Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
detroit-mercy

#2926 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by detroit-mercy »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
General War wrote:

Pa gdje ce postojat kad njihov najveci dio populacije mjenja ime svakih par decenija...nebi me iznenadilo neki novi dekret kad dodje iz dupeta u glavu za jos jednim promjenom naziva.
I ljutite se kada vam neko kaze da precesto zvucite kao srpski nacionalisti. :roll:

Bosnjastvo je postojalo ranije, poslije YU se vratilo i to je sva prica.
Ma nemoju, upravo zamjenjujes teze...ti si taj koji zvuci kao srpski nacionalita o izmisljnjim nacijama i pradedovskoj vjeri :-)
Pa ciji je stit uzeo aljo kao simbol BiH? Bili su bosnjaci, ali su bili i Bosanci mnogo duze i kad su "oni" bili ti se karte crtaju i istorija pocinje BiH a ne bosnjaka...tipican mentalitet dvije stolice.
Ne mora znaciti, interesantno je da nas recimo Albanci i Turci zovu Bosnjacima, i to ljudi koji pojima nemaju o ovim nasim unutrasnjim jebavanjima. Tako su nas zvali oduvijek, od momenta od kada su dosli valjda u kontakt sa nama, znaci Bosnjak nije bas nesto izmisljeno u Holiday Inn-u 93e jer se je nekom cuna digla. Ipak je to imalo neko svoje uporiste i mjesto u istoriji.
Ja licno sam se zacudio kada mi je u JNA jedan Albanac " a ti si Bosnjak". Sad, ovo prepucavanje Bosnjak-Bosanac je bezveze, mjesta ima i za jedne i za druge ovisno kako na to gledamo. Licno smatram da je Bosanac siri pojam koji u buducnosti moze da ponudi puno vise nego Bosnjak, jednu siru platformu za narode BiH, medjutim za to je potrebno da prodje prilicno vremena, rekao bih mozda cak i jedna ili dvije generacije. Ali to je sve na dugom stapu to bi rekli nasi ljudi.
Opetja033

#2927 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

Prpa.ba wrote:Objavom ovih rezultata zavrseno je nacionalno budjenje Bosnjaka. Lova u mutnom vise nema: amorfni termin "bosanski mMuslimani" moze u zasluzenu mirovinu. Bosnjaci smo, nacionalna drzava nam je BiH, govorimo bosanskim jezikom i kulturoloski smo spoj europskog i orijentalnog. Vecina su muslimani, ali ima nas i u manjim procentima i ponosnih agnostika, kao sto vjerujem da ima i raznih drugih vjerskih osjecanja. :thumbup:

Iskreno se nadam da ce ovo imati i vazan psiholoski momenat na moje sunarodnjake. Mi nismo "jedan od konstitutivnih naroda" koji "zive" na teritoriji BiH: vecinski smo narod i imamo odgovornost prema nasoj maticnoj drzavi da ona bude mjesto lijepog zivljenja za Bosnjake kao i sve ostale narode koji u njoj zive na cijeloj teritoriji. :thumbup:
Potpis za sve a pogotovo za boldirano! :thumbup:
Rizvan

#2928 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Rizvan »

piupiu wrote:
Rizvan wrote:
piupiu wrote:
Objavljeni su.

http://www.popis2013.ba/
To što si postavila je samo za nivo države, entiteta i opština. Mene interesuje, kada će biti objavljeni podaci za naselja?
Aha, nemam pojma. Jesu li naselja administrativne jedinice? Zar nisu opštine osnovne jedinice?
U HR 2011 godine, a i kod nas poslije popisa 1991 objavljeni su podaci i za naseljena mjesta. Zna li neko hoće li i sada objaviti te podatke?
L u c i f e r

#2929 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

General War wrote:
Jashar X wrote:Ateisti su gotovo istrebljeni sistematskom diskriminacijom i velikim pritiskom vjernika, vjerskih zajednica i politicara.

