vezano za exmo? Nisu mi verifikovali morao sam opet preko IQO. Nadam se samo da TRON nece znacajno porasti u narednih mjesec dok ne zavrsim ove verifikacije, u njega imam u planu uloziti bar 500$Pitar_na_motoru wrote:[
Jel proslo kako sam ti rekao?
Za Eth sam negdje citao da bi mogao doci do 10 milja dolara.... niti za jedan coin ne mozes biti siguran da ces rasti ili padati. Svi kazu "ulozi u ono u sto vjerujes"...
Medjutim, kako upratih i mali Mujo ide gdje svi Turci.
Ja licno vise vjerujem u ETH nego u BTC, a dobri su mi SUB, Tron, IOTA, Sincoin.... itd
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- perfekcionista1
#2926 Re: Bitcoins
- perfekcionista1
#2927 Re: Bitcoins
Ulozio sam na kraju veci dio u Monero i manji u Ripple. Ne znam zasto ali imam odbojnost od valuta koje mnogo vrijede, kao Eth i btc, pa da bi zaradio velike pare na njima moraju se povecati za bar 500% sto je tesko ocekivati.mirza1h wrote:[
ETH i Monero, odlični. Eth zbog pametnih ugovora, Monero zbog privatnosti. Litecoin i Dash, oni stagniraju ili opadaju zadnjih mjesec dana, možda je njihovo prošlo. Predložio bi ti da portfolio sastaviš na sledeći način:
50% poznati coini sa velikim MC(BTC,ETH..) i 50% coini sa malim MC al koji imaju neku stvarnu upotrebu. Sretno
Samo moram jos skontati kako doci do Binancea, sve manje valute poput Trona su tamo, pokusat cu preko exma ako mi konacno klosari verifikuju acc
hvala takodje
- HowForWhom
#2928 Re: Bitcoins
Ne kontam zasto im treba toliko da ti verifikuju.
- Suicidal Siberian
#2929 Re: Bitcoins
Mislis Siacoin?Pitar_na_motoru wrote:Jel proslo kako sam ti rekao?perfekcionista1 wrote:Novo ulaganje spremno. Molim strucan savjet, Ethereum, Litecoin, Monero, Dash, Zcash, Omisego? Zcash ima vrlo mali broj coina, a market cup slab, tako da vjerovatno otpadaju. Ja bi najradije i ovo ulozio u XRP ali nekako me koci sto ih ima gotovo neogranicen broj
Ima li ijedan od nabrojanih da mu znacajan broj analiticara predvidja neku ludu cifru, 50-100k?
Za Eth sam negdje citao da bi mogao doci do 10 milja dolara.... niti za jedan coin ne mozes biti siguran da ces rasti ili padati. Svi kazu "ulozi u ono u sto vjerujes"...
Medjutim, kako upratih i mali Mujo ide gdje svi Turci.
Ja licno vise vjerujem u ETH nego u BTC, a dobri su mi SUB, Tron, IOTA, Sincoin.... itd
- Suicidal Siberian
#2931 Re: Bitcoins
Pitar_na_motoru wrote:Da.... sia
-
mirza1h
#2932 Re: Bitcoins
Prije 3 godine neko na redditu objavio, da se registrujete na stellar.org i dobijete 7000 XLM za registraciju. Danas to vrijedi oko 6000$, i mnogi se tek sad sjetili da su se registrovali, i naravno nikad lakše pare. Penta priče: Ako vidite neki ICO da dijeli tokene za registraciji ili slično, slobodno se registrujte nekim e-mailom koji ne koristite, nemate šta izgubit. Evo ja sam pronašao 2 ICO-a pa ko voli nek izvoli:
Sphere ICO - 100 tokena za registraciju
https://sphere.social/?ref_code=5309-a8a6fd66
Vitrocoin - 10 tokena - Trenutno vrijede 7 $ al nije još počeo trade, pa ne možete odmaj prodat.
https://www.vitrocoin.com/register?ref=1DiI2K
Vitrocoin - 10 tokena - Trenutno vrijede 7 $ al nije još počeo trade, pa ne možete odmaj prodat.
