Sarajevski taksisti- dno dna
-
Ben_Dover
#2926 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ova tema stvarno opravdava svoj naslov. bože sačuvaj.
- Qler
#2927 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne znam što se raspravljate sa taxistima. To su sve akademici. Oni najbolje poznaju historiju. Nema veze što su Austrougari za 50 godina napravili više nego turci za 500, nema veze što su isti ti česi jedan od razloga što danas imam tramvaj, što imamo mnogo toga. Oni znaju što neko reče tih 50 godina dok su česi bili pod rusima, ali ne znaju ništa prije ni poslije. Njima je ovdje blagostanje, kad su na vlasti kriminalci kao oni, tj. njihovi uzori. Oni bi da mogu da kradu kao ovi na vlasti. Ali mora se od nečega početi, pa makar i od cvaje od aerodroma do dobrinje. Čast izuzetcima, znam par taxista koji su pravi ljudi. I vrijedni i pošteni. I žao mi je njih zbog ovakvih akademika sa diplomom iz šupljiranja, magistarski na temu kako najlakše zavrnuti levata.
Dok su česi imali škodu, velebajne dvorce, prelijepe gradove, mi ni tute nismo imali. Dok ti zaostali česi imaju metro nama ni taj slavni tamvaj na radi. Da bar kombi bus radi, ne radi ni on kako treba. Dok mi 20 godina poslije rata pričamo o njemu i vadimo se na njega, oni su se mirno razišli sa slovacima i nastavili napredak. Do neki dan je nama trebala viza za češku, kao nekada njima, do neki dan je nama trebala viza sa slovniju sa kojom smo bili jedna država, i ono priča o nekom našem prosperitetu, napretku i blagostanju. O nekoj našoj važnosti na ovom svijetu. Mi smo bitni kao jedna Uganda. Ako nije ona i bitnija od nas...
Dok su česi imali škodu, velebajne dvorce, prelijepe gradove, mi ni tute nismo imali. Dok ti zaostali česi imaju metro nama ni taj slavni tamvaj na radi. Da bar kombi bus radi, ne radi ni on kako treba. Dok mi 20 godina poslije rata pričamo o njemu i vadimo se na njega, oni su se mirno razišli sa slovacima i nastavili napredak. Do neki dan je nama trebala viza za češku, kao nekada njima, do neki dan je nama trebala viza sa slovniju sa kojom smo bili jedna država, i ono priča o nekom našem prosperitetu, napretku i blagostanju. O nekoj našoj važnosti na ovom svijetu. Mi smo bitni kao jedna Uganda. Ako nije ona i bitnija od nas...
- drndalo
#2928 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo si zaboravio procitati, ili sam ja to izmislio da je to bio pisani izvjestaj nekada nekome prije 150 godina... A tada su za razliku od sada svi ovdje bili pismeni, imali smo obilnu prehranu, sapun smo mi izmislili i prodavali svijetu, vruca voda nam na Ilidzi izvirale, jest malo tuknula, ali... I ptice na grani znaju da nismo tvrdoglavi, nego jako nagodni, a da smo cesto previse srdacni prema strancima, jesmo... To se zove podanicki mentalitet, i odlka je "malih" zemalja (ne velicinom nego bitnoscu)... Mi smo tada toplu vodu vec dobijali valjda iz elektricnih boLJera, jer je svjetska velezavjera da je struju izmislio Tesla, bice da je neki Hamid sa Vrbanjuse to uradio prije njega, pa mu njegov segrt Nikola maznuo patent...Jon Spencer wrote:Pa je onda čeh morao odgovoriti:drndalo wrote:Koliko mene pamcenje sluzi rasprava je krenula na stranu sa Adukinim najumnijim uratkom ikada koji je potegnut nakon natezanja kako nasi taxisti potpomognuti laptopima pricaju Ceski kao Kundera, u sta im siroke narodne mase nisu povjerovale:
Kako smo mi vazda bili cvijece, pa smo cvjetali zbog toga, direktno se posrao covjeku na glavu, i ovo je bila direktna i ruzna provokacija... Da ne pricam o tome koliko je neosnovana... Cuj kod nas sve cvjetalo, pa kod na ni hrdja na autima taxista ne cvjeta tako osebujno da bismo imali pravo hvaliti se...aduka11 wrote:
Šta se ja imam s tobom takmičiti u poznavanju jezika, dok je ovdje sve cvjetalo u Češkoj se tuta kroz prozor istresala.