Da li je na pomolu šerijat u BiH? Prema šerijatu, krišćani imaju neka prava te stoga 2 crkve možda sklope dogovor sa budućom Islamskom Državom u BiH, a ateisti nestanu kao i u većini muslimanskih zemalja gdje su izloženi smrtnoj kazni?

Postoji li mogućnost da se u Bosni zaokruži genocid nad ateistima kroz mala vrata?

Podsjetimo da je šerijat postepeno usvajan u gotovo svim muslimanskim zemljama svijeta a Erdogan u zadnje vrijemw ide tim putem u Turskoj. Čak.i tamo gdje ne postoje smrtne kazne za ateizam i apostaziju, postoje kazne zatvora za ateizam (recimo u Egiptu čak i sa Sisijem na čelu ili za blasfemiju).

Da li je optuživanje za islamofobiju zapravo inverzna diskriminacija ateizma i indirektan način da se počnu uvoditi vjerski zakoni? Ima li vjerska zemlja budućnost u Evropi? Imaju li nevjernici budućnost u Bosni? Da li je došlo vrijeme kada se mora glumiti religioznost da bi se izbjegla diskriminacija pa i jednak tretman pred zakonom?

Iskustvo nam govori da sekularizam bema budućnist u zemlji gdje vjera nije privatna stvar između 4 zida već mainstream i nešto što se itekako iznisi u javnost, nešto se stavlja na pijedestal i nešto što zavrijeđuje privilegiran status po defoltu.

Vrlo teška vremena dolaze za nereligiozne ljude, za slobodu misli i za ljudska prava u Bosni.

U kojoj Bosni bolan Serijat? od Sebilja do stupske petlje? :lol:
Najsimpa su mi ovi nikovi sa satromuslimanskim imenima, cast izuzecima. [emoji57]

Ono, hu iz ju...
escobar__

#2930 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by escobar__ »

General War wrote:Nista, stvar je sto sa saucescima nije zavrseno.
Kol'ko ono, 2,7% Ostalih u BiH od čega svakako svi nisu Bosanci već tu ima Roma, Mađara, Turaka, Slovenaca... Završeno nego šta.
General War

#2931 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:
Pa sta je Bosnjastvo onda...razonoda za nizi stalez, stjeciste raznih wanna be begova, turkonostalgicare, kriminalaca? Fasistima je bilo sasvim svejedno da li ubijaju bosanjka ili Muslimana. Bosanjcima niko nije prijetnja dok ga je u u zanemarivim procenitima...odmah me podsjeti na price Divjaka, Vikica...ali i to se potrosilo.
Preko 50% stanovnika BiH, i preko 90% nas sa muslimanskim kultroloskim, tradicionalnim ili vjerskim sponama.
Nastavi nas castiti. Mozes to i bolje.
...i sa knjizicom saveza komunista...ima spona koliko hoces. Sta da se radi, bolje nismo ni zasluzili.
hAZNADAR

#2932 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
General War wrote:

Pa gdje ce postojat kad njihov najveci dio populacije mjenja ime svakih par decenija...nebi me iznenadilo neki novi dekret kad dodje iz dupeta u glavu za jos jednim promjenom naziva.
I ljutite se kada vam neko kaze da precesto zvucite kao srpski nacionalisti. :roll:

Bosnjastvo je postojalo ranije, poslije YU se vratilo i to je sva prica.
Ma nemoju, upravo zamjenjujes teze...ti si taj koji zvuci kao srpski nacionalita o izmisljnjim nacijama i pradedovskoj vjeri :-)
Pa ciji je stit uzeo aljo kao simbol BiH? Bili su bosnjaci, ali su bili i Bosanci mnogo duze i kad su "oni" bili ti se karte crtaju i istorija pocinje BiH a ne bosnjaka...tipican mentalitet dvije stolice.
Nisam nikada spomenuo predjedovske vjere osim kao kritiku toga.
Bosanska nacija stvarno ne postoji ni oficijelno, nigdje ne vidjeh ni prijedloga, inicijative za to. Kako mogu negirati nesto sto ne postoji.