-
gidra
#2933 Re: Bitcoins
Savjet, sačekaj te verifikacije i trguj na pravim mjenjačnicama.perfekcionista1 wrote:Ulozio sam na kraju veci dio u Monero i manji u Ripple. Ne znam zasto ali imam odbojnost od valuta koje mnogo vrijede, kao Eth i btc, pa da bi zaradio velike pare na njima moraju se povecati za bar 500% sto je tesko ocekivati.mirza1h wrote:[
ETH i Monero, odlični. Eth zbog pametnih ugovora, Monero zbog privatnosti. Litecoin i Dash, oni stagniraju ili opadaju zadnjih mjesec dana, možda je njihovo prošlo. Predložio bi ti da portfolio sastaviš na sledeći način:
50% poznati coini sa velikim MC(BTC,ETH..) i 50% coini sa malim MC al koji imaju neku stvarnu upotrebu. Sretno
Samo moram jos skontati kako doci do Binancea, sve manje valute poput Trona su tamo, pokusat cu preko exma ako mi konacno klosari verifikuju acc
hvala takodje
Pošto ulažeš manje cifre i očekuješ brzu zaradu mani se IQ Option-a, pojest će te provizije i spread.
- drndalo
#2934 Re: Bitcoins
Likvidirao XRP na IQO maloprije... Citav dan raste, guzelja se, hocu necu... Kako ovo ispade i da nije opcija za drzanje, onda da bar naplatim pravovremeni ulet... Uplata startnog novca za sve uplate ne samo za XRP poslana nazad, ostalo jos 3.5x toliko na racunu...
Ostala 2 uloga su trenutno ili na blagoj zaradi, ili na blagom gubitku od uloga...
Ostala 2 uloga su trenutno ili na blagoj zaradi, ili na blagom gubitku od uloga...
- perfekcionista1
#2935 Re: Bitcoins
registrovao sam se mislim na oba, eto ti neke koristi i od menemirza1h wrote:Prije 3 godine neko na redditu objavio, da se registrujete na stellar.org i dobijete 7000 XLM za registraciju. Danas to vrijedi oko 6000$, i mnogi se tek sad sjetili da su se registrovali, i naravno nikad lakše pare. Penta priče: Ako vidite neki ICO da dijeli tokene za registraciji ili slično, slobodno se registrujte nekim e-mailom koji ne koristite, nemate šta izgubit. Evo ja sam pronašao 2 ICO-a pa ko voli nek izvoli:
Prvi link ustvari sherovanjem znaci zaradjujes tokene, cak i lajkovima i komentarima. Nemam fb nemam drustvenih mreza ne vidim neke koristi od toga za mene.
A na drugom sam dobio samo 1 token koliko vidim?
- perfekcionista1
#2936 Re: Bitcoins
Rado bih otisao, ali eto u plusu sam ipak cak i sa tim provizijama, da sam cekao ne bi ni to imao. Znas li jos neki exchanger osim exma da prima ili nase kartice ili bar neteller za uplatu isplatu?gidra wrote: Savjet, sačekaj te verifikacije i trguj na pravim mjenjačnicama.
Pošto ulažeš manje cifre i očekuješ brzu zaradu mani se IQ Option-a, pojest će te provizije i spread.
- Dozer
#2937 Re: Bitcoins
Mene ovdje niko ne zarezuje ni 1%, a fino vam vec mjesecima govorim varijante.....
Za pocetak, cekam @victoma da nalozi svoju diplomu. On je prije 10-15 dana tvrdio da BTC iza NG ide ispod 10.000, cak i na 5, a ja sam rekao da nece ispod 13-14.
I bio sam u pravu.
Rekao sam i da ce XRP iza NG ici jako gore, i bio sam u pravu i tu. Evo ga na 3.
