Pakistan je u sukobima od nastanka. Raznim od plemenskih sukoba do sukoba sa mafijom i teroristima, pa cak i sa Indijom.Black swan wrote:koje je ovo spinovanje i izvrtanje činjenica
poredi se europska zemlja bosna izašla iz komunizma 1992-1993. s 4 mil ljudi kad se nije znalo ko pije ko plaća i što će se događati do kraja rata
i npr jedan pakistan nuklearna sila 6. po veličini sa 150 miliuna ljudi iz azije koja rata nije vidjela od 1947 mislim... ili indija ili maroko...
Ilegalni migranti u BiH
- Sanjarko
#2926 Re: Migranti
- insomnia78
#2927 Re: Migranti
I pogodi sta. Oni kad se dokopaju Njemacke uglavnom nastave sa sukobima i tamo
- BajramBarecula
#2928 Re: Migranti
amerika, zapad i zidovi sve zakuhaliVizionar 1985 wrote:Pakistan je u sukobima od nastanka. Raznim od plemenskih sukoba do sukoba sa mafijom i teroristima, pa cak i sa Indijom.Black swan wrote:koje je ovo spinovanje i izvrtanje činjenica
poredi se europska zemlja bosna izašla iz komunizma 1992-1993. s 4 mil ljudi kad se nije znalo ko pije ko plaća i što će se događati do kraja rata
i npr jedan pakistan nuklearna sila 6. po veličini sa 150 miliuna ljudi iz azije koja rata nije vidjela od 1947 mislim... ili indija ili maroko...
- Sanjarko
#2929 Re: Migranti
Cuj. Nisam znao.BajramBarecula wrote:amerika, zapad i zidovi sve zakuhaliVizionar 1985 wrote:Pakistan je u sukobima od nastanka. Raznim od plemenskih sukoba do sukoba sa mafijom i teroristima, pa cak i sa Indijom.Black swan wrote:koje je ovo spinovanje i izvrtanje činjenica
- Sanjarko
#2930 Re: Migranti
Mozda, mozda ne. Tako smo i mi imali sukobe svi od Angla do Slavena. Sjekirama jedni drugima rascopali bi glave dok nam status nisu poboljsali i dok pendrecima i zakonima nas nisu smirili koliko toliko. Hoces da kazes da samo sranja ovi rade a niko drugi ne radi.insomnia78 wrote:I pogodi sta. Oni kad se dokopaju Njemacke uglavnom nastave sa sukobima i tamo
Slobodno reci. "Samo Pakiji itd., rade sranje drugi ne rade sranje nikako."
- BajramBarecula
#2932 Re: Migranti
gori od svih migranata zajednoinsomnia78 wrote:Gori sam ja bgm
- Mišo_Kovač
#2933 Re: Migranti
Aha, znači standardna varijanta. Kmee zapad razjebao, kmee islamofobija, kmee mrski europski fašisti... Izbjeglice iz sirije treba smjestit u prvu sigurnu zemlju. Sve ostalo, nazad kući, pa u ambasadu po zahtjev.CPT wrote:
Populacija nije "ho-ruk" dosla. Te "populacije" uopste nema osim u masti fasista u Evropi. Ogromnom broju izbjeglica iz Sirije&Iraka&Afganistana (drzava koje je Zapad razhebao btw) se pridruzilo i nekoliko stotina/hiljada ostalih. Ti ostali dolaze u Evropu bar zadnjih 20 godina. Znaci 0.5% populacije se potencira uz konkretno dozu rasima i islamofobije da bi se i ostalih 99.5% dehumaniziralo. U tome su najglasnije drzave koje uopste nemaju migranata i gdje niko i ne zeli uci.
- Sanjarko
#2934 Re: Migranti
Pa i ja. Najpoznatiji serijski ubica je ko.insomnia78 wrote:Gori sam ja bgm
- Sanjarko
#2935 Re: Migranti
"Paki Dzek Trbosjek". 
- Sanjarko
#2936 Re: Migranti
Najpoznatiji mafijas.
- Sanjarko
#2937 Re: Migranti
"Paki Al Kapone". 
- Edin H.