Svi smo mi po defaultu pripadnici bosanskohercegovacke nacije jer nam se tako zove drzava. Nikakva skracenica ne postoji. Pa ako promoviras bas to - onda to fino ispravno imenuj i popusti taj napad na Bosnjake i sva omalovazavanja, uvrede koje upucujes. Bosnjastvo je realnost naseg vremena gdje se najveci dio drzavljana tako identificira i javno i oficijelno i politicki i kulturoloski. Pa se zapitaj malo bolje ko to negira u BiH ko slicno zvuci.
vivaldi

#2933 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by vivaldi »

hAZNADAR wrote:
Jashar X wrote:Ateisti su gotovo istrebljeni sistematskom diskriminacijom i velikim pritiskom vjernika, vjerskih zajednica i politicara.

Da li je na pomolu šerijat u BiH? Prema šerijatu, krišćani imaju neka prava te stoga 2 crkve možda sklope dogovor sa budućom Islamskom Državom u BiH, a ateisti nestanu kao i u većini muslimanskih zemalja gdje su izloženi smrtnoj kazni?

Postoji li mogućnost da se u Bosni zaokruži genocid nad ateistima kroz mala vrata?

Podsjetimo da je šerijat postepeno usvajan u gotovo svim muslimanskim zemljama svijeta a Erdogan u zadnje vrijemw ide tim putem u Turskoj. Čak.i tamo gdje ne postoje smrtne kazne za ateizam i apostaziju, postoje kazne zatvora za ateizam (recimo u Egiptu čak i sa Sisijem na čelu ili za blasfemiju).

Da li je optuživanje za islamofobiju zapravo inverzna diskriminacija ateizma i indirektan način da se počnu uvoditi vjerski zakoni? Ima li vjerska zemlja budućnost u Evropi? Imaju li nevjernici budućnost u Bosni? Da li je došlo vrijeme kada se mora glumiti religioznost da bi se izbjegla diskriminacija pa i jednak tretman pred zakonom?

Iskustvo nam govori da sekularizam bema budućnist u zemlji gdje vjera nije privatna stvar između 4 zida već mainstream i nešto što se itekako iznisi u javnost, nešto se stavlja na pijedestal i nešto što zavrijeđuje privilegiran status po defoltu.

Vrlo teška vremena dolaze za nereligiozne ljude, za slobodu misli i za ljudska prava u Bosni.
Jarane, ja te pohvali na drugoj temi kako si pametan,... sto me sad dovodis u glupu situaciju. Hajd reci da se zahebavas.
:lol: :lol: :lol: a i ja za tobom :lol: :lol: :lol:

ali onaj post je bio dobar, a na njega smo se referisali.

sto se tice objave, daj sta das. kakav god da je bolji je od 91.

e ekonomskog aspekta podatci per capita u federacji ce biti relativno precizni jer se ova cifra prakticno poklapa sa dosadasnjim projekcijama fzs.

u rs- per capita i dalje nistavni
L u c i f e r

#2934 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

Mada sam simpatizer naziva Bosanac, i mada sam ateist, na popisu sam se ipak izjasnio kao Bosnjak musliman.

Upravo zato da se ne rasipamo te sto sam zelio da predjemo prag natpolovicne vecine i da cetnicima krene kamen u bubregu.

Ko god Bosnu osjeca svojom domovinom i govori bosanskim jezikom, moj je sunarodnjak.
julisiz es grant

#2935 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by julisiz es grant »

Eh sad nam, što reče Ribentrop Anti Paveliću na njihovom prvom sastanku 06.06.1941, slijedi ugodan zadatak izgradnje države :D
Opetja033

#2936 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

L u c i f e r wrote:Mada sam simpatizer naziva Bosanac, i mada sam ateist, na popisu sam se ipak izjasnio kao Bosnjak musliman.
Ja tebe samo krivim sto se nisi izjasnio kao ateista. Sto je vise ljudi poput tebe, sve ce manje propatriotskih nemuslimana oklijevati pred bosnjastvom.

