F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
smoki_choko

#2926 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

radostan dan wrote:
smoki_choko wrote:ima li ko kakav dobar link za gledanje utrke
edit. nasao sam
Proslijedi.
evo jos jedan svapski
http://atdhenet.tv/37085/watch-formula- ... grand-prix
Edin H.

#2927 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

Ako se Vettel odvoji, bice dosadna trka.
smoki_choko

#2928 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

Edin H. wrote:
smoki_choko wrote:
Edin H. wrote:Kako je Vitantonio skocio sa 21-og na 20-to mjesto :shock: ?

Come on Hispania Racing :thumbup:
smilovo mu se neko kad je procitao tvoj post ovdje pa ga pogurali jedno mjesto :D
ipak je diambrosio kaznjen i on krece sa zadnje pozicije
Evo sad i ja cuh sa Ambrosia, nagazio bijelu liniju kada je izlazio.
odakle, iz boksa :?:
smoki_choko

#2929 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

weber opet katastrofalan start :-)
Edin H.

#2930 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

Keketov mali povali Webera, Mercedes je munja.

Sumacher je dobro zabrljao jucer da bude samo osmi.
smoki_choko

#2931 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

massa dvojicu prestiže :thumbup:
Edin H.

#2932 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

smoki_choko wrote:
Edin H. wrote:
smoki_choko wrote: smilovo mu se neko kad je procitao tvoj post ovdje pa ga pogurali jedno mjesto :D
ipak je diambrosio kaznjen i on krece sa zadnje pozicije
Evo sad i ja cuh sa Ambrosia, nagazio bijelu liniju kada je izlazio.
odakle, iz boksa :?:
Pretpostavljam :skoljka:
smoki_choko

#2933 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

odavno nije bio zanimljiviji start utrke na vrhu :thumbup:
Mustang1

#2934 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Mustang1 »

Jel ovo ovi komentatori imaju po tlinest godina samo sa mutiranim glasom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#2935 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

Vitantonio trenutno 23-ci :zoka:
ascari

#2936 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ascari »

cestitke novom/starom sampionu. bez greske u predominantnom bolidu. pocinje pomalo da mi ide na k***c sa onim vristanjem i onim prstom, al' otom potom :-D

alosno fenomenalan! cijeli vikend je imao problema sa hidraulikom ii jedva je stigao da skucka set-up za trku. definitivno potvrdio da je najbolji vozac na gridu. uz malo srece mogao je i do drugog, ali... za barcelonu se ocekuje novi aero paket+fleksi krilo (kao kod RB). nadam se da ce to biti dovoljno za jos jedan podijum, samo malo visocije :-D masa na 'omiljenoj' stazi OCAJAN...
mentalist wrote: Mene Petrov potsjeca na Djokovica, on ima kvaitet ali je dosta vrckav :D i jos nema potrebno iskustvo da bi bio "top" vozac.
nole danas na tvrdim gumama drzao iza sebe masu i batona na mekim. odlicna voznja..
ascari

#2937 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ascari »

e da.. zaboravih da spomenem dedu.. ono je bilo ocajno danas! obisao ga je ko je stigao. najbolniji momenat je ono 'stereo' obilazenje od strane kobajasija i nekog iz fors indije. cak se i edi dzordan sazalio na sumija.

kobajasi u onoj kanti do bodova :thumbup:
ascari

#2938 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ascari »

smoki_choko wrote:odavno nije bio zanimljiviji start utrke na vrhu :thumbup:
sigurno trka za pamcenje! ni u jednom trenutku nije nedostajalo preticanja. medjutim, tuzno je bilo gledati one poluprazne tribine.. jos tuznije je sto tursku vise necemo gledati zbog halapljivog starca a.k.a berni!!
mentalist

#2939 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

ascari wrote:
mentalist wrote: Mene Petrov potsjeca na Djokovica, on ima kvaitet ali je dosta vrckav :D i jos nema potrebno iskustvo da bi bio "top" vozac.
nole danas na tvrdim gumama drzao iza sebe masu i batona na mekim. odlicna voznja..
:D Hoce se njemu sa Ferrarijem