"lokalno stanovništvo je nevjerovatno zaostalo, u većini slučajeva nepismeno, pati od posljedica jednostrane i nedovoljne prehrane, sapun i vruća voda jesu nepoznate stvari, strašno su tvrdoglavi, ali uz to nevjerovatno srdačni i prijateljski, i brzo prihvaćaju sve nove stvari koje nakon naše promocije smatraju korisnima i pozitivnima za zdravlje..."
Pa pojedinci jedva dočekali i podržali ovaj izvještaj češkog Korteza koji je upravo kročio na neotkrivene obale Bosne.
Onima koji spominj tramvaj i vodovod u SA prije Beckog, neka malo istraze zasto je to bilo tako... Mislim, to su tacne cinjenice, i provjerljive, i hvala Bogu, pardon Caru Franji, tj. njegovim Ministrima, koji su te sejtanske naprave testirali ovdje, da se ne bi provalili u Becu ako ne rade... Jer da se cekalo nas da to napravimo, nebismo jos imali ni tramvaj sa konjskom zapregom...
-
sema911
#2929 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
qler nemoj tako ovdje je vazno bit bosnjak,srbin il hrvat,
vazno je koliko si puta se otisao bogu molit, sta si ukrao koga si prevario,
vazno je da nedas na svoju stranku i ako su krivi, vazno je da su tihici, izetbegovici,lagumdzije, covici, dodik, cavici, silijdazici, biciakcici, nasi i oni nas nedaju anomo njima,.
kada onaj palamundan iz seset minuta kaze na nekoga da je lopov odna je zlatkov huskas radi protiv nasih, itd itd
sjedam juce u taxi negledam koji je hladno mi i po belaju sa taxi,., i vijesti na radio i nesto spomenu merkelovu neki budala arapski joj prijeti,. kada se ovaj otvorio da joj laje,psuje ko treba je ubit ona je protiv muslimana i jaa beze u sali gdje si bio u ratu kaze u njemackoj, prica kako je preko kiseljaka otiso kako jebilo dobro,. i ja ga bezveze pitam sto tako o svabama kada su ti zivot spasili, dali ti hljeb(sazno sam da ima 8 razreda, al da je zavrsio neku skolu u de), sada vozis njihovo auto i ti opet tako, i da ti se ponudi da ides gore otiso bi, kaze brate oni gore mrze muslimane, i ja mu kroz salu pa moras li govorit svima sta si i ko si, suti i radi, kaze nemogu ja nepravde,. e onda ga pitam pa sto nisi osto u bih pa ispravljo nepravdu vec ko zadnja pipi pobjego u njemacku koja mrzi muslimane,. samo se usutio i stao kaze ja te nevozim dalje,. trebal rec da ga hebo i prvi i zdanji precednik njegove stranke, i znani i neznani al etoo on je lice grada koje, prima strance i dijeli sa njima misljene,.
neznam sto al ovi u sa taxi su tako raspricani ne zatvaraju halu,. samo palamundaju,. jbte usao sam u taj taxi sto sam morao nisam trazio tvoje misljenje tvoj razgovor,. dok ovi privatnici razumijem ih sute rade jbga zahebano im pa nemju kada pricat,. voznja se svodi na,.. dobar dan dokle ce te., stigli smo,. toliko i toliko plati,. dovidjenja i vec otisao,.
i da jesam li dobro primjetio svi u sa taxi su sda bolesnici sve diraj samo stranku ne,.
