Pariz

Post Reply
jao_situacije

#2926 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

stvarno smo mi fenomen
najbolje bi bilo da su proglasili neradni dan :mrgreen:
insomnia78

#2927 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Ne daju vam tajne sile bezbeli
Fakat me interesuje u cemu je fol, ili samo mi zalimo? Navodno smo se prikljucili Danu zalosti u cijeloj EU...
Ma ko ce znati :D
budza

#2928 Re: Pariz

Post by budza »

Ali Kemal wrote:
budza wrote:za teret koji danas bosnjaci tesko nose, najodgovorniji su 'srbbalije' iz redova crvenih kmera, fahrudim radoncic i slicni njima. dzevadi galijasevici su mali macici za ove. sram vas bilo!
Ne, nego likovi poput Bilala Bosnica, Mevludina Jasarevica i svih onih koji ih pordzavaju. Dakle pises naojobicnije gluposti.
Ako se to ne iskorjeni, nije pitanje da li ce se pojaviti novi Jasarevic, nego je samo pitanje kada.

u zabludi si.
bilal bosnic je otac 18toro dece. familijaran covek. proces protiv njim se vodi kao i protiv alije skraja 40tih i 80tih, zbog verbalnog delikta.
glavni svedoci tuzilastva su amidze, drugari i dalje komsije "ostecene" strane. namerno kazem "ostecen" jer ko je ostecen? svi oni koji su dole, otisli su iz nekog ubedjenja, kao sto su neki sirijci 90te dosli u bosnu iz svog licnog ubedjenja. kao sto su hrvati otisli u siriju i u ukrajini, ali i srbi diljem sveta. zasto SIPA ne uhapsi kacavendu ili nekog drugog popa. postoje jasni dokazi da su ti ljudi 100x veci bosnici od bilala? ah, da. kacavenda nije musliman.

mevlud jasarevic ce covek austrijskog BNDa. neka oni objasne zasto je covek koji je osudjen (pravosnazno) za trgovinu drogom na 3 godine i 7 meseci, pusten nakon 9 meseci na slobodu. smesno je jednog idiota koji je "napao" najutvrdjeniji usa objekat u evropi posle ambasade u berlinu sa AK47., uzimati za ozbiljno i dovoditi u vezu sa terorizmom. vidi definiciju terorizma.
statixx

#2929 Re: Pariz

Post by statixx »

Kazu da je Baghdadi napustajuci Bucca zatvor u Iraku, kroz koji je proslo preko 100.000 osoba, od kojih su mnogi sada u ISIS-u, kazao: Vidimo se u New Yorku.
salik79

#2930 Re: Pariz

Post by salik79 »

budza wrote:
Ali Kemal wrote:
budza wrote:za teret koji danas bosnjaci tesko nose, najodgovorniji su 'srbbalije' iz redova crvenih kmera, fahrudim radoncic i slicni njima. dzevadi galijasevici su mali macici za ove. sram vas bilo!
Ne, nego likovi poput Bilala Bosnica, Mevludina Jasarevica i svih onih koji ih pordzavaju. Dakle pises naojobicnije gluposti.
Ako se to ne iskorjeni, nije pitanje da li ce se pojaviti novi Jasarevic, nego je samo pitanje kada.

u zabludi si.
bilal bosnic je otac 18toro dece. familijaran covek.

Sve super sve pet. Objasni nam jos samo od cega taj "familijarni covek" finansira svoju porodicu - 18 djece, 4(?) zene, kuca na sprat s dvoristem, automobil(i),..., s obzirom da nema niti dana radnog staza?! Nafaka kao kod hazreti Merjeme, ili pak nesto drugo?
kakavdanakneiskustvu

#2931 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

mevlid i bilal