Danas sam bas uzivao u pracenju trke. Danas je bilo vise preticanja nego poslednjih, mozda, 2 god. Da nije bilo Alonsa Mase i ostale ekipe, bas bi bilo dosadno gledati onog derpea prstenjaka.
Moram opet o Shumyju :-) pa covjeka obilaze ko golfa cvaju. Barikelo ga obidje 2 puta, mogu misliti srce mu je bilo ko kuca :D
helpdesk

#2940 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by helpdesk »

Najbolji momenat vezan za trku su navijači iz BiH :D . Ako je nekao pratio BBC analizu poslije trke, na samom kraju prenosa, iza leđa Eddy Jordana i David Coultarda neko je mahao velikom zastavom BiH. To je bilo extra za vidjet :bih: .
Što se tiče Schumija, Coulthard je rekao da je glavni razlog ovim slabim rezultatima to što Schumi više ne uživa u trkama. Vjerovatno je ovo posljednja sezona za njega.
Rezultati su bili očekivani, jedino je Massa imao svaki put probleme u pit stopu i to ga je ostavilo daleko iza ostalih.
Hamilton je za svoje četvrto mjesto naveo sam početak trke kada je ganjao Rosberga i tu je izgubio dosta vremena.
Zanimljiva trka, ali još bolji kraj trke :thumbup: .
beco

#2941 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

Cestitka Vettelu.
Nevalja RB je prejak najmanje pola sekunde bjeze svima a opet nisu koristili KERS.
Massa nije bio toliko los, vise onako prosjecan, tim drugi put ove sezone ga je zeznuo.
Schumi, volim ga ali nek kupi prnje i ide u Svicu, prvo onu glupost sta je uradio Petreovu zasto je trebao dobiti kaznu a onda ona silna preticanja.
Komentatori, danas sam stvarno prvi put ove sezone morao prebaciti na RTL, smorise ljudi, pogotovo onaj sa onim tribinama ubi brate mili. A da ne govorim da im treba 10s da skontaju ko je presao koga, ko je izasao iz boksa na koje mjesto, imam osjecaj kao da ne gledaju utrku nego da prate samo livetiming.
Zadovoljstvo je bilo danas gledati preticanje pogotovo Hamo i Button, bas sportski su se onako castili.
Meni je recimo Hamo bio gori od Mase, napravio je glupost veliku na startu a mogao se boriti zajedno sa Alonsom, jos ga tim zeznu.

Po meni su ove skupine po tri bolida bas bile interesatne, recimo kad 3 u gripi hoce da prede drugog a oba mogu koristiti DRS, zanimljivo.

Najbolja Velika Nagrada Turske ikada. :mrgreen:
ascari

#2942 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ascari »

helpdesk wrote: Što se tiče Schumija, Coulthard je rekao da je glavni razlog ovim slabim rezultatima to što Schumi više ne uživa u trkama. Vjerovatno je ovo posljednja sezona za njega.
steta sto se ovdje nije sve zavrsilo http://www.dailymotion.com/video/xa1sut ... umac_sport iako sada vozi za merc, boli me da gledam onakvo pacenje. a sumnjam da je i njemu sve jedno..
ascari

#2943 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ascari »

beco wrote: Komentatori, danas sam stvarno prvi put ove sezone morao prebaciti na RTL, smorise ljudi, pogotovo onaj sa onim tribinama ubi brate mili. A da ne govorim da im treba 10s da skontaju ko je presao koga, ko je izasao iz boksa na koje mjesto, imam osjecaj kao da ne gledaju utrku nego da prate samo livetiming.
od 40, pa skoro do 50 kruga sam bio primoran da ih slusam, jer je link nesto zajebavao.. ono je tuzno. na stranu sto pogresno izgovaraju imena (desi se svima), ili fule poziciju.. ali onoliko smaranje oko nepotrebnih stvari ii oni denisovi glupi uleti.. davor kud i kamo poznaje 'materiju', al' i on svasta lupeta..

