Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
pravimjernik

Post by pravimjernik »

ludost wrote:
El-bosniaco wrote:...
khm... :shock: ok, poslusat cu tvoj savjet. necu vjerovati medijima sve ;)

au, ljudi dragi, da li je to moguće?! :shock: . . .
raspravom s balavurdijom sve se više odmičemo od prave teme -zaštite nalazišta...

dobar ti je prijedlog. evo radim web stranicu. nije bogzna šta al mislim da je poruka najbitnija. kao i SADRŽAJ - molio bih te da sakupiš sve izjave tih stručnjaka koje navodiš -na jedno mjesto (u jednom postu) da mi je lakše postavit na stranicu. ok? :)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

khm... ok, poslusat cu tvoj savjet. necu vjerovati medijima sve

au, ljudi dragi, da li je to moguće?!

zasto sma ti rekao da nevjerujes sve zato sto sm i ja citao novosti na stranicama stranim o bosanskoj piramidi

jedni kazu 10 000 drugi 12 000 treci 15 000 cetvrti 27 000 , jedni kazu ovo drugi kazu ono :-? nikome stati u kraj
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:19, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

ludost wrote: P.S. Pored nevjerovatnih dosega u maternjem jeziku, ima i na engleskom genijalnih rješenja - Zemaljski muzej je, tako, postao Earth museum of Bosnia and Herzegovina: http://www.bosnianpyramids.org/index.php?id=2&lang=en . . . :shock:
:lol: :lol: :lol:
Sensei

Post by Sensei »

Image
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:20, edited 2 times in total.
twin_mk

Post by twin_mk »

Unaprijed se kandidujem za vidjelicu piramide :shock:
Macuser

Post by Macuser »

Dr. Vlajko Palavestra, etnolog iz Zemaljskog muzeja, se vjerovatno prevrce u grobu.
Prenj

Post by Prenj »

ludost wrote::(

Švrljajući po arhivi izvoda iz štampe na web stranici Fondacije, upravo naiđoh i na ovaj tekst iz Dnevnog Avaza, Sulejmana Kupusovića, objavljenog 24. decembra prošle godine, pod naslovom O trojanskom konju, piramidama i našoj gluposti: http://www.piramidasunca.ba/images/meni ... .2005..jpg.

Tu se još jednom potvrđuje teza da svaku senzaciju, makar bila i ubleha ili prevara, treba brže-bolje objeručke prihvatiti da se što prije zgrnu pare na nečijoj "turističkoj znatiželji i naivnosti". Tako je u Gabeli, prema Kupusoviću, propuštena prilika "nabrzinu sklepati kakvog velikog drvenog konja" i iskoristiti navalu turista, "ništa od te poklonjene premije stoljeća nije realizirano . . .". Na to nadovezuje, u istom patriotskom tonu, da će na "našu zajedničku štetu" biti odbijanje "vizionarskog otkrića" Semira Osmanagića.
...
Nista cudno od S. Kupusovica, cijeli svoj umjetnicki zivot on provede sklepajuci slicne drvene konje.

Simptomatican je ovaj dio iz Kupusovicevog 'komentara':
"Jedan od najcuvenijih svjetskih arheologa i hstoricara, Meksikanac Prajs ..."
:lol:

Prajs je bio amater, bez ikakvih referenci, doduse djelovao je ozbiljnije, tj . manje ludo, od Semira ...
Prenj

Post by Prenj »

A za sklepanje drvenih konja, Sulejmanu Kupusovicu jos uvijek nije kasno ...
Roberto Salinas Price je jos uvijek ziv i zdrav, jedino sto se na njegovu ideju niko nikada nije upecao, premda u poredjenju sa Semirovom, izgleda ko da ju je Ajnstajn pravio.

Njegov site je ovdje:

http://www.homer.com.mx/

Znaci, Sulejmane Kupusovicu, samo naprijed, Troja i dalje ceka tvoje drvene konje!
Roberto Salinas Price was born in Mexico City where he currently resides with his wife. He receieved an education in the trivium and quadrivium with "The Hundred Great Books" programme at St. John's College, Annapolis, Maryland. Professionally, he was, like the son of Teuthras of Arisbe, a profligate would-be hoteliere in search of Homeric Questions. He says, cum grano salis, that the illustrious name of his ancestors is mentioned by Homer (Iliad: II, 856).

