Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
zrakomlat

#2926 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zrakomlat »

The 51st State wrote:
stakasa wrote:Od ovoga RIP Demokracy jedino je simpaticnija kuknjava oko Aluminija - ne daju Bosnjaci struju po cjeni kao sto daju Zeljezari u Zenici, eto u kakvoj mi drzavi zivimo, ma treba bjezat odavde... :D
jeli to? pa sto im ep hzhb ne da struju po toj cijeni?
Onda bi se kuknjavom oglasio sindikat EP hzhb i tražio pomoć vlade :D
ta elektroprivreda diše na škrge, opterećeni su velikim brojem primača plata koji ničim ne doprinose, samo su na trošku.
apsidejzi

#2927 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by apsidejzi »

stakasa wrote:Od ovoga RIP Demokracy jedino je simpaticnija kuknjava oko Aluminija - ne daju Bosnjaci struju po cjeni kao sto daju Zeljezari u Zenici, eto u kakvoj mi drzavi zivimo, ma treba bjezat odavde... :D
Evo danas proglasise Komsica personom non grata u nekoliko opstina. Taman pomislis ne mogu kmecati vise oni ti dokazu suprotno.
Fudo387

#2928 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Fudo387 »

apsidejzi wrote:
Evo danas proglasise Komsica personom non grata u nekoliko opstina. Taman pomislis ne mogu kmecati vise oni ti dokazu suprotno.
Nedaju mu ni u Travnik, Bugojno...
A u pm :lol:
apsidejzi

#2929 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by apsidejzi »

Fudo387 wrote:
apsidejzi wrote: Evo danas proglasise Komsica personom non grata u nekoliko opstina. Taman pomislis ne mogu kmecati vise oni ti dokazu suprotno.
E jbg sad ni na cevape ne moze covjek otic... Pravda za Zeljka!!! Hocemo da moze otici na Plave Vode!!! :lol: :lol: :lol:

Ne zna se ko je veca seljacina: oni il Dodik. Boze koje primitivne kretene imamo za komsije. Nismo mi jos toga svjesni...
Fudo387

#2930 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Fudo387 »

apsidejzi wrote:
Fudo387 wrote:
apsidejzi wrote: Evo danas proglasise Komsica personom non grata u nekoliko opstina. Taman pomislis ne mogu kmecati vise oni ti dokazu suprotno.
E jbg sad ni na cevape ne moze covjek otic... Pravda za Zeljka!!! Hocemo da moze otici na Plave Vode!!! :lol: :lol: :lol:

Ne zna se ko je veca seljacina: oni il Dodik. Boze koje primitivne kretene imamo za komsije. Nismo mi jos toga svjesni...
Mah, mogu ga za prangiju povuc.
horkesh

#2931 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by horkesh »

apsidejzi wrote:
Fudo387 wrote:

Na Plavu vodu, moliću lijepo :)
radostan dan

#2932 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by radostan dan »

jbt, kako je krenulo, mile će na predsjednistvo skajpom, a željko bosnom preko vibera.
vivaldi

#2933 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vivaldi »

nemaju ove zabrane nikakve veze sa fizickim zabranama nego sa sluzbenim docecima, mada nije ni bitno. nije ovo dobro generalno ni za koga.

ovo sasvim sigurno ne jaca povjerenje domacih privrednika, a mogu misliti stranih. sranje
Fudo387

#2934 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:nemaju ove zabrane nikakve veze sa fizickim zabranama nego sa sluzbenim docecima, mada nije ni bitno. nije ovo dobro generalno ni za koga.

ovo sasvim sigurno ne jaca povjerenje domacih privrednika, a mogu misliti stranih. sranje
Inace, do sad je atmosfera bila idealna za investitore.
vivaldi

#2935 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Inace, do sad je atmosfera bila idealna za investitore.
uh, mislim da tu mnogi grijese...

iako ljudi misle da mi zivimo pod nekakvim politickim blokadama ljudi zapravo nemaju pojma sta znace blokade i kakve posljedice donose.