Dao sam vam i info o IQO, trading platformi koja za nas fercera glat, i to uz proviziju od samo 10% pri kupovini i spread do max. 1%, sto je ukupno 11%. Sve ostale trading platforme imaju vece provizije za 50-150%, tj. od 15-25% konverzionih provizija pri povlacenju.
Na kraju vam fino rekoh da na MyCelium mozete otvoriti BTC wallet i uraditi depozit karticom i kupovinu BTCa ili ETH, a onda s tog walleta poslati BTC gdje god hocete, na koju god exchange platformu. Ali je uvijek za te varijante nama problem unovcavanja. Super je dok se radi o stotinama ili par hiljada, ali sta cemo ako se desi par desetina ili stotina hiljada? Kako to unovciti u BiH s tih platformi?
Sto se tice crypto banaka, ja sam se registrovao na Crypterium i za 110$ uzeo 75 tokena. Pored toga, dobijete i virtuelnu Visa karticu koju onda mozete koristiti za placanja NFC-om namobitelu cak i na POS terminalima u prodavnicama.
Evo ref, pa koga zanima neka malo iscita - https://tokensale.crypterium.io/?ref=d1 ... ef6bf5cf08
Prodaja tokena im traje jos 10-ak dana. Ko ima BTC, moze ovih minimalnih 75 tokena uzeti za 0,075 BTC (a moze i za ETH, DASH, XRP itd.).
Mislim da ce ovo biti dobra prica, s obzirom na namjere i dosadasnja ulaganja.
Za pocetak, cekam @victoma da nalozi svoju diplomu. On je prije 10-15 dana tvrdio da BTC iza NG ide ispod 10.000, cak i na 5, a ja sam rekao da nece ispod 13-14.
I bio sam u pravu.
Rekao sam i da ce XRP iza NG ici jako gore, i bio sam u pravu i tu. Evo ga na 3.
Dao sam vam i info o IQO, trading platformi koja za nas fercera glat, i to uz proviziju od samo 10% pri kupovini i spread do max. 1%, sto je ukupno 11%. Sve ostale trading platforme imaju vece provizije za 50-150%, tj. od 15-25% konverzionih provizija pri povlacenju.
Na kraju vam fino rekoh da na MyCelium mozete otvoriti BTC wallet i uraditi depozit karticom i kupovinu BTCa ili ETH, a onda s tog walleta poslati BTC gdje god hocete, na koju god exchange platformu. Ali je uvijek za te varijante nama problem unovcavanja. Super je dok se radi o stotinama ili par hiljada, ali sta cemo ako se desi par desetina ili stotina hiljada? Kako to unovciti u BiH s tih platformi?
Sto se tice crypto banaka, ja sam se registrovao na Crypterium i za 110$ uzeo 75 tokena. Pored toga, dobijete i virtuelnu Visa karticu koju onda mozete koristiti za placanja NFC-om namobitelu cak i na POS terminalima u prodavnicama.
Evo ref, pa koga zanima neka malo iscita - https://tokensale.crypterium.io/?ref=d1 ... ef6bf5cf08
Prodaja tokena im traje jos 10-ak dana. Ko ima BTC, moze ovih minimalnih 75 tokena uzeti za 0,075 BTC (a moze i za ETH, DASH, XRP itd.).
Mislim da ce ovo biti dobra prica, s obzirom na namjere i dosadasnja ulaganja.
Last edited by Dozer on 03/01/2018 22:09, edited 3 times in total.
-
ljiljan02
#2938 Re: Bitcoins
da ne bude da se ne pomazemoVitrocoin - 10 tokena - Trenutno vrijede 7 $ al nije još počeo trade, pa ne možete odmaj prodat.