He has been a Homeric scholar since 1964 and holds to the hypothesis that the Ilios and Ithaka of which the Iliad and Odyssey speak are archaeological sites to be found in Croatia's Dalmatian Coast. He has written Homer's Blind Audience (1984), published in Belgrade as Homerova Slepa Publika (1985), and an Atlas of Homeric Geography (1992), rewritten in Spanish as Atlas de geografía homérica (2001).

He and his wife have visited many places of the now ex-Yugoslavia numerous times. He is a member of the Mont Pèlerin Society, and has translated Theory and History of L. von Mises and For the New Intellectual of A. Rand into Spanish. Besides being an ardent promoter of free market doctrines, he favours a new model of government for Mexico made up of a President elected from among a College of Regents, itself elected to office by popular vote.
Last edited by Prenj on 26/01/2006 13:04, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:...
Sulejmane Kupusovicu, go ahead, Troja i dalje ceka tvoje drvene konje!
...
Nek' se igra covjek...
dexcox

Post by dexcox »

Bosanska Piramida Sunca !!!

Image

a tako nam je bila pred nosom svo vrijeme :D
cernica

Post by cernica »

Vozdra raja (brdjani). Kako napreduje “teorija brdo”, odnosno “savrsena zavjera”? Dokle se doslo sa peticijom? Neko vece sam se pravo ismijo, I ne mogu a da vam se ne zahvalim za to. :kravata:

Za pocetak, da se malo podsjetimo na vase provale.
wrote: kekec, mačak u čizmama, taxi-driver... genijalni ste! :kiss:
pravi…biser – ili ti blento na kvadrat wrote: a đe sam ja tu ?
A I ti bi se ljubio, a?! Ha, ha, ha. Topla braca, ne, ne, ne “zapaljena braca”, ha, ha, ha. :lol:
macak u cizmama wrote: ima, a ima i još autora fantastičnih komentara...
Upravu si macko, sve su to fantasticni (I SF I duhoviti) komentari.
taxi driver wrote: nego ja predlazem da se imanneom i prezimenom ovdje predstavimo.pa da vidimo ko misli da je ima a ko misli da je nema.da znamo na ciji racun ce se vicevi praviti kad se ova prica zavrsi.
ha, ha, :lol: vidi ovog. Slazem se. Evo ja cu prvi. Moje ime je Zdravko Colic, ha, ha. :lol:
mali blento wrote: Predlažem da svi ozbiljni diskutanti na ovoj temi u cilju fokusiranja na ono bitno ubuduće ignoriraju postove maloljetnih balavaca kao što je ovaj (op.a. el bosniaco)
Cuj ozbiljni, ha, ha. :lol: Cuj fokusiranja. Mali blento :-) ko da je na sjednici. Ha, ha. :lol:
mali blento wrote: Historija nas uči da bijeg od vandala uvijek rezultira u potpunoj pobjedi vandalizma u području njihovog prodora.
Umjesto bijega bolje je ostati i tući vandale najefikasnijim (shodno vrsti bitke) oružjem s kojim raspolažemo.
“shodno vrsti bitke”.ha, ha. :lol: Pa vi ste biser do bisera. Kakvo vi oruzje imate? Katapult sa kamenim kuglama, mozda, ha, ha. :lol:
mali blento wrote: Paralelno, jedna elektronska peticija bi mogla ići prema uglednim stranim arheolozima u cilju prikupljanja njihove podrške akciji spašavanja nekropole.
Ha, ha, ha. :lol: :lol: strani arheolozi – podrska. :lol: Hocete li se potpisivati punim imenima ili sa siframa sa foruma, :lol: ha, ha. Hajde, bas bi volio da procitam odgovore tih arheologa (ako ih bude). Ha, ha. :lol:
pravi…biser – ili ti blento na kvadrat wrote:
evo ja volontiram za grafički dizajn. sve što treba
Hej raja, pravibiser pravi graficki dizajn. Odlicno. :thumbup: Bice provala. Jedva cekam. Nakon mnogobrojnih duhovito-glupih tekstova, za ocekivat je jos jedan biser u nizu, ha, ha. :lol:
Macuser wrote:
Samo naprijed ljudi.
Juriiiis!,
Ludost wrote:
Hajde, vi se bacite na to, ja sastavljam ovo englesko pismo - sličnog sadržaja i po ovim istim tačkama.
Pa da vidimo poslije dokle smo došli.
A dokle bi I dosli, jadnice. Meni je svakako drago da se upustate u sve to,a najsmijesnije od svega ovog jeste da ste vi smrtno ozbiljni, I to je ono sto daje komediji draz humora, ha, ha :lol: :lol: :lol:
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

