Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bazinga1234

#2926 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

Ide opet Hajrovic u spic k'o protiv Izraela. :D
spree

#2927 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by spree »

Sad kad proigramo :oops: :skoljka:
studeni76

#2928 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

Eto prilike ostalima da pokazu sta mogu!
last mohicans

#2929 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Nek zove Vedada :D Ja drugog napadača ne vidim. Vedo bi mozda pristao,makar ove dvije utakmice, ako nije kasno. Od drugih bi najradije Kojica, ali se tek oporavio. More i Ahmet :-D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2930 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by plain vanilla »

Jedan od dvojice naših najboljih igrača Edin Džeko se povrijedio. U pitanju je povreda jagodične kosti zbog koje će Edin morati na operaciju.

Prosinečki nam je potvrdio da je on izgubljen za naredne mečeve.

"Čuo sam se sa Džekom odmah nakon utakmice. Otišao je na snimanje, morat će sutra na operaciju. On je izgubljen za sljedeće mečeve... Vidjet ćemo šta i kako dalje, na nama je da igramo, pa kako god...", kazao je Prosinečki za SportSport.ba pa dodao:

"Sutra počinjemo sa pripremama, treba sve malo da se slegne, tek su tri sata prošla otkad se povreda desila... Vidjet ćemo šta i kako dalje".

Nekadašnji reprezentativac BiH Vedad Ibišević igra u sjajnoj formi, ali se sam prije dvije godine oprostio od nacionalnog dresa i na njegov povratak ne treba računati u narednim mečevima... To je potvrdio i sam selektor.

"Ibišević se sam oprostio. Za njega je reprezentacija završena priča i ja tu ne mogu uraditi ništa. On zbog toga svakako nije opcija...", poručio je Prosinečki.

manijak1

#2931 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Point. wrote: Jao jao rezovanje ti je na nivou djeteta na školskom odmoru. :lol:

Jeste, Željo je veći klub od Lazija pa automatski imaš više znanja. Grob te jebo i rezovanja. :lol:

Koje statistike govore da je bolji golman? Jedina statistika koja je po tebi validna je je li igrao za Želju ili ne. Uozbilji se.
Statistike koliko je odigrao mečeva i koliko je imao uspješnih odbrana .Vi brojite golove za koje nije bio direktni krivac , haj koliko je to imao drugoligaških grešaka otkako je na golu reprezentacije :? Bar jednu nabroj.
Tvoj jedini argument je, kao i velike većine ovdje , što jeste igrao za Želju.Isto pravilo je i za Mešu , Amara, Višću i ostale iz Željine škole.Jedino Džeki ne možete ništa natovariti , a pojedinci poput tebe su i previše nepristojni i bahati na tastaturi .
Tvoja poređenja nisu ni za vrtića , usput rečeno
Point.

#2932 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

manijak1 wrote:
Point. wrote: Jao jao rezovanje ti je na nivou djeteta na školskom odmoru. :lol:

Jeste, Željo je veći klub od Lazija pa automatski imaš više znanja. Grob te jebo i rezovanja. :lol:

Koje statistike govore da je bolji golman? Jedina statistika koja je po tebi validna je je li igrao za Želju ili ne. Uozbilji se.
Statistike koliko je odigrao mečeva i koliko je imao uspješnih odbrana .Vi brojite golove za koje nije bio direktni krivac , haj koliko je to imao drugoligaških grešaka otkako je na golu reprezentacije :? Bar jednu nabroj.
Tvoj jedini argument je, kao i velike većine ovdje , što jeste igrao za Želju.Isto pravilo je i za Mešu , Amara, Višću i ostale iz Željine škole.Jedino Džeki ne možete ništa natovariti , a pojedinci poput tebe su i previše nepristojni i bahati na tastaturi .
Tvoja poređenja nisu ni za vrtića , usput rečeno
Iskreno rečeno pričaš gluposti, kao i obično. Meni uopšte ne smeta Željo, čak šta više išao sam ga par puta gledati u Evropi, tako da tu priču možeš namah bataliti. Tvoj a i sličnih je upravo jedini argument to što je Željin igrač pa Šehića kujete ko da je Buffon. Mi koji to ne gledamo očiju obojenih u klupske boje vidimo malo trezvenije.

