Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Van Halen
#2926 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
- oldtajmer
#2927 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
koliko su do sada potrosili,desetak komadaperfect_guy wrote: ↑16/03/2021 20:25 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... 1kaWP-zLko
kako ovi ljudi preventivno misle na nas
-
noviforumas
#2928 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Imamo tako puno vakcina da mozemo da biramo. Samo najbolje 
-
mali_balon
#2929 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Znaci ako dijete ima koronu mora u kovid ambulantu u red sa svima ostalima,nema djecijeg ni skolskog doktora.
Ni jedna privatna ordinacija ne prima da pregleda zarazenu djecu.
Osim AV Pediatric u istocnom Sarajevu. Ljubazni profesionalni, ne docekaju u komplet RBHO opremi da isprepadaju djete.....u glavnom sve pohvale
Ni jedna privatna ordinacija ne prima da pregleda zarazenu djecu.
Osim AV Pediatric u istocnom Sarajevu. Ljubazni profesionalni, ne docekaju u komplet RBHO opremi da isprepadaju djete.....u glavnom sve pohvale
-
mali_balon
#2930 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
perfect_guy wrote: ↑16/03/2021 20:25 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... 1kaWP-zLko
kako ovi ljudi preventivno misle na nas
Koju je dobio ministar zdravstva federacije
Jos se sliko
-
elcaliente
#2931 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jos kod vas u Sarajevu dijele 2000KM ako podpises da je clan porodice umro od korone.Osim_13 wrote: ↑16/03/2021 20:18Dokaz da ima para/posla ko hoće.Black swan wrote: ↑16/03/2021 19:14 Ja sam bezveze jutros stajao na malti 25 minuta na 0 stupnjeva umjesto da budem u toplom uredu ili krevetu
Al zato
150 marki u padze
Sto ti je glavni grad, puni ste para.
-
mistek
#2932 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Svaka mjera je smiješna, jer je narod ne prihvata. Štaviše, kontraproduktivne su, niko više ozbiljno ne shvata stvari. OK, ne baš niko, ali većina ne. I apsolutno je to jedini i osnovni razlog širenja zaraze. Svima se u načelu jebe.
Evo par situacija u posljednja tri dana. Kod sestre firma, radi ih 8. Muž od šefice se zarazio, ona regularno dolazila na posao dok je imao simptome (2 dana). Tek kad je dobio pozitivan nalaz, i ona se testirala i pozitivna, pa je naknadno uhvatilo. Posljedica - zaražene još dvije kolegice. Od ostalih 5, 4 su ranije prebolovale, možda i ova 5. Kad su ona i kolegice bolovale prije 5-6 mjeseci, izolovane su čim su shvatile da su imale kontakt. Ovdje to nije bio slučaj.
Druga situacija iz DOMA ZDRAVLJA Kumrovec. Ljudi u medicini rada rade sistematske preglede (radnici raznih firmi) i upravo sada je navala, radi rodica kao medicinska sestra, ginu (da ne pričam o besmislu tih sistematskih sada). Muž doktorice koja je uključena u cijeli proces bio pozitivan u petak, ona DOLAZILA na posao do danas, kada joj je test pokazao da je pozitivna i otišla kući. Bila je u kontaktu s najmanje 100 ljudi (o kolegama da ne pričam, a nikome sada na pamet ne pada da ih sve šalje u izolaciju ili testira, rade dok ne budu imali simptome).
Treća situacija - komšija ima COVID, nije testiran, ali simptomi nedvojbeni. Međutim, lik stava da je sve zavjera, laž, ne priznaje. Ide na vikendicu svaki dan, što i nije problem samo po sebi, sam je. Međutim, na vikendicu ide JAVNIM PREVOZOM.
I kakve jebene mjere pomažu u ovakvim situacijama? Pa ova druga situacija, za koju niko neće ni znati, donijet će stotine, možda i hiljade zaraženih. Da je uveden lockdown, sve zatvoreno, opet bi bilo isto. Jednostavno, ljudi su bezobrazni, ne misle na druge i nikakve mjere to ne mogu spriječiti ni poboljšati. Kriva je vlast koja to nije iskontrolisala i koja mjerama nije ulila povjerenje građanima i potakla ih da se ponašaju kako treba. Mogu uvoditi sada mjere kakve hoće, mogu zatvoriti kanton, opštine, uvesti PCR testove za ulazak, mogu zatvoriti sve i ništa se neće promijeniti. Narod je rezigniran, sve je više ovih odozgo i teško se vratiti nazad.
