Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
Krive Drine
#2926 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
A sta ako ja zelim da imam dva paypal racuna, mogu li to!?
Naime trenutno mi je paypal account povezan sa Raiffeisen karticom i adresom u jednom gradu.
Da li bih mogla dobiti u npr Unicredit banci drugu karticu (na drugoj adresi u drugom gradu) i onda napraviti novi paypal racun povezan sa ovom karticom!?[/quote]
Немој правити два. Ризикујеш да ти оба затворе И да задрже паре које се Нађу на рачунима. У њиховим правилима пише да је дозвољен само један налог. Ех сад, ти наравно можеш направити и други, само је питање времена колико ће требати њима да сконтају, да ли мjесец, година или двије. Не компликуј себи живот, кад можеш додати 5 картица на један рачун.
Naime trenutno mi je paypal account povezan sa Raiffeisen karticom i adresom u jednom gradu.
Da li bih mogla dobiti u npr Unicredit banci drugu karticu (na drugoj adresi u drugom gradu) i onda napraviti novi paypal racun povezan sa ovom karticom!?[/quote]
Немој правити два. Ризикујеш да ти оба затворе И да задрже паре које се Нађу на рачунима. У њиховим правилима пише да је дозвољен само један налог. Ех сад, ти наравно можеш направити и други, само је питање времена колико ће требати њима да сконтају, да ли мjесец, година или двије. Не компликуј себи живот, кад можеш додати 5 картица на један рачун.
- R9..
#2927 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja cekam da mi se promjeni stanje na paypal-u.....ali nista josh....quarterback wrote:obicno odmah
-
Saka
#2928 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
...
Last edited by Saka on 25/11/2014 17:19, edited 1 time in total.
-
Saka
#2929 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Smije se imati jedan business (ili premier) i jedan obicni account.Krive Drine wrote:A sta ako ja zelim da imam dva paypal racuna, mogu li to!?
Da li bih mogla dobiti u npr Unicredit banci drugu karticu (na drugoj adresi u drugom gradu) i onda napraviti novi paypal racun povezan sa ovom karticom!?
- saric900
#2930 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jedno pitanje vezano za paypal , da li je vama kada ste unijeli karticu oduzelo ista sa racuna ? Da li vam je pisalo na paypalu da imate 1,95$ ? Meni u banci na racunu stoji isti iznos samo ima transakcija na cekanju od oko 2 $ tako mi radnica rekla. Da ki meni sada treba kod od te transakcije na cekanju za potvrdu kartice ?
- dinooh
#2931 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
saric900 wrote:Jedno pitanje vezano za paypal , da li je vama kada ste unijeli karticu oduzelo ista sa racuna ? Da li vam je pisalo na paypalu da imate 1,95$ ? Meni u banci na racunu stoji isti iznos samo ima transakcija na cekanju od oko 2 $ tako mi radnica rekla. Da ki meni sada treba kod od te transakcije na cekanju za potvrdu kartice ?
quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
- saric900
#2932 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Napravio sam visa electron debitnu karitcu. Unio sam sve na paypal ali mi nije skinulo sa kartice nista. Ima samo na cekanju 2$ , da li mu treba od te transakcije procitati kod ?dinooh wrote:saric900 wrote:Jedno pitanje vezano za paypal , da li je vama kada ste unijeli karticu oduzelo ista sa racuna ? Da li vam je pisalo na paypalu da imate 1,95$ ? Meni u banci na racunu stoji isti iznos samo ima transakcija na cekanju od oko 2 $ tako mi radnica rekla. Da ki meni sada treba kod od te transakcije na cekanju za potvrdu kartice ?quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
- dinooh
#2933 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
quarterback poradi na ovom objasnjenjusaric900 wrote:Napravio sam visa electron debitnu karitcu. Unio sam sve na paypal ali mi nije skinulo sa kartice nista. Ima samo na cekanju 2$ , da li mu treba od te transakcije procitati kod ?dinooh wrote:saric900 wrote:Jedno pitanje vezano za paypal , da li je vama kada ste unijeli karticu oduzelo ista sa racuna ? Da li vam je pisalo na paypalu da imate 1,95$ ? Meni u banci na racunu stoji isti iznos samo ima transakcija na cekanju od oko 2 $ tako mi radnica rekla. Da ki meni sada treba kod od te transakcije na cekanju za potvrdu kartice ?quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
procitaj ovo uvecano. Treba ti kod (4 znamenke) koje moras unijeti da bi verifikovao karticu na paypalu. Tada ce ti vratit 1,95. Otidi do banke i izvadi izvod za tekuci mjesec.
- IcedMFEarth
#2934 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kod mene nije bila ta transakcija od paypal-a na izvodu, nego sam morao otići do tete kod koje se daje zahtjev za otvaranjem računa i kartice i ona mi je izvukla screenshot sa svog računara gdje je bio taj kod 
-
lokalni_razdjevicar
#2935 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
koliko se placa vodjenje te kartice u rajfazen banci?