#2938 Re: Migranti
@miso, cim skontas fintu kako ces ih vratiti javi mi se na pp da te predlozim za britanskog Prime Ministera, prolazis garant.Vizionar 1985 wrote:To je drugo Misho. Pokusavanje regulacije migracije, i radi se na tome vec ima stoljece i vise i nije to zavrsen posao kao sto se vidi. Ali po prici ispade da je ovo nenormalno. Ovo je normalno i uvijek je ovoga bilo. Samo nije prije bilo regulacije migracije a sada je ima, ali kazem nije skroz regulisana. Pitanje hoce li i biti bilo kada. Mozda kada se uvede biometrija jos vise. Ono cipovi i bakaraci.Mišo_Kovač wrote:Nisam rekao da migracije nisu "normalne", nego da ih ne treba pustiti da se dešavaju stihijski i kako se kome prohtije. Znači migranti koji s ruksacima dođu iz pičke materine na granicu i išću pomoć, lagano vratiti odakle su došli.Vizionar 1985 wrote: Ja Miso pokusavam biti realan i drzim se sto vise toga i pokusavam se drzati sto vise toga i umjerenosti. Naravno da je prirodna pojava koja je eto donekle u moderno doba sa granicarima itd., donekle regulisana ali ne skroz kao i sto se vidi. A to sto vi necete priznati da je to normalna pojava u prirodi kod svih skoro zivotinja pa i ljudi to je druga stvar.
Postoje ambasade, odeš predaš zahtjev za vizu/radnu vizu, odobri ti se zahtjev, sjedneš na prevozno sredstvo (ili pješačiš) i legalno uđeš u zemlju. Ko ne prati ovakve procedure, nabit ga nogom u guzicu odakle je došao.
- Sanjarko
#2939 Re: Migranti
Milijarda ljudi u svijetu migrira trenutno mozda. Zadnju ovu deceniju. Milijarda ljudi, mozda i vise. Kako vratiti itd. Rekao sam moze samo ubijanjem a znamo gdje to vodi svi.Edin H. wrote:
@miso, cim skontas fintu kako ces ih vratiti javi mi se na pp da te predlozim za britanskog Prime Ministera, prolazis garant.
- Sanjarko
#2940 Re: Migranti
http://news.gallup.com/poll/211883/numb ... llion.aspx
Evo. 710 miliona od toga ako sam dobro procitao 600 i nesto miliona odraslih osoba. Znaci na 6 odraslih 1 maloljetnik.
Evo. 710 miliona od toga ako sam dobro procitao 600 i nesto miliona odraslih osoba. Znaci na 6 odraslih 1 maloljetnik.
Last edited by Sanjarko on 06/06/2018 20:58, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#2941 Re: Migranti
Ovo je koji zele e sad nemogu da nadzem koliko tacno se pokrenulo da ostvari zelju.
- uglavnomja
#2942 Re: Migranti
Vizionar 1985 wrote:Pa i ja. Najpoznatiji serijski ubica je ko.insomnia78 wrote:Gori sam ja bgm
najpoznatiji u zapadnom svijetu, dokumentovano, malo izrezirano za filmove ...
bolan, po indiji jos zensku djecu u smece bacuju, cure zive spaljuju, posipaju ih kiselinom, negdje ih salju u zatvor ako budu silovane ... i samo se mali dio ovoga sazna i dodje do ostatka planete.
sta se desavalo i sta se desava po pecinama i sumama
najokrutniji ljudi su, prema nekim saznanjima, azijati, narocito vijetnam, kambodza i slicno
- Sanjarko
#2943 Re: Migranti
Pa znam. I na zapadu i ovdje se isto desavalo dok nam nisu popravili kako je neko rekao socio-ekonomski status i dok pendreci i zakoni nisu radili. Polako i u ostatku svijeta ce se stanje popravljati valjda ili je cilj sta. Moto sto gore to bolje. To cilj i moto.uglavnomja wrote:
najpoznatiji u zapadnom svijetu, dokumentovano, malo izrezirano za filmove ...
bolan, po indiji jos zensku djecu u smece bacuju, cure zive spaljuju, posipaju ih kiselinom, negdje ih salju u zatvor ako budu silovane ... i samo se mali dio ovoga sazna i dodje do ostatka planete.
sta se desavalo i sta se desava po pecinama i sumama![]()
najokrutniji ljudi su, prema nekim saznanjima, azijati, narocito vijetnam, kambodza i slicno
- Sanjarko
#2944 Re: Migranti
Evo sa vikija podatci o migraciji.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ation_rate
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... population
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ation_rate
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... population
- Edin H.
