Ne mora znaciti, interesantno je da nas recimo Albanci i Turci zovu Bosnjacima, i to ljudi koji pojima nemaju o ovim nasim unutrasnjim jebavanjima. Tako su nas zvali oduvijek, od momenta od kada su dosli valjda u kontakt sa nama, znaci Bosnjak nije bas nesto izmisljeno u Holiday Inn-u 93e jer se je nekom cuna digla. Ipak je to imalo neko svoje uporiste i mjesto u istoriji.General War wrote:Ma nemoju, upravo zamjenjujes teze...ti si taj koji zvuci kao srpski nacionalita o izmisljnjim nacijama i pradedovskoj vjerihAZNADAR wrote:I ljutite se kada vam neko kaze da precesto zvucite kao srpski nacionalisti.General War wrote:
Pa gdje ce postojat kad njihov najveci dio populacije mjenja ime svakih par decenija...nebi me iznenadilo neki novi dekret kad dodje iz dupeta u glavu za jos jednim promjenom naziva.![]()
Bosnjastvo je postojalo ranije, poslije YU se vratilo i to je sva prica.![]()
Pa ciji je stit uzeo aljo kao simbol BiH? Bili su bosnjaci, ali su bili i Bosanci mnogo duze i kad su "oni" bili ti se karte crtaju i istorija pocinje BiH a ne bosnjaka...tipican mentalitet dvije stolice.
Ja licno sam se zacudio kada mi je u JNA jedan Albanac " a ti si Bosnjak". Sad, ovo prepucavanje Bosnjak-Bosanac je bezveze, mjesta ima i za jedne i za druge ovisno kako na to gledamo. Licno smatram da je Bosanac siri pojam koji u buducnosti moze da ponudi puno vise nego Bosnjak, jednu siru platformu za narode BiH, medjutim za to je potrebno da prodje prilicno vremena, rekao bih mozda cak i jedna ili dvije generacije. Ali to je sve na dugom stapu to bi rekli nasi ljudi.