ja nijednu hranu ne osjetim na stolici. jedino od cuge i antibiotika imam osjećaj da više damfa
Jedete li svinjetinu?
- JThomas
#2926 Re: Jedete li svinjetinu?
i šta bi ti da ti kažemo
ja nijednu hranu ne osjetim na stolici. jedino od cuge i antibiotika imam osjećaj da više damfa
-
moonca
#2927 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa hrana je ta koja nas odaje. Sva podnevlja imaju specificnu klimu, vodu...tako i drugacije smrdimo.triconja wrote:Eto ga i ti se posra u obraz fameliji i predcima ako si musliman zarad kiselog govnetaiz zadnje klupe wrote:Nadam se da necu biti predmet ismijavanja ( bar ne puno, znam da ovo što ću napisati će izazvati reakcije) ali imam dilemu.
Cuvsi od vise ljudi kako je slanina i svinjski suhomesnati program vrh što se tiče ukusa , odlucih pojesti picu sa slaninom ( u cisto hrvatskoj pizeriji kod spomenika hrvatskim braniteljima u centru Žepča)
Nije bilo nesto, ali imao sam , hajd recimo reakciju.
Misleci da je to subjektivne prirode, ponovio sam eksperiment kroz mjesec ,dva.
I definitivno nije nesto što sam umislio.
Smrad u hali poslije, bože dragi, nešto kiselkasto ogavno da padnes u nesvjest, ne znam da li sam u zivotu gore osjetio od neke hrane, zracio sam WC poslije sat vremena, nisam smrad lako eliminirao.
Ozbiljan sam, znam da ne mogu ocekivati ozbiljan odgovor, moja teorija je nenaviklost probavnog takta na tu vrstu mesa, čak sam i guglo da vidim da li je neko drugi imao slicnu reakciju, nista.
Budite blagi koliko mozete
Ako jedete sparoge /asparagus, nakon pola sata ako piskite osjeticete spaecifican miris urina.
Takodje kiseli kupus
- triconja
#2928 Re: Jedete li svinjetinu?
od onog vina od 3 marke danfa, sve za oci ujedaJThomas wrote:i šta bi ti da ti kažemo![]()
-
ja71
#2929 Re: Jedete li svinjetinu?
a ja se pola zivota pitam zasto Svabe (zivim u Njemackoj) ovako smrde ...iz zadnje klupe wrote: Smrad u hali poslije, bože dragi, nešto kiselkasto ogavno da padnes u nesvjest, ne znam da li sam u zivotu gore osjetio od neke hrane, zracio sam WC poslije sat vremena, nisam smrad lako eliminirao.
...
nek si me prosvjetlio
-
ja71
#2930 Re: Jedete li svinjetinu?
ovdje se automatski namece pitanje koliko su tacna nasa sadasnja saznanja po pitanju ishrane ...dječak sa šibicama wrote:ima puno pogresnih informacija, mnogi jos ne znaju da spinat nije najbogatiji zeljezom, da zumance jajeta ne sadrzi los kolesterol, da meso nije ubica ako se jede u normalnim kolicinama, ako ne jedes meso da moras pronaci alternativni izvor proteina i tako dalje
- uglavnomja
#2931 Re: Jedete li svinjetinu?
iz zadnje klupe wrote: Cuvsi od vise ljudi kako je slanina i svinjski suhomesnati program vrh što se tiče ukusa , odlucih pojesti picu sa slaninom ( u cisto hrvatskoj pizeriji kod spomenika hrvatskim braniteljima u centru Žepča)
:
ne znam gdje si to cuo, u istu kategoriju slaninu i recimo prsut
slanina je ono sto zaobilazim
a pizza sa slaninom
inace na pizzi se najmanje osjeti koja je sunka, dok se prsuta vec da neki smek
i pizze se jedu na provjerenim mjestima
bez uvrede, ali zepce i pojam gastronomije - podsjeca me na jednu zensku s mora, donio neko od raje svjezih cevapa iz neke sarajevske radnje, maksuzija i ispekao sve kako treba i onda ta cura sva odusvljena izjavi: ovakvih cevapa ni u splitu nema
- Connaisseur Karlin
#2932 Re: Jedete li svinjetinu?
pa ako jedes jaja , mlijecne prozive kao izvore proteina, ne treba ti mesodječak sa šibicama wrote:ima puno pogresnih informacija, mnogi jos ne znaju da spinat nije najbogatiji zeljezom, da zumance jajeta ne sadrzi los kolesterol, da meso nije ubica ako se jede u normalnim kolicinama, ako ne jedes meso da moras pronaci alternativni izvor proteina i tako dalje
-
Heller
#2933 Re: Jedete li svinjetinu?
