Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znam mudonja blizu 40im koji mi kvotaju mudre tekstove navedenih glazbenika......negdje procitah da ih zapadni susjedi svrstvaju u cajke tj po naski turbofolkere.....
mali_balon wrote:Znam mudonja blizu 40im koji mi kvotaju mudre tekstove navedenih glazbenika......negdje procitah da ih zapadni susjedi svrstvaju u cajke tj po naski turbofolkere.....
Buba i Jala su najpopularniji izvođači u Srbiji i Hrvatskoj.
Sto se tice cajki tu hrvati prednjace. Nedavno napravili onaj radio u Zagrebu da bude sa cajkama nekoliko puta prvi dan pado zbog preopterecnosti. Nigdje nema ko u hrvatskoj da ti u centru velikog grada iz 19 od 20 kafica sviraj cajke da gostouju stalno izvodjaci istih.
Ja bio u dubrovniku i kao eto en mogu bas u dubrovniku pravit zato buraz u cavtatu nastupala ja misilm stoja karta bila vako 50 maraka...ljudi rezervisali sedmicama unapriejd jer je sve odmah raspordato. Naravno sve sto su bili raja iz Dubrovnika.
A kae mi smo namicatelji evropskih ideala i kulture
mali_balon wrote:Znam mudonja blizu 40im koji mi kvotaju mudre tekstove navedenih glazbenika......negdje procitah da ih zapadni susjedi svrstvaju u cajke tj po naski turbofolkere.....
Buba i Jala su najpopularniji izvođači u Srbiji i Hrvatskoj.
Sto se tice cajki tu hrvati prednjace. Nedavno napravili onaj radio u Zagrebu da bude sa cajkama nekoliko puta prvi dan pado zbog preopterecnosti. Nigdje nema ko u hrvatskoj da ti u centru velikog grada iz 19 od 20 kafica sviraj cajke da gostouju stalno izvodjaci istih.
Ja bio u dubrovniku i kao eto en mogu bas u dubrovniku pravit zato buraz u cavtatu nastupala ja misilm stoja karta bila vako 50 maraka...ljudi rezervisali sedmicama unapriejd jer je sve odmah raspordato. Naravno sve sto su bili raja iz Dubrovnika.
A kae mi smo namicatelji evropskih ideala i kulture
Sto bi reko Krleza, " Boze sacuvaj me Hrvatske kulture i Srpske hrabrosti".
Pa i u hrvatskoj imaš muzičkog sranja. Kreni od Magazina, Novih Fosila pa preko MP Thompsona, Dražena Zečića, Miroslava Škore...
Sve je to sladunjavo ili baš bezveze.
Samo je drugačiji zvuk.
Not My Idea wrote:Ne znam, po meni to mogu slušati valjda samo djeca do nekih 18 godina. Ne mogu zamislit odraslog čovjeka da ih slusa
Point. wrote:
I ja se već stranicama pitam kako odrasla osoba može ovo slušati.
SmokingMan wrote:Adolescente mogu shvatit,ali nekog mudonju sa 30+ apsolutno nikako.Iskreno.Nisu na istom stepenu mentalnog razvoja,barem ne bi trebali biti.
Kao što već rekoh, ljudi će uvijek tražiti načina da se osjećaju superiornije u odnosu na ostale. Samo nastavite tako, baš dokazujete svoju zrelost, odraslost i intelektualni kapacitet
BadBoy wrote:
Ja ne mogu razumjeti da neko ko ima 30+ godina sluša [UBACI MUZIČKI ŽANR SA LISTE: https://www.musicgenreslist.com/]
Kao što već rekoh, ljudi će uvijek tražiti načina da se osjećaju superiornije u odnosu na ostale. Samo nastavite tako, baš dokazujete svoju zrelost, odraslost i intelektualni kapacitet
A gdje je folk rap odnosno urbo folk na ovoj listi?
BadBoy wrote:
Ja ne mogu razumjeti da neko ko ima 30+ godina sluša [UBACI MUZIČKI ŽANR SA LISTE: https://www.musicgenreslist.com/]
A gdje je folk rap odnosno urbo folk na ovoj listi?
Mozes li mi, konkretno na ovoj zadnjoj pjesmi Kamikaza, objasniti slicnost (turbo) folka i te pjesme? I da li je po tvom misljenju ovo sto oni rade blize folk muzici za siroke narodne mase ili svjetskim trendovima predstavljenim u likovima kao sto su Jason Derulo, Drake, Migos itd.?
Dakle pricamo objektivno bez preferencija prema bilo kome/cemu.
Ommadawn wrote:Svako traži svoj identitet kroz muziku.
Upravo. I niko nije vrijedniji od nekog drugog zato što sluša određeni muzički pravac. Neki to nikako ne mogu da utuve u glavu.
Ako slušaš dječije pjesmice, tipa Rasta, Buba, Jala i slično ne znači da si manje vrijedniji, nego samo da još nisi dovoljno bodrastao i zreo kao individua. Što je sasvim ok.
Ommadawn wrote:Svako traži svoj identitet kroz muziku.
Upravo. I niko nije vrijedniji od nekog drugog zato što sluša određeni muzički pravac. Neki to nikako ne mogu da utuve u glavu.
Ako slušaš dječije pjesmice, tipa Rasta, Buba, Jala i slično ne znači da si manje vrijedniji, nego samo da još nisi dovoljno bodrastao i zreo kao individua. Što je sasvim ok.
Osim tvog ličnog ukusa, možeš li objektivno reći zašto su to "dječije pjesmice"? Sve što kažeš u tom kontekstu, ja ću ti naći u bilo kojem drugom žanru/pjesmi.
Kakvi ba indexi.Prije 40 godina bili ispred svog vremena a i danas se pjevaju i pjevace se za jos 40 godina.Ovo se ne moze nikako pjevati, a ne poslije 40 godina.Indexi su muzika,ovo je nesta,ne znam ni ja sta.
HAVANA wrote:Kakvi ba indexi.Prije 40 godina bili ispred svog vremena a i danas se pjevaju i pjevace se za jos 40 godina.Ovo se ne moze nikako pjevati, a ne poslije 40 godina.Indexi su muzika,ovo je nesta,ne znam ni ja sta.
Kad i ako poslusas, vidjeces da je ovo nesto sasvim novo i originalno.
Point. wrote:
Ostajem pri stavu da ovo samo mogu slušati napaljena dječurlija do ca 20 godina ili stariji koji su malo ograničeni. Ne možeš biti zrela, odrasla osoba i gotiviti ovaj novi val šunda i turbo folk rapa.
Brate ja ne znam koliko je tebi godina, ali evidentno je da ne izlazis odavno u klubove. Znaci kad smo vani, pijemo, nazdravljamo, šmekamo trebe, bitno je da u pozadini roka nešto brzo i cathcy. To svrha ove muzike, pijemo i zabavljamo se. Ne treba u njoj traziti zivotne istine, niti su joj idejni tvorci imali tu namjeru.