vazno je koliko si puta se otisao bogu molit, sta si ukrao koga si prevario,
vazno je da nedas na svoju stranku i ako su krivi, vazno je da su tihici, izetbegovici,lagumdzije, covici, dodik, cavici, silijdazici, biciakcici, nasi i oni nas nedaju anomo njima,.
kada onaj palamundan iz seset minuta kaze na nekoga da je lopov odna je zlatkov huskas radi protiv nasih, itd itd
sjedam juce u taxi negledam koji je hladno mi i po belaju sa taxi,., i vijesti na radio i nesto spomenu merkelovu neki budala arapski joj prijeti,. kada se ovaj otvorio da joj laje,psuje ko treba je ubit ona je protiv muslimana i jaa beze u sali gdje si bio u ratu kaze u njemackoj, prica kako je preko kiseljaka otiso kako jebilo dobro,. i ja ga bezveze pitam sto tako o svabama kada su ti zivot spasili, dali ti hljeb(sazno sam da ima 8 razreda, al da je zavrsio neku skolu u de), sada vozis njihovo auto i ti opet tako, i da ti se ponudi da ides gore otiso bi, kaze brate oni gore mrze muslimane, i ja mu kroz salu pa moras li govorit svima sta si i ko si, suti i radi, kaze nemogu ja nepravde,. e onda ga pitam pa sto nisi osto u bih pa ispravljo nepravdu vec ko zadnja pipi pobjego u njemacku koja mrzi muslimane,. samo se usutio i stao kaze ja te nevozim dalje,. trebal rec da ga hebo i prvi i zdanji precednik njegove stranke, i znani i neznani al etoo on je lice grada koje, prima strance i dijeli sa njima misljene,.
neznam sto al ovi u sa taxi su tako raspricani ne zatvaraju halu,. samo palamundaju,. jbte usao sam u taj taxi sto sam morao nisam trazio tvoje misljenje tvoj razgovor,. dok ovi privatnici razumijem ih sute rade jbga zahebano im pa nemju kada pricat,. voznja se svodi na,.. dobar dan dokle ce te., stigli smo,. toliko i toliko plati,. dovidjenja i vec otisao,.
i da jesam li dobro primjetio svi u sa taxi su sda bolesnici sve diraj samo stranku ne,.
- Hemera
#2930 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Aquae Sulfurae na Ilidzi,zato je malo tuknula...moraš detaljno napisati da ne bi neko pomisilo da je od prljavštine smrdila,već od sumpora,ne moram dalje pričati da je to banja bila od rimskog vakta.hehedrndalo wrote: Samo si zaboravio procitati, ili sam ja to izmislio da je to bio pisani izvjestaj nekada nekome prije 150 godina... A tada su za razliku od sada svi ovdje bili pismeni, imali smo obilnu prehranu, sapun smo mi izmislili i prodavali svijetu, vruca voda nam na Ilidzi izvirale, jest malo tuknula, ali... I ptice na grani znaju da nismo tvrdoglavi, nego jako nagodni, a da smo cesto previse srdacni prema strancima, jesmo... To se zove podanicki mentalitet, i odlka je "malih" zemalja (ne velicinom nego bitnoscu)... Mi smo tada toplu vodu vec dobijali valjda iz elektricnih boLJera, jer je svjetska velezavjera da je struju izmislio Tesla, bice da je neki Hamid sa Vrbanjuse to uradio prije njega, pa mu njegov segrt Nikola maznuo patent...
Onima koji spominj tramvaj i vodovod u SA prije Beckog, neka malo istraze zasto je to bilo tako... Mislim, to su tacne cinjenice, i provjerljive, i hvala Bogu, pardon Caru Franji, tj. njegovim Ministrima, koji su te sejtanske naprave testirali ovdje, da se ne bi provalili u Becu ako ne rade... Jer da se cekalo nas da to napravimo, nebismo jos imali ni tramvaj sa konjskom zapregom...