jbt kad su otkupili prava, zvocali su kako ce da dovedu strucne komentatore. na trenutak sam i pomislio da bi mogli da upadnu jergovic, blazicko, ili babic.. al' opet i najgori prenos je bolji od nikakvog :-D
beco

#2944 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

ascari wrote:
beco wrote: Komentatori, danas sam stvarno prvi put ove sezone morao prebaciti na RTL, smorise ljudi, pogotovo onaj sa onim tribinama ubi brate mili. A da ne govorim da im treba 10s da skontaju ko je presao koga, ko je izasao iz boksa na koje mjesto, imam osjecaj kao da ne gledaju utrku nego da prate samo livetiming.
od 40, pa skoro do 50 kruga sam bio primoran da ih slusam, jer je link nesto zajebavao.. ono je tuzno. na stranu sto pogresno izgovaraju imena (desi se svima), ili fule poziciju.. ali onoliko smaranje oko nepotrebnih stvari ii oni denisovi glupi uleti.. davor kud i kamo poznaje 'materiju', al' i on svasta lupeta..

jbt kad su otkupili prava, zvocali su kako ce da dovedu strucne komentatore. na trenutak sam i pomislio da bi mogli da upadnu jergovic, blazicko, ili babic.. al' opet i najgori prenos je bolji od nikakvog :-D
Ne treba sada ubijati ljude u pojam bilo je kod nas puno gorih komentatora F1. Valjda ce se i oni uhodati, ali mislim nemoj mi o tribinama pricati tamo ljudi ulaze u boks borba teza. Ovaj mladi ne znam kako se zove isto kao da nema osjecaj za F1. Recimo da ih je neko slusao do recimo 8 krugova do kraja Alonso je kao prijetio Vettelu a sustini Vettel se nije ni umorio, niti je forisirao bolid. I pobogu nek nabave prevoditelja za engleski jezik ide poruka Rosbergu: "Ako hoces namjesti prednje krilo, Rosberg OK je ne treba" oni prenose mislim da Rosberg ima problema sa prednjim krilom.

Kad smo kod RB zanima me koliko ustvari ove performanse su do bolida a koliko do vozaca, neki kazu 90% je do bolida, ali jer moguce da je Vettel toliko dobar a Webber toliko slab?
helpdesk

#2945 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by helpdesk »

Na BBC su komentarisali vožnju Vettela i Webera, odnosno razlike u vožnji. Zanimljivo je bilo zapažanje Martina Brundla da u krivinama potpuno različito drže glavu, u lijevoj krivini Weber drži glavu na lijevoj strani (stara škola), a Vettel na desnoj, odnosno kontra. Navodno to mu omogućava bolji pregled u krivinama :? . Previše je krugova, previše je različitih faktora koji utiču na vožnju i ukupno vrijeme. Ono što je u konačnici dokazalo da Vettel ima bolji osjećaj za vožnju jeste njegova vožnja u Weberovom bolidu (nakon što je svoj slupao u petak). Dakle isti bolidi, a Vettel bolji.
beco

#2946 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

helpdesk wrote:Na BBC su komentarisali vožnju Vettela i Webera, odnosno razlike u vožnji. Zanimljivo je bilo zapažanje Martina Brundla da u krivinama potpuno različito drže glavu, u lijevoj krivini Weber drži glavu na lijevoj strani (stara škola), a Vettel na desnoj, odnosno kontra. Navodno to mu omogućava bolji pregled u krivinama :? . Previše je krugova, previše je različitih faktora koji utiču na vožnju i ukupno vrijeme. Ono što je u konačnici dokazalo da Vettel ima bolji osjećaj za vožnju jeste njegova vožnja u Weberovom bolidu (nakon što je svoj slupao u petak). Dakle isti bolidi, a Vettel bolji.
Upravu si mnogu je tu faktora. Isto tako kazu da veliki vozaci moraju imati sposobnost konstantno da voze dobre krugove sto Vettel moze, ali meni je Vettel jos nedokazan, volio bi da jednom da pode ko Webber u Kini sa 18 da vidim sta ce napraviti.

