Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
BHF_Manijak

#2926 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Hej hej zvjezdice,mene nema sahat vremena i odmah se opusti,mogla bi fasovati,ne igraj se :mrgreen: :lol:
Sahane moj,gore je Istocnjak dar mar napravio,gore ni Boschova pegla ne moze da ispegla kakav je on zijan napravio,jal musko nepoznato u mahale kroci,to samo cujes zveket sahana i serpi,a muski se paramka hvataju,a Lee je glavni kadija gore :mrgreen: :mrgreen:
Al eto,izgleda nema mi prodje gore,mroam se memli strane fatat,Zvjezdica diriguje kapijama :lol:
prpa

#2927 Re: Ramazan, opet ;)

Post by prpa »

istocnjak wrote:
prpa wrote: :D Da naglasim, da mogu i hvatati koga zatreba :D @ Zvjezdica nek' kaže ko, šta, koga, kad, a ja ću fino za okovratnik, s prutem i pred vrata! Nema smisla, ovo se razvuklo baš k'o one saFunice. Najedoh se kokica, izgrickah nokte u iščekivanju, a vi ništa :D Moramo isforsirati taj sretni završetak prije epizode 2738 :D
Ma to polahko ide, znas ono opusteno i laganini tek je 120 epizoda. Nije se jos ni Mahirova pekara prosla. :D
E, joj, kako vi to fino odradiste. Prvo navukli publiku privlačnim i zanimljivim glavnim likovima, pa onda u fabulu ubacili malo komedije, malo akcije i horora (sve u liku Šefke Leeja :D)... i sad nam ne preostaje ništa no da gledamo do kraja :D
@prpa,
Imam prijedlog ...
Mislim da bi lijepo bilo da svako od nas napise neki lijep tekst u vidu osvrta na ovo ramazansko druzenje ... :-D
A prijedlog nije nimalo loš, samo je opet bolje da to pišu glavni likovi. Ja se ionako samo raspekmezim kad pišem, a ne treba vam vala još i tragedije i suza u ovoj saFunici nam miloj :D
BHF_Manijak

#2928 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Ja ja,Istocnjak saFunicu napravi od mog hala i tuge,sram ga bilo :lol: eh sad ce on to sve fino da ispegla,na mene hudog naletio pa u pilanu,vidis na sto to izadje,120 strana mog ganjanja i Sahanovog,pa onda kasnije i tebe malo ubacimo okolo Vratnika a na to sve sejh Arzuhal,samo ns posmatra ca cigarom na cibuk i onako tiho promumlja,"eh sto ce neki ovdje fasovati!" :mrgreen:
Uglavnom,Istocnjace moj,od tebe hocu na kraju mjeseca izvjestaj o ovome,ti si ovo sve i zakuho,bez mog izuna :lol: :mrgreen:
HomeArt

#2929 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

BHF_Manijak wrote:Ja ja,Istocnjak saFunicu napravi od mog hala i tuge,sram ga bilo :lol: eh sad ce on to sve fino da ispegla,na mene hudog naletio pa u pilanu,vidis na sto to izadje,120 strana mog ganjanja i Sahanovog,pa onda kasnije i tebe malo ubacimo okolo Vratnika a na to sve sejh Arzuhal,samo ns posmatra ca cigarom na cibuk i onako tiho promumlja,"eh sto ce neki ovdje fasovati!" :mrgreen:
Uglavnom,Istocnjace moj,od tebe hocu na kraju mjeseca izvjestaj o ovome,ti si ovo sve i zakuho,bez mog izuna :lol: :mrgreen:
Nista se ti ne sekiraj dragi BHF Zvjezdica i ja smo napravili plan B. Mala je dobila nove kundure pa ih treba pronosati, crne lakane sa masnicom br 37. Ti se trebas samo nacrtati na odredjenom mjestu u 10:00 tacno, naknadno ces dobiti dodatne isntrukcije. Mislim da cemo imati "hepiend" na kraju :wink:
zvjezdica_7

