Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#2926 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Challenger_ »

AmiĐa_Idriz wrote:Ne gotivim ni ja nešto Dinu, al ima muda. A i nek pucaju čirevi po Novom Gradu.
Danas i ovdje, za poziciju premijera, samo Dino.

Nikada se nisam izjašnjavao o domaćoj političkoj sceni, ali za ovaj izbor, kao daleko najracionalniji, dajem ruku.
video

#2927 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by video »

Ne bi ti ni pomislio na NS da u BiH ima ujedinjena Rusija
Challenger_

#2928 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Challenger_ »

video wrote:Ne bi ti ni pomislio na NS da u BiH ima ujedinjena Rusija
Demonstriraš tipski seljakluk, mentalni krkanluk.
Dr. Kuca

#2929 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Dr. Kuca »

Al dino je najjaci. Sta si uradio za 5 godina videci vladu? Mi smo pokrenuli procese :lol: . Dino zvani kiflq, zvani pokrenuti proces :lol: .
jefff

#2930 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by jefff »

:lol:
madner

#2931 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

Samo pripadnici zelenog fan kluba mogu pomisliti da su izvukli juce bar nerjeseno.
Toliko kakve veze ja imam sa tim i ne zanima me, kada Efendic nije mogao poreknuti probleme nisam odavno vidio.

Inace, sasvim sigurno ga vlastita stranka ima u saci, nije ni njemu lako.
Cherry-Cherry

#2932 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Cherry-Cherry »

madner wrote:
Inace, sasvim sigurno ga vlastita stranka ima u saci, nije ni njemu lako.
A mogao ih se riješiti, da nije bilo one saobraćajne nesreće. Mogao je sada biti sa Dinom na istoj strani. I to bi bio definitivno potop SDA u Kantonu. Ovako jbg.
madner

#2933 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

Mogao je, ali mislim da su njega prije kupili tako sto su mu obecali visi uticaj. SDA u KS sada i jeste njegova struja, da su pobjedili Huso bi bio najmocniji covjek u kantonu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2934 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by pici »

Challenger_ wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Ne gotivim ni ja nešto Dinu, al ima muda. A i nek pucaju čirevi po Novom Gradu.
Danas i ovdje, za poziciju premijera, samo Dino.

Nikada se nisam izjašnjavao o domaćoj političkoj sceni, ali za ovaj izbor, kao daleko najracionalniji, dajem ruku.
a da se i ja sutobom nekad slozim... ljevaticari moraju biti sad fleksibilni i dat konakovicu mandat za premijera KS... mislim da ce to svima biti od koristi, ako 10% uradi od onoga sinoc na faceu sto je rekao ima od mene sHerbe... moram da spomenem po ko zna koji put jednog forumasa koji je briljantno rekao u jednoj recenici sve" za obracun s bandom potreban je revolveras, a kasnije uspostavljati sudove"... SDP, DF, NS, dajte mandat Dini...
Challenger_

#2935 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Challenger_ »

pici wrote:
Challenger_ wrote:Nikada se nisam izjašnjavao o domaćoj političkoj sceni, ali za ovaj izbor, kao daleko najracionalniji, dajem ruku.
a da se i ja sutobom nekad slozim... ljevaticari moraju biti sad fleksibilni i dat konakovicu mandat za premijera KS... mislim da ce to svima biti od koristi, ako 10% uradi od onoga sinoc na faceu sto je rekao ima od mene sHerbe... moram da spomenem po ko zna koji put jednog forumasa koji je briljantno rekao u jednoj recenici sve" za obracun s bandom potreban je revolveras, a kasnije uspostavljati sudove"... SDP, DF, NS, dajte mandat Dini...
Samo Dino, sve ostalo će biti promašaj.
Cherry-Cherry

#2936 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Cherry-Cherry »

Dino ih može sjebati, jer je bio njihov. SDA može uništiti samo neko, ko je bio SDA.
pici

#2937 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by pici »

Challenger_ wrote:
pici wrote:
Challenger_ wrote:Nikada se nisam izjašnjavao o domaćoj političkoj sceni, ali za ovaj izbor, kao daleko najracionalniji, dajem ruku.
Samo Dino, sve ostalo će biti promašaj.

da i ja sam sad uvjeren poslije sinocnje debate... samo Dino, ostalo je samo pisanje u vjetar
last mohicans

#2938 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by last mohicans »

Prenijet cu dio svog posta s druge teme, da ne pisem ponovo.
Po meni, ovaj kifla je najbolja karika u borbi protiv SDA. Na stranu sve njegove mane i marifetluci, ali on najbolje zna svu strukturu stranke, još iznutra, sve njihove šeme, metode i ostale kriminalne metode. Faktički, on im je bio poput dvostrukog agenta, sve vrijeme i on im je najveci trenutačni problem, usuduti cu se reci da im je veci i od nove koalicije. Sigurno ce se potruditi da mu upakuju nesto dok imaju tuzilastva u rukama.
pici

#2939 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by pici »

Cherry-Cherry wrote:Dino ih može sjebati, jer je bio njihov. SDA može uništiti samo neko, ko je bio SDA.

ponovio je jedno deset puta rumenku, znam sta radite i kako radite...
Challenger_

#2940 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Challenger_ »

pici wrote:da i ja sam sad uvjeren poslije sinocnje debate... samo Dino, ostalo je samo pisanje u vjetar
Prdimahovina.