u proeklih 20 godina na nivou entiteta i drzave (znaci ne racunajuci nize nivoe kanotne i opstine) usvojeno je ne desetine, vec stotine ako ne i hiljade zakona, uredbi, pravilnika, odluka...na kojima je poptis i hdz-ovaca i sndsdo-vaca.

ne postoji nijedna ni ziva, pa cak ni mrtva osoba u BiH koje se na najdirektniji nacin ne tice minimum jedna (iako ih je daleko vise) od tih odluka.

koliko god neko, ili svi mi bili nezadovoljni ukupnsom situacijom, apsolutno je pogresno vjerovati da smo mi pod nekim aktivnim blokadama.

mi smo toliko siromasni i krhki da bi bilo kakvo aktivno blokiranje dovelo do ekonomske i socijalne metastaze u roku od par mjeseci.
palermo

#2936 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by palermo »

vivaldi wrote:nemaju ove zabrane nikakve veze sa fizickim zabranama nego sa sluzbenim docecima, mada nije ni bitno. nije ovo dobro generalno ni za koga.

Al nije mi jasno o kakvim zabranama ti govoriš ?
hAZNADAR

#2937 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by hAZNADAR »

Nemoj biti siguran, okupljeni demonstranti nisu uvijek pod kontrolom. Bice svega narednih godina,... Ne mora Komso ni doci zvanicno u neku od opcina - moze biti u prolazu autom, i mogu ga da hoce u Livnu napr. jednostavno locirati, napraviti blokadu puta, okupiti par stotina galamdzija i sta ce drzava poduzeti?

Iz dana u dan se pokazuje kako ovaj sistem jednostavni ne funkcionise. Ako MZ tu sta promijeni - ko zna kakav ishod.
Fudo387

#2938 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Inace, do sad je atmosfera bila idealna za investitore.
uh, mislim da tu mnogi grijese...

iako ljudi misle da mi zivimo pod nekakvim politickim blokadama ljudi zapravo nemaju pojma sta znace blokade i kakve posljedice donose.

u proeklih 20 godina na nivou entiteta i drzave (znaci ne racunajuci nize nivoe kanotne i opstine) usvojeno je ne desetine, vec stotine ako ne i hiljade zakona, uredbi, pravilnika, odluka...na kojima je poptis i hdz-ovaca i sndsdo-vaca.

ne postoji nijedna ni ziva, pa cak ni mrtva osoba u BiH koje se na najdirektniji nacin ne tice minimum jedna (iako ih je daleko vise) od tih odluka.

koliko god neko, ili svi mi bili nezadovoljni ukupnsom situacijom, apsolutno je pogresno vjerovati da smo mi pod nekim aktivnim blokadama.

mi smo toliko siromasni i krhki da bi bilo kakvo aktivno blokiranje dovelo do ekonomske i socijalne metastaze u roku od par mjeseci.
Da, kao ona o pristupu transportnoj zajednici.
Odmah pristali i potpisali. :roll:
I sta ce blokirati?
Ozbiljno pitam.
Sta konkretno moze uraditi da napakosti toj klimavoj ekonomiji, a da ga i sebi ne zabije?
vivaldi

#2939 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vivaldi »

palermo wrote:Al nije mi jasno o kakvim zabranama ti govoriš ?
o sluzbenim docecima prilikom posjeta ovim gradicima, pa napisao sam to
Point.

#2940 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

A kako misli uljudba zaustaviti Komšu u Bugojnu, Travniku, Gornjem Vakufu, Jajcu? :)
vivaldi

#2941 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:I sta ce blokirati?
puteve, prugu, granicne prelaze, institucije.....ko? radnici, penzioneri, veterani, invalidi, trudnice....ne postoji nijedna grupa stanovnsitva koja nema realna razloga za proetste, ali nijedna mocna stranka to do sada nije zlopotrijebila, osim onih fahrinih protesta svojevremeno, ali fahro je svakako daleko, daleko, daleko slabiji igrac od hdz, sda i snsd..
Fudo387

