Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Not My Idea

#2926 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Not My Idea »

I dalje dodjem na temu da se nasmijem :mrgreen:

Nego, prije par dana sam otkrila Senidah i svidja mi se, ima nesto interesantno u njoj...

Jala i buba... Ne znam, po meni to mogu slušati valjda samo djeca do nekih 18 godina. Ne mogu zamislit odraslog čovjeka da ih slusa :?

A nikako da skontam koja sad shemsa, nije zar suljakovic i otkud ona u cijeloj prici...
Point.

#2927 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

Not My Idea wrote:I dalje dodjem na temu da se nasmijem :mrgreen:

Nego, prije par dana sam otkrila Senidah i svidja mi se, ima nesto interesantno u njoj...

Jala i buba... Ne znam, po meni to mogu slušati valjda samo djeca do nekih 18 godina. Ne mogu zamislit odraslog čovjeka da ih slusa :?

A nikako da skontam koja sad shemsa, nije zar suljakovic i otkud ona u cijeloj prici...
I ja se već stranicama pitam kako odrasla osoba može ovo slušati.
SmokingMan

#2928 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by SmokingMan »

Adolescente mogu shvatit,ali nekog mudonju sa 30+ apsolutno nikako.Iskreno.Nisu na istom stepenu mentalnog razvoja,barem ne bi trebali biti.
mali_balon

#2929 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by mali_balon »

Znam mudonja blizu 40im koji mi kvotaju mudre tekstove navedenih glazbenika......negdje procitah da ih zapadni susjedi svrstvaju u cajke tj po naski turbofolkere.....
invincible1921

#2930 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by invincible1921 »

mali_balon wrote:Znam mudonja blizu 40im koji mi kvotaju mudre tekstove navedenih glazbenika......negdje procitah da ih zapadni susjedi svrstvaju u cajke tj po naski turbofolkere.....
Buba i Jala su najpopularniji izvođači u Srbiji i Hrvatskoj.

Sto se tice cajki tu hrvati prednjace. Nedavno napravili onaj radio u Zagrebu da bude sa cajkama nekoliko puta prvi dan pado zbog preopterecnosti. Nigdje nema ko u hrvatskoj da ti u centru velikog grada iz 19 od 20 kafica sviraj cajke da gostouju stalno izvodjaci istih.

Ja bio u dubrovniku i kao eto en mogu bas u dubrovniku pravit zato buraz u cavtatu nastupala ja misilm stoja karta bila vako 50 maraka...ljudi rezervisali sedmicama unapriejd jer je sve odmah raspordato. Naravno sve sto su bili raja iz Dubrovnika.

A kae mi smo namicatelji evropskih ideala i kulture :-)
mali_balon

#2931 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by mali_balon »

invincible1921 wrote:
mali_balon wrote:Znam mudonja blizu 40im koji mi kvotaju mudre tekstove navedenih glazbenika......negdje procitah da ih zapadni susjedi svrstvaju u cajke tj po naski turbofolkere.....
Buba i Jala su najpopularniji izvođači u Srbiji i Hrvatskoj.

Sto se tice cajki tu hrvati prednjace. Nedavno napravili onaj radio u Zagrebu da bude sa cajkama nekoliko puta prvi dan pado zbog preopterecnosti. Nigdje nema ko u hrvatskoj da ti u centru velikog grada iz 19 od 20 kafica sviraj cajke da gostouju stalno izvodjaci istih.

Ja bio u dubrovniku i kao eto en mogu bas u dubrovniku pravit zato buraz u cavtatu nastupala ja misilm stoja karta bila vako 50 maraka...ljudi rezervisali sedmicama unapriejd jer je sve odmah raspordato. Naravno sve sto su bili raja iz Dubrovnika.

A kae mi smo namicatelji evropskih ideala i kulture :-)
Sto bi reko Krleza, " Boze sacuvaj me Hrvatske kulture i Srpske hrabrosti".
Ommadawn

#2932 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Pa i u hrvatskoj imaš muzičkog sranja. Kreni od Magazina, Novih Fosila pa preko MP Thompsona, Dražena Zečića, Miroslava Škore...
Sve je to sladunjavo ili baš bezveze.
Samo je drugačiji zvuk.
Hajvan

#2933 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hajvan »

“Latinica” vs. “ћирилица”

vrlo slicno njesra.
BadBoy

#2934 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Not My Idea wrote:Ne znam, po meni to mogu slušati valjda samo djeca do nekih 18 godina. Ne mogu zamislit odraslog čovjeka da ih slusa :?
Point. wrote: I ja se već stranicama pitam kako odrasla osoba može ovo slušati.
SmokingMan wrote:Adolescente mogu shvatit,ali nekog mudonju sa 30+ apsolutno nikako.Iskreno.Nisu na istom stepenu mentalnog razvoja,barem ne bi trebali biti.
Ja ne mogu razumjeti da neko ko ima 30+ godina sluša [UBACI MUZIČKI ŽANR SA LISTE: https://www.musicgenreslist.com/] :thumbup:

Kao što već rekoh, ljudi će uvijek tražiti načina da se osjećaju superiornije u odnosu na ostale. Samo nastavite tako, baš dokazujete svoju zrelost, odraslost i intelektualni kapacitet :D
Ommadawn

#2935 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Svako traži svoj identitet kroz muziku.
BadBoy