:lol: :lol: :lol:

komentar kakav sam i očekivala, znam te napamet :-D

nemoj se toliko frustrirati :D
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:21, edited 1 time in total.
cernica

Post by cernica »

Opa, pa ti odgovaras. Zar se ti ne drzis zapovjedi koju vam je lider (mali blento :-) ) zadao, odnosno da nas ignorisete?. :lol:
Macuser

Post by Macuser »

Znao sam ja jednog kao sto je Osmanagic. Taj je maslao raji da je pilot i lovac na ajkule. Nije bio lazov, nego k'o Semir, zanesenjak, vjerovao je u svoje fantazije. Sad niko Semiru ne brani da komunicira sa vanzemaljcima putem vrpce na svome sesiru, ali ga pod hitno treba sprijeciti da razvaljuje nekropoli. Ovoj zemlji kao da nije dosta budala. Dovoljno je procitati Semirovu knjigu i uvidjeti da on zivi u nekoj svojoj, privatnoj, dimenziji.
cernica

Post by cernica »

Pravibiser wrote: SAMI PREUZET STVAR U SVOJE RUKE !!!!!
Sto ti je u ruci - to u usta zavuci. :lol:
Pravibiser wrote: nego mislim da peticiju u obliku krivične prijave možemo predat na policiju il tužilaštvo... ideje?
ludost wrote: Ovo s peticijom je odlična ideja. Samo, nešto kontam, kome bi je predali?
Pa mogli bi za pocetak Karli del ponte. :lol:
ludost wrote: Pa ova mafija može progurat svoje leteće tanjire kroz parlament u roku od dvije hefte! Ko će se onda ma i osvrnut na nekakvu peticiju? Reći će, jao baš fino što se tol'ko brinete za kulturnu baštinu svoje zemlje, haj'te sad, imamo sastanak s Čengom za petn'est minuta. Zato se ovaj idiot ovdje ovoliko i smije.
“Jao bas fino”, ha, ha, ha. :lol: Provala si ludosti, svega mi. Odlican. :thumbup:
ludost wrote: Ko hoće, može pismo potpisat nickom od foruma.
Nesvrstani wrote: (…) sa našim nick potpisima.
ludost wrote: Pa šta mislite?
Imam jednu pricu za vas. Pa, jeste li zainteresovani? :)
pravimjernik

Post by pravimjernik »

Image

OSMANAGINICA I USAMNJENI JAHAĆ

Usred samoče pustinjskoga p'jeska
Jedan se Agica usamnjeno kreče.
Jel' ga klimatolog jal' biolog ćeka
Ili nješta od Keopsa veče?

Nit' je klimatolog nit' biolog,
Nit agovske mašte plod...

Več je Sfinga Bega Hasanbega,
U njeg' zuri - k'o ćeka odgovor!

"Kud si navr'o, kuda žežeš,
p'jesak ti je zamutio um?
Ne popuštaš - samo stežeš,
gledaš dugi pod nogama drum."

"Žedan sam ti, gladan sam ti,
Sfingo moja plemenita,
Piti znanja, jesti slave
Us'jane vel'ke glave..."

"Vel'ka glava - mala slava
Ago Osman Ago! Al' znaj:
Niko znanja pletaru ne popi,
Da je čuturicom žuči ne zali!"

Stade aga Osman Aga gledit
Pa se smješka pod šeširom mehkim,
Te če Sfingi prašnjavoj a mudroj
Besjedom uzvratit' k'o bodežom nekim:

"A o'klen mojeg imena ti poznaš
I ko je tebe delegir'o bona? Da me
Vako... znaj od tebe mnoge ljepše
Gled'o sam iz bojing avijona!"

A Sfinga beli netom odgovara:

"Samo gledaj, mlado Aga-momče
Al' ne pod noge tek tako a nisko,
Već Visoko ti sad počni gledat'
Sve tvoje je tamo - i milo i blisko."

"Uf bona, jesi žilet, k'o da te je
Doktor Enver u muzeju ostavijo.
I mojne meni šifrovano -
Jebo tebe ko te postavijo!"

