Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
nuki_cika

#2926 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Eborg wrote:Samo što ti je notar javni službenik, tj. ne možeš ti otvoriti notarski ured kao recimo advokaturu. :mrgreen: Dakle, računaj da će to sve pokriti djeca današnjih notara i ćao, ne računaj na to uopće kao na opciju. Jedino ako se u tvoj grad doseli jedno 150.000 ljudi pa se javi potreba za dodatnim notarima. :mrgreen:
Vjerovatno Melihina unučad :D

Da se razumijemo ,ko od nas ne bi volio biti notar i zarađivati mjesčeno neke iznadprosječne iznose,ali ne ide to tako :D

Sanjarite previše ,jer kad završite gledaćete da ulovite da odradite volonterski ,a o notarima da i ne pričam
Last edited by nuki_cika on 30/06/2013 17:11, edited 1 time in total.
jihad

#2927 Re: Pravni fakultet

Post by jihad »

ladyblue18 wrote:
jihad wrote:Eh sad jedino da zakucas sve desetke na ETF-u pa da te odma prime, ali ne vjerujem da je ovdje bilo ko tog kalibra.
Jok nije :D
Ako ih ima na forumu, da ih odma pocnem zvati sefe/ice ? :D
Eborg

#2928 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Bio je jedan, nažalost otišao.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2929 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

nuki_cika wrote:
Sanjarite previše ,jer kad završite gledaćete da ulovite da odradite volonterski ,a o notarima da i ne pričam
:thumbup:
vela-havle

#2930 Re: Pravni fakultet

Post by vela-havle »

ladyblue18 wrote:
nuki_cika wrote:
:thumbup:
:thumbup: :thumbup:

Čovjek vam je sve objasnio,kratko i jasno
bluegirl5

#2931 Re: Pravni fakultet

Post by bluegirl5 »

Jel zna iko kad izlazi rang lista :-?
MarcusTulliusCicero

#2932 Re: Pravni fakultet

Post by MarcusTulliusCicero »

Preliminarna rang lista kandidata za upis na I ciklus studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u akademskoj 2013/2014. godini.

http://studomat.ba/servis/pravni-fakult ... evu/13172/
disi.h

#2933 Re: Pravni fakultet

Post by disi.h »

Ljudi dragi kako je moguće da ne mogu upisati smaofin. studij, zar je moguće da ih samo 100 mogu primiti samofinansirajućih, molim vas pomagajteeee, govoritee, kako i šta -.-
gnjev

#2934 Re: Pravni fakultet

Post by gnjev »

disi.h wrote:Ljudi dragi kako je moguće da ne mogu upisati smaofin. studij, zar je moguće da ih samo 100 mogu primiti samofinansirajućih, molim vas pomagajteeee, govoritee, kako i šta -.-
Mogu i vise , naravno ako imas stelu . Nista idi vanredno ako te bas privlaci pravo .
Individualism18

#2935 Re: Pravni fakultet

Post by Individualism18 »

disi.h wrote:Ljudi dragi kako je moguće da ne mogu upisati smaofin. studij, zar je moguće da ih samo 100 mogu primiti samofinansirajućih, molim vas pomagajteeee, govoritee, kako i šta -.-
Pa konkursom je predviđen broj studenata koje primaju. Fino piše da primaju 100 redovnih, 100 samofinansirajućih i 100 dl. Po mom mišljenju ovo je baš previše studenata za fakultet čijeg kadra ima najviše na birou.
lavorpunvode

#2936 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

moguce je iako to do sad nije bila praksa, al vjerujem da se moglo desiti da ogranice broj studenata jer nas ima ko mrava..
al opet prije 4-5 god kad sam ja upisivala, bilo je kao zvanicno da se prima tako neki odredjeni broj a nezvanicno je receno da ce na samofinansirajuce i vanredne biti primljeni svi koji se jave... e sad.. idi na studentsku i raspitaj se brate dragi, nista nemas od odog ovdje histerisanja :lol: .. studentska radi od 12 do 2 svaki dan.
BASS

#2937 Re: Pravni fakultet

Post by BASS »

To znaci da iako je okvirnim kvotama kantonalnog ministarstva odredjeno 300 za upis (sto je sam prevelik broj) de fakto ce se upisati manje vise 600?
Ili ne?
Kao dipl.pravnik koji je jedva nabrao dvije godine prakse za pravosudni koji sada spremam, ponavljam - djeco bjezite od pravnog fakulteta, cinite sebi medvjedju uslugu.
Bolje vam je da upisete cisco akademiju i radite kao ccna/ccnp strucnjaci, cak i u inostranstvu ako zelite i znate jezike.
Govorim vam krajnje dobronamjerno i iskreno i najvaznije, iz iskustva.
disi.h

#2938 Re: Pravni fakultet

Post by disi.h »

:(((( jooj ja silno želim Pravni fakultet, prosjek u 4.razz mi je bio 5.0 pa želim da imam stipendiju, a to mogu jedino kao redovni student. Mogu barem 113 samofin. primiti i da imam šanseeee. Ništa, idem sutra na studentsku, valjda će neko biti dobronamjeran i da mi kaže. Ako ne bude moglo ovo kako sam zamislila, ne znam kako ću živjeti u agoniji da studiram nešto što nisam željela i plus mjesec dana neizvjesnosti do sljedećeg roka.. Iskreno, i ne vidim šta bi moglo biti to drugo što bih studirala, a što bi mi se kasnije moglo isplatiti i za šta sam kadra.. Ova država je propastttttttttttttttttttttt :( IPAK HVALA SVIMA NA INFOOOOO :thumbup:
lavorpunvode

