Da si se malo udubljivao u sadrzaje na ovoj temi mogao si procitati i sljedece:hrasno38 wrote: Nevjerovatno si uporan sa svojim dokazivanjima i prostiranjima stranih clanaka od kojih izabires samo ono sto bi ismijavalo i blatilo taj projekat. Kazes da se ne vodi racuna o svojoj bastini!!! Pa ko bi to trebao da vodi racuna ako ne upravo taj Imamovic i ti oko njega na celu sa ministarstvom kulture. E pa vidis oni su ti koje treba da prozivas radi neocuvanja bastine a ne Semira Osmanagica.
Prenj wrote:NE!terapija wrote:Eto dobro, izgleda da napokon svi pocinju shvatati kako ipak nema te piramide.
Samo bilo bi bez veze da se Semir uprkos tome izvuce iz ove price.
Ko mu je kriv sto se ovako ofirno uvalio. Bar je duzan javno da prizna kako pojma nema (necemo ulaziti u dublje motive, ublehe eventualne prevare itd.):D
Semir je posljednja osoba koju treba povlaciti na odgovornost.
Semir svoje knjige pise i objavljuje vec godinama, ali zasto su tek sada i tek ovdje, njegove ideje naisle na odusevljenu dobrodoslicu?
Sta da uradimo sa ovakvima?
ili sa drzavnim institucijama koje objavljuju ovakve gluposti?Hadzipasic: Ja ovo arheološko nalazište mogu uporediti sa zaradom od mora, ali da bi došlo do zarade i dolaska velikog broja turista, tu moraju da se potrude svi nivoi vlasti BiH, počevši od Predsjedništva, entitetskih i kantonalnih vlada, da napravimo jednu kritičnu masu, prihvatljivost projekta, da uđemo u sigurnost finansiranja ovih istraživanja i dokažemo da u Visokom i BiH postoje piramide. Ta istraživanja moraju da budu definisana i budžetima. Mislim da ove godine uz pomoć Predsjedništva, te Vlada sarajevskog i Ze-Do kantona možemo oblikovati taj krtitični dio oblikovanja budućnosti ovih istraživanja. Ovdje se ima još dosta toga uraditi i bitno je da se odrede i dokažu one konture koje gospodin Osmanagić već dokazuje ovoga trenutka.
Treba mnogo vremena, mnogo argumenata i mnogo dokazivanja da stvarno shvatimo da imamo nešto što stvarno vrijedi , nešto što treba prezentirati svijetu i nešto što treba dovesti svijet u BiH. Ubijeđen sam da će ljudi iz Fondacije u tome uspjeti, jer to su mladi i stručni ljudi dokazani u insostranstvu."FENA wrote: http://www.fena.ba/rubrika.html?fena_id ... rubrika=KT
Geodetski zavod BiH uradio je analizu dimenzija
sjeverne stranice Bosanske piramide Sunca. Zaključeno je da je dužina svih stranica po 365 metara i one obrazuju jednakostranični trougao s po 60º na svakom uglu.Također, u istoj instituciji potvrđeno je da je ova strana orijentirana prema kosmičkom sjeveru – drugim riječima, postoji odstupanje od geografskog sjevera za 21', čime se piramida poklapa s lokacijom zvijezde Sjevernjače.
Evo teme o Radimlji koju sam ja postavio davno prije pojave piramidalne ublehe i koja nije dozivjela niti drugu stranu, toliki je interes na ovom forumu za ocuvanje nase bastine.hrasno38 wrote:Svako ko je uporan i zainteresovan pronaci ce pare ali ako ocekuje da stekne slavu tudjim radom e onda je to vec nesto drugo. Ti se boris za dobre stvar ali na pogresnom mjestu i optuzuhuci pogresne ljude. da se nije pojavio Semir sa svojom piramidom ti slovo ne bi napisao niti ikoga optuzio za stanje nase kulturne bastine a da ne kazem poduzeo neke konkretne korake.