Evo par situacija u posljednja tri dana. Kod sestre firma, radi ih 8. Muž od šefice se zarazio, ona regularno dolazila na posao dok je imao simptome (2 dana). Tek kad je dobio pozitivan nalaz, i ona se testirala i pozitivna, pa je naknadno uhvatilo. Posljedica - zaražene još dvije kolegice. Od ostalih 5, 4 su ranije prebolovale, možda i ova 5. Kad su ona i kolegice bolovale prije 5-6 mjeseci, izolovane su čim su shvatile da su imale kontakt. Ovdje to nije bio slučaj.
Druga situacija iz DOMA ZDRAVLJA Kumrovec. Ljudi u medicini rada rade sistematske preglede (radnici raznih firmi) i upravo sada je navala, radi rodica kao medicinska sestra, ginu (da ne pričam o besmislu tih sistematskih sada). Muž doktorice koja je uključena u cijeli proces bio pozitivan u petak, ona DOLAZILA na posao do danas, kada joj je test pokazao da je pozitivna i otišla kući. Bila je u kontaktu s najmanje 100 ljudi (o kolegama da ne pričam, a nikome sada na pamet ne pada da ih sve šalje u izolaciju ili testira, rade dok ne budu imali simptome).
Treća situacija - komšija ima COVID, nije testiran, ali simptomi nedvojbeni. Međutim, lik stava da je sve zavjera, laž, ne priznaje. Ide na vikendicu svaki dan, što i nije problem samo po sebi, sam je. Međutim, na vikendicu ide JAVNIM PREVOZOM.
I kakve jebene mjere pomažu u ovakvim situacijama? Pa ova druga situacija, za koju niko neće ni znati, donijet će stotine, možda i hiljade zaraženih. Da je uveden lockdown, sve zatvoreno, opet bi bilo isto. Jednostavno, ljudi su bezobrazni, ne misle na druge i nikakve mjere to ne mogu spriječiti ni poboljšati. Kriva je vlast koja to nije iskontrolisala i koja mjerama nije ulila povjerenje građanima i potakla ih da se ponašaju kako treba. Mogu uvoditi sada mjere kakve hoće, mogu zatvoriti kanton, opštine, uvesti PCR testove za ulazak, mogu zatvoriti sve i ništa se neće promijeniti. Narod je rezigniran, sve je više ovih odozgo i teško se vratiti nazad.
-
elcaliente
#2933 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nadao si se deep throat-u.Black swan wrote: ↑16/03/2021 19:35 Bome nije ni ono guranje u nos ugodno, suze su mi na oci bas neugodno
Ja mislio to iz grla ide
-
tukizahou
#2934 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Tacno,isto sam pricao,nista mjere kad su ljudi stoka i zarazeni dolaze na posao.mistek wrote: ↑16/03/2021 20:41 Svaka mjera je smiješna, jer je narod ne prihvata. Štaviše, kontraproduktivne su, niko više ozbiljno ne shvata stvari. OK, ne baš niko, ali većina ne. I apsolutno je to jedini i osnovni razlog širenja zaraze. Svima se u načelu jebe.
-
elcaliente
#2935 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zato se politicari cijepe u inostrsnstvu jer narod u BiH svakako ne postuje mjere. Oni pricilali ili ne svjedeno je jer je narodu svejedno.tukizahou wrote: ↑16/03/2021 20:44Tacno,isto sam pricao,nista mjere kad su ljudi stoka i zarazeni dolaze na posao.mistek wrote: ↑16/03/2021 20:41 Svaka mjera je smiješna, jer je narod ne prihvata. Štaviše, kontraproduktivne su, niko više ozbiljno ne shvata stvari. OK, ne baš niko, ali većina ne. I apsolutno je to jedini i osnovni razlog širenja zaraze. Svima se u načelu jebe.
Tako oni lagano vakcinu u inostrsnstvu da se ne mogu zaraziti a narod neka i dalje radi po svom.
I svi mirini.
-
swanfilter
-
noviforumas
#2937 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma ja, ili ih placaju ili idu iz dosade. 
-
swanfilter
#2938 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...
Pa, makar u tabutu zavrsio, kod kuce, u svom i na svom bih tako skoncao ...
Ja mislio dosli se testirati ili vakcinisati, a oni kao pacijenti korone.
Meni se cini da pozicija i opozicija ljuti boj biju ...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2939 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Godinu dana je proslo od pocetka pandemije, kod nas nikskvih pomaka nema, nikakvog reda, ama bas nikakvog. Ljudi i dalje cekaju satima na pregled, ljudi satima pokupavaju dobiti ambulantu na telefon, neki ljudi cak i terapiju ne mogu da dobiju ni za heftu....znaci isto kao i prošle godine..
