Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Van Halen

#2926 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Van Halen »

:run: obustavljaju davanje hedije,obustavi davanje par vakcina. Boze dragi daj da se probudimo da je ovo sve samo ruzan san i da ipak ne zivimo s ovakvim nesposobnim smećem koji smrdi na političare
oldtajmer

#2927 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

perfect_guy wrote: 16/03/2021 20:25 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... 1kaWP-zLko

kako ovi ljudi preventivno misle na nas
koliko su do sada potrosili,desetak komada
noviforumas

#2928 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by noviforumas »

Imamo tako puno vakcina da mozemo da biramo. Samo najbolje :thumbup:
mali_balon

#2929 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mali_balon »

Znaci ako dijete ima koronu mora u kovid ambulantu u red sa svima ostalima,nema djecijeg ni skolskog doktora.
Ni jedna privatna ordinacija ne prima da pregleda zarazenu djecu.

Osim AV Pediatric u istocnom Sarajevu. Ljubazni profesionalni, ne docekaju u komplet RBHO opremi da isprepadaju djete.....u glavnom sve pohvale
mali_balon

#2930 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mali_balon »

perfect_guy wrote: 16/03/2021 20:25 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... 1kaWP-zLko

kako ovi ljudi preventivno misle na nas

Koju je dobio ministar zdravstva federacije
Jos se sliko :lol: :lol:
elcaliente

#2931 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Osim_13 wrote: 16/03/2021 20:18
Black swan wrote: 16/03/2021 19:14 Ja sam bezveze jutros stajao na malti 25 minuta na 0 stupnjeva umjesto da budem u toplom uredu ili krevetu
Al zato
150 marki u padze
Dokaz da ima para/posla ko hoće.
Jos kod vas u Sarajevu dijele 2000KM ako podpises da je clan porodice umro od korone.

Sto ti je glavni grad, puni ste para.
mistek

#2932 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

Svaka mjera je smiješna, jer je narod ne prihvata. Štaviše, kontraproduktivne su, niko više ozbiljno ne shvata stvari. OK, ne baš niko, ali većina ne. I apsolutno je to jedini i osnovni razlog širenja zaraze. Svima se u načelu jebe.

Evo par situacija u posljednja tri dana. Kod sestre firma, radi ih 8. Muž od šefice se zarazio, ona regularno dolazila na posao dok je imao simptome (2 dana). Tek kad je dobio pozitivan nalaz, i ona se testirala i pozitivna, pa je naknadno uhvatilo. Posljedica - zaražene još dvije kolegice. Od ostalih 5, 4 su ranije prebolovale, možda i ova 5. Kad su ona i kolegice bolovale prije 5-6 mjeseci, izolovane su čim su shvatile da su imale kontakt. Ovdje to nije bio slučaj.

Druga situacija iz DOMA ZDRAVLJA Kumrovec. Ljudi u medicini rada rade sistematske preglede (radnici raznih firmi) i upravo sada je navala, radi rodica kao medicinska sestra, ginu (da ne pričam o besmislu tih sistematskih sada). Muž doktorice koja je uključena u cijeli proces bio pozitivan u petak, ona DOLAZILA na posao do danas, kada joj je test pokazao da je pozitivna i otišla kući. Bila je u kontaktu s najmanje 100 ljudi (o kolegama da ne pričam, a nikome sada na pamet ne pada da ih sve šalje u izolaciju ili testira, rade dok ne budu imali simptome).

Treća situacija - komšija ima COVID, nije testiran, ali simptomi nedvojbeni. Međutim, lik stava da je sve zavjera, laž, ne priznaje. Ide na vikendicu svaki dan, što i nije problem samo po sebi, sam je. Međutim, na vikendicu ide JAVNIM PREVOZOM.

I kakve jebene mjere pomažu u ovakvim situacijama? Pa ova druga situacija, za koju niko neće ni znati, donijet će stotine, možda i hiljade zaraženih. Da je uveden lockdown, sve zatvoreno, opet bi bilo isto. Jednostavno, ljudi su bezobrazni, ne misle na druge i nikakve mjere to ne mogu spriječiti ni poboljšati. Kriva je vlast koja to nije iskontrolisala i koja mjerama nije ulila povjerenje građanima i potakla ih da se ponašaju kako treba. Mogu uvoditi sada mjere kakve hoće, mogu zatvoriti kanton, opštine, uvesti PCR testove za ulazak, mogu zatvoriti sve i ništa se neće promijeniti. Narod je rezigniran, sve je više ovih odozgo i teško se vratiti nazad.
elcaliente