#2930 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

prpa wrote: @Zvjezdice, nisam ja, svega mi! :D Štaviše, ako treba šta pogurati, sašiti dimije, glumiti nanu, javider :D MoRe sve, samo da ne deveram s tim zastrašujućim Šefkom :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Eh, odlično, javi se u glavni stožer nana prvi dan bajrama, pa šta te zapanne da radiš :D
istocnjak

#2931 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Ja ja,Istocnjak saFunicu napravi od mog hala i tuge,sram ga bilo :lol: eh sad ce on to sve fino da ispegla,na mene hudog naletio pa u pilanu,vidis na sto to izadje,120 strana mog ganjanja i Sahanovog,pa onda kasnije i tebe malo ubacimo okolo Vratnika a na to sve sejh Arzuhal,samo ns posmatra ca cigarom na cibuk i onako tiho promumlja,"eh sto ce neki ovdje fasovati!" :mrgreen:
Sta li ce sejh Arzuhal reci na ovih 120 epizoda osafunice? Sta li ce dalje biti u nastavku? :D

Odoh laganini pa procitamo se i dopisemo kasnije inshAllah.
zvjezdica_7

#2932 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

sahan wrote:
Nista se ti ne sekiraj dragi BHF Zvjezdica i ja smo napravili plan B. Mala je dobila nove kundure pa ih treba pronosati, crne lakane sa masnicom br 37. Ti se trebas samo nacrtati na odredjenom mjestu u 10:00 tacno, naknadno ces dobiti dodatne isntrukcije. Mislim da cemo imati "hepiend" na kraju :wink:
:thumbup:

Još samo skontaj šta ćemo sa Šefkom. Mi nane, ćemo ga pokušati zadržati, al treba uvijek imati rezervni plan :lol:
istocnjak

#2933 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

zvjezdica_7 wrote:
prpa wrote: @Zvjezdice, nisam ja, svega mi! :D Štaviše, ako treba šta pogurati, sašiti dimije, glumiti nanu, javider :D MoRe sve, samo da ne deveram s tim zastrašujućim Šefkom :cry:

Eh, odlično, javi se u glavni stožer nana prvi dan bajrama, pa šta te zapanne da radiš :D
Moze li da brat BHF i sahan pomognu u berbi Sefkinih sljiva? :D
BHF_Manijak

#2934 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

zvjezdica_7 wrote:
sahan wrote:
:thumbup:

Još samo skontaj šta ćemo sa Šefkom. Mi nane, ćemo ga pokušati zadržati, al treba uvijek imati rezervni plan :lol:
Sta ima nano,nisam te prepozno.... :mrgreen: 8-) jao jao.....
zvjezdica_7

#2935 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote:
zvjezdica_7 wrote:

Moze li da brat BHF i sahan pomognu u berbi Sefkinih sljiva? :D
Ne zakuhavaj bolan nebio još više. Šefkinim šljivama ni šejh Arzuhal ne smije prići a kamol ko drugi...c c c c c :run:
:-) :lol:
zvjezdica_7

#2936 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote: Sta ima nano,nisam te prepozno.... :mrgreen: 8-) jao jao.....
Eeee sineeee moj, samo ti nas slušaj, i sve će biti potaman :D :-)
8-)
:lol:
BHF_Manijak

#2937 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Da li ce Maniacos Fanaticos konacno da nadje ljubav svoga zivota na padinama El Vratnika,da li ce Don Sahan da se izbori sa stalnim pilanama Jose Frleitosa(aka Istocnjak),koji ce se kasnije ispotaviti kao ustvari njegov polubrat,kojeg su odbacili kad je jos u povezima bio,sta ce na to sve reci Zvjezdicita i njene kolegice,da li ce ikada saznati za svoju polusestru o kojoj nisu pricali a plusestra je ustvari slijepa i siromasna,kako ce na to sve da reaguje Arzuhalus kao najomiljeniji lik,to sve pogledajte u narednoj epizodi "la Dzematus Virtualusa"... :mrgreen: :mrgreen:

