Jug Italije i Spanija definitivno.
Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
-
akcija007
#2927 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Linije su OK. Samo ne znam za London Stansed zar zaista postoji tolika potraznja za Londonom obzirom da nam trebaju vize tamo ?
Memminghem i Geteborg ce biti non stop puni. Brisel je dobar
Proalih godina je bio Treviso sada Bergamo .
Sve u svemu Ok su linije
Memminghem i Geteborg ce biti non stop puni. Brisel je dobar
Proalih godina je bio Treviso sada Bergamo .
Sve u svemu Ok su linije
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2928 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Tanko,..nema nista za Tajland, Filipine, Indoneziju..Maleziju
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2929 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Aerodrom koji je blizu citavoj juznoj njemackoj, alpskoj austriji, i dijelu svicarske. Moze da leti 2 linije dnevno i bit ce pun uvijek.
-
swanfilter
#2930 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Trevizo je mnogo logicniji izbor jer su u trokutu jos Trst i Venecija aerodromi i nude sve moguce relacije po Europi. Cak i Maroko je u ponudi.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2931 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
swanfilter wrote: ↑28/11/2023 18:02Aha. U pitanju je samo aerodrom. Da budem iskren, ne znam gdje je na mapi, pa mi zato bilo da upitam zbog cega ..
između Štutgarta i Minhenna, tj. oko Ulma i Augsburga, nije daleko ni Švica i Lithenštajn
-
akcija007
#2932 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Znam ljudi koji su trebali u Salzburg i Insbruck i Bregenz a letili su iz SA/TZ za Memimghem
- Grof
#2933 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Nije mi nikako jasno otkud toliki interes za nove linije za London (Ryanair i Sunexpress) budući da imamo već London Luton koji održava Wizz? Zar jedan od uslova subvencioniranja nije bio da trenutno ne postoji ruta prema tom gradu? A btw za tamo nam trebaju i vize.
U isto vrijeme bi nam puno bolje došle neke lowcost linije za Pariz, Beč ili Budimpeštu nego što ćemo imati 3 prijevoznika za London.
U isto vrijeme bi nam puno bolje došle neke lowcost linije za Pariz, Beč ili Budimpeštu nego što ćemo imati 3 prijevoznika za London.
-
Bodkin
#2934 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Slazem se.Grof wrote: ↑28/11/2023 18:18 Nije mi nikako jasno otkud toliki interes za nove linije za London (Ryanair i Sunexpress) budući da imamo već London Luton koji održava Wizz? Zar jedan od uslova subvencioniranja nije bio da trenutno ne postoji ruta prema tom gradu? A btw za tamo nam trebaju i vize.
Nema linija za 80% glavnih gradova eu, sta ce toliko linija za london.
Jedino kontam da ove kompanije vec placaju slotove na aerodromima u londonu pa hoce da ih iskoriste
A inace pariz, prag, berlin, amsterdam, madrid, sofija, budimpesta, atina, varsava (danije sezonski), sve balticke zemlje..
-
konami666
#2935 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ocajna ponuda. Da barem MVP radi nešto vezano za ukidanje viza za UK ali oni navikli na veresiju samo kada druga zemlja sama odluci da ukine vize. Nikad nešto proaktivno da rade.
Da su pametni uveli bi Englezima vize. I za Irsku bi isto tražili aplikaciju (besplatnu) kao sto i oni traže BH državljanima.
Da su pametni uveli bi Englezima vize. I za Irsku bi isto tražili aplikaciju (besplatnu) kao sto i oni traže BH državljanima.
- Athlon64
#2936 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ja ne znam ljudi jel vama išta odgovara za Boga miloga, ovo je veliki uspjeh za SJJ.
-
akcija007
#2937 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ok su linije . Samo mi je cudno da se opet London ubacio. Jedino da ne racunaju London Lutom i London stansed kao dva razlicita grada , nemam pojma. Viza za Uk je jakoo skupa
Ryanair je pustio linije u prodaju. Od 30 eur idu karte
London Stansed je 3x sedmicno. I vudio sam da Milan Bergamo polijece u 23 20 h iz Sarajeva i stize u Milano iza 1 sat
Ryanair dolazi u Dubrovnik od kraja marta.
Dubrovnik – Berlin,
Dubrovnik – Karlsurhe,
Dubrovnik – Krakow,
Dubrovnik – London Stansted,
Dubrovnik – Memmingen,
Dubrovnik – Milano Bergamo,
Dubrovnik – Manchester,
Dubrovnik – Paris Beauvais,
Dubrovnik – Poznan,
Dubrovnik – Rim Fiumicino,
Dubrovnik – Stockholm Arlanda,
Dubrovnik – Weeze,
Dubrovnik – Wroclaw
Ryanair je pustio linije u prodaju. Od 30 eur idu karte
London Stansed je 3x sedmicno. I vudio sam da Milan Bergamo polijece u 23 20 h iz Sarajeva i stize u Milano iza 1 sat
Ryanair dolazi u Dubrovnik od kraja marta.