-
gidra
#2939 Re: Bitcoins
Kako planiraš (ako planiraš) ostatak novca povuci?drndalo wrote:Likvidirao XRP na IQO maloprije... Citav dan raste, guzelja se, hocu necu... Kako ovo ispade i da nije opcija za drzanje, onda da bar naplatim pravovremeni ulet... Uplata startnog novca za sve uplate ne samo za XRP poslana nazad, ostalo jos 3.5x toliko na racunu...
Jesi li istraživao koji od e-walleta, Skrill ili Neteller imaju najmanju proviziju na withdrawal na karticu?
- Dozer
#2940 Re: Bitcoins
Sav ostatk love s IQO, preko iznosa ukupnog depozita, moze se povuci na bankovni transfer, na devizni racun. Kod mene je u RZB 1% ta provizija na taj tarnsfer.
A ne znam otkud vam ideja da se XRP ne treba cuvati.....?
Mislim...coin koji je u 2017 imao 5000% rast, s tehnologijom koja stoji iza njega i potencijalom koji ta tehnologija nudi bankarskom sektoru svijeta (a trenutno je manje od 100 banaka pocelo s koristenjem te tehnologije), ne da ima potencijal, nego ce sigurno u toku ove godine imati i te kakav rast. To mu i predvidjaju, a sudeci po startu godine, po svoj prilici ce biti u pravu.
Neki ga vec nazivaju novim BTC-om.
Ja ga jos ne dam, neka se kiseli kad vec moze i kad pozicije nisu vremenski ogranicene. Ukupni prosjek na svim pozicijama mi je trenutno +170% na njemu. Neka ga
A ne znam otkud vam ideja da se XRP ne treba cuvati.....?
Mislim...coin koji je u 2017 imao 5000% rast, s tehnologijom koja stoji iza njega i potencijalom koji ta tehnologija nudi bankarskom sektoru svijeta (a trenutno je manje od 100 banaka pocelo s koristenjem te tehnologije), ne da ima potencijal, nego ce sigurno u toku ove godine imati i te kakav rast. To mu i predvidjaju, a sudeci po startu godine, po svoj prilici ce biti u pravu.
Neki ga vec nazivaju novim BTC-om.
Ja ga jos ne dam, neka se kiseli kad vec moze i kad pozicije nisu vremenski ogranicene. Ukupni prosjek na svim pozicijama mi je trenutno +170% na njemu. Neka ga
Last edited by Dozer on 03/01/2018 22:17, edited 1 time in total.
- drndalo
#2941 Re: Bitcoins
Gledao sam na njihovom site-u, nije samo to trosak, kod placanja od njih uzeli bi jos 54 $ za bank transfer...Dozer wrote:Sav ostatk love s IQO, preko iznosa ukupnog depozita, moze se povuci na bankovni transfer, na devizni racun. Kod mene je u RZB 1% ta provizija na taj tarnsfer.
-
gidra
#2942 Re: Bitcoins
isto sam htio da priupitam i ja evo vidim, Commission 53$.drndalo wrote:Gledao sam na njihovom site-u, nije samo to trosak, kod placanja od njih uzeli bi jos 54 $ za bank transfer...Dozer wrote:Sav ostatk love s IQO, preko iznosa ukupnog depozita, moze se povuci na bankovni transfer, na devizni racun. Kod mene je u RZB 1% ta provizija na taj tarnsfer.
- Dozer
#2943 Re: Bitcoins
Gdje si to nasao....?drndalo wrote:Gledao sam na njihovom site-u, nije samo to trosak, kod placanja od njih uzeli bi jos 54 $ za bank transfer...Dozer wrote:Sav ostatk love s IQO, preko iznosa ukupnog depozita, moze se povuci na bankovni transfer, na devizni racun. Kod mene je u RZB 1% ta provizija na taj tarnsfer.
Is a commission taken on deposits and withdrawals?
We do not charge any fees or commissions for deposits and withdrawals using a bank card (Visa, MasterCard, or Maestro), WebMoney, Skrill, Moneybookers, Neteller, or other financial services. A commission is charged only for withdrawals via wire transfer to your bank account, because the bank takes a commission from us for sending the transfer
Daj kakav screenshot... Jos nisam povlacio na banku, samo na karticu.