@Zvjedice,ja kad bih tebe slusao,zaglavio bih bona gore nego da me Istocnjak vodi kroz sokake, :mrgreen:
giordania

#2938 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

BHF_Manijak wrote:Da li ce Maniacos Fanaticos konacno da nadje ljubav svoga zivota na padinama El Vratnika,da li ce Don Sahan da se izbori sa stalnim pilanama Jose Frleitosa(aka Istocnjak),koji ce se kasnije ispotaviti kao ustvari njegov polubrat,kojeg su odbacili kad je jos u povezima bio,sta ce na to sve reci Zvjezdicita i njene kolegice,da li ce ikada saznati za svoju polusestru o kojoj nisu pricali a plusestra je ustvari slijepa i siromasna,kako ce na to sve da reaguje Arzuhalus kao najomiljeniji lik,to sve pogledajte u narednoj epizodi "la Dzematus Virtualusa"... :mrgreen: :mrgreen:

@Zvjedice,ja kad bih tebe slusao,zaglavio bih bona gore nego da me Istocnjak vodi kroz sokake, :mrgreen:
:lol: :lol:
Da nisi ti malo fulio temu :D Ovo je ona o Ramazanu :D

I nemoj nam ziv bio prenosit Sefku i na onu drugu temu,reko Arzuhaldo bice razlaz :D
BHF_Manijak

#2939 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

giordania wrote:
BHF_Manijak wrote:Da li ce Maniacos Fanaticos konacno da nadje ljubav svoga zivota na padinama El Vratnika,da li ce Don Sahan da se izbori sa stalnim pilanama Jose Frleitosa(aka Istocnjak),koji ce se kasnije ispotaviti kao ustvari njegov polubrat,kojeg su odbacili kad je jos u povezima bio,sta ce na to sve reci Zvjezdicita i njene kolegice,da li ce ikada saznati za svoju polusestru o kojoj nisu pricali a plusestra je ustvari slijepa i siromasna,kako ce na to sve da reaguje Arzuhalus kao najomiljeniji lik,to sve pogledajte u narednoj epizodi "la Dzematus Virtualusa"... :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol:
Da nisi ti malo fulio temu :D Ovo je ona o Ramazanu :D

I nemoj nam ziv bio prenosit Sefku i na onu drugu temu,reko Arzuhaldo bice razlaz :D
Ma Istocnjak je ubacio svojih ovih elemenata na sve teme,ne znam ni ja vise gdje se saFunica vodi,nije do mene :mrgreen:
istocnjak

#2940 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Image

Želim vam svaki hajr i molim Allaha dž.š. da vas i vase obaspe Svojom miloscu ... amin

:-D
giordania

#2941 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

Sve najljepse u predstojecim danima Bajrama :)

Image
medaaa

#2942 Re: Ramazan, opet ;)

Post by medaaa »

Image
Zoya

#2943 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Zoya »

Image
avicena

#2944 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

Molim Allaha dz.s. da primi nas sawm i ostale nase ibadete i da nam oni budu korist i nagrada kako je On obecao. Amin!

Image
Ahmmed

#2945 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

El-weda, el-weda mubarek Ramazan, el- Firaq, el- firaq mubarek Ramazan....... :(

Zbogom, dragi Ramazan, dođe rastanak od tebe, najdraži naš goste.... :(
BHF_Manijak

#2946 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Nisam ja nesto sa ovim cestitkama,ja cu to svojim rijecima :mrgreen:

Bajram serif mubarek oslun dragi moj dzemate,da nam Allah primi nas post,nase namaze i nase ibadete,da bolji i cvrsci u vjeri izadjemo iz ovog mubarek mjeseca,zelim vam sve najbolje za sutrasnji mubarek dan,da ga provedete u rahatluku i veselju sa svojim porodicama,celjadi svojoj i svojim najmilijim,da vam Allah da svako dobro i sve vase zelje i snove ostvari ako je hajr u njima po vas,amin!!! :thumbup:
PalaSa Marsa

#2947 Re: Ramazan, opet ;)

