FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#2926 Re: FC Barcelona
Plavi,ja mislim da ce(a isto sam mislio i za tekmu od sinoc) bit sve, samo ne isto ko u kvalifikacijama..
-
Chigra
#2927 Re: FC Barcelona
A jesi mi pametan. A šta misliš da je sudija mogao ovako zaustaviti vrijeme, uslikati, otvoriti Paint i povući čizu između nogu igračima i reći "E jeste ofsajd je".
Sve neki pametnjakovići sa tehnologijom, izađi majstore kad vidiš raju u ulici da igra lopte, pa stani onako samo sa strane i pokusaj sam za sebe da glumis pomocnog sudiju, pa ces vidjeti kakav je to posao. Mislis da je lako konstantno drzati liniju sa zadnjim odbrambenim igracem, pogotovo kad ti kao sudija moraš trčati bočno, a igrači trče pravolinijski.
- Charuga
- Globalni moderator
#2928 Re: FC Barcelona
Ne kazem da ce biti isto, samo prizeljkujem taj rezultat ..sumirprimus wrote:Plavi,ja mislim da ce(a isto sam mislio i za tekmu od sinoc) bit sve, samo ne isto ko u kvalifikacijama..
-
sumirprimus
#2929 Re: FC Barcelona
Znaci zbog big mouth-a,smorinja,bih volio da ih naČepe al poŠteno,i da kuka O SUDBO KLETA,sto mi dade Barsu u ovaj ZAO ČAS...ProbuseniDolar wrote:Inter ce se zatvoriti u uzvratu kao prosle godine Chelsea. Dobijes loptu, samo sto dalje od gola.
u rangu mi je dodika na hejt listi
-
sumirprimus
#2930 Re: FC Barcelona
Ma ja prizeljkujem 5:O al se nadam bar trici,da bude glatPlavih_11 wrote:Ne kazem da ce biti isto, samo prizeljkujem taj rezultat ..sumirprimus wrote:Plavi,ja mislim da ce(a isto sam mislio i za tekmu od sinoc) bit sve, samo ne isto ko u kvalifikacijama..
-
Fordas
#2931 Re: FC Barcelona
Jeste tesko, slazem se potpuno sa tobom ali od svih teskih procjena ova, sa ove slike, je ubjedljivo najlaksa! Zasto? Zato sto je sudija skoro u liniji, sto su igraci veoma blizu i sto ne mora okretati glavu da bi upratio tok lopte i kretanje igraca. dodatno olaksanje je i to sto je bas igrac intera najblizi sudiji. Ali, sudije grijese, sta da se radiChigra wrote:A jesi mi pametan. A šta misliš da je sudija mogao ovako zaustaviti vrijeme, uslikati, otvoriti Paint i povući čizu između nogu igračima i reći "E jeste ofsajd je".
Sve neki pametnjakovići sa tehnologijom, izađi majstore kad vidiš raju u ulici da igra lopte, pa stani onako samo sa strane i pokusaj sam za sebe da glumis pomocnog sudiju, pa ces vidjeti kakav je to posao. Mislis da je lako konstantno drzati liniju sa zadnjim odbrambenim igracem, pogotovo kad ti kao sudija moraš trčati bočno, a igrači trče pravolinijski.
-
Chigra
#2932 Re: FC Barcelona
Prva stvar sudija nije u liniji, bar metar i po je razlike između linije i njega, druga stvar igrač Intera je njemu bliži, što mu dodatno otežava percepciju i ja ti garantujem, da iz ove pozicije za sudiju ovo ne izgleda ofsajd, ako ne vjeruješ nađi dvojicu jarana postavi ih na 20-tak metara od sebe nek stanu ovako a ti se izdvoji korak unazad pa ces vidjeti da ce ti izgledati kao da su u liniji 
I ono sto ga je ovdje u brzini zbunilo jeste da je on pratio kada je lopta tek upucena Sneijderu i očito je ostao u toj liniji i nije se stigao korigovati, a realno malo ko je i očekivao da će ova lopta Sneijdera uopšte ići na Milita, pa i on je sam šutao, a ne dodavao.