-
vrbas1979
#2931 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Qler wrote:Ne znam što se raspravljate sa taxistima. To su sve akademici. Oni najbolje poznaju historiju. Nema veze što su Austrougari za 50 godina napravili više nego turci za 500, nema veze što su isti ti česi jedan od razloga što danas imam tramvaj, što imamo mnogo toga. Oni znaju što neko reče tih 50 godina dok su česi bili pod rusima, ali ne znaju ništa prije ni poslije. Njima je ovdje blagostanje, kad su na vlasti kriminalci kao oni, tj. njihovi uzori. Oni bi da mogu da kradu kao ovi na vlasti. Ali mora se od nečega početi, pa makar i od cvaje od aerodroma do dobrinje. Čast izuzetcima, znam par taxista koji su pravi ljudi. I vrijedni i pošteni. I žao mi je njih zbog ovakvih akademika sa diplomom iz šupljiranja, magistarski na temu kako najlakše zavrnuti levata.
Nažalost, razuvjeravati će te ovi naši SAAAA-taaakseee. Njima se svodi na: "'ta ce bolan papak iz Ćeške"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2932 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bombarderQler wrote:Ne znam što se raspravljate sa taxistima. To su sve akademici. Oni najbolje poznaju historiju. Nema veze što su Austrougari za 50 godina napravili više nego turci za 500, nema veze što su isti ti česi jedan od razloga što danas imam tramvaj, što imamo mnogo toga. Oni znaju što neko reče tih 50 godina dok su česi bili pod rusima, ali ne znaju ništa prije ni poslije. Njima je ovdje blagostanje, kad su na vlasti kriminalci kao oni, tj. njihovi uzori. Oni bi da mogu da kradu kao ovi na vlasti. Ali mora se od nečega početi, pa makar i od cvaje od aerodroma do dobrinje. Čast izuzetcima, znam par taxista koji su pravi ljudi. I vrijedni i pošteni. I žao mi je njih zbog ovakvih akademika sa diplomom iz šupljiranja, magistarski na temu kako najlakše zavrnuti levata.
- Zatamnjena stakla
#2933 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Amin! Amen!Qler wrote:Ne znam što se raspravljate sa taxistima. To su sve akademici. Oni najbolje poznaju historiju. Nema veze što su Austrougari za 50 godina napravili više nego turci za 500, nema veze što su isti ti česi jedan od razloga što danas imam tramvaj, što imamo mnogo toga. Oni znaju što neko reče tih 50 godina dok su česi bili pod rusima, ali ne znaju ništa prije ni poslije. Njima je ovdje blagostanje, kad su na vlasti kriminalci kao oni, tj. njihovi uzori. Oni bi da mogu da kradu kao ovi na vlasti. Ali mora se od nečega početi, pa makar i od cvaje od aerodroma do dobrinje. Čast izuzetcima, znam par taxista koji su pravi ljudi. I vrijedni i pošteni. I žao mi je njih zbog ovakvih akademika sa diplomom iz šupljiranja, magistarski na temu kako najlakše zavrnuti levata.
- Korisnicko ime
#2934 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da i ja pohvalim post...vrbas1979 wrote:Qler wrote:Ne znam što se raspravljate sa taxistima. To su sve akademici. Oni najbolje poznaju historiju. Nema veze što su Austrougari za 50 godina napravili više nego turci za 500, nema veze što su isti ti česi jedan od razloga što danas imam tramvaj, što imamo mnogo toga. Oni znaju što neko reče tih 50 godina dok su česi bili pod rusima, ali ne znaju ništa prije ni poslije. Njima je ovdje blagostanje, kad su na vlasti kriminalci kao oni, tj. njihovi uzori. Oni bi da mogu da kradu kao ovi na vlasti. Ali mora se od nečega početi, pa makar i od cvaje od aerodroma do dobrinje. Čast izuzetcima, znam par taxista koji su pravi ljudi. I vrijedni i pošteni. I žao mi je njih zbog ovakvih akademika sa diplomom iz šupljiranja, magistarski na temu kako najlakše zavrnuti levata.
