreme Sports, HS Net, Baby TV, Zone Club, Balkanika, NASN TV, Fashion World, Discovery Science, Discovery Civilization, SCT, Discovery Travel & Living, Hustler, XXXTreme, Romantika, TV 1000, MTV Adria, National Geographic Wild, Jim Jam, Weding TV, Sailing TV, National Geographic HD, Eurosport HD, Eurosport II HD, OTV Valentino, Utilisima.

Logosoft:

OSNOVNI PAKET: BHTV ( PBS), RTRS, FTV, NTV Hayat, Pink BH, OBN, TV SA, NTV 99, TV Vogošća, DM Sat, TV Alfa, BN TV, Balkanika Music TV, RTS 1, RTS 2, RTS SAT, Nova TV, SLO 1, SLO 2, HRT 1, HRT 2, RTV CG, Mreža Plus, RTL Hrvatska, ATV Banjaluka, RTM- TV1, Kanal 1, MKTV SAT, Al Jazeera, Al Jazeer English, B 92, B 92 Info, World Fashion, National Geographic Music, Deutche Welle, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport News, National Geographic, National Geographic Wild, Dorcel TV, Baby TV, Sky News, RTR Planeta, RTR Vesti, Russia Today, BBC Prime, Motors TV, Chasse&Peche, HEMA TV.
kakaljin

#2946 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Obavještavamo sve korisnike digitalne televizije da je u našu ponudu uvršten HD set-top-box CBS-C-1004. Dati HD STB omogućuje dekodiranje MPEG-2 signala,

što podrazumijeva mogućnost gledanja svih kanala standardne rezolucije (SD), ali i posjeduje MPEG-4/H.264 dekoder čime omogućuje i gledanje kanala visoke rezolucije (HD).

Ovo je posebno interesantno za korisnike koji posjeduju TV prijemnike novije generacije koji nemaju integrisan DVB-C tuner.

* Cjenovnik

Zamjena postojećeg STB-a za HD STB: 99,90 KM
Kupovina HD STB-a, uz zadržavanje postojećeg SD STB-a: 149,90 KM
Novi korisnici: 119,90 KM

* Prijava

Prijave za kupovinu HD STB-a slati na mail: [email protected] Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili lično u našim prostorijama u ulici Radnička bb.

Image

Napomena: U cijene je uključen PDV od 17% i pripadajući HDMI kabl.

http://www.cbs.com.mk/attachments/artic ... c-1004.pdf
shlauf

#2947 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Sinoć zbog boksa nema Nov@ u 22:30 a isto i večeras za vrijeme trajanja filma. Jeli do mog naselja ili se i vama to dogodilo ???
dzeno123

#2948 Re: HS kablovska

Post by dzeno123 »

Enese ima li ista od Engleske Premier lige na HS?
johntra

#2949 Re: HS kablovska

Post by johntra »

shlauf wrote:Sinoć zbog boksa nema Nov@ u 22:30 a isto i večeras za vrijeme trajanja filma. Jeli do mog naselja ili se i vama to dogodilo ???
i kod mene je isto tako bilo....
Tiger 033

#2950 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

shlauf wrote:Sinoć zbog boksa nema Nov@

Code: Select all

http://gle.to/index.php?pg=2&show=5&id=52137&videoid=9064
Locked