#2942 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:I sta ce blokirati?
puteve, prugu, granicne prelaze, institucije.....ko? radnici, penzioneri, veterani, invalidi, trudnice....ne postoji nijedna grupa stanovnsitva koja nema realna razloga za proetste, ali nijedna mocna stranka to do sada nije zlopotrijebila, osim onih fahrinih protesta svojevremeno, ali fahro je svakako daleko, daleko, daleko slabiji igrac od hdz, sda i snsd..
Pa?
Imas muriju, koliko sam primjetio, poprilicno dobro opremljenu i sklonu kvalitetnom pendrecenju.
palermo

#2943 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by palermo »

vivaldi wrote:
palermo wrote:Al nije mi jasno o kakvim zabranama ti govoriš ?
o sluzbenim docecima prilikom posjeta ovim gradicima, pa napisao sam to
ma shvatio sam ja tebe, ali bolan, ne shvataš zar to ozbiljno.....što neće KOmšića dočekati službeno u nekom od ovih gradova.....ovo su mantre koje su prije ihahhaj godina imale smisla.......
vivaldi

#2944 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Pa?Imas muriju, koliko sam primjetio, poprilicno dobro opremljenu i sklonu kvalitetnom pendrecenju.
ne znam kako su opremljeni i cemu su skloni al znam da je nedavno gorilo predjsendistvo, opstina centar...
Fudo387

#2945 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Pa?Imas muriju, koliko sam primjetio, poprilicno dobro opremljenu i sklonu kvalitetnom pendrecenju.
ne znam kako su opremljeni i cemu su skloni al znam da je nedavno gorilo predjsendistvo, opstina centar...
A mislis, sve ce zapaliti?
Pa ok, i sta ce onda?
vivaldi

#2946 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vivaldi »

palermo wrote:ma shvatio sam ja tebe, ali bolan, ne shvataš zar to ozbiljno.....
ma bolan to sam napisao u cilju pojasnjenja jer su neki to protumacili u fazonu kako mu je zabranjen dolazak, ja sam samo napisao da se to odnosi na sluzbeni docek.

a sto se tice samog tog cina, ma on je sam po sebi nebitan, ali to je jos jedan u nizu koraka unazad.

ne znam ja jel ronaldo onu silovo u americi prije par godina ili nije, ali znam da je ronaldo zbog toga vec popusio stotine miliona sponzorskih ugovora.

sad htjedoh napisati "nismo mi ronaldo", i tek tad skontas, da stvarno nismo :D
channel10

#2947 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

hAZNADAR wrote:

Nemoj biti siguran, okupljeni demonstranti nisu uvijek pod kontrolom. Bice svega narednih godina,... Ne mora Komso ni doci zvanicno u neku od opcina - moze biti u prolazu autom, i mogu ga da hoce u Livnu napr. jednostavno locirati, napraviti blokadu puta, okupiti par stotina galamdzija i sta ce drzava poduzeti?

Iz dana u dan se pokazuje kako ovaj sistem jednostavni ne funkcionise. Ako MZ tu sta promijeni - ko zna kakav ishod.
To ti ozbiljno ili se salis?
vivaldi

#2948 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:A mislis, sve ce zapaliti?
paljevina je bila komentar za muriju, ne za proteste, ali sad vec pretjeruje.

poenta price: ko god misli da smo u nekim velikim blokdama - grdno se vara, ko god misli da ne moze gore - grdno se vara
channel10

#2949 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

Uvijek moze gore i uvijek je moglo gore, pa nije bilo, tako da ta prica bas i ne stoji. To se ko sad neko prepao hrvatskih glasaca?

Oduvijek je zakljucak bio da mogu ovo ili ono, tipa balvana, raznoraznih blokada ovog ili onoga, ali na kraju se uvijek treba sjetiti sta je bilo sa samoupravom.
Hajvan

#2950 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hajvan »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:A mislis, sve ce zapaliti?
paljevina je bila komentar za muriju, ne za proteste, ali sad vec pretjeruje.

poenta price: ko god misli da smo u nekim velikim blokdama - grdno se vara, ko god misli da ne moze gore - grdno se vara

i treba gore
hebo ovu dosadasnju politiku izbjegavanja konflikta
Post Reply