![]()
![]()
![]()
![]()
Nažalost, razuvjeravati će te ovi naši SAAAA-taaakseee. Njima se svodi na: "'ta ce bolan papak iz Ćeške"
A nasim quasiintelektualcima iz Sa-taxija...to sto su ih Rusi hebavali i gazili cetrdesetak godina, ne znaci da Cesi (nazalost po nas) nisu izmislili i kulturu i ekonomiju i tehniku za nas. Pa to je nacija ciji gradjani stoje u redu pred knjizarama, kao sto Bosanci prave guzve u kladionicama. Je li znaju akademici iz Sa-taxija da je Cehoslovacka bila treca industrijska sila u Evropi 1939. godine? Je li znate da su imali univerzitet 1348. a da je Bosna svoj prvi dobila 1949. godine, dakle 600 godina poslije! A to sto su Cehinje i Cesi sexualno bili napredniji i slobodniji od nas pa smo se cudili tolikoj slobodi i slinili za njima, vise govori o nama, nego o njima. I ja sam se prvi put kao petnaestogodisnjak ljeta 84. u Viteru u Zaostrogu cudio jednoj Cehinji dokle je sve bila spremna ici u sexu a ja umirao od straha od te njene slobode dok smo se ljubili i fatali... Uostalom, primjenjujuci istu logiku, i tada i sada bi Dalmosi se mogli hvaliti koliko su pohebali Bosanki na ljetovanju...je li to vama dokaz da su Dalmatinci bolji, napredniji ili sta vec, od nas Bosanaca?
I samo da upitam ove velike hebache iz Sa-taxija, koliko su to oni Cehinja pohebali u svom zivotu?! Vjerovatno nisu bili ni punoljetni do rata...
I ja volim Bosnu vise od i jedne zemlje na svijetu i naravno da bih volio da smo najrazvijenija, najnaprednija i najkulturnija nacija na svijetu...ali nazalost, nismo...ali ni to ne sprjecava nase Sa-taxiste da kod stranaca gostiju ove zemlje svojim ponasanjem stvore jos goru sliku o nama nego sto stvarno jeste.
Btw, zna li neko, je li taxista jedino zanimanje za koje ne treba ni jedna odredjena skola? Je li postoji neko pravilo da moraju imati zavrsenu bar srednju skolu da bi se "zaposlili" kao taxisti? Mislim, znam ja da su 90% njih pametniji i elokventniji od vecine doktora nauka i profesora univerziteta (o njihovoj visokoj kulturi ponasanja da i ne govorim), ali eto samo me interesuje kako stoje stvari oko formalno-pravnih uslova za rad kao taxista...
- drug_profi
#2935 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Treba ti seljacki fakultet zavrsen.
- Korisnicko ime
#2936 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da razjasnim jednu stvar...nemam ja nista protiv bilo cijeg zanimanja, ako se obavlja casno i posteno. Ne mogu svi biti doktori nauka, profesori kvantne fizike (nisam ni ja).
Znaci, ako si taxista..."Izvolite, dokle trebate?", upaljen (bazdareni) taximetar, "Stigli smo. Toliko i toliko." i "Hvala i dovidjenja". Za pozdraviti i pohvaliti bi bilo: "Je li vam hladno (ili vruce)?", "Da upalim/pojacam grijenje (ili klimu)?" ili "Smeta li vam radio/muzika?" i to je manje-vise sve. Ja hocu da me texista sigurno i u najkracem mogucem roku preveze od tacke A do tacke B, a ne da slusam njegove tirade (cesto zacinjene psovkama) o politickoj situaciji opcenito i o pojedinim politickim opcijama i politicarima pojedinacno, njegovom vidjenju rjesenja nacionalnog pitanja u BiH, ko je lopov a ko izdajnik BiH...a pogotovo licemjerstvo kada u drugim taxi firmama vide trn a u svojim ni balvan (ovo se posebno odnosi na Sa-taxi)...