Jedan, koje su to odbrane sa kojim nas je Šehić vadio.
Dva, realno sramota je da nam prvi golman reprezentacije brani u drugoj ligi Turske. Što ga statistike ne vade iz te kaljuže i potpiše neki ugovor u nekom pristojnom klubu pristojne lige.
Tri, kako to da je u tridesetoj godini odjednom kvalitet za prvog golmana, to Ćiro, Pape i Meša bili slijepi pored očiju?
Četiri, znamo svi da je jedini razlog što je jedinica u reprezentaciji zato što Robert glumi filozofa i izbjegava zvati kvalitetnijeg golmana. Dosadašnji rezultati nam govore da nije dobro ni konstantno tjerati svoj inat i biti tvrdoglav.
manijak1

#2933 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Pitanje bilo kojim je greškama Šehić doveo reprezentaciju do poraza , barem nije čuvao gol liniju i čekao šta će biti poslije centaršuteva ili kornera ili dubokih ubacivanja.Ja ne vidim da je imao ijednu grešku , a kako ti ne pišeš gluposti i nisi nepristojan , kao i obično , de navedi koje je to greške napravio koje su uticale na rezultat.
I posebno navedi , u ovom trenutku kvalitetnijeg golmana koji bi mogao braniti, a da nije linijaš Begović .
To Ćiro i Pape i Meša su bili pizdohani , pa nisu nervirali Begovića, a kada ga je pozvao vaš miljenik Prosinečki , pozvao ga je , jer je bio najbolje ocijenjeni golman u Grupnoj fazi Lige prvaka .
Eto, Lacijski pametnjakoviću , bujrum.
Point.

#2934 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

manijak1 wrote:Pitanje bilo kojim je greškama Šehić doveo reprezentaciju do poraza , barem nije čuvao gol liniju i čekao šta će biti poslije centaršuteva ili kornera ili dubokih ubacivanja.Ja ne vidim da je imao ijednu grešku , a kako ti ne pišeš gluposti i nisi nepristojan , kao i obično , de navedi koje je to greške napravio koje su uticale na rezultat.
I posebno navedi , u ovom trenutku kvalitetnijeg golmana koji bi mogao braniti, a da nije linijaš Begović .
To Ćiro i Pape i Meša su bili pizdohani , pa nisu nervirali Begovića, a kada ga je pozvao vaš miljenik Prosinečki , pozvao ga je , jer je bio najbolje ocijenjeni golman u Grupnoj fazi Lige prvaka .
Eto, Lacijski pametnjakoviću , bujrum.
Vidi ti njega, linijaš Begović a zar upravo nije Šehić ostao na liniji kod jednog gola u Armeniji?

Činjenica je da smo u 6 utakmica fasovali 11 golova i izgubili šanse za EP a još 4 utakmice imamo. Sa Šehićem na golu. Ne kažem da je samo njegova greška nego konstatujem činjenice. A činjenica je da nas nije ni vadio, ako je već jel tolika gromada od golmana kao što tvrdiš. Nisu Pape, Ćiro i Meša bili pizdohani nego su išli zdravim razumom. Tako smo u tom periodu i imali najveće i najbolje rezultate.

Poslije Begovića, Šehić je najbolji golman. I jedan i drugi trebaju biti na spisku i biti jedan drugom zdrava konkurencija.
manijak1

#2935 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Point. wrote: Poslije Begovića, Šehić je najbolji golman. I jedan i drugi trebaju biti na spisku i biti jedan drugom zdrava konkurencija.
Upravo tako , samo što ovaj prvi nije trenutno u boljoj formi od Šehića , pa da i Ćiro i Pape i Meša kažu.
I što je onako reagirao kad je skonto da je rezerva .Kakve je golove Begović primio protiv Cipra i Belgije :?
U prvenstvu engleskom da ne pričam.
Mogo je primit Šehić 50 (niđe koliko je po utakmici imao odbrana ), ja tražim samo situaciju u kojoj je bio levat.Toga nema , za sada .I opet vam ne valja .
Uostalom u pravu si , u cijelom timu treba zdrava konkurencija i selektor koji zna posložit tim.
Ja ne znam :D drugi svi ovdje znaju ....
Point.