I ono sto ga je ovdje u brzini zbunilo jeste da je on pratio kada je lopta tek upucena Sneijderu i očito je ostao u toj liniji i nije se stigao korigovati, a realno malo ko je i očekivao da će ova lopta Sneijdera uopšte ići na Milita, pa i on je sam šutao, a ne dodavao.
-
Fordas
#2933 Re: FC Barcelona
Bas suprotno, zato sto je metar iza jos mu vise djeluje kao ofsajd a htjeli mi to priznati ili ne ovo jeste ofsajd kako god.
-
internazionale
#2934 Re: FC Barcelona
šega ljudiChigra wrote:Prva stvar sudija nije u liniji, bar metar i po je razlike između linije i njega, druga stvar igrač Intera je njemu bliži, što mu dodatno otežava percepciju i ja ti garantujem, da iz ove pozicije za sudiju ovo ne izgleda ofsajd, ako ne vjeruješ nađi dvojicu jarana postavi ih na 20-tak metara od sebe nek stanu ovako a ti se izdvoji korak unazad pa ces vidjeti da ce ti izgledati kao da su u liniji
na fonu ovog možemo reći da je u prvom poluvremenu sudija greškom mah'o ofsajd militu
kad je išao sam ka golu
glupe rasprave
ovo nije ni blizu riješeno
uživanje je gledati sudar velikih ekipa i onu atmosferu na meazzi
-
sumirprimus
#2935 Re: FC Barcelona
Smorinja gleat mi nikad nije predstavljalo neki narociti uzitak...
Prema interu sam bio ravnodusan do njegovog dolaska,od tad ih ne gotivim al nikako.Big mouth smorinjo
Prema interu sam bio ravnodusan do njegovog dolaska,od tad ih ne gotivim al nikako.Big mouth smorinjo
-
Chigra
#2936 Re: FC Barcelona
Jeste ofsajd ali kad zaustaviš vrijeme i povučeš crtu. Koliko vas je primjetilo ofsajd, onako na prvu, iskreno?Fordas wrote:Bas suprotno, zato sto je metar iza jos mu vise djeluje kao ofsajd a htjeli mi to priznati ili ne ovo jeste ofsajd kako god.
I vec sam na temi LP objasnio, svaki sudija uvijek ima instrukcije da ako nije siguran da li je ofsajd da NE DIŽE zastavicu, uvijek je bolje priznati sumnjiv gol, nego poništiti čist gol, jer fudbal se i igra radi golova.
-
sumirprimus
#2937 Re: FC Barcelona
primjetili su svi koji su htjeli primjetiit,ako pogledas snimak vidices da se i milito u trenutku proslave okrenuo i gledo u pomocnog,i to nakon sto su se vecd svi oko njeg okupili i proslavljali gol,znaci i on sam je znao...dovoljan dokaz...Chigra wrote:Jeste ofsajd ali kad zaustaviš vrijeme i povučeš crtu. Koliko vas je primjetilo ofsajd, onako na prvu, iskreno?Fordas wrote:Bas suprotno, zato sto je metar iza jos mu vise djeluje kao ofsajd a htjeli mi to priznati ili ne ovo jeste ofsajd kako god.
I vec sam na temi LP objasnio, svaki sudija uvijek ima instrukcije da ako nije siguran da li je ofsajd da NE DIŽE zastavicu, uvijek je bolje priznati sumnjiv gol, nego poništiti čist gol, jer fudbal se i igra radi golova.
- adcor
#2938 Re: FC Barcelona
Chigra wrote:A jesi mi pametan. A šta misliš da je sudija mogao ovako zaustaviti vrijeme, uslikati, otvoriti Paint i povući čizu između nogu igračima i reći "E jeste ofsajd je".
'leba ti za sta sluzi linijski sudija nego za upravo ove stvari...