Napiješ se Plavca tri dana ti znoj smrdi na Plavac. Mahala se usmrdi.triconja wrote:od onog vina od 3 marke danfa, sve za oci ujedaJThomas wrote:i šta bi ti da ti kažemo![]()
ja nijednu hranu ne osjetim na stolici. jedino od cuge i antibiotika imam osjećaj da više damfa![]()
![]()
i jos sto bude crno pa traume dobijes mahmuran
![]()
![]()
A o kenjanju poslije Plavca da ne pričam.
- triconja
#2934 Re: Jedete li svinjetinu?
Heller wrote:Napiješ se Plavca tri dana ti znoj smrdi na Plavac. Mahala se usmrdi.triconja wrote:od onog vina od 3 marke danfa, sve za oci ujedaJThomas wrote:i šta bi ti da ti kažemo![]()
ja nijednu hranu ne osjetim na stolici. jedino od cuge i antibiotika imam osjećaj da više damfa![]()
![]()
![]()
![]()
- jeza u ledja
#2935 Re: Jedete li svinjetinu?
To je zato sto su ti uvalili pizzu uz slaninu.iz zadnje klupe wrote:Nadam se da necu biti predmet ismijavanja ( bar ne puno, znam da ovo što ću napisati će izazvati reakcije) ali imam dilemu.
Cuvsi od vise ljudi kako je slanina i svinjski suhomesnati program vrh što se tiče ukusa , odlucih pojesti picu sa slaninom ( u cisto hrvatskoj pizeriji kod spomenika hrvatskim braniteljima u centru Žepča)
Smrad u hali poslije, bože dragi, nešto kiselkasto ogavno da padnes u nesvjest, ne znam da li sam u zivotu gore osjetio od neke hrane, zracio sam WC poslije sat vremena, nisam smrad lako eliminirao.
Ozbiljan sam, znam da ne mogu ocekivati ozbiljan odgovor, moja teorija je nenaviklost probavnog takta na tu vrstu mesa, čak sam i guglo da vidim da li je neko drugi imao slicnu reakciju, nista.
- HAVANA
#2936 Re: Jedete li svinjetinu?
Lako ces to provjerit.Kupi slanine,ubij jedno 3 jajeta,narezi paradajza i krastavice.Pa javi.
- Bloo
- Globalna šefica
#2937 Re: Jedete li svinjetinu?
Ružica je goraHeller wrote:Napiješ se Plavca tri dana ti znoj smrdi na Plavac. Mahala se usmrdi.triconja wrote:od onog vina od 3 marke danfa, sve za oci ujedaJThomas wrote:i šta bi ti da ti kažemo![]()
![]()
![]()
![]()
Ona sa bijelom etiketom, gdje western slovima piše Ružica..
- jeza u ledja
#2938 Re: Jedete li svinjetinu?
A fakat, sto "krmenadla"? 
-
Heller
#2939 Re: Jedete li svinjetinu?
Ubijeđen sam da se pravi od špirita i baze za sok od grožđa. Ima Mostarsko Crno, 3,5 KM dva litraBloo wrote:Ružica je goraHeller wrote:Napiješ se Plavca tri dana ti znoj smrdi na Plavac. Mahala se usmrdi.triconja wrote: od onog vina od 3 marke danfa, sve za oci ujeda![]()
![]()
![]()
![]()
A o kenjanju poslije Plavca da ne pričam.![]()
Ona sa bijelom etiketom, gdje western slovima piše Ružica..
- animals
#2940 Re: Jedete li svinjetinu?
Prvo , smrdi ti hala...iz zadnje klupe wrote:Nadam se da necu biti predmet ismijavanja ( bar ne puno, znam da ovo što ću napisati će izazvati reakcije) ali imam dilemu.
drugo, alergican si na pizzu...
probaj slaninu sa jajima...
ili slaninu i luka...