#2933 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Black swan wrote: 16/03/2021 19:35 Bome nije ni ono guranje u nos ugodno, suze su mi na oci bas neugodno
Ja mislio to iz grla ide
Nadao si se deep throat-u.
tukizahou

#2934 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

mistek wrote: 16/03/2021 20:41 Svaka mjera je smiješna, jer je narod ne prihvata. Štaviše, kontraproduktivne su, niko više ozbiljno ne shvata stvari. OK, ne baš niko, ali većina ne. I apsolutno je to jedini i osnovni razlog širenja zaraze. Svima se u načelu jebe.

Evo par situacija u posljednja tri dana. Kod sestre firma, radi ih 8. Muž od šefice se zarazio, ona regularno dolazila na posao dok je imao simptome (2 dana). Tek kad je dobio pozitivan nalaz, i ona se testirala i pozitivna, pa je naknadno uhvatilo. Posljedica - zaražene još dvije kolegice. Od ostalih 5, 4 su ranije prebolovale, možda i ova 5. Kad su ona i kolegice bolovale prije 5-6 mjeseci, izolovane su čim su shvatile da su imale kontakt. Ovdje to nije bio slučaj.

Druga situacija iz DOMA ZDRAVLJA Kumrovec. Ljudi u medicini rada rade sistematske preglede (radnici raznih firmi) i upravo sada je navala, radi rodica kao medicinska sestra, ginu (da ne pričam o besmislu tih sistematskih sada). Muž doktorice koja je uključena u cijeli proces bio pozitivan u petak, ona DOLAZILA na posao do danas, kada joj je test pokazao da je pozitivna i otišla kući. Bila je u kontaktu s najmanje 100 ljudi (o kolegama da ne pričam, a nikome sada na pamet ne pada da ih sve šalje u izolaciju ili testira, rade dok ne budu imali simptome).

Treća situacija - komšija ima COVID, nije testiran, ali simptomi nedvojbeni. Međutim, lik stava da je sve zavjera, laž, ne priznaje. Ide na vikendicu svaki dan, što i nije problem samo po sebi, sam je. Međutim, na vikendicu ide JAVNIM PREVOZOM.

I kakve jebene mjere pomažu u ovakvim situacijama? Pa ova druga situacija, za koju niko neće ni znati, donijet će stotine, možda i hiljade zaraženih. Da je uveden lockdown, sve zatvoreno, opet bi bilo isto. Jednostavno, ljudi su bezobrazni, ne misle na druge i nikakve mjere to ne mogu spriječiti ni poboljšati. Kriva je vlast koja to nije iskontrolisala i koja mjerama nije ulila povjerenje građanima i potakla ih da se ponašaju kako treba. Mogu uvoditi sada mjere kakve hoće, mogu zatvoriti kanton, opštine, uvesti PCR testove za ulazak, mogu zatvoriti sve i ništa se neće promijeniti. Narod je rezigniran, sve je više ovih odozgo i teško se vratiti nazad.
Tacno,isto sam pricao,nista mjere kad su ljudi stoka i zarazeni dolaze na posao.
elcaliente

#2935 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

tukizahou wrote: 16/03/2021 20:44
mistek wrote: 16/03/2021 20:41 Svaka mjera je smiješna, jer je narod ne prihvata. Štaviše, kontraproduktivne su, niko više ozbiljno ne shvata stvari. OK, ne baš niko, ali većina ne. I apsolutno je to jedini i osnovni razlog širenja zaraze. Svima se u načelu jebe.

Tacno,isto sam pricao,nista mjere kad su ljudi stoka i zarazeni dolaze na posao.
Zato se politicari cijepe u inostrsnstvu jer narod u BiH svakako ne postuje mjere. Oni pricilali ili ne svjedeno je jer je narodu svejedno.
Tako oni lagano vakcinu u inostrsnstvu da se ne mogu zaraziti a narod neka i dalje radi po svom.
I svi mirini.
swanfilter

#2936 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

hurmasica wrote: 16/03/2021 18:24
swanfilter wrote: 16/03/2021 17:27
miop wrote: 16/03/2021 17:02

Image
Image
Image

Meni su ovo besposlicari obicni ...
Jarane prvi ces cekat u redu kad te stigne
Ne izgledaju mi ni bolesni, ni kriticno bolesni.