Nemamo se mi sta rasipati po pitanju vjeroispovijesti. Brat Bosnjak je mio, ma koje (ne)vjere bio. :)
julisiz es grant

#2937 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by julisiz es grant »

L u c i f e r wrote:Mada sam simpatizer naziva Bosanac, i mada sam ateist, na popisu sam se ipak izjasnio kao Bosnjak musliman.

Upravo zato da se ne rasipamo te sto sam zelio da predjemo prag natpolovicne vecine i da cetnicima krene kamen u bubregu.

Ko god Bosnu osjeca svojom domovinom i govori bosanskim jezikom, moj je sunarodnjak.
Upravo tako.
I zato sam provociro ove "naše" po forumu kojima je muka što su Bošnjaci većina. Bez Bošnjaka Bosne nema, to je vljda i budali jasno.

Što neko reče na temi, da su danas objavili da nas ima 30%, večeras bismo imali podjelu BiH, momentalno.
L u c i f e r

#2938 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

Opetja033 wrote:
Ja tebe samo krivim sto se nisi izjasnio kao ateista. Sto je vise ljudi poput tebe, sve ce manje ljudi postovjecivati bosnjastvo sa Islamom.

Nemamo se mi sta rasipati po pitanju vjeroispovijesti. Brat Bosnjak je mio, ma koje (ne)vjere bio. :)
Ma bice vakta za te finese, zelja da ga zabiberim cetama bila je prejaka.
GeeTnT

#2939 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by GeeTnT »

..i ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato...
Alfons Kauders

#2940 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:
Ja tebe samo krivim sto se nisi izjasnio kao ateista. Sto je vise ljudi poput tebe, sve ce manje propatriotskih nemuslimana oklijevati pred bosnjastvom.

Slazem se, sram te bilo Luci! :evil:
bh.tornjak

#2941 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by bh.tornjak »

detroit-mercy wrote: Ne mora znaciti, interesantno je da nas recimo Albanci i Turci zovu Bosnjacima, i to ljudi koji pojima nemaju o ovim nasim unutrasnjim jebavanjima. Tako su nas zvali oduvijek, od momenta od kada su dosli valjda u kontakt sa nama, znaci Bosnjak nije bas nesto izmisljeno u Holiday Inn-u 93e jer se je nekom cuna digla. Ipak je to imalo neko svoje uporiste i mjesto u istoriji.
Ja licno sam se zacudio kada mi je u JNA jedan Albanac " a ti si Bosnjak". Sad, ovo prepucavanje Bosnjak-Bosanac je bezveze, mjesta ima i za jedne i za druge ovisno kako na to gledamo. Licno smatram da je Bosanac siri pojam koji u buducnosti moze da ponudi puno vise nego Bosnjak, jednu siru platformu za narode BiH, medjutim za to je potrebno da prodje prilicno vremena, rekao bih mozda cak i jedna ili dvije generacije. Ali to je sve na dugom stapu to bi rekli nasi ljudi.
i u njemackom jeziku imas dva izraza koji razlikuju nacionalnost i etnicku pripadnost:
Bosnier -Bosanac
Bosniak - Bosnjak
L u c i f e r

#2942 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

GeeTnT wrote:

..i ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato...
Govori srpski da te ceo svet razume
Opetja033