-
Cafe Camargue
#2939 Re: FC Barcelona
ispade da su sudije volonteri a ne dobro plaćeni profesionalci koji su lijep dio svog života posvetili treniranju i specijalizaciji upravo za ovakve situacijeChigra wrote:A jesi mi pametan. A šta misliš da je sudija mogao ovako zaustaviti vrijeme, uslikati, otvoriti Paint i povući čizu između nogu igračima i reći "E jeste ofsajd je".
-
Chigra
#2940 Re: FC Barcelona
Jah eto ovo su lopovi koji su namjerno pokrali Barcelonu, a Tom Henning Øvrebø je bio samo ljudsko biće koje je eto slučajno par puta pogriješio.
Ja vas samo pitam je li ikad iko od vas pokusao suditi utakmicu, pa makar i pionira Vrbanjuše i Vratnika, puno je to drugacije raja nego sto izgleda kad vama kamera zumira pedeset puta i iz pedeset uglova i uspori, pa režiser još čizu povuče.
A što se tiče okretanja Milita, paša šta ti gledaš, ovako gledaš li ikad utakmice. Pa 90% se napadača nakon gola okrene prema pomoćnom sudiji da vidi je li bio ofsajd.
http://www.youtube.com/watch?v=YP5-a77_E5I
Evo ti primjer Zlatana Bajramovića i njegovog gola protiv Norveške i on se prvo okreno prema sudiji pa počeo slaviti, ali to ne znači da je bio u ofsajdu
Ja vas samo pitam je li ikad iko od vas pokusao suditi utakmicu, pa makar i pionira Vrbanjuše i Vratnika, puno je to drugacije raja nego sto izgleda kad vama kamera zumira pedeset puta i iz pedeset uglova i uspori, pa režiser još čizu povuče.
A što se tiče okretanja Milita, paša šta ti gledaš, ovako gledaš li ikad utakmice. Pa 90% se napadača nakon gola okrene prema pomoćnom sudiji da vidi je li bio ofsajd.
Evo ti primjer Zlatana Bajramovića i njegovog gola protiv Norveške i on se prvo okreno prema sudiji pa počeo slaviti, ali to ne znači da je bio u ofsajdu
- adcor
#2941 Re: FC Barcelona
mislim da je nijaz upravo napravio novi acc... 
-
sumirprimus
#2942 Re: FC Barcelona
Chigra wrote:Jah eto ovo su lopovi koji su namjerno pokrali Barcelonu, a Tom Henning Øvrebø je bio samo ljudsko biće koje je eto slučajno par puta pogriješio.
A jesi ti probo nac neku drugu temu za ispucavanje negativne energije.,...??
- plemba
#2943 Re: FC Barcelona
dobaradcor wrote:mislim da je nijaz upravo napravio novi acc...
-
sumirprimus
#2944 Re: FC Barcelona
Prvo nisam ti ja pasa,nisam ja s tobom ovce cuvo...Chigra wrote:
Drugo,kad da go pa se okrene normalno prema pomocnom,pa otrci,pa se svi skupe izgrle izljube,zahvale sudiji,a milito gleda prema pomocnom i tad,jer ZNA....
I trece razgul olsun...
- ultima_palabra
#2945 Re: FC Barcelona
Fordas wrote:Najsmjesniji su mi ovi simpatizeri reala sto se javljaju slaveci poraz Barce i omalovazavajuci Barcine igrace i uspjeh koji su postigli u zadnjih nekoliko godina!? Pa ljudi moji a da se javite kad real jednog dana zaigra, ako Bog da bice valjda i to, u polufinalu? Ili kad jednom budete imali najboljeg igraca na svijetu? Ili da ne budemo pregrubi, da se javite kad uspijete Barci uzeti bod na svom terenu?![]()
P.S. Inter ce dozivjeti debakl u Barceloni, ne sekiram se uopste za to
-
sumirprimus
#2946 Re: FC Barcelona
Esteban Cambiasso
"Dosta čestitanja, ne smijemo naljutiti Barcelonu"
Interov argentinski veznjak Esteban Cambiasso na simpatičan je način stišavao euforiju nakon pobjede njegove ekipe 3-1 protiv Barcelone u prvoj polufnialnoj utakmici nogometne Lige prvaka.