#2936 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

manijak1 wrote:
Point. wrote: Poslije Begovića, Šehić je najbolji golman. I jedan i drugi trebaju biti na spisku i biti jedan drugom zdrava konkurencija.
Upravo tako , samo što ovaj prvi nije trenutno u boljoj formi od Šehića , pa da i Ćiro i Pape i Meša kažu.
I što je onako reagirao kad je skonto da je rezerva .Kakve je golove Begović primio protiv Cipra i Belgije :?
U prvenstvu engleskom da ne pričam.
Mogo je primit Šehić 50 (niđe koliko je po utakmici imao odbrana ), ja tražim samo situaciju u kojoj je bio levat.Toga nema , za sada .I opet vam ne valja .
Uostalom u pravu si , u cijelom timu treba zdrava konkurencija i selektor koji zna posložit tim.
Ja ne znam :D drugi svi ovdje znaju ....
Mi zapravo i ne znamo šta i kako je Begović reagirao, Robert je nešto rekao a mahala se primila i to uzela zdravo za gotovo. A ja Robertu ne vjerujem ni sekunde više jer je očito lagao kada je govorio da se čuo sa Lulićem da se vrati u reprezentaciju a Lulić je u više navrata podvlačio da se nikad nije čuo sa Robertom. Slično je bilo i sa Seom čini mi se.

Ja nikad nisam čuo iz Asmirovih usta da neće da dolazi i bude ikome rezerva, on je u više navrata govorio sa se želi vratiti u reprezentaciju ne postavljajući ikakve uvjete. I Robert je rekao da će ga zvati kad se vrati na gol, evo sad se vratio pa ga opet nema. Znači opet Robert tu muti nešto.
manijak1

#2937 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Point. wrote: Mi zapravo i ne znamo šta i kako je Begović reagirao, Robert je nešto rekao a mahala se primila i to uzela zdravo za gotovo. A ja Robertu ne vjerujem ni sekunde više jer je očito lagao kada je govorio da se čuo sa Lulićem da se vrati u reprezentaciju a Lulić je u više navrata podvlačio da se nikad nije čuo sa Robertom. Slično je bilo i sa Seom čini mi se.

Ja nikad nisam čuo iz Asmirovih usta da neće da dolazi i bude ikome rezerva, on je u više navrata govorio sa se želi vratiti u reprezentaciju ne postavljajući ikakve uvjete. I Robert je rekao da će ga zvati kad se vrati na gol, evo sad se vratio pa ga opet nema. Znači opet Robert tu muti nešto.
Ne mogu sada nać' , ali ima i priča da je Robert zvao Begovića telefonom , nakon toga Bega kaže da ga niko nije zvao .
Ne upuštam se u to , nego samo kažem , većina tih stvari i mahalaških priča počela je od prijateljskih , Lige nacija i ovih sad , neuspješnih kvalifikacija .Konkretno, mediji su postali svačija produžena ruka , da zakuha ili promovira , onoga koji više plati ili ima dovoljno protivusluga.
Činjenica je da i mi odmah nasjedamo ko muhe na ...... :D te neprovjerene i nedokazane , vijesti.
Point.

#2938 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

manijak1 wrote:
Point. wrote: Mi zapravo i ne znamo šta i kako je Begović reagirao, Robert je nešto rekao a mahala se primila i to uzela zdravo za gotovo. A ja Robertu ne vjerujem ni sekunde više jer je očito lagao kada je govorio da se čuo sa Lulićem da se vrati u reprezentaciju a Lulić je u više navrata podvlačio da se nikad nije čuo sa Robertom. Slično je bilo i sa Seom čini mi se.