Znaci, ako si taxista..."Izvolite, dokle trebate?", upaljen (bazdareni) taximetar, "Stigli smo. Toliko i toliko." i "Hvala i dovidjenja". Za pozdraviti i pohvaliti bi bilo: "Je li vam hladno (ili vruce)?", "Da upalim/pojacam grijenje (ili klimu)?" ili "Smeta li vam radio/muzika?" i to je manje-vise sve. Ja hocu da me texista sigurno i u najkracem mogucem roku preveze od tacke A do tacke B, a ne da slusam njegove tirade (cesto zacinjene psovkama) o politickoj situaciji opcenito i o pojedinim politickim opcijama i politicarima pojedinacno, njegovom vidjenju rjesenja nacionalnog pitanja u BiH, ko je lopov a ko izdajnik BiH...a pogotovo licemjerstvo kada u drugim taxi firmama vide trn a u svojim ni balvan (ovo se posebno odnosi na Sa-taxi)...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2937 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni su baš zanimljivi sa tim ''tiradama'', ali ne vozim se često taxijem.Korisnicko ime wrote:Da razjasnim jednu stvar...nemam ja nista protiv bilo cijeg zanimanja, ako se obavlja casno i posteno. Ne mogu svi biti doktori nauka, profesori kvantne fizike (nisam ni ja).
U Sarajevu nikada nisi sam, upravo zbog društvenosti i taxista.
-
vrbas1979
#2938 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Qler wrote:Ne znam što se raspravljate sa taxistima. To su sve akademici. Oni najbolje poznaju historiju. Nema veze što su Austrougari za 50 godina napravili više nego turci za 500, nema veze što su isti ti česi jedan od razloga što danas imam tramvaj, što imamo mnogo toga. Oni znaju što neko reče tih 50 godina dok su česi bili pod rusima, ali ne znaju ništa prije ni poslije. Njima je ovdje blagostanje, kad su na vlasti kriminalci kao oni, tj. njihovi uzori. Oni bi da mogu da kradu kao ovi na vlasti. Ali mora se od nečega početi, pa makar i od cvaje od aerodroma do dobrinje. Čast izuzetcima, znam par taxista koji su pravi ljudi. I vrijedni i pošteni. I žao mi je njih zbog ovakvih akademika sa diplomom iz šupljiranja, magistarski na temu kako najlakše zavrnuti levata.
Tekst je za svaku pohvalu, ali vidjeti ćeš kada se akademici vrate sa smjene.
Nema veze što je post pohvalilo i citiralo desetak nas... jok, mi ništa ne znamo, oni će nam uskoro objasniti čim se vrate sa smjene i napornog dana.
Oni uvijek u pravu, a mi u krivu. Još otišla pakna, s nekom slovencem mor'o pričat, poskupilo gorivo, a vidi tek vremena, eno rupa na ulici...
-
Jon Spencer
#2939 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I zbog svega toga ovaj Čeh ima pravo da te vrijeđa? Ne kontam. Gadite mi se.Qler wrote:Ne znam što se raspravljate sa taxistima. To su sve akademici. Oni najbolje poznaju historiju. Nema veze što su Austrougari za 50 godina napravili više nego turci za 500, nema veze što su isti ti česi jedan od razloga što danas imam tramvaj, što imamo mnogo toga. Oni znaju što neko reče tih 50 godina dok su česi bili pod rusima, ali ne znaju ništa prije ni poslije. Njima je ovdje blagostanje, kad su na vlasti kriminalci kao oni, tj. njihovi uzori. Oni bi da mogu da kradu kao ovi na vlasti. Ali mora se od nečega početi, pa makar i od cvaje od aerodroma do dobrinje. Čast izuzetcima, znam par taxista koji su pravi ljudi. I vrijedni i pošteni. I žao mi je njih zbog ovakvih akademika sa diplomom iz šupljiranja, magistarski na temu kako najlakše zavrnuti levata.
Poletili balije da sami sebe još više pokenjaju. Bravo.
Kao taj lik voli BiH, ogromna neka ljubav i to. Možeš mislit šta bi pisao da nas kojim slučajem ne voli.
Ja imam utisak da ga je on bio malo mahno dok je pisao one bljuvotine, a šta trijezan misli - pjan govori.