#2943 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

bh.tornjak wrote:
detroit-mercy wrote: Ne mora znaciti, interesantno je da nas recimo Albanci i Turci zovu Bosnjacima, i to ljudi koji pojima nemaju o ovim nasim unutrasnjim jebavanjima. Tako su nas zvali oduvijek, od momenta od kada su dosli valjda u kontakt sa nama, znaci Bosnjak nije bas nesto izmisljeno u Holiday Inn-u 93e jer se je nekom cuna digla. Ipak je to imalo neko svoje uporiste i mjesto u istoriji.
i u njemackom jeziku imas dva izraza koji razlikuju nacionalnost i etnicku pripadnost:
Bosnier -Bosanac
Bosniak - Bosnjak
Hocemo li sad opet poceti diskusiju o terminu "nacija"/"nacionalnost"?
Ne postoji univerzalna definicija tog termina. Ima vise definicija, opceprihvacenih, i jedna od definicija je upravo nacija=etnicka pripadnost. Sirom svijeta, od Sjeverne i Juzne Amerike pa preko Europe do Azije, sasvim je legitimno nazvati etniju nacijom.
Zato fakat nema potrebe da po hiljaditi put pocinjemo jednu te istu pricu, i da po hiljaditi put navodim konkretne primjere sirom svijeta.
Jashar X

#2944 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Jashar X »

Ovako mali procenat ateista, deklarisanih ateista, je vrlo, vrlo ozbiljan indikator o pravcu kojim ide jedno društvo. To je zapravo mnogo značajniji indikator o kapacitetu za tehnološke inovacije, demokratičnost, institucionalni kapacitet i ljudska prava od podataka o obrazovanju.

Pogledajte i procente i trend broja ateista u razivjenim zemljama a pogledajte u zaostalim i korelacija ce vam biti jasna. Koji je procenat nereligioznih u Holandiji, Švedskoj, Francuskoj, Češkoj, Japanu a koji u primitivnim zemljama? Čak i u tradicionalno vjerskoj Americi, najrazvijenije su i najliberalnije države sa većim - rastućim brojem ateista NY i Ca, nego vjerske tipa Alabama i sl.

To je logično jer bog ne postoji i samo neobrazovani i neprosvijetljeni vjeruju u njega. Čak i oni koji su u nečemu stručni, nisu prosvijetljeni i nemaju kapacitet nezavisnog razmišljanja jer im je mozak ograničen i ispran vjerom. Vjera je vid psihotične šizofrenije i znak zaostalosti. Frojd je to dobro objasnio a Marx ispravno rekao kako je to opijum za mase.

Kako takvi iracionalni ljudi koji vjeruju u bajke i drže se običaja od prije 2000 do 1300 godina da prave napredno i slobodno društvo? Nemoguće.

Kratak uvid u zakonodavstvo večinski muslimanskih zemalja je nepobitan indikator o neslobodama u tim zemljama. Neslobodi misljenja. Ovaj link je samo slika eksplicitnih zakona, a gdje je tu jos stigmatizacija i gusenje slobode misli?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Ap ... n_2013.SVG

Da li idemo putem Bangladesa gdje se ateisti masetama sijeku ako otvoreno kritikuju religiju?!
vivaldi

#2945 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by vivaldi »

back on track :D

ali ne znam otkud bilo kakvo cudjenje jer nema ama bas nista izneadjujuce u podacima, a pogotovo nesto epohalno
Bodkin

#2946 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:
Pa i Bosnjacki lideri se upiru iz svih petnih zila da dokazu da je i Bosanstvo drugo ime za jugonostalgicare itd...Srpski i Hrvatski nacionalisti se niti ne trude da javno kazu sto misle, bosnjacki pokusavaju da sjede ne dvije stolice i mislim da ce ova politika doci glave i bosni kao cjelovitoj zemlji...ali boze moj sami pali,sami se ubili, procenat bosnjaka moze samo rasti tamo gdje ih i ima i do sada u dvotrecinskoj vecini.
Bosanstvo jeste drugo ime i za jugonostalgicare i islamofobe, i umisljenu elitu, i one sto nastoje biti neki visi stalez. Svi smo mi po defaultu pripadnici bosanskohercegovacke nacije jer se po imenu drzave svugdje u svijetu tako imenuje. To nikada nije bilo sporno. Bosanac je bio i ostao samo regionalna i kulturoloska odrednica, isto kao Hercegovac,..
Politicki ne postoji. Prvo sto sami nisu nikada ni predlozili to ime, drugo - popis je konacno pokazao sta narod misli i kako se identificira.