Ne mogu sada nać' , ali ima i priča da je Robert zvao Begovića telefonom , nakon toga Bega kaže da ga niko nije zvao .
Ne upuštam se u to , nego samo kažem , većina tih stvari i mahalaških priča počela je od prijateljskih , Lige nacija i ovih sad , neuspješnih kvalifikacija .Konkretno, mediji su postali svačija produžena ruka , da zakuha ili promovira , onoga koji više plati ili ima dovoljno protivusluga.
Činjenica je da i mi odmah nasjedamo ko muhe na ...... :D te neprovjerene i nedokazane , vijesti.
Da, sjećam se to sa Begovićem. A evo i da je istina da mu je bilo mrsko dolaziti na neku prijateljsku, onda je mogao kazniti Asmira sa jednim nepozivom da mu da do znanja da tako ništa ne može i naučena lekcija. Ovako nepozivanje cijeli ciklus neuspješnih kvalifikacija je čisti papanluk i glupa tvrdoglavost. Daj zovi najbolje igrače, to ti je sva bit posla a ne muljati okolo i izigravati neki autoritet. Zbog tih gluposti smo i Hasana izgubili prerano u reprezentaciji. Nemamo mi igrački kadar Francuske da tako olako križamo igrače.
svi u napad

#2939 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by svi u napad »

Dobro je bolan ohladite malo vas dvojica. Tema je selektor repke. Svi znamo da je Bogovic izvoljevao tj. birao tekme i nije htio dolaziti na prijateljske al glavni razlog ne pozivanja je trener golmana Hasagic, kao sto ni Hajrovic nije zvao zbog Dzeke. U nas je uvijek po nekakvim rodbinskim i prijateljskim vezama. Safet da nije napravio sranje sa svojim necakom mi bi otisli i na evropsko poslije svijetskog. Al sta ces takvi smo mi. Povede on torlohana, Dzeko i Spahic povedose Ibricica a onda Amidza ko uvrijedjena mlada da bi fol pokazao autoritet jedino njemu ne dade minute na svjetskom. Kao sto rekoh sve ove pizdarije tj. familijarno prijateljski talovi uz kriminalce iz Saveza su razlog da mi i pored dobre repke (posebno u Amidzino i Mesino vrijeme) nismo osim Brazila nigdje otisli a jebena Slovenija igrala na 3 takmicenja. Hajd dosta od mene. Zivjeli!
Edin H.

#2940 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

svi u napad wrote:Dobro je bolan ohladite malo vas dvojica. Tema je selektor repke. Svi znamo da je Bogovic izvoljevao tj. birao tekme i nije htio dolaziti na prijateljske al glavni razlog ne pozivanja je trener golmana Hasagic, kao sto ni Hajrovic nije zvao zbog Dzeke. U nas je uvijek po nekakvim rodbinskim i prijateljskim vezama. Safet da nije napravio sranje sa svojim necakom mi bi otisli i na evropsko poslije svijetskog. Al sta ces takvi smo mi. Povede on torlohana, Dzeko i Spahic povedose Ibricica a onda Amidza ko uvrijedjena mlada da bi fol pokazao autoritet jedino njemu ne dade minute na svjetskom. Kao sto rekoh sve ove pizdarije tj. familijarno prijateljski talovi uz kriminalce iz Saveza su razlog da mi i pored dobre repke (posebno u Amidzino i Mesino vrijeme) nismo osim Brazila nigdje otisli a jebena Slovenija igrala na 3 takmicenja. Hajd dosta od mene. Zivjeli!
Niko ne odgovori na pitanje koje sam ranije postavio cija je ujdurma da uvale Prosineckom Hasagica za trenera golmana,

Premda ovo cimi mi se tinja duze vrijeme, sjecam se kad su novinari kod prethodnog selektora zvali Asmira da hvali Lugusica kako je dobar, iz fine familije, dedo mu bio gospodin i tako to...
luckylaka

#2941 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Negdje danas nabasa na novinarsko pitanje o nepozivanju Menala u reprezentaciju i konstataciju istog da mozda kloc namjerno nece da pozove malog da bi dao sansu hrvatima da ga privole sebi.Moze biti svasta
vicious

#2942 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by vicious »

Ma kakav Menalo, eto baš neki vanserijski talenat. Takvih po HNL u svakom klubu ima.
manijak1

#2943 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Edin H. wrote: Niko ne odgovori na pitanje koje sam ranije postavio cija je ujdurma da uvale Prosineckom Hasagica za trenera golmana,
Premda ovo cimi mi se tinja duze vrijeme, sjecam se kad su novinari kod prethodnog selektora zvali Asmira da hvali Lugusica kako je dobar, iz fine familije, dedo mu bio gospodin i tako to...
Ko bi po tebi trenirao golmane :? Što je to Hasagić nepodoban da trenira golmane :? Jel' što je iz Želje il nako , loše branio ?
Čuj čija ,nekoga iz sjene , možda i Papetova.
Ne znam koliko misli još igrati , ali Begović bi bio dobro rješenje da trenira golmane reprezentacije.
Jest linijaš :D al eto ....
cyprus

#2944 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Mirsada Dedića za trenera golmana :-D
manijak1

#2945 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

cyprus wrote:Mirsada Dedića za trenera golmana :-D
:D :D dobar bi bio :lol: ali zubandan ga izbacio iz kolotečine :lol:
Point.