Naravno, ukoliko oni preuzimaju troskove bankovnog transfera, onda nasa banka ne naplacuje nista. To je poznato.
Zanima me gdje ste vidjeli to 54....
- perfekcionista1
#2944 Re: Bitcoins
na Gatehubu vec dvije sedmice ovaj problem, final step za verifikaciju i izbacuje mi error
https://imgur.com/a/GrSDm
https://imgur.com/a/GrSDm
- drndalo
#2945 Re: Bitcoins
Dozer wrote:Gdje si to nasao....?drndalo wrote:Gledao sam na njihovom site-u, nije samo to trosak, kod placanja od njih uzeli bi jos 54 $ za bank transfer...Dozer wrote:Sav ostatk love s IQO, preko iznosa ukupnog depozita, moze se povuci na bankovni transfer, na devizni racun. Kod mene je u RZB 1% ta provizija na taj tarnsfer.
Is a commission taken on deposits and withdrawals?
We do not charge any fees or commissions for deposits and withdrawals using a bank card (Visa, MasterCard, or Maestro), WebMoney, Skrill, Moneybookers, Neteller, or other financial services. A commission is charged only for withdrawals via wire transfer to your bank account, because the bank takes a commission from us for sending the transfer
Daj kakav screenshot... Jos nisam povlacio na banku, samo na karticu.
Naravno, ukoliko oni preuzimaju troskove bankovnog transfera, onda nasa banka ne naplacuje nista. To je poznato.
Zanima me gdje ste vidjeli to 54....

- perfekcionista1
#2946 Re: Bitcoins
Samo za Wire Transfer uzimaju 54$, bank card i ewallet 0$, i upravo su mi odgovorili da mogu na neteller povuci koliko god hocu novca sa 0% fee.
- drndalo
#2947 Re: Bitcoins
Ma sve OK, razmjenjujemo informacije. Ovo je vjerovatno najskuplja varijanta ali da znamo da je ima i posto...
Ne znam imaju li Neteller i Skrill kakvih ogranicenja s nasim regionom i placanjem ovdje...
Ne znam imaju li Neteller i Skrill kakvih ogranicenja s nasim regionom i placanjem ovdje...
- perfekcionista1
#2948 Re: Bitcoins
Za ove sto kazu da pik dileri ne uzimaju proviziju, ovo je jedan od popularnijih
https://imgur.com/a/iS9kz
https://imgur.com/a/iS9kz
- Industrialyzer
#2949 Re: Bitcoins
perfekcionista1 wrote:Samo za Wire Transfer uzimaju 54$, bank card i ewallet 0$, i upravo su mi odgovorili da mogu na neteller povuci koliko god hocu novca sa 0% fee.
Neteller radi savrseno sa IQ option. Dozer je vec objasnio da depozit ide na karticu odakle je uplacen a profit povuces na Neteller i onda s njim radis sta god hoces. Jedini problem moze biti nesto niza prodajna cijena nego kupovna, ali koga briga kad je profit 150%
- drndalo
#2950 Re: Bitcoins
By the way, kako radi ovaj papirni wallet Ethereum-a npr...? Jel' to neka zjbncja, ili ? 
Kako rade Netellert i/ili Skrill ? Kao Paypal ili...?Industrialyzer wrote:perfekcionista1 wrote:Samo za Wire Transfer uzimaju 54$, bank card i ewallet 0$, i upravo su mi odgovorili da mogu na neteller povuci koliko god hocu novca sa 0% fee.
Neteller radi savrseno sa IQ option. Dozer je vec objasnio da depozit ide na karticu odakle je uplacen a profit povuces na Neteller i onda s njim radis sta god hoces. Jedini problem moze biti nesto niza prodajna cijena nego kupovna, ali koga briga kad je profit 150%