Ne trebaju mi ni politicari niti njihove petne zile iako bi rado sve ovo prikazali kao podmuklu propagandu. Ili bosnjastvo kao rezultat youtube videa.
Vi jednostavno sami svojim pisanjem i stavovima iz dana u dan prezentirate sve o sebi. Bosanstvo je samo atavizam, zaostatak bivseg sistema gdje nije svima bio isti rang i arsin.
Bosnjaci nemaju niti jedan jedini razlog da objavljuju rat samozvanim Bosancima niti da ih tretiraju kao neprijatelje. Zato sto i ne predstavljaju nikakvu prijetnju. Popis pokazuje koliko je ostalih a njihova sopstvena inicijativa zadne dvije decenije - kolika im je realna politicka snaga.
Ovaj forum nije ogledalo drustva, realnosti,... vec samo utociste nekima. Sve ovo forumsko prepucavanje nije nikakav politicki problem vec socioloski.
Smijesan si bolan. Dovoljno je otici na zakljucanu temu o popisu prije tri godine pa da vidis koliko nisu prijetnja
L u c i f e r

#2947 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

Jashar X wrote:Ovako mali procenat ateista, deklarisanih ateista, je vrlo, vrlo ozbiljan indikator o pravcu kojim ide jedno društvo. To je zapravo mnogo značajniji indikator o kapacitetu za tehnološke inovacije, demokratičnost, institucionalni kapacitet i ljudska prava od podataka o obrazovanju.

Pogledajte i procente i trend broja ateista u razivjenim zemljama a pogledajte u zaostalim i korelacija ce vam biti jasna. Koji je procenat nereligioznih u Holandiji, Švedskoj, Francuskoj, Češkoj, Japanu a koji u primitivnim zemljama? Čak i u tradicionalno vjerskoj Americi, najrazvijenije su i najliberalnije države sa većim - rastućim brojem ateista NY i Ca, nego vjerske tipa Alabama i sl.

To je logično jer bog ne postoji i samo neobrazovani i neprosvijetljeni vjeruju u njega. Čak i oni koji su u nečemu stručni, nisu prosvijetljeni i nemaju kapacitet nezavisnog razmišljanja jer im je mozak ograničen i ispran vjerom. Vjera je vid psihotične šizofrenije i znak zaostalosti. Frojd je to dobro objasnio a Marx ispravno rekao kako je to opijum za mase.

Kako takvi iracionalni ljudi koji vjeruju u bajke i drže se običaja od prije 2000 do 1300 godina da prave napredno i slobodno društvo? Nemoguće.

Kratak uvid u zakonodavstvo večinski muslimanskih zemalja je nepobitan indikator o neslobodama u tim zemljama. Neslobodi misljenja. Ovaj link je samo slika eksplicitnih zakona, a gdje je tu jos stigmatizacija i gusenje slobode misli?

Da li idemo putem Bangladesa gdje se ateisti masetama sijeku ako otvoreno kritikuju religiju?!
Đes Sveti Sava, nisam te prepozno
Oftopik mescini
Last edited by L u c i f e r on 30/06/2016 21:17, edited 1 time in total.
Edin H.

#2949 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

L u c i f e r wrote:
Jashar X wrote:Ovako mali procenat ateista, deklarisanih ateista, je vrlo, vrlo ozbiljan indikator o pravcu kojim ide jedno društvo. To je zapravo mnogo značajniji indikator o kapacitetu za tehnološke inovacije, demokratičnost, institucionalni kapacitet i ljudska prava od podataka o obrazovanju.

Đes Sveti Sava, nisam te prepozno
Oftopik mescini
Svaka mu je zlatna :wink:
bh.tornjak

#2950 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by bh.tornjak »

sto se tice serijatskog zakona i prava....baci pogled oko sebe po Djikanistanu......pa ce, bre, da vidis sta je ortodoksno serijatsko pravo
Locked