"Dosta bi bilo čestitanja, ne smijemo naljutiti Barcelonu! Dobro znamo što su u stanju svašta učiniti kada se naljute! Ovo je, ionako, bilo tek prvo poluvrijeme. Ostvarili smo naš san, ali moramo se spustiti na zemlju", komentirao je Cambiasso za Inter Channel.
.....................................
Hau jes nou,smorinjo se vec pobrinuo,za otrovne strelice,niŠ ne brinte
"Dosta čestitanja, ne smijemo naljutiti Barcelonu"
Interov argentinski veznjak Esteban Cambiasso na simpatičan je način stišavao euforiju nakon pobjede njegove ekipe 3-1 protiv Barcelone u prvoj polufnialnoj utakmici nogometne Lige prvaka.
"Dosta bi bilo čestitanja, ne smijemo naljutiti Barcelonu! Dobro znamo što su u stanju svašta učiniti kada se naljute! Ovo je, ionako, bilo tek prvo poluvrijeme. Ostvarili smo naš san, ali moramo se spustiti na zemlju", komentirao je Cambiasso za Inter Channel.
.....................................
Hau jes nou,smorinjo se vec pobrinuo,za otrovne strelice,niŠ ne brinte
- PriNc_ba
#2947 Re: FC Barcelona
ovo sam ja sinoc JEDINI vidio odmah jos prije ponovljenog snimka odmah sam rekao ofsajd jer se fino vidilo ba metar lik u ofsajdu bio i ne mogu da vjerujem da igraci barce nisu ovo vidjeli i da se nisu bunili a pomocnik kriza xD znaci lik je cak bio blizi njemu tako da nije bio zaklonjen nekim igracem barce al eto...
ocekujem bunker nevidjen u barceloni i pobjedu barce od 1-0 u najgorem slucaju
-
sumirprimus
#2948 Re: FC Barcelona
ma vidili su i oni ko i mi , i bunili se,al Đaba nema Fajde...
dobi puyol zutaka za prigovore,...
alves dobi sto je udaren,vide ljudi vrag odnio salu,pocelo i u LP po nacionalnoj osnovi
Tako je kako je,nema kukanja,treba skupit snage,pameti i volje i poderat ih ko sanske koze u uzvratu...
dobi puyol zutaka za prigovore,...
alves dobi sto je udaren,vide ljudi vrag odnio salu,pocelo i u LP po nacionalnoj osnovi
Tako je kako je,nema kukanja,treba skupit snage,pameti i volje i poderat ih ko sanske koze u uzvratu...
- Charuga
- Globalni moderator
#2949 Re: FC Barcelona
Nikad mi nije bilo i nikad nece biti jasno cemu vodi maratonska rasprava o sudijama. Manite se sudija i prica o njima, necete sa tim nista postici. Pogrijesio pa sta sad? Po meni, pogrijesio je i kad je digao zastavicu za, cini mi se, prvi ofsajd Millita pa niko ne pise o tome. A da je prosao bio bi 1 na 1 sa Valdezom. Mozda je mogao svirati penal na Messiju jer je bilo kontakta ali ga nije svirao i to je gotova prica.
Barcelona nije bila onemogucena da igra i mogla je i morala dati barem jos jedan go. Pred njima je jos jedna utakmica i novih 90 minuta da pokazu jesu li u ovom momentu sposobni da prodju Intera ili nisu.
Barcelona nije bila onemogucena da igra i mogla je i morala dati barem jos jedan go. Pred njima je jos jedna utakmica i novih 90 minuta da pokazu jesu li u ovom momentu sposobni da prodju Intera ili nisu.
- Djokej
#2950 Re: FC Barcelona
Dobra stvar je sto na Camp Nou nije moguce igrati zgusnutu odbranu jer onda ostaje dosta prostora za bekove. Imam osjecaj da ce Barsa furiozno startovati u revansu. Moraju dati bar jedan go u prvom poluvremenu.