"Mlad momče, srčan li si
Osvoji me u sekundi...
Povedi me sobom odmah
Aginicom ti mene načini!"

Zbori aga Semir Aga, zboriti ne može.

"Povedi mene biću tvoja
Šta nas brige šta tvoji će reć',
Pomoće nas Hasane mi babo
Pa imanje vel'ko ćemo steć'."

Aga Semir Aga sad sretan progovara.

"Mudro zboriš, snova mojih ženo
Tvoje r'ječi sjaje ka'no znanja bljesak!
'Ajmo brže malo, bojinga mi eno! Na kraj
Duge Visokome! Jebo ovaj p'jesak..."

(Posvečeno raji sa Sarajevo-X.com, koja imaju tonu strpljenja i megatonu izdržljivosti u nošenju s banditima okupljenim oko projekta "Piramida Prevare d.o.o. Visoko")

Tekst: znanje
Grafička obrada: pravimjernik
Copyright: none
pravimjernik

Post by pravimjernik »

Image

HASE I - SATROMANIĆ

Visoćki sam lola
Svi me zovu kralj,
Varam vas do bola
Niste ni za malj.

Nas u parlamente
Vas u kokošinjce,
Nevjernici blente
Mogu i u svinjce.

Udri hodža, drmaj pope
Doš'o vakat k'o za nas!
Demokracki hin ožeži,
Privatiziramo mi za vas.

Mili moji: zvijezdo, krste!
Umočih za duše spas
Oslastimo i mi prste,
Doće rajo red na vas...

...jednog dana zimzelenog
Visoćkijem ajrodromom,
Peramidi hajte rutom
Maleziskim aftoputom.
mačak u čizmama

pjesme su sjajne, ismijah se do suza, i one su kruna teme, definitivno :)

ima ovde na temi još kreativnih priloga, zaista bi bilo šteta da potonu u zaborav...
Piramidos wrote:U proteklih par dana desilo se puno toga pa smo odlucili ponovo da istupimo u javnost sa dogadjajima koji su se desavali u vezi nase piramide. Na dramaticnom zasjedanju Piramidalnog kruga iz Doljnje Vratnice na kojemu su donesene vazne odluke o sudbini piramide rijec su imali dr. Ismet Lopata, mr. Mijo Cimenta, dr.pr.mr.Drago Pijuk i mnogi drugi uvazeni gosti. Svi su se slozili u jednom, da je piramida nasa i nicija vise. Takodjer se raspravljalo u vezi kameni kugli za komunikaciju sa drugim naprednim civilizacijama. Otkrivena je i tajana nacina komuniciranja, da Osmanagic i ala Osmanagic nebi pogresno rukavao kuglom jer bi to moglo da izazove nezeljenje posljedice po tok istorije i tok rijeke Goruse. Za komunikaciju su se koristili samo muski polovi jer je slanje i prijem bio bolji. Muskarac stari od 25 godina skinuo bi gace i golom guzicom bi se naslonio na kuglu, a sa druge strane primaoc bi se isto tako gole guzice naslonio na kuglu i primio ga sto bolje(poruku). Danas u toku dana ce dr. Ismet Lopata da posalje samo jedan bit a Osmanagic ce na drugoj strani da ga primi. Sto je kugla veca primanje je bolje.
U toku sjednice desio se jedan dugo ocekivani dogadjaj. Naime stanovnici Gornje Vratnice koji su okrivljeni da su prije puno puno godina maznuli piramidu i prodali je onima iz Doljnje Mostre za puno sudzuke i par tupih zileta pojavili su se na sjednici. Sa sobom su donjeli rakjiu sarkofagusu i kljuceve koje je prapraprapraprapraprapradjed od Osmana Huntica maznuo od cuvara piramide prapraprapraprapraprapradjeda Milosa Direka. Doslo je do zakljucivanja mira izmedju istih, kljucevi i rakija su vraceni i slavlje je nastavljeno do kasno u noc uz rakiju i primanje i slanje poruka jedni drugima. Osman Huntic je izjavio da on zeli da ovi skinu kletvu sa njegove familije jer on nikako nemoze da osusi sudzuku i stelju kako treba sto su ovi i ucinili. U toku dana zakazan je sastanak sa Osmanagicem da se vide njegovi interesi u svemu ovome sta on zeli, dali da bude primaoc ili posiljalac.
Vas uvazeni novinar Mustafa frei Zimmer
Piramida by with you
pravimjernik