#2936 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Ommadawn wrote:Svako traži svoj identitet kroz muziku.
Upravo. I niko nije vrijedniji od nekog drugog zato što sluša određeni muzički pravac. Neki to nikako ne mogu da utuve u glavu.
dale cooper

#2937 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote:
Ja ne mogu razumjeti da neko ko ima 30+ godina sluša [UBACI MUZIČKI ŽANR SA LISTE: https://www.musicgenreslist.com/] :thumbup:

Kao što već rekoh, ljudi će uvijek tražiti načina da se osjećaju superiornije u odnosu na ostale. Samo nastavite tako, baš dokazujete svoju zrelost, odraslost i intelektualni kapacitet :D
A gdje je folk rap odnosno urbo folk na ovoj listi? :zoka: :mrgreen:
John Cleese

#2938 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

Not My Idea wrote:Jala i buba... Ne znam, po meni to mogu slušati valjda samo djeca do nekih 18 godina. Ne mogu zamislit odraslog čovjeka da ih slusa :?
Ja mogu... i to je tako porazavajuce tuzno :| :D
John Cleese

#2939 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

dale cooper wrote:A gdje je folk rap odnosno urbo folk na ovoj listi? :zoka: :mrgreen:
Bice, kume, bice... samo sutra :D
Industrialyzer

#2940 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

dale cooper wrote:
BadBoy wrote:

A gdje je folk rap odnosno urbo folk na ovoj listi? :zoka: :mrgreen:
Mozes li mi, konkretno na ovoj zadnjoj pjesmi Kamikaza, objasniti slicnost (turbo) folka i te pjesme? I da li je po tvom misljenju ovo sto oni rade blize folk muzici za siroke narodne mase ili svjetskim trendovima predstavljenim u likovima kao sto su Jason Derulo, Drake, Migos itd.?

Dakle pricamo objektivno bez preferencija prema bilo kome/cemu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2941 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Velkoski »

Ova Senida je katastrofa, vraćaj MaYu Berović :cry:
Point.

#2942 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

BadBoy wrote:
Upravo. I niko nije vrijedniji od nekog drugog zato što sluša određeni muzički pravac. Neki to nikako ne mogu da utuve u glavu.
Ako slušaš dječije pjesmice, tipa Rasta, Buba, Jala i slično ne znači da si manje vrijedniji, nego samo da još nisi dovoljno bodrastao i zreo kao individua. Što je sasvim ok.
Logovan

#2943 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

House wrote:

ja sam pakao, a ti si trebao vraga! :evil:
Oj Bože. :lol:
BadBoy

#2944 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Point. wrote:
BadBoy wrote:
Ako slušaš dječije pjesmice, tipa Rasta, Buba, Jala i slično ne znači da si manje vrijedniji, nego samo da još nisi dovoljno bodrastao i zreo kao individua. Što je sasvim ok.
Osim tvog ličnog ukusa, možeš li objektivno reći zašto su to "dječije pjesmice"? Sve što kažeš u tom kontekstu, ja ću ti naći u bilo kojem drugom žanru/pjesmi.
Diwan

#2945 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Diwan »

Indexi ne bi skupili ni 5 stranica na ovom forumu a ovi 120 :skoljka: :run:

Odavno je situacija da se motaju kablovi u vezi mnogo čega
Ommadawn

#2946 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Diwan wrote:Indexi ne bi skupili ni 5 stranica na ovom forumu a ovi 120 :skoljka: :run:
Ma jebo Indexe, ko to još sluša majke ti?
HAVANA

#2947 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Kakvi ba indexi.Prije 40 godina bili ispred svog vremena a i danas se pjevaju i pjevace se za jos 40 godina.Ovo se ne moze nikako pjevati, a ne poslije 40 godina.Indexi su muzika,ovo je nesta,ne znam ni ja sta.
Ommadawn

#2948 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

HAVANA wrote:Kakvi ba indexi.Prije 40 godina bili ispred svog vremena a i danas se pjevaju i pjevace se za jos 40 godina.Ovo se ne moze nikako pjevati, a ne poslije 40 godina.Indexi su muzika,ovo je nesta,ne znam ni ja sta.
Ta će Indexi ba... Realno..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2949 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by _BataZiv_0809 »

HAVANA wrote:Ko je sad Senidah u PM?
Poslusaj pjesmu i obavezno pogledaj spot:

ova nema spota ali joj je daleko daleko najjaca:

Kad i ako poslusas, vidjeces da je ovo nesto sasvim novo i originalno.
Point. wrote: Ostajem pri stavu da ovo samo mogu slušati napaljena dječurlija do ca 20 godina ili stariji koji su malo ograničeni. Ne možeš biti zrela, odrasla osoba i gotiviti ovaj novi val šunda i turbo folk rapa.
Brate ja ne znam koliko je tebi godina, ali evidentno je da ne izlazis odavno u klubove. Znaci kad smo vani, pijemo, nazdravljamo, šmekamo trebe, bitno je da u pozadini roka nešto brzo i cathcy. To svrha ove muzike, pijemo i zabavljamo se. Ne treba u njoj traziti zivotne istine, niti su joj idejni tvorci imali tu namjeru.
BadBoy

#2950 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

To ja govorim zadnjih 20 stranica al jok, lakše im je nipodaštavati sve i osjećati se superiornije :D
Post Reply