Post by PalaSa Marsa »

Bajram Serif Mubarek Olsun i od mene :)
Ahmmed

#2948 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

Sicily wrote:
BHF_Manijak wrote:Nisam ja nesto sa ovim cestitkama,ja cu to svojim rijecima :mrgreen:

Bajram serif mubarek oslun dragi moj dzemate,da nam Allah primi nas post,nase namaze i nase ibadete,da bolji i cvrsci u vjeri izadjemo iz ovog mubarek mjeseca,zelim vam sve najbolje za sutrasnji mubarek dan,da ga provedete u rahatluku i veselju sa svojim porodicama,celjadi svojoj i svojim najmilijim,da vam Allah da svako dobro i sve vase zelje i snove ostvari ako je hajr u njima po vas,amin!!! :thumbup:
Amin brate BHF, lijepa ti ova cestitka, sazeto, a sve receno :)

Ja ću, po starinski :) , Bajram čestitati nakon Bajram namaza :) A do tada, amin na sve naše dove, uz molbu Allahu dž.š. da nam ukabuli naš post, naš ibadet, naša dobra djela, da nas učvrsti u našem dinu i imanu, da nas , u Njegovo ime, sastavi na ovom mjestu i dogodine, u zdravlju i rahatluku.I pazite šta sam vam rekao: Eto nama Ramazana začas, samo što nije ;-)
Butcher

#2949 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Butcher »

Neka se raduju oni koji su osjetili slast ramazana i slast posta.
Neka se vesele za Bajramske praznike, jer im je Allah obecao radost i veselje na Veliki Dan, Sudnji.
Hvala Allahu dz.s. koji nas je uputio na pravi put,
Hvala Allahu dz.s. koji nam je dao Ramazan kao blagodat,
Hvala Allahu dz.s. koji nas opskrbljuje, pa mi jedemo, pijemo i oblacimo se od onog sto nam On daje,
Hvala Allahu dz.s. koji je Vlasnik svega na Nebesima i na Zemlji i onoga sto se nalazi između njih,
Neka je Salavat i Selam na njegova Poslanika Muhammeda a.s. , miljenika njegova, najboeljeg i najljepseg insana koji je Zemljom hodao,
Neka je Salavat i Selam ne njegovu casnu porodicu, njegove Dobre Ashabe i sve Ljude koji robuju Allahu Dz.S., koji sljede Kuran i Poslanika,
sve do Sudnjega dana.
Allahu nas, ti primi ovaj nas post, jer je on radi Tebe, oprosti nam jer si Ti milostiv i volis prastati, daj nam dobro na ovome i bucem svijetu.
Gospodaru srca nasih, Ti usadi u njih ljubav prema Tebi, Tvome Poslaniku i Tvojoj Casnoj Knjzi.
Ti se sjeti nas i kada mi tebe zaboravimo, Ti pogledaj na nas i kada mi od tebe leđa okrenemo, Ti nas uputi kada mi posrnemo,
jer Ti si Najmocniji, Najsnazniji i Najpravedniji, a mi ljudi smo slabici i neznalice.
Pa Te molimo da nam prosiris nase znanje i dadnes nam snage da pobjedimo sebe i svoje strasti i zelje, bas kao sto smo to uspjeli u ovom Svetom Mjesecu Ramazanu.
Podari nam Dzennetske blagodati, a zakloni nas od Dzehennemske vatre, na Dan kada se u rog puhne.
Pomozi nasoj Braci i Sestrama u nevolji, daj im utjehe i strpljnja u njihovim nedacama.
I pomozi im u borbi protiv onih koji prkose Tebi i prave nered po Zemlji.
AMIN

Bajram Serif Mubarek Olsun
Image
Last edited by Butcher on 20/09/2009 10:14, edited 1 time in total.
mali Ninja

#2950 Re: Ramazan, opet ;)

Post by mali Ninja »

otvorih novu temu ne vidjeh da su neki kući klanjali, pa sa sedžde za kompjuter sjeli :)

Bajram šerif mubarek olsun
Locked