______

Nešto mi pade na pamet. Još bi nas dvojica mogli završiti u istoj stranci :lol: : NiP!

:pisnuo:
kmirsad

#2941 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kmirsad »

Je li neko stavio link... da vidim tu majstoriju...
pici

#2942 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by pici »

Challenger_ wrote:
pici wrote:da i ja sam sad uvjeren poslije sinocnje debate... samo Dino, ostalo je samo pisanje u vjetar
Prdimahovina.

______

Nešto mi pade na pamet. Još bi nas dvojica mogli završiti u istoj stranci :lol: : NiP!

:pisnuo:
:mrgreen:
Challenger_

#2943 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Challenger_ »

Cherry-Cherry wrote:Dino ih može sjebati, jer je bio njihov. SDA može uništiti samo neko, ko je bio SDA.
Lično ne bih išao tako daleko, šta više mislim da je to kontraproduktivan pristup. Uz SDA se veže sentiment jednog dijela naroda i dok u druga dva naroda jačaju nacionalne stranke, takav pristup bi mogao da se shvati kao antinarodni.

Sasvim je dovoljno da porade na, ako ne potpunoj eliminiaciji a ono na minimilizaciji nepotizma, mita, kriminala i korupcije. Da sredstva usmjere ne na stranačke nego na infrastrukturne i razvojne projekte. Da porade na utvrđivanju porijekla imovine. Takav pristup bi mogao biti plima preporoda...

Poštujući tradicionalizam i usvajajući sve što vrijedi iz tokova modernizma.
kmirsad

#2944 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kmirsad »

Sličan pristup njihovom uništenju i oni imaju... samo ne upotrebljavaju riječ antinarodni, nego antibošnjački...
Challenger_

#2945 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Challenger_ »

Ako nova vlast (nadam se) na čelu sa Dinom da vidiljive rezultate u našem Kantonu, to će ohrabriti ljude ne samo u drugim većinski bošnjakčim sredinama, nego širom BiH, da eliminišu nekompetentne strukture.

Briga o narodu se vodi odgovornom ekonomskom i razvojnom politikom a ne demagogijom.
The BEN10

#2946 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by The BEN10 »

baxus wrote:
Lakat Jebić wrote:Efendic je glup... Al bas glup... Kad rece nisam napravio prekrsaj za oduzimanje vozacke... I tako jedno 4 autogola
Ma kao da je to uopste imalo bitno prosječnom glasaču SDA.
Kakve debate, kakve PMe...oni poene i glasače ne gube u debatama. Nije to taj nivo svijesti.

Mogao se popet tamo i posrat se na onaj hastal, budala bi opet vidjele neku ugroženost identiteta.
Upravo to
kmirsad

#2947 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kmirsad »

Challenger_ wrote:Ako nova vlast (nadam se) na čelu sa Dinom da vidiljive rezultate u našem Kantonu, to će ohrabriti ljude ne samo u drugim većinski bošnjakčim sredinama, nego širom BiH, da eliminišu nekompetentne strukture.

Briga o narodu se vodi odgovornom ekonomskom i razvojnom politikom a ne demagogijom.
Slađem se... ali i krivičnim prijavama, razotkrivanjem kriminalaca, prikupljanjem materijalnih sokaza i svjedoka,sankcionisanjem... kad je ovakva banda u pitanju, trebaju i velika muda za to, ali i poznavanje tog kriminala i , kriminalaca i njihovih tehnika... ovdje nisu u pitanju šeparoši i kokošari, nego organizovani mafijaški karteli... Koza Nostre nisu padale... bez pokajnika iz njihovih redova...
video

#2948 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by video »

Challenger_ wrote:
Demonstriraš tipski seljakluk, mentalni krkanluk.
Zar te to toliko zaboljelo da tako prostacki vrijedjas :?
Mislio sam da si se bar malo "pripitomio" al od tebe ocito hajra nema :wink:
Hajd zdra'ooooo
madner

#2949 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

Samo Kifla, ponavljam od dana poslje izbora. :D
Challenger_

#2950 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Challenger_ »

kmirsad wrote:Slađem se... ali i krivičnim prijavama, razotkrivanjem kriminalaca, prikupljanjem materijalnih sokaza i svjedoka,sankcionisanjem... kad je ovakva banda u pitanju, trebaju i velika muda za to, ali i poznavanje tog kriminala i , kriminalaca i njihovih tehnika... ovdje nisu u pitanju šeparoši i kokošari, nego organizovani mafijaški karteli... Koza Nostre nisu padale... bez pokajnika iz njihovih redova...
Sve je to navedeno u koalicionom dokumentu. To treba sprovesti u djelo, a mislim da je DINO taj tip. Sad zamisli da se plijeni protivzakonito stečena imovina, da se kreće u kvalitetne projekte, da, recimo, nezaposleni u KS imaju 200 maraka mjesečne nadoknade... Kada to vide ljudi u drugim sredinama, oduvaće svoje kriminogene strukture sa vlasti. Tu više neće pomoći nacionalstička demagogija.
madner wrote:Samo Kifla, ponavljam od dana poslje izbora. :D
Samo Dino!
Locked