#2946 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Hasagić da trenira nekog ko ga je skinuo sa pozicije prvog golmana reprezentacije. Ima smisla. :roll:
cyprus

#2947 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Nego, ima li neko uporište da priča da su Begović i Hasagić u lošim odnosima, a da nije mahalska? :)
PeppermintSA

#2948 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by PeppermintSA »

Edin H. wrote:
cyprus wrote:
PeppermintSA wrote:A ja ti samo hoću da kažem da razloge za neplasman traži u igračima. Ili ti najjednostavnije rečeno, da Spaniju vodi Braco gumena glava, plasirali bi se. Hrvati su do sad igrali 5-6 baraža i svaki put su prošli jer kad dodje stani-pani, kvalitet dodje do izražaja, iako je i njima savez prepun kriminalaca i godinama su lutali sa selektorima od kojih su mnogi bili no name tipovi. Vi se šicate nekim imenima i nadimcima - Bičo, Zuka Itd. Sve su to polovni igrači sto rezultati pokazuju.

Selektorska uloga je jednostavna. Pozove najbolje igrace, održi trening-dva, malo izanimira atomosferu, pošalje na teren najboljih 11 i oni igraju. Nema tu uigravanja, izmišljanja taktičke tople vode i pravljenja čuda. Ranijeri je vodio Grke i gubio od Lihtenstajna dvaput, pa je sljedeće godine bio prvak Engleske s jebenim Lesterom. Jel to prekonoći od analfabete postao vrhunski trener ili je možda, mozda imao kurceve igrace dok je vodio Grcku?

Mi smo do sad promijenili 106 selektora: Muzurovic, Musovic, Hadzibegic, Baka, Ćiro, Pape, Mesa, Robi... i samo smo se jednom plasirali. Jel moguće da je uvijek do selektora, saveza, sudija, sreće, fudbalakih bogova, a nikad do samih igrača?

Koji su to igrači? Zukanovic koji ispada iz tramvaja, Bicakcic koji ne zna pravilno ni trčati, Besic koji je od 2014. nije odigrao 30 utakmica za klub, Dulja koji je donedavno grijao klupu u drugoj ligi, Begovic koji je morao pobjeći za Azerbejdžan da brani, Krunic koji je u raspadnutom Milanu ne može odigrati minute, Gojak koji čas igra čas ne igra u Dinamu, Kodro koji je nema 7 i po utakmica u seniorskoj karijeri, kojekakvi Kvrzici koji se pozivaju uslijed nedostatka boljih alternativa Itd Itd. Reci mi, koji su to igrači? Imaš Dzeku, Pjanica i Kolasinca koji igraju vrhunski klupski fudbal. Kad Budemo imali desetak igrača tog nivoa, pricacemo. Do tad, razlozi neuspjeha će ležati u nedostatku kvalitetnih igrača.

Napisah ti, Austrija ima 10-15 bundesligaških igrača, klubove u LP i LE, pa su osrednja reprezentacija. Svicarska ima petnaestak igrača koji su standardni u klubovima liga petice - i to u dosta vodećih, pa su osrednja reprezentacija. Gdje smo mi tu?
Sa dobrim dijelom posta se slažem, ali ne i sa nekim detaljima... Npr. sa definicijom osrednje reprezentacije...

Ali se veoma slažem sa ovim da trener kroz okupljanje koje traje bukvalno par dana može jako malo uticati na performans igrača... Mnogo manje nego što se obično misli...