Moram pohvaliti i boks RB stvarno ljudi su konstatno pouzdani i dobri, od velikih ekipa najgori su mi mehanicari Meclarena njima se pravo cesto desi da nesto zeznu.
zippoo87

#2947 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by zippoo87 »

helpdesk wrote:Najbolji momenat vezan za trku su navijači iz BiH :D . Ako je nekao pratio BBC analizu poslije trke, na samom kraju prenosa, iza leđa Eddy Jordana i David Coultarda neko je mahao velikom zastavom BiH. To je bilo extra za vidjet :bih: .
Što se tiče Schumija, Coulthard je rekao da je glavni razlog ovim slabim rezultatima to što Schumi više ne uživa u trkama. Vjerovatno je ovo posljednja sezona za njega.
Rezultati su bili očekivani, jedino je Massa imao svaki put probleme u pit stopu i to ga je ostavilo daleko iza ostalih.
Hamilton je za svoje četvrto mjesto naveo sam početak trke kada je ganjao Rosberga i tu je izgubio dosta vremena.
da nije ekipa iz Gračanice,neki su otisli na utrku (ekipa su i BHF,neki ce ih i prepoznati,ako izleti koja slika)

a sto se tice same utrke,predobra,dugo dugo nisam gledao bolju,doduse u ovoj sezoni sam gledao samo ovu danasnju utrku,tako da ostale ne mogu komentarisati
mada mi jos nije najjasnije sta je onaj neki sistem od tri slova,koji se aktivira samo na jednom dijelu staze ali sve u svemu to daje posebnu draz utrci,jer se tu samo prestize
uzbudljiva utrka,al bas
helpdesk

#2948 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by helpdesk »

to ti je ovo što se miče, gdje piše LOTUS :D
http://www.youtube.com/watch?v=ELM_a86f ... r_embedded
smoki_choko

#2949 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by smoki_choko »

zippoo87 wrote:
helpdesk wrote:Najbolji momenat vezan za trku su navijači iz BiH :D . Ako je nekao pratio BBC analizu poslije trke, na samom kraju prenosa, iza leđa Eddy Jordana i David Coultarda neko je mahao velikom zastavom BiH. To je bilo extra za vidjet :bih: .
da nije ekipa iz Gračanice,neki su otisli na utrku (ekipa su i BHF,neki ce ih i prepoznati,ako izleti koja slika)

a sto se tice same utrke,predobra,dugo dugo nisam gledao bolju,doduse u ovoj sezoni sam gledao samo ovu danasnju utrku,tako da ostale ne mogu komentarisati
mada mi jos nije najjasnije sta je onaj neki sistem od tri slova,koji se aktivira samo na jednom dijelu staze ali sve u svemu to daje posebnu draz utrci,jer se tu samo prestize
uzbudljiva utrka,al bas
DRS je sistem na zadnjem krilcu koji omogucava vozacima da otvaranjem zadnjeg krilca dobiju na snazi i brzini. DRS se ne moze korisiti prva dva kruga, ne moze se koristiti ako ispred sebe nemas nikoga i ako nisi unutar jedne sekunde iza onoga koga hoces da prestignes. sad ne znam jel se moze koristiti svugdje po stazi ili ima neki odredjeni pravci i slicno na kojima se smije. u kratko o drs-u
perfect_guy

#2950 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by perfect_guy »

smoki_choko wrote: DRS je sistem na zadnjem krilcu koji omogucava vozacima da otvaranjem zadnjeg krilca dobiju na snazi i brzini. DRS se ne moze korisiti prva dva kruga, ne moze se koristiti ako ispred sebe nemas nikoga i ako nisi unutar jedne sekunde iza onoga koga hoces da prestignes. sad ne znam jel se moze koristiti svugdje po stazi ili ima neki odredjeni pravci i slicno na kojima se smije. u kratko o drs-u
u Istanbulu je čini mi se bilo od krivine 11 pa do ciljnog pravca, znači samo na određenom dijelu staze (pretpostavljam da i za ostale tako vrijedi)
Post Reply