-
vrbas1979
#2940 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Evo ga došao sa smjene, nije bilo toliko zavrni mušteriju za cvaju i više, pa je malo nervozan.Jon Spencer wrote:I zbog svega toga ovaj Čeh ima pravo da te vrijeđa? Ne kontam. Gadite mi se.Qler wrote:Ne znam što se raspravljate sa taxistima. To su sve akademici. Oni najbolje poznaju historiju. Nema veze što su Austrougari za 50 godina napravili više nego turci za 500, nema veze što su isti ti česi jedan od razloga što danas imam tramvaj, što imamo mnogo toga. Oni znaju što neko reče tih 50 godina dok su česi bili pod rusima, ali ne znaju ništa prije ni poslije. Njima je ovdje blagostanje, kad su na vlasti kriminalci kao oni, tj. njihovi uzori. Oni bi da mogu da kradu kao ovi na vlasti. Ali mora se od nečega početi, pa makar i od cvaje od aerodroma do dobrinje. Čast izuzetcima, znam par taxista koji su pravi ljudi. I vrijedni i pošteni. I žao mi je njih zbog ovakvih akademika sa diplomom iz šupljiranja, magistarski na temu kako najlakše zavrnuti levata.
Kao taj lik voli BiH, ogromna neka ljubav i to. Možeš mislit šta bi pisao da nas kojim slučajem ne voli.
Ja imam utisak da ga je on bio malo mahno dok je pisao one bljuvotine, a šta trijezan misli - pjan govori.
Upratio sam samo par segmenata, kako i priliči sarajevo taksistima: šta će taj Čeh, pokenjaju, gadite mi se, mahnuo, bljuvotine, balije
Last edited by vrbas1979 on 11/02/2013 23:35, edited 1 time in total.
-
Jon Spencer
#2941 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dovoljno je samo par provokacija pa da svi skinu maske i pokažu kako se uopšte ne razlikuju od onoga što sve vrijeme kritikuju. Veoma interesantno. Grohotom se smijem trenutno.
-
vrbas1979
#2942 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Skužio si nas i ti i tvoje udruženje.Jon Spencer wrote:Dovoljno je samo par provokacija pa da svi skinu maske i pokažu kako se uopšte ne razlikuju od onoga što sve vrijeme kritikuju. Veoma interesantno. Grohotom se smijem trenutno.
Evo priznajem(o) svi smo mi ubačeni češki i slovački elementi kojima je za cilj da uvalimo Lolek i Bolek taksi... ček, pardon, to su Poljaci, u stvari Praha Taaaxo naranđasti... e onda ste udruženjaši najeb***
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2943 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sta je rekao pogresno ?Jon Spencer wrote:
I zbog svega toga ovaj Čeh ima pravo da te vrijeđa? Ne kontam. Gadite mi se.
-
bull21
#2944 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ova tema moli i čeka katanac. Možda i koji ban? 
-
Jon Spencer
#2945 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bolje ti je da ne izlaziš iz prvog lica jednine.un1ted wrote:Sta je rekao pogresno ?Jon Spencer wrote:
I zbog svega toga ovaj Čeh ima pravo da te vrijeđa? Ne kontam. Gadite mi se.
Ja imam utisak da ga je on bio malo mahno dok je pisao one bljuvotine, a šta trijezan misli - pjan govori.Sami smo sebi krivi sto smo nakaradni...
-
Jon Spencer
#2946 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A gdje vam je Čeh? Zašto se više ne javlja? Istresao vam šta je imao u brk i razgulio. Zašto nam on ne pojasni šta je mislio, da ne slušam ovdje ove njegove advokate!
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2947 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Opet te pitam, sta je rekao pogresno i sta je slagao ?
-
pathyeshme
#2948 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pojasnio je meni na pm.Jon Spencer wrote:A gdje vam je Čeh? Zašto se više ne javlja? Istresao vam šta je imao u brk i razgulio. Zašto nam on ne pojasni šta je mislio, da ne slušam ovdje ove njegove advokate!