#2945 Re: Migranti
Ti nisi cuo za konverziju?jeza u ledja wrote:Bogam mogu ti rec cijene su dosta slicne nasim ovdje u Cemerici, samo u ojrima.yoyo13 wrote:
![]()
![]()
Donji ste.
- Sanjarko
#2946 Re: Migranti
Bajati podatci. Kazu najvise migranata imale Amerika, Njemacka i Rusija a na populaciju najvise migranata imale Vatikan i UAE. A najvise odakle ljudi migriraju su Indija i Meksiko.According to estimates from the UN 2015 report, in 2013, the United States, Germany and Russia had the largest number of immigrants of any country, while Tuvalu and Tokelau had the lowest. In terms of percentage of population the Vatican City and the United Arab Emirates had the highest, while North Korea had the lowest.
According to estimates from the same UN 2015 report, in 2013, India and Mexico had the highest numbers of native-born persons living in a foreign country, while Tokelau and San Marino had the lowest.
- perfect_guy
- Maraschino
#2948 Re: Migranti
koji po redu?perfect_guy wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/385969/u-dr ... u-bratuncu
tuzne sudbine.
- jeza u ledja
#2949 Re: Migranti
Da ne bude zabune, ovo sto CPT ponavlja je tacno samo ako se uracuna 3 miliona sirijskih izbjeglica u Turskoj, par miliona u Libanu, Egiptu, itd. Cak je racunao 4 miliona ljudi koji su raseljena lica u Siriji. iTo su za njega "ljudi koji su na putu ka Evropi".CPT wrote:Ogromna vecina ljudi u Evropi ili na putu prema Evropi nema nikakve veze sa Pakistanom, Alzirom ili Tunguzijom. To je samo izgovor koji fasisti u Evropi koriste za dehumanizaciju ostalih. Istu pricu (doslovce) kad citav jedan narod izjednaci sa MS-13 ili nazove ...Black swan wrote:koje je ovo spinovanje i izvrtanje činjenica
Statistiko ko i odakle dolazi se nalazi na stranicama UNHCRa.
Brojka pak EU govori da vise od 2/3 ljudi koji su zatrazili azil u EU NE DOLAZI iz Sirije, Afganistana ili Iraka. Nikakav "fasizam". Samo fakti.
On te brojke opisuje kao standardnu migraciju iz tih zemalja, ali evo i to sam provjerio i nije tacno. Broj od 1998-e do 2013-e je bio izmedju 225k i 431k, da bi do 2016-e i 2017-e skocio na preko milion (azilanata u EU). Ako ljudi iz Sirije, Iraka i Afganistana (iako su to 3 zemlje sa najvecim brojem azilanata), cine samo trecinu ukupnog broja, onda to nikako ne objasnjava taj skok od 400k na 1.2mio.
Ne razumijem zasto se drzis netacnih informacija? Apsolutno je netacno da "veliku vecinu" cine ljudi iz Sirije, Iraka i Afganistana, vec suprotno. Ne nazivaj ljude fasistima jer ne raspolazes tacnim informacijama.
http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui ... tz&lang=en
http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui ... za&lang=en
-------
E sa svim tim recenim. Moje je misljenje da i drugi migranti mogu dobiti sansu u zemljama EU. Znaci ako hoces da radis, a vec si tu, pokazi sta znas, pa da vidimo. Ako apliciras kao azilant (a nisi iz ratne zone), dokazi zasto je to tako. Ako samo zelis tu doci i raditi, a ne znas drugi put, ok, necemo te poslat odmah nazad, evo ti prilika, dokazi i radi. Nama treba radnika, hajmo. Pruzis covjeku priliku da nauci jezik, da se bar malo asimilira i das mu priliku da radi. Legalno. Ne da zivi na sisi drzave.
