Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eborg wrote:Samo što ti je notar javni službenik, tj. ne možeš ti otvoriti notarski ured kao recimo advokaturu. Dakle, računaj da će to sve pokriti djeca današnjih notara i ćao, ne računaj na to uopće kao na opciju. Jedino ako se u tvoj grad doseli jedno 150.000 ljudi pa se javi potreba za dodatnim notarima.
Vjerovatno Melihina unučad
Da se razumijemo ,ko od nas ne bi volio biti notar i zarađivati mjesčeno neke iznadprosječne iznose,ali ne ide to tako
Sanjarite previše ,jer kad završite gledaćete da ulovite da odradite volonterski ,a o notarima da i ne pričam
Last edited by nuki_cika on 30/06/2013 17:11, edited 1 time in total.
Ljudi dragi kako je moguće da ne mogu upisati smaofin. studij, zar je moguće da ih samo 100 mogu primiti samofinansirajućih, molim vas pomagajteeee, govoritee, kako i šta -.-
disi.h wrote:Ljudi dragi kako je moguće da ne mogu upisati smaofin. studij, zar je moguće da ih samo 100 mogu primiti samofinansirajućih, molim vas pomagajteeee, govoritee, kako i šta -.-
Mogu i vise , naravno ako imas stelu . Nista idi vanredno ako te bas privlaci pravo .
disi.h wrote:Ljudi dragi kako je moguće da ne mogu upisati smaofin. studij, zar je moguće da ih samo 100 mogu primiti samofinansirajućih, molim vas pomagajteeee, govoritee, kako i šta -.-
Pa konkursom je predviđen broj studenata koje primaju. Fino piše da primaju 100 redovnih, 100 samofinansirajućih i 100 dl. Po mom mišljenju ovo je baš previše studenata za fakultet čijeg kadra ima najviše na birou.
moguce je iako to do sad nije bila praksa, al vjerujem da se moglo desiti da ogranice broj studenata jer nas ima ko mrava..
al opet prije 4-5 god kad sam ja upisivala, bilo je kao zvanicno da se prima tako neki odredjeni broj a nezvanicno je receno da ce na samofinansirajuce i vanredne biti primljeni svi koji se jave... e sad.. idi na studentsku i raspitaj se brate dragi, nista nemas od odog ovdje histerisanja .. studentska radi od 12 do 2 svaki dan.
To znaci da iako je okvirnim kvotama kantonalnog ministarstva odredjeno 300 za upis (sto je sam prevelik broj) de fakto ce se upisati manje vise 600?
Ili ne?
Kao dipl.pravnik koji je jedva nabrao dvije godine prakse za pravosudni koji sada spremam, ponavljam - djeco bjezite od pravnog fakulteta, cinite sebi medvjedju uslugu.
Bolje vam je da upisete cisco akademiju i radite kao ccna/ccnp strucnjaci, cak i u inostranstvu ako zelite i znate jezike.
Govorim vam krajnje dobronamjerno i iskreno i najvaznije, iz iskustva.
((( jooj ja silno želim Pravni fakultet, prosjek u 4.razz mi je bio 5.0 pa želim da imam stipendiju, a to mogu jedino kao redovni student. Mogu barem 113 samofin. primiti i da imam šanseeee. Ništa, idem sutra na studentsku, valjda će neko biti dobronamjeran i da mi kaže. Ako ne bude moglo ovo kako sam zamislila, ne znam kako ću živjeti u agoniji da studiram nešto što nisam željela i plus mjesec dana neizvjesnosti do sljedećeg roka.. Iskreno, i ne vidim šta bi moglo biti to drugo što bih studirala, a što bi mi se kasnije moglo isplatiti i za šta sam kadra.. Ova država je propastttttttttttttttttttttt IPAK HVALA SVIMA NA INFOOOOO
disi.h wrote:((( jooj ja silno želim Pravni fakultet, prosjek u 4.razz mi je bio 5.0 pa želim da imam stipendiju, a to mogu jedino kao redovni student. Mogu barem 113 samofin. primiti i da imam šanseeee. Ništa, idem sutra na studentsku, valjda će neko biti dobronamjeran i da mi kaže. Ako ne bude moglo ovo kako sam zamislila, ne znam kako ću živjeti u agoniji da studiram nešto što nisam željela i plus mjesec dana neizvjesnosti do sljedećeg roka.. Iskreno, i ne vidim šta bi moglo biti to drugo što bih studirala, a što bi mi se kasnije moglo isplatiti i za šta sam kadra.. Ova država je propastttttttttttttttttttttt IPAK HVALA SVIMA NA INFOOOOO
u svakom slucaju ukoliko ti ne pravi razliku dal redovan ili samofinansirajuci, predaj odmah za samofinansirajuce jer te s redovnih vjerovatno odmah prebace na vanredne, masa je takvih slucajeva ali ne znam da li je pravilo. sretno.
disi.h wrote:((( jooj ja silno želim Pravni fakultet, prosjek u 4.razz mi je bio 5.0 pa želim da imam stipendiju, a to mogu jedino kao redovni student. Mogu barem 113 samofin. primiti i da imam šanseeee. Ništa, idem sutra na studentsku, valjda će neko biti dobronamjeran i da mi kaže. Ako ne bude moglo ovo kako sam zamislila, ne znam kako ću živjeti u agoniji da studiram nešto što nisam željela i plus mjesec dana neizvjesnosti do sljedećeg roka.. Iskreno, i ne vidim šta bi moglo biti to drugo što bih studirala, a što bi mi se kasnije moglo isplatiti i za šta sam kadra.. Ova država je propastttttttttttttttttttttt IPAK HVALA SVIMA NA INFOOOOO
u svakom slucaju ukoliko ti ne pravi razliku dal redovan ili samofinansirajuci, predaj odmah za samofinansirajuce jer te s redovnih vjerovatno odmah prebace na vanredne, masa je takvih slucajeva ali ne znam da li je pravilo. sretno.
Ljudi, dns sam išla na fakultet, kažu da su poslali dopis ministarstvu da prošire broj studenata koji će biti primljeni, daklee više od 100 će biti redovno i samofinansirajuće. Pritom, ne zna se da li će ministarstvo odbriti ovaj zahtjev. Šta vi mislite hoće li?
jihad wrote:Potvrda o uplati skolarine....
Sta cu ja tu staviti kao dijete Zlatnog ljiljana jer je meni besplatno skolovanje, a primljen sam kao redovan samofinasirajuci ?
Ako ti je besplatno školovanje, onda nećeš ni predavati tu potvrdu. Provjeri važi li taj zakon i za studente koji su primljeni kao samofinansirajući, a ako važi onda samo donesi potvrdu da pripadaš kategoriji koja je oslobođena plaćanja i predaj to s dokumentima.