Isto tako su prosle i slicne teme o Zemaljskom muzeju, Rakitnici, ...
I da, sasvim slucajno moguce je primijetiti da su se tu temu javili neki forumasi koji su PROTIV ove ublehe i skoro niko vise.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?p=375005
Zaista ne mogu vjerovati da TI pises ovakve stvari. Samo nebo zna koliko je naseg tj. drzavnog novca preko BH Telecoma zavrsilo u raznim stranackim korumpiranim projektima i ti im sad dajes za pravo?hrasno38 wrote: BH Telecom jeste drzavna firma ali ima pravo da podrzava razne projekte i daje donacije ili sponozrise nekoga. Tako je uvijek bilo i bice.
Zar mislis da ce nam ugled zemlje porasti nakon sto je drzava, konkretno Hadzipasiceva idiotska izjava data na Visocici, pocela bivati citirana u sasvim negativnom kontekstu?hrasno38 wrote: Ovaj projekat je samim tim uspjesan sto je privukao paznju svjetske javnosti i na kraju krajeva mnoge poznate TV kuce su vec objavile reportaze sto je za mene i te kakav uspjeh za nasu drzavu. Da te ne znam pomislio bih na osnovu tvojih textova da si placenik Imamovica i njegovih ahbaba ali znam da nisi ali isto tako ne znam odakle tolika gorcina u tvojim postovima.
Ako bi sudili samo po goloj paznji, rat je bio izvanredan projekat, zar ne?
Da Semir ga je iskopao i onda ga je pojeo mrak. Koliko je jos tih nepozeljnih ostataka sklonjeno?hrasno38 wrote: Stalno spominjes kosturove a ne bi ni znao za njih da nije tamo dosao Semir. A sto se tice iskopanog za mene jeste "nesto" iskopano s obzirom da je do prije par mjeseci to bilo samo jedno najobicnije brdo zaraslo u rastinje sa jednim malim dijelom zasticenom od nasih arheologa koji su se tamo popeli samo jednom u zivotu jer im je neko ispricao da je tamo bio stari grad i proveli sve to kroz papire. I vjeruj mi nikada vise se tamo niko ne bih popeo od njih niti prozborio o tome da nije se pocelo nesto konkretno raditi.
Ja ti opet ponavljam nikada nisam tvrdio da je tamo piramida ali necu ni da negiram jer nemam pravo na to. U svakom slucaju tamo se nalazi nesto sto je vrijedno da se vidi i da se otkrije i to ne bi bilo nikada otkriveno da nije bilo Semira.
Istorija arheologije je puna negativnih primjera iskopavanja koja su napravila daleko vise stete nego koristi. Zar ne moze to 'nesto' pricekati jos koju stotinu godina i tako docekati generacije koje ce znati bolje da se odnose prema svojoj bastini.
Sta predlazes, da ukinemo sve sadrzaje na forumu osim sexa, oglasa i fudbala?hrasno38 wrote: Sto se mene tice ti mozes pisati sta hoces jer ja imam svoje misljenje i ti ne mozes uticati na njega ali pomalo vec postajes dosadan sa svojim pomalo vec nadobudnim reply-postovima gdje lijepis textove sa interneta i to samo one koji negiraju ovaj projekat.
Ova lavina je pokrenuta i tesko ce je iko zaustaviti a pogotovo ce tesko zaustaviti onaj polet ljudi koji gore rade i vjeru svih onih da ce nam ta piramida dobijeti nesto bolje.
A ti izvoli arena za borbu se nalazi na Marin Dvoru ispred zgrade zajednickih institucija, gdje se nalaze najveci kradljivci para iz drzavnih sehara pa udri po njima iz svih oruzja (naravno mislim na argumente) i tu borbu cu ti priznati kao herojsku.
Ovaj nacin tvoje borbe meni licno je dosadan i neinteresantan