-
quarterback
#2936 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
hvala drug
pa jedino da sve ofarbam u crveno
mozes nazvati i telefonom da ti to procitaju, pogledaj na webu koji je broj od unicredit info linije i reci im za sta ti brojevi trebaju
mozes nazvati i telefonom da ti to procitaju, pogledaj na webu koji je broj od unicredit info linije i reci im za sta ti brojevi trebaju
- IcedMFEarth
#2937 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
2 KM mjesečno.
-
lokalni_razdjevicar
#2938 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
lokalni_razdjevicar wrote:koliko se placa vodjenje te kartice u raiffieisen banci?
-
lokalni_razdjevicar
#2939 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
i nikakvih drugih troskova nema?
-
quarterback
#2940 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
poznatije u narodu kao "dvi maaarke"IcedMFEarth wrote:2 KM mjesečno.
-
quarterback
#2941 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nema ako paypal podesis da ti oni ne rade konverziju valuta nego banka, naravno platices nesto sitno te konverzije ali je i dalje povoljnije nego kod PPlokalni_razdjevicar wrote:i nikakvih drugih troskova nema?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2942 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
1% RF banla uzima za svaku konverzijuquarterback wrote:nema ako paypal podesis da ti oni ne rade konverziju valuta nego banka, naravno platices nesto sitno te konverzije ali je i dalje povoljnije nego kod PPlokalni_razdjevicar wrote:i nikakvih drugih troskova nema?
- drndalo
#2943 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jel to jedino sto RZB uzima kod PayPal-a ? Danas se nesto raspitivao i rekose mi da je za obradu priliva iz inostranstva 0.5% (min. 10 KM) od uplacenog iznosa...?
- daky585
#2944 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ne znam da li je moje pitanje za ovu temu ali nadam se da neko zna odgovor.
danas sam dobio debitnu karticu iz Raiffesien banke, iako sam rekao da mi treba VISA electron zbog PayP ala, oni su mi dali Maestro karticu koju PayPal ne podržava. e sad me zanima je li moguće tražiti od njih da ovu trenutnu maestro karticu zamijene za visa electron ili ću morati da vadim još jednu karticu?
danas sam dobio debitnu karticu iz Raiffesien banke, iako sam rekao da mi treba VISA electron zbog PayP ala, oni su mi dali Maestro karticu koju PayPal ne podržava. e sad me zanima je li moguće tražiti od njih da ovu trenutnu maestro karticu zamijene za visa electron ili ću morati da vadim još jednu karticu?
- dinooh
#2945 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa sto si potpisao Maestro. oni to namjerno rade jer imaju godisnje standarde ili mjesecne koje moraju zadovoljiti. Svaki radnik mora prodati odredeni broj odredenih kartica. Pokusaj tu vratiti i ponistit, a da novu dobijes.daky585 wrote:ne znam da li je moje pitanje za ovu temu ali nadam se da neko zna odgovor.
- daky585
#2946 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
okej, hvala, provjeriću to. ako ništa drugo, podnijeću zahtjev za još jednu karticu. 
-
quarterback
#2947 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
i meni se to desilo prije xy godina, samo reci da niti trazio maestro jer si im rekao da hoces visa electron i da ti daju to sto si traziodaky585 wrote:ne znam da li je moje pitanje za ovu temu ali nadam se da neko zna odgovor.
-
ciklamaboja
#2948 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam pay pal odavno i na njemu je ova klasicna rajfajsenova visa kartica. Dosad sam uspjesno placao stvari na internetu, uplatim u banci pare na racun u roku 10 min preko pej pela platim sta hocu.
Sad me interesuje ima li neka posebna procedura kad je u pitanju primanje novca na pay pal i dizanje istog u banci?
Sad me interesuje ima li neka posebna procedura kad je u pitanju primanje novca na pay pal i dizanje istog u banci?
- ODB
#2949 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da bi primao novac preko PayPal moraš to potvrditi u opciji Request money ako već nisi.
Novac primljen preko PayPal ti stoji na balansu do prvog u mjesecu kada ti PayPal automatski šalje taj iznos (besplatno) na karticu odnosno račun u banci i za dan-dva ga možeš koristiti.
Ako ti se ne čeka prvi u mjesecu možeš povući i prije pare ali tada naplaćuju 5 $.
Znači ne možeš koristiti novac sa balansa dok ti ne legne na račun na jedan od pomenuta dva načina.
Novac primljen preko PayPal ti stoji na balansu do prvog u mjesecu kada ti PayPal automatski šalje taj iznos (besplatno) na karticu odnosno račun u banci i za dan-dva ga možeš koristiti.
Ako ti se ne čeka prvi u mjesecu možeš povući i prije pare ali tada naplaćuju 5 $.
Znači ne možeš koristiti novac sa balansa dok ti ne legne na račun na jedan od pomenuta dva načina.
-
ciklamaboja
#2950 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
znaci samo ono request, skine mi 1,95$, vrati za 24h i to je toODB wrote:Da bi primao novac preko PayPal moraš to potvrditi u opciji Request money ako već nisi.
a ako imam pare na balancu, ne mogu ih koristiti u stvarnosti to znam, međutim mogu li za daljnje internet placanje