Postoje fudbalski savezi koji troše milione na dovođenje zvučnih trenerskih imena, pa je mnogo češći slučaj da sa njima ništa ne naprave ili čak dožive debakl, nego da zaista dođu do nekog uspjeha... Mislim da ove top reprezentacije rade pametnije - na čelu Francuske, Njemačke, Engleske, Španije, Italije, Brazila, Argentine itd. rijetko kad sjede baš velika i dokazana trenerska imena... Bude i toga, ali ne tako često... Pa opet šamaraju bez problema... Jbte, onal Löw prije Njemačke vodio klubove po Austriji i Turskoj... Bundeslige jedva da je ikako vidio... Pa osvoji svjetsko prvenstvo i evo izgleda da će biti jedan od najdugovječniji selektora ikad (doduše, s tim jesu prećerali, što jest jest)... Francuskoj zlato donese široko osporavani Deschamps, a prije toga ih do finala dovede klaun Domenech, kojem je to bio jedini ozbiljan angažman u karijeri... Španija harala sa nekim Lopetegijem, a evo i Engleska vrlo solidna sa Southgateom...

Koliko još dokaza hoćete o precjenjenosti značaja selektora? :D
Dobro si ti sa ovim postom fulio (istina i drugi rade ovako besmislena poredjenja), apsolutno nema poveznice selektora reprezentacija koji biraju izmedju 417 igraca i koji na svakoj poziciji imaju alternative i trenera malih reprezentacija poput nase koji imaju na raspolaganju nekoliko vrhunskih fudbalera koje onda moraju izmiksati sa poluamaterima. Stoga je i uloga trenera nase reprezentacije mnogo teza, morao bi konstantno pratiti formu ovih parmaka, sto im je mrsko da rade, pa onda idu gledati Dzeku ili Pjanica. Zvijezdama se moras uvlaciti u supak, jer nemas ni priblizno zamjena, a u isto vrijeme zadrzati autoritet. Uz to jos imas pritisak navijaca i simpatizera sa nerealnim ocekivanjima koji prate reprezentaciju u brojkama kao da smo barem evropski prvaci.
Daj neki primjer u kojem je selektor napravio pitu od govana.

Cappello je vodio Ruse pa ni na sta nisu ličili. Ranieri je vodio Grke pa su bili tragikomični. Hiddink je vodio Turke pa nije napravio ništa. Clemente i Advocaat su vodili Srbiju pa su se raspali k’o kiseli kupus. Srećko Katanec vodio Makedoniju pa nula bodova. Maltu vodio Ziggi Held pa boda nisu odvojili. Berti Vogts je vodio Škotsku pa je 80% utakmica izgubio. Toshak je vodio Makedoniju pa gola nisu mogli dati. Pereiera koji je bio prvak svijeta s Brazilom je vodio Saudiju pa su bas tad imali najgore rezultate. Cristoph Daum je vodio Rumuniju pa ih nigdje nije bilo. Irsku je vodio Trappatoni pa su bili negledljivi. Mogu do sutra nabrajati.
Laertes

#2949 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Laertes »

Tačno bi trebalo da ko god spomene Želju il' Sarajevo na ovom temama da mu se ban spuca... Jebli vas i Željo i Sarajevo...
Grean

#2950 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Grean »

Point. wrote:
cyprus wrote:
agent_zero wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/bjeli ... /190930037

Ovakav trener i autoritet nam treba na klupi repke.

Poslije Ćire, toga jednostavno više nije bilo.
Robi ovo isto uradi Begoviću, pa onda na njega sruči drvlje i kamenje :D
Pa nije baš isto. Robert kaže kad Asmir krene braniti, zvaće ga. Ovaj krene braniti a Robert ni kurko, ni razloga da obrazloži ništa. Neka nama drugoligaša na spisku instead.
Evo, da nije samo i iskljucivo za Begovica rezervisan taj kriterij pokazalo je ovo okupljanje i odgovor novinarima zasto nije pozvan Mesanovic.

Selektor je doslovce rekao, zvao sam ga ranije i nije se odazvao, nece on birati kad ce biti pozvan (pred put u Koreju Mesanovic je izjavio za medije da misli da mu je bitnije izboriti se za mjesto u Mariboru).

Mozda je taraba i fula selektor ali za ovaj dio ima (moju) 100% podrsku.

PS...ima li kakva provjerena mahalska da je i Mesanovic nekad stao na zulj Hasagicu?
Locked