-
Heller
#2941 Re: Jedete li svinjetinu?
Svašta more na picu. Al slanina teško.
-
emric
#2942 Re: Jedete li svinjetinu?
Naivan ko mađarska sobarica.iz zadnje klupe wrote:Cuvsi od vise ljudi kako je slanina i svinjski suhomesnati program vrh što se tiče ukusa
Van domaćeg gastro teritorija samo fungi jedem.iz zadnje klupe wrote:odlucih pojesti picu sa slaninom ( u cisto hrvatskoj pizeriji kod spomenika hrvatskim braniteljima u centru Žepča)
-
emric
#2943 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne, nikad. U početku je bilo stvar kućne tradicije i vjere, a kasnije i vlastiti stav koji odbacuje nečistu hranu, lošeg higijenskog porijekla i višestruko štetnog uticaja na ljudsko zdravlje.sadie_forever wrote:jedete li svinjetinu?
Dakle, hvala vjeri koja mi je dala početni impuls da odbacim takvo nešto u ishrani. Konkretno, u mom slučaju je to Islam, ali svinjetinu zabranjuju i druge religije.
- animals
#2945 Re: Jedete li svinjetinu?
E jest covjek, kome religija odredjuje sta ce jesti...emric wrote:Ne, nikad. U početku je bilo stvar kućne tradicije i vjere, a kasnije i vlastiti stav koji odbacuje nečistu hranu, lošeg higijenskog porijekla i višestruko štetnog uticaja na ljudsko zdravlje.sadie_forever wrote:jedete li svinjetinu?
Dakle, hvala vjeri koja mi je dala početni impuls da odbacim takvo nešto u ishrani. Konkretno, u mom slučaju je to Islam, ali svinjetinu zabranjuju i druge religije.
- animals
#2946 Re: Jedete li svinjetinu?
npr..cvarci su vrh...ali jedu se zimi,
kao i slanina..jednostavno to je hrana za hladnije krajeve..
zato su religije i zabranile svinjetinu, jer i sve tri poticu sa istog teritorija, gdje
je toplo i svinjetina ne ide jednostavno..
i to je bit, a ne sto ne valja..
ali ko ce to vjerniku objasniti...
zato su religije i zabranile svinjetinu, jer i sve tri poticu sa istog teritorija, gdje
-
emric
#2947 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne određuje mi religija, nauči čitati. A i da određuje ne vidim u tome problem, jer je religija skup normi lijepog ponašanja, koje bi svijet činile boljim da se poštuju.animals wrote: E jest covjek, kome religija odredjuje sta ce jesti...
-
emric
#2948 Re: Jedete li svinjetinu?
Ti stvarno vjeruješ u ovo što si napisao?animals wrote:npr..cvarci su vrh...ali jedu se zimi,
-
moonca
#2949 Re: Jedete li svinjetinu?
Sto se tice smrada, i ako jedes samo povrce isti efekat moze da izazove.animals wrote:Prvo , smrdi ti hala...iz zadnje klupe wrote:Nadam se da necu biti predmet ismijavanja ( bar ne puno, znam da ovo što ću napisati će izazvati reakcije) ali imam dilemu.
drugo, alergican si na pizzu...
probaj slaninu sa jajima...
ili slaninu i luka...
Licno sam primjetila da osobe koje ne jedu meso-vigani,vegeterijanci da imaju neugodan zadah iz usta.Mozda nije pravilo,samo moje zapazanje.
Jednostavno, olaksaj sebi zivot-jedi samo sto ti odgovara. I moj stomak je postao netolerantan -i stosta sam izbacila.
Nisi nista umislio.
-
moonca
#2950 Re: Jedete li svinjetinu?
Dala je dobre smjernice ko je voljan da je prati. U stara vremena je spasavala narod ,kako i sta. Da li je danas potrebna- ne znam,necu je porediti sa google- ali to je moje misljenje-nisam vjernik.emric wrote:Ne određuje mi religija, nauči čitati. A i da određuje ne vidim u tome problem, jer je religija skup normi lijepog ponašanja, koje bi svijet činile boljim da se poštuju.animals wrote: E jest covjek, kome religija odredjuje sta ce jesti...