I, moram priznati, da je ipak u pravu. Al' takođe respect što se javio na pm i sve objasnio, što znači da mu je stalo da objasni svoje stavove i da nas ne želi vrijeđati.Taj citat koji sam naveo se odnosi na 19. vijek, kada - priznajmo to iskreno - je Bosna bila zaboravljen i ekstremno zanemaren dio kolabirajuceg Osmanskog carstva. Osmanlije su vas uostalom rado prodali Austro-Ugarskoj za odstetu u iznosu nekoliko miliona guldena sto se malo zna.,. Lik jon spencer mi je nabrojao sva ona civilizacijska postignuca koja je uveo Gazi Husrev Beg i druge velike licnosti, ali pitanje je sta od toga je jos u 19. vijeku radilo... pošto skupljam stručnu literaturu o historiji cesko-bosanskih odnosa, imam malo pregled... svakako OKO 1880. GODINE (ne danas!!!!) mnogi Cesi koji su dolazili dozivjeli su kulturni sok, jer Bosna je bila izuzetno siromasna, zanemarena, zaostala u razvoju u odnosu na druge obliznje drzave, ali LIJEPA I PUNA SRDACNIH LJUDI sto je svugdje istaknuto. Zato su bili odnosi Bosanca i Ceha valjda najbolji uporedo sa svim ostalim nacijama unutar Monarhije. Sta se onih doktorica tice, opet sam govorio o 19. vijeku. Bile su to prije svega doktorice opce medicine i ginekologije - konzervativni bosnjacki muskarci nisu mogli prihvatiti da njima zenu pregledava doktor-muskarac. Austrijanke nisu imali interesa za vas, zato Cehinje jesu, i velika prednost je bila relativno mala jezicka barijera, tako da prve ceske doktorice radile upravo u BiH. Upravo Austrijanci su vas smatrali primitivcima, isto kao Cehe koje nisu bas ekstremno voljeli, uz to je Austrijancima znacila poteskoce jezicna barijera, i Cesi su vidjeli da su nasi jezici slicni i Bosanci veseli i slicnog mentaliteta - zato ih je puno doselilo posto se dobro osjecali u Bosni i među Bosancima.
Jedna od veoma zanimljivih antropoloskih studija jeste:
http://eu.avcr.cz/sd/novinky/vybrane-zp ... _0024.html
Inace ja volim BiH, vas Bosance i Hercegovce, ali ne mozemo zatvarati oci pred historijskim cinjenicama mada se nama ne sviđaju. Ja bas nemam problem sa tim da npr. kazem da je ceska "elita" na pocetku 20. vijeka bila prije svega banda sebicnih idiota koja je doprinosila raspadu Monarhije, sto je - pogledano sa odstojanjem skoro 100 godina - bila uzasna glupost. Imamo sve vise "nezavisnosti", "samostalnosti", i sve brze idemo putem u beznacaj, siromastvo, raspad svih civilizacijskih struktura i u nestanak...
Lijep pozdrav!
-
Jon Spencer
#2949 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Česi su Bosance učili između ostalog osnovnoj higijeniun1ted wrote:Opet te pitam, sta je rekao pogresno i sta je slagao ?
sapun i vruća voda jesu nepoznate stvari
gdje je tebi danas cijeli Jadran (osim Neuma), a?
isto kao što vi jeste - samo bespomoćne minijaturne kolonije koje svjetske sile koriste umjesto toaletnog papira....
i znaš koja je najveća Čehinja kur*etina bila? Ona koja tebi nije dala
dakle u slučaju da bi ja tebi rekao da si idiot
Zavidan nivo kulture koja se stoljećima gajila po češkim toplim kupatilima. Nije on nikoga mislio uvrijedit. Dobro možda da su sapun donijeli ovdje ali to je isključivo zbog toga da bi nekom ispao!
- loose end
#2950 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
odgovor na pp
Last edited by loose end on 12/02/2013 12:32, edited 1 time in total.