Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emirolini wrote: ↑22/05/2026 08:15
Koliko kosta farba, da skupimo?
Ma ne vrijedi, stanice nemaju čuvara a ovi jedva čekaju nešto novo da išaraju. Moj kolega je prije 3-4 noći napadnut kad ih je pokušao udaljiti od voza. Dođu u 2-3 ujutru i šaraju, ti sam, nemaš ni čuvara ni ikog.
Predlažem da otmemo lokomotivu pa da se vozamo, kad vec nema ni cuvara ni ništa...
Ko ga jebe, šinske Pišonje i Žuge, vozamo se pa dokle stignemo... Kad je vec takvo stanje, nece niko ni primjetiti da nema jedne lokomotive...
Pa vidi, obzirom da sam u porodici imao mašinovođu i da sam kao dijete više vremena proveo u lokomotivama i vozovima nego ostala djeca u autobusu i tramvaju, ne reci da je necemo upalit..
emirolini wrote: ↑22/05/2026 08:15
Koliko kosta farba, da skupimo?
Ma ne vrijedi, stanice nemaju čuvara a ovi jedva čekaju nešto novo da išaraju. Moj kolega je prije 3-4 noći napadnut kad ih je pokušao udaljiti od voza. Dođu u 2-3 ujutru i šaraju, ti sam, nemaš ni čuvara ni ikog.
Ja stvarno ne kontam sta im je tu interesatno sarati, sta im je tu zadovoljstvo.
Zapravo nas je Austrija zajebala kad su u pitanju željeznice...
Još turci su u BiH počeli graditi modernu prugu a tokom austrijske okupacije dobili smo isključivo uskotračne željeznice građene prevashodno za izvlačenje šumskog i rudnog bogatstva.
1918. jedina normalna željeznica u BiH je bila ona koju su izgradili turci pola stoljeća ranije
neki wrote: ↑28/05/2026 07:06
Zapravo nas je Austrija zajebala kad su u pitanju željeznice...
Još turci su u BiH počeli graditi modernu prugu a tokom austrijske okupacije dobili smo isključivo uskotračne željeznice građene prevashodno za izvlačenje šumskog i rudnog bogatstva.
1918. jedina normalna željeznica u BiH je bila ona koju su izgradili turci pola stoljeća ranije
Pa ne vidim sta je AU zafrkala. Gradila pruge gdje se isplati. Gledajuci kontekst saobracaja u Bosni tada - to je bio svemirski brod.
Ta turska pruga je prestala raditi upravo jer nije imala prometa.
I to je buducnost pruga u BiH. Gdje ima ikakve racunice, opstace.
_BataZiv_0809 wrote: ↑28/05/2026 08:30
Pa i jedni i drugi su dosli da nas yebu
Ode Bosnjo u Bec Kanticem i divi se Hofburgu i veli kako ovo nema kod nas, a od nas se izvlacilo da se to gore napravi.
Meni se cini da je nekih 160 ili 60, u sustini puno, vreca dukata dovuceno od strane osnivaca Sarajeva nakon jedne bitke po Madjarskoj ili gdje su se tamo vec mlatili. Sta mislis odakle je kapital dolazi za izgradnju Sarajeva?
Ode Bosnjo u Bec Kanticem i divi se Hofburgu i veli kako ovo nema kod nas, a od nas se izvlacilo da se to gore napravi.
Meni se cini da je nekih 160 ili 60, u sustini puno, vreca dukata dovuceno od strane osnivaca Sarajeva nakon jedne bitke po Madjarskoj ili gdje su se tamo vec mlatili. Sta mislis odakle je kapital dolazi za izgradnju Sarajeva?
AU je samo htjela da poravna racun.
I u 16. stoljeću smo se gradili na evropskim grantovima.