#2939 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

disi.h wrote::(((( jooj ja silno želim Pravni fakultet, prosjek u 4.razz mi je bio 5.0 pa želim da imam stipendiju, a to mogu jedino kao redovni student. Mogu barem 113 samofin. primiti i da imam šanseeee. Ništa, idem sutra na studentsku, valjda će neko biti dobronamjeran i da mi kaže. Ako ne bude moglo ovo kako sam zamislila, ne znam kako ću živjeti u agoniji da studiram nešto što nisam željela i plus mjesec dana neizvjesnosti do sljedećeg roka.. Iskreno, i ne vidim šta bi moglo biti to drugo što bih studirala, a što bi mi se kasnije moglo isplatiti i za šta sam kadra.. Ova država je propastttttttttttttttttttttt :( IPAK HVALA SVIMA NA INFOOOOO :thumbup:

u svakom slucaju ukoliko ti ne pravi razliku dal redovan ili samofinansirajuci, predaj odmah za samofinansirajuce jer te s redovnih vjerovatno odmah prebace na vanredne, masa je takvih slucajeva ali ne znam da li je pravilo. sretno.
disi.h

#2940 Re: Pravni fakultet

Post by disi.h »

lavorpunvode wrote:
disi.h wrote::(((( jooj ja silno želim Pravni fakultet, prosjek u 4.razz mi je bio 5.0 pa želim da imam stipendiju, a to mogu jedino kao redovni student. Mogu barem 113 samofin. primiti i da imam šanseeee. Ništa, idem sutra na studentsku, valjda će neko biti dobronamjeran i da mi kaže. Ako ne bude moglo ovo kako sam zamislila, ne znam kako ću živjeti u agoniji da studiram nešto što nisam željela i plus mjesec dana neizvjesnosti do sljedećeg roka.. Iskreno, i ne vidim šta bi moglo biti to drugo što bih studirala, a što bi mi se kasnije moglo isplatiti i za šta sam kadra.. Ova država je propastttttttttttttttttttttt :( IPAK HVALA SVIMA NA INFOOOOO :thumbup:

u svakom slucaju ukoliko ti ne pravi razliku dal redovan ili samofinansirajuci, predaj odmah za samofinansirajuce jer te s redovnih vjerovatno odmah prebace na vanredne, masa je takvih slucajeva ali ne znam da li je pravilo. sretno.
Hvalaaaa punoo. :)
disi.h

#2941 Re: Pravni fakultet

Post by disi.h »

Ljudi, dns sam išla na fakultet, kažu da su poslali dopis ministarstvu da prošire broj studenata koji će biti primljeni, daklee više od 100 će biti redovno i samofinansirajuće. Pritom, ne zna se da li će ministarstvo odbriti ovaj zahtjev. Šta vi mislite hoće li? :)
Jenna20

#2942 Re: Pravni fakultet

Post by Jenna20 »

Pozdrav svima, zna li iko postoji li drugi upisni rok na pravu? Samofinasirajuci studij? Molim vas za bilo kakve informacije.
Eborg

#2943 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Nažalost svi će biti primljeni, šta se sekirate. Draže su im pare nego ne znam kakav ugled ili preporuka.
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#2944 Re: Pravni fakultet

Post by de facto. »

Dijelim mišljenje. :oops:
wickerman

#2945 Re: Pravni fakultet

Post by wickerman »

Eborg wrote:Nažalost svi će biti primljeni, šta se sekirate. Draže su im pare nego ne znam kakav ugled ili preporuka.
Ma ima da i ove koji su dosad primljeni skinu sa spiska. :D :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2946 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Eborg wrote:Nažalost svi će biti primljeni, šta se sekirate. Draže su im pare nego ne znam kakav ugled ili preporuka.
nije problem ako se upišeš i u januaru iduće godine. :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2947 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Chmoljo wrote:
nije problem ako se upišeš i u januaru iduće godine. :D
:lol:

Meni je uvijek bilo simpaticno kako se brucosi sekiraju :mrgreen:
MarcusTulliusCicero

#2948 Re: Pravni fakultet

Post by MarcusTulliusCicero »

Još su simpatičniji ovi što studiraju godinama, a uvijek se brinu mogu li naknadno ovjeriti semestar. :mrgreen:

Obavještenje o upisu u prvu godinu studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
http://studomat.ba/servis/pravni-fakult ... evu/13314/
jihad

#2949 Re: Pravni fakultet

Post by jihad »

,
Last edited by jihad on 26/07/2013 00:02, edited 1 time in total.
Individualism18

#2950 Re: Pravni fakultet

Post by Individualism18 »

jihad wrote:Potvrda o uplati skolarine....
Sta cu ja tu staviti kao dijete Zlatnog ljiljana jer je meni besplatno skolovanje, a primljen sam kao redovan samofinasirajuci ?
Ako ti je besplatno školovanje, onda nećeš ni predavati tu potvrdu. Provjeri važi li taj zakon i za studente koji su primljeni kao samofinansirajući, a ako važi onda samo donesi potvrdu da pripadaš kategoriji koja je oslobođena plaćanja i predaj to s dokumentima.
Post Reply