A vi kako hocete ...
noviforumas

#2937 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by noviforumas »

Ma ja, ili ih placaju ili idu iz dosade. :thumbup:
swanfilter

#2938 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...

Pa, makar u tabutu zavrsio, kod kuce, u svom i na svom bih tako skoncao ...

Ja mislio dosli se testirati ili vakcinisati, a oni kao pacijenti korone.

Meni se cini da pozicija i opozicija ljuti boj biju ...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2939 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Godinu dana je proslo od pocetka pandemije, kod nas nikskvih pomaka nema, nikakvog reda, ama bas nikakvog. Ljudi i dalje cekaju satima na pregled, ljudi satima pokupavaju dobiti ambulantu na telefon, neki ljudi cak i terapiju ne mogu da dobiju ni za heftu....znaci isto kao i prošle godine..
hurmasica

#2940 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by hurmasica »

swanfilter wrote: 16/03/2021 21:13 Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...

Ljudi cekaju rtg snimak i laboratoriju jer bez tih nalaza ne mogu dobiti terapiju. Kod korone je jako bitno na vrijeme ukljuciti terapiju da ne bi doslo do progresije pluca. Korona nije klasicna gripa i ne obara te kao klasicna gripa vec ti razara organizam iznutra. Zelim ti svu srecu ovog svijeta da ne iskusis.
swanfilter

#2941 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

hurmasica wrote: 16/03/2021 21:18
swanfilter wrote: 16/03/2021 21:13 Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...

Ljudi cekaju rtg snimak i laboratoriju jer bez tih nalaza ne mogu dobiti terapiju. Kod korone je jako bitno na vrijeme ukljuciti terapiju da ne bi doslo do progresije pluca. Korona nije klasicna gripa i ne obara te kao klasicna gripa vec ti razara organizam iznutra. Zelim ti svu srecu ovog svijeta da ne iskusis.
Pa, sine, dok to docekaju u ovim redovima, zaraze zdravog, a ostali mogu jos samo i hitnu na infuziju ...

Ono sto sam naucio u ovoj godini dana, koronu vecinom fasu slabog organizma i oni sto je sanjaju i boje se je kao sihra ..

Zanimljivo u USK dva slucaja i 7 sumnjivih ...
Last edited by swanfilter on 16/03/2021 21:28, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2942 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

elcaliente wrote: 16/03/2021 20:41
Black swan wrote: 16/03/2021 19:35 Bome nije ni ono guranje u nos ugodno, suze su mi na oci bas neugodno
Ja mislio to iz grla ide
Nadao si se deep throat-u.
Lakse ulazi u grlo
Iako je tanko dugo je :mrgreen:
jagugu

#2944 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by jagugu »

Edit
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2945 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Tako je, gledajte kako ljudi i mladež umire oko vas, a nemojte slučajno uvesti lockdown :-)
swanfilter

#2946 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Gerro wrote: 16/03/2021 21:43 Tako je, gledajte kako ljudi i mladež umire oko vas, a nemojte slučajno uvesti lockdown :-)
Ne pretjeruj ...
topss

#2947 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by topss »

Black swan wrote: 16/03/2021 20:17
topss wrote: 16/03/2021 19:56
Black swan wrote: 16/03/2021 19:14 Ja sam bezveze jutros stajao na malti 25 minuta na 0 stupnjeva umjesto da budem u toplom uredu ili krevetu
Al zato
150 marki u padze
O cemu ti?
Zavera bre
Placaju ljude da stoje pred domovima zdravlja na 0 stepeni
Ko je bio zdrav prehladi se na vjetru :mrgreen:
:lol:
hurmasica

#2948 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by hurmasica »

swanfilter wrote: 16/03/2021 21:22

Pa, sine, dok to docekaju u ovim redovima, zaraze zdravog, a ostali mogu jos samo i hitnu na infuziju ...

Ono sto sam naucio u ovoj godini dana, koronu vecinom fasu slabog organizma i oni sto je sanjaju i boje se je kao sihra ..

U ovim redovima su svi zarazeni....i ja sam mislila kao ti, tjesih se da imam jak imunitet pa nece na mene...e prc sipak, fasovah
hurmasica

#2949 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by hurmasica »

swanfilter wrote: 16/03/2021 21:22

Sta im preporucujes da ostanu na kucnom lijecenju pa.ako prezive prezive ?
avenija

#2950 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

kovid ambulante su najveci klasteri, svi se zaraze kod doktora i po bolnicama.
Locked