-
hurmasica
#2940 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi cekaju rtg snimak i laboratoriju jer bez tih nalaza ne mogu dobiti terapiju. Kod korone je jako bitno na vrijeme ukljuciti terapiju da ne bi doslo do progresije pluca. Korona nije klasicna gripa i ne obara te kao klasicna gripa vec ti razara organizam iznutra. Zelim ti svu srecu ovog svijeta da ne iskusis.swanfilter wrote: ↑16/03/2021 21:13 Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...
-
swanfilter
#2941 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa, sine, dok to docekaju u ovim redovima, zaraze zdravog, a ostali mogu jos samo i hitnu na infuziju ...hurmasica wrote: ↑16/03/2021 21:18Ljudi cekaju rtg snimak i laboratoriju jer bez tih nalaza ne mogu dobiti terapiju. Kod korone je jako bitno na vrijeme ukljuciti terapiju da ne bi doslo do progresije pluca. Korona nije klasicna gripa i ne obara te kao klasicna gripa vec ti razara organizam iznutra. Zelim ti svu srecu ovog svijeta da ne iskusis.swanfilter wrote: ↑16/03/2021 21:13 Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...
Ono sto sam naucio u ovoj godini dana, koronu vecinom fasu slabog organizma i oni sto je sanjaju i boje se je kao sihra ..
Zanimljivo u USK dva slucaja i 7 sumnjivih ...
Last edited by swanfilter on 16/03/2021 21:28, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2942 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Lakse ulazi u grloelcaliente wrote: ↑16/03/2021 20:41Nadao si se deep throat-u.Black swan wrote: ↑16/03/2021 19:35 Bome nije ni ono guranje u nos ugodno, suze su mi na oci bas neugodno
Ja mislio to iz grla ide
Iako je tanko dugo je
-
swanfilter
-
jagugu
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#2945 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Tako je, gledajte kako ljudi i mladež umire oko vas, a nemojte slučajno uvesti lockdown 
-
swanfilter
-
topss
#2947 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Black swan wrote: ↑16/03/2021 20:17Zavera bretopss wrote: ↑16/03/2021 19:56O cemu ti?Black swan wrote: ↑16/03/2021 19:14 Ja sam bezveze jutros stajao na malti 25 minuta na 0 stupnjeva umjesto da budem u toplom uredu ili krevetu
Al zato
150 marki u padze
Placaju ljude da stoje pred domovima zdravlja na 0 stepeni
Ko je bio zdrav prehladi se na vjetru![]()
-
hurmasica
#2948 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
U ovim redovima su svi zarazeni....i ja sam mislila kao ti, tjesih se da imam jak imunitet pa nece na mene...e prc sipak, fasovahswanfilter wrote: ↑16/03/2021 21:22Pa, sine, dok to docekaju u ovim redovima, zaraze zdravog, a ostali mogu jos samo i hitnu na infuziju ...hurmasica wrote: ↑16/03/2021 21:18Ljudi cekaju rtg snimak i laboratoriju jer bez tih nalaza ne mogu dobiti terapiju. Kod korone je jako bitno na vrijeme ukljuciti terapiju da ne bi doslo do progresije pluca. Korona nije klasicna gripa i ne obara te kao klasicna gripa vec ti razara organizam iznutra. Zelim ti svu srecu ovog svijeta da ne iskusis.swanfilter wrote: ↑16/03/2021 21:13 Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...
Ono sto sam naucio u ovoj godini dana, koronu vecinom fasu slabog organizma i oni sto je sanjaju i boje se je kao sihra ..
-
hurmasica
#2949 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sta im preporucujes da ostanu na kucnom lijecenju pa.ako prezive prezive ?swanfilter wrote: ↑16/03/2021 21:22Pa, sine, dok to docekaju u ovim redovima, zaraze zdravog, a ostali mogu jos samo i hitnu na infuziju ...hurmasica wrote: ↑16/03/2021 21:18Ljudi cekaju rtg snimak i laboratoriju jer bez tih nalaza ne mogu dobiti terapiju. Kod korone je jako bitno na vrijeme ukljuciti terapiju da ne bi doslo do progresije pluca. Korona nije klasicna gripa i ne obara te kao klasicna gripa vec ti razara organizam iznutra. Zelim ti svu srecu ovog svijeta da ne iskusis.swanfilter wrote: ↑16/03/2021 21:13 Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...
- avenija
#2950 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
kovid ambulante su najveci klasteri, svi se zaraze kod doktora i po bolnicama.