Ma mislim....lako je o ovome palamuditi. U praksi su stvari drukcije. Sve zemlje kalkuliraju da li im neko treba, koliko, kakvih, da li im se isplati pojacavat granicu, da li zazmiriti na ilegalnim ulascima, koliko uloziti na procesuiranje tih ljudi, itd itd. To je stvarnost, a ne ovo sto mi teoretisemo.
Mogu i ja reci to "postuj zakone, udji legalno, u suprotnom raus", mislim, i to i govorim. Ali kontam nesto ovdje se radi o ljudima koji su tako nisko na nekoj ljestvici da bi mi bilo ruzno stavljajuci njih u kontekst onog sto mislim da je normalno.
@ Miso Kovac, to ti jarane ne kontas. Ne znam gdje zivis, ali velika vecina ovih ljudi, mi se ne mozemo porediti s njima, cak ni kad nam je bilo najgore. Ja razumijem ono ajfoni, frizurice, jaknice, pa kontas vidi ga dobro mu, ali nisu ista vremena kao prije 20 godina. Danas to ne znaci mnogo. Ja sam uvjeren da prosjecan Bosanac DANAS ne bi prolazio kroz ovo kroz sta prolaze ovi Marokanci, Pakistanci, Gvinejci, odakle su vec, da bi dosao do Njemacke. On ni u Njemackoj nece zivjeti bolje nego prosjecan Bosanac u BiH. Sta ce ba lik platio nekim hostaplerima da ga stavi u pretrpani brod, da preplovi Mediteran, on vjerovatno mora nije vidio u zivotu, da moli boga da prezivi da dodje do Italije, Grcke, da bi ga tamo ko stoku tretirali. Mislim, ti bi se osjecao tako u tim uslovima, njemu je to vjeroatno luksuz.
I tu ovaj CPT vec ima pravo. Tako neki rezon da se prava migranata stavljaju ispred prava gradjana tih zemalja je fakat nebulozna i malo bogami tukne.
- CPT
#2950 Re: Migranti
To sto CPT je tacno u svakom pogledu i vrlo jasno pise na stranici UNHCRa. Koliko mio izbjeglica ima U Siriji i OKO Sirije. Isto tako postoji tacna statistika ostalih. Kako broj ljudi tamo pada tako broj ljudi u Evropi raste. Hmmm... Ovo je za Sherlocka velika zagonetka, zar ne?jeza u ledja wrote:Da ne bude zabune, ovo sto CPT ponavlja je tacno samo ako se uracuna 3 miliona sirijskih izbjeglica u Turskoj, par miliona u Libanu, Egiptu, itd. Cak je racunao 4 miliona ljudi koji su raseljena lica u Siriji. iTo su za njega "ljudi koji su na putu ka Evropi".CPT wrote:Ogromna vecina ljudi u Evropi ili na putu prema Evropi nema nikakve veze sa Pakistanom, Alzirom ili Tunguzijom. To je samo izgovor koji fasisti u Evropi koriste za dehumanizaciju ostalih. Istu pricu (doslovce) kad citav jedan narod izjednaci sa MS-13 ili nazove ...Black swan wrote:koje je ovo spinovanje i izvrtanje činjenica
Statistiko ko i odakle dolazi se nalazi na stranicama UNHCRa.(ako se ne varam danas procitah neki naslov kako je Turska vratila odredjeni broj izbjeglica u Siriju u dio koji oni kontrolisu).
Brojka pak EU govori da vise od 2/3 ljudi koji su zatrazili azil u EU NE DOLAZI iz Sirije, Afganistana ili Iraka. Nikakav "fasizam". Samo fakti.
On te brojke opisuje kao standardnu migraciju iz tih zemalja, ali evo i to sam provjerio i nije tacno. Broj od 1998-e do 2013-e je bio izmedju 225k i 431k, da bi do 2016-e i 2017-e skocio na preko milion (azilanata u EU). Ako ljudi iz Sirije, Iraka i Afganistana (iako su to 3 zemlje sa najvecim brojem azilanata), cine samo trecinu ukupnog broja, onda to nikako ne objasnjava taj skok od 400k na 1.2mio.