Dubrovnik – Berlin,
Dubrovnik – Karlsurhe,
Dubrovnik – Krakow,
Dubrovnik – London Stansted,
Dubrovnik – Memmingen,
Dubrovnik – Milano Bergamo,
Dubrovnik – Manchester,
Dubrovnik – Paris Beauvais,
Dubrovnik – Poznan,
Dubrovnik – Rim Fiumicino,
Dubrovnik – Stockholm Arlanda,
Dubrovnik – Weeze,
Dubrovnik – Wroclaw
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2938 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Memingen dosta pokriva, bilo bi dobro kad pokrili gore Dortmund, Koln i taj dio. U Svedskoj Malmo. Bec npr i jos poneki. Mozda Stockholm.JoseMujica wrote: ↑28/11/2023 18:10swanfilter wrote: ↑28/11/2023 18:02Aha. U pitanju je samo aerodrom. Da budem iskren, ne znam gdje je na mapi, pa mi zato bilo da upitam zbog cega ..
između Štutgarta i Minhenna, tj. oko Ulma i Augsburga, nije daleko ni Švica i Lithenštajn
Vrlodobro za početak
-
Bodkin
-
seksi_ideje
#2940 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Eurowings pokriva Keln, mozda zbog toga.sime_cipol wrote: ↑28/11/2023 21:17Memingen dosta pokriva, bilo bi dobro kad pokrili gore Dortmund, Koln i taj dio. U Svedskoj Malmo. Bec npr i jos poneki. Mozda Stockholm.JoseMujica wrote: ↑28/11/2023 18:10swanfilter wrote: ↑28/11/2023 18:02
Aha. U pitanju je samo aerodrom. Da budem iskren, ne znam gdje je na mapi, pa mi zato bilo da upitam zbog cega ..
Vrlodobro za početak
-
akcija007
#2941 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ryanova baza u NRW je Dusseldorf Wezze
Ovaj Memminghem bi trebao obarati cijene Eurowingsu iz Stutgarta za SA.
Ovaj Memminghem bi trebao obarati cijene Eurowingsu iz Stutgarta za SA.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2942 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
A jeste čudni, kaže hoće linije za evropu, budu linije, kaže ništa ovo.
Pa šta ste očekivali, da će sada doći Ryanair pa povezati Sarajevo sa svim glavnim EU gradovima od jednom?
Evo, sad imamo Milano, Belgiju i sjever Francuske, London, teoretski i jug Njemačke.
Ljudi su otvorili linije pa će sada vidjeti koliko stvarno narod samo čeka da putuje.
Najjači je ovaj, kaže loše da ima linija za Dubai, niko mu nije rekao da je to jedan od najvećih svjetskih hubova za aerodromske linije prema istočnom dijelu zemaljske kugle
Pa šta ste očekivali, da će sada doći Ryanair pa povezati Sarajevo sa svim glavnim EU gradovima od jednom?
Evo, sad imamo Milano, Belgiju i sjever Francuske, London, teoretski i jug Njemačke.
Ljudi su otvorili linije pa će sada vidjeti koliko stvarno narod samo čeka da putuje.
Najjači je ovaj, kaže loše da ima linija za Dubai, niko mu nije rekao da je to jedan od najvećih svjetskih hubova za aerodromske linije prema istočnom dijelu zemaljske kugle
- Hajvan
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2944 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Veliki minus sto su uveli letove za abu dabi i Ankaru, potrebno je vise letova ka zapadu, dosta vise turske i bliskog istoka.
- Ozimician
#2945 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Stvarno sta sve ljudi pisu, ono da sam neka vlast - tacno bih vam ukinuo aerodrom i mars na Kantica
Svakako solidan pomak za Sarajevo i BiH, da moze bolje, moze, kako ce biti bolje? Tako sto cemo sad svi sto visi koristiti ove postojece linije pa tako potraznjom natjerati da se otvore i nove.
Ovo je jako dobar nacin da se otvore nove linije, a da se aerodrom ne daje pod koncesiju - keeep going
Svakako solidan pomak za Sarajevo i BiH, da moze bolje, moze, kako ce biti bolje? Tako sto cemo sad svi sto visi koristiti ove postojece linije pa tako potraznjom natjerati da se otvore i nove.
Ovo je jako dobar nacin da se otvore nove linije, a da se aerodrom ne daje pod koncesiju - keeep going
- drndalo
#2946 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Naravno, jos od 1993 u Visokom se spremaju, spremaju...
- Edin H.
#2947 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Šta je s Čengom?
Kako napreduje aerodrom?
-
housetent
#2948 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ajde nek je sa srecom,nadamo se da ce biti jos nekih novih linija od ove 3 kompanije,rekli su da ce biti i nekih kao jos subvencija.Sramota da smo najgori u regiji po broju putnika,pa jbt jedna pristina ima 2 miliona i 600 hiljada a mi jedva milion prebacili.
- drndalo
#2949 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Samo sto nije zavrsen...Šta je s Čengom?
Kako napreduje aerodrom?
Cenga je rahmetlija vec par godina.
- So What!
#2950 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Taj aerodrom se naziva Minhen Zapad.