Post by pravimjernik »

mačak u čizmama wrote:pjesme su sjajne, ismijah se do suza, i one su kruna teme, definitivno :)

ima ovde na temi još kreativnih priloga, zaista bi bilo šteta da potonu u zaborav...
Piramidos wrote:U proteklih par dana desilo se puno toga pa smo odlucili ponovo da istupimo u javnost sa dogadjajima koji su se desavali u vezi nase piramide. Na dramaticnom zasjedanju Piramidalnog kruga iz Doljnje Vratnice na kojemu su donesene vazne odluke o sudbini piramide rijec su imali dr. Ismet Lopata, mr. Mijo Cimenta, dr.pr.mr.Drago Pijuk i mnogi drugi uvazeni gosti. Svi su se slozili u jednom, da je piramida nasa i nicija vise. Takodjer se raspravljalo u vezi kameni kugli za komunikaciju sa drugim naprednim civilizacijama. Otkrivena je i tajana nacina komuniciranja, da Osmanagic i ala Osmanagic nebi pogresno rukavao kuglom jer bi to moglo da izazove nezeljenje posljedice po tok istorije i tok rijeke Goruse. Za komunikaciju su se koristili samo muski polovi jer je slanje i prijem bio bolji. Muskarac stari od 25 godina skinuo bi gace i golom guzicom bi se naslonio na kuglu, a sa druge strane primaoc bi se isto tako gole guzice naslonio na kuglu i primio ga sto bolje(poruku). Danas u toku dana ce dr. Ismet Lopata da posalje samo jedan bit a Osmanagic ce na drugoj strani da ga primi. Sto je kugla veca primanje je bolje.
U toku sjednice desio se jedan dugo ocekivani dogadjaj. Naime stanovnici Gornje Vratnice koji su okrivljeni da su prije puno puno godina maznuli piramidu i prodali je onima iz Doljnje Mostre za puno sudzuke i par tupih zileta pojavili su se na sjednici. Sa sobom su donjeli rakjiu sarkofagusu i kljuceve koje je prapraprapraprapraprapradjed od Osmana Huntica maznuo od cuvara piramide prapraprapraprapraprapradjeda Milosa Direka. Doslo je do zakljucivanja mira izmedju istih, kljucevi i rakija su vraceni i slavlje je nastavljeno do kasno u noc uz rakiju i primanje i slanje poruka jedni drugima. Osman Huntic je izjavio da on zeli da ovi skinu kletvu sa njegove familije jer on nikako nemoze da osusi sudzuku i stelju kako treba sto su ovi i ucinili. U toku dana zakazan je sastanak sa Osmanagicem da se vide njegovi interesi u svemu ovome sta on zeli, dali da bude primaoc ili posiljalac.
Vas uvazeni novinar Mustafa frei Zimmer
Piramida by with you
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
:bih:
mačak u čizmama

znanje wrote:O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)

Logika sljedbenika kulta bosanske piramide je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku kao što su japanski podvodni gradovi već srušili svjetsku nauku jer nije bilo tektonskih poremećaja u zadnjih 12000 godina iako zvanična nauka tvrdi suprotno ali oni ne znaju jer ja znam pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto pomenuta geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri a kad stavite kilu mesa da se ono nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje koje sam ja već proglasio civilizacijom u svojoj neobjavljenoj disertaciji bez referenci bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nješta drugo kao npr ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam ja u mom naučnom radu i pretpostavio".
pravimjernik

Post by pravimjernik »

mačak u čizmama wrote:
znanje wrote:O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)

Logika sljedbenika kulta bosanske piramide je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku kao što su japanski podvodni gradovi već srušili svjetsku nauku jer nije bilo tektonskih poremećaja u zadnjih 12000 godina iako zvanična nauka tvrdi suprotno ali oni ne znaju jer ja znam pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto pomenuta geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri a kad stavite kilu mesa da se ono nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje koje sam ja već proglasio civilizacijom u svojoj neobjavljenoj disertaciji bez referenci bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nješta drugo kao npr ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam ja u mom naučnom radu i pretpostavio".
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

(čista 10-ka)
pravimjernik

Post by pravimjernik »

jel to došlo vrijeme da se pravi toplista teme?

:D :-D
Locked