Ne razumijem zasto se drzis netacnih informacija? Apsolutno je netacno da "veliku vecinu" cine ljudi iz Sirije, Iraka i Afganistana, vec suprotno. Ne nazivaj ljude fasistima jer ne raspolazes tacnim informacijama.
http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui ... tz&lang=en
http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui ... za&lang=en
-------
E sa svim tim recenim. Moje je misljenje da i drugi migranti mogu dobiti sansu u zemljama EU. Znaci ako hoces da radis, a vec si tu, pokazi sta znas, pa da vidimo. Ako apliciras kao azilant (a nisi iz ratne zone), dokazi zasto je to tako. Ako samo zelis tu doci i raditi, a ne znas drugi put, ok, necemo te poslat odmah nazad, evo ti prilika, dokazi i radi. Nama treba radnika, hajmo. Pruzis covjeku priliku da nauci jezik, da se bar malo asimilira i das mu priliku da radi. Legalno. Ne da zivi na sisi drzave.
Ma mislim....lako je o ovome palamuditi. U praksi su stvari drukcije. Sve zemlje kalkuliraju da li im neko treba, koliko, kakvih, da li im se isplati pojacavat granicu, da li zazmiriti na ilegalnim ulascima, koliko uloziti na procesuiranje tih ljudi, itd itd. To je stvarnost, a ne ovo sto mi teoretisemo.
Mogu i ja reci to "postuj zakone, udji legalno, u suprotnom raus", mislim, i to i govorim. Ali kontam nesto ovdje se radi o ljudima koji su tako nisko na nekoj ljestvici da bi mi bilo ruzno stavljajuci njih u kontekst onog sto mislim da je normalno.
@ Miso Kovac, to ti jarane ne kontas. Ne znam gdje zivis, ali velika vecina ovih ljudi, mi se ne mozemo porediti s njima, cak ni kad nam je bilo najgore. Ja razumijem ono ajfoni, frizurice, jaknice, pa kontas vidi ga dobro mu, ali nisu ista vremena kao prije 20 godina. Danas to ne znaci mnogo. Ja sam uvjeren da prosjecan Bosanac DANAS ne bi prolazio kroz ovo kroz sta prolaze ovi Marokanci, Pakistanci, Gvinejci, odakle su vec, da bi dosao do Njemacke. On ni u Njemackoj nece zivjeti bolje nego prosjecan Bosanac u BiH. Sta ce ba lik platio nekim hostaplerima da ga stavi u pretrpani brod, da preplovi Mediteran, on vjerovatno mora nije vidio u zivotu, da moli boga da prezivi da dodje do Italije, Grcke, da bi ga tamo ko stoku tretirali. Mislim, ti bi se osjecao tako u tim uslovima, njemu je to vjeroatno luksuz.Ta ideja da se oni tretiraju kao bubrezi u loju (
) je bezvezna.
I tu ovaj CPT vec ima pravo. Tako neki rezon da se prava migranata stavljaju ispred prava gradjana tih zemalja je fakat nebulozna i malo bogami tukne.
Koliko ljudi ima gdje je vise manje poznato i generalno nema veze sa podatkom o tome "koliko je ljudi trazilo azil". Razlicite stvari, razliciti statusi, itd, itd....
Standardna migracija iz "crnih" zemalja postoji vec (20) godina. Svak moze bp na Googlu sam pronaci hiljade migranata na putu prema Evopi. Prije svega prema ITA obali. Stotine ljudi na tom putu pogine svake godine. Zbog tih ljudi brodovi EU drzava patroliraju (kupe mrtve) tamo vec nekih 10+ godina. Te jadnike se koristi da se sve ostali etiketiraju i dehumniziraju. Tu je obavezna rasisticka prica o tome kako samo kupe socialu (crnci&muslimani da rade?), da siluju sve redom, pljackaju, kako su dezerteri (kao da to ima veze sa statusom), kako se radi samo u muskarcima (sto nije istina), ....
U pozadini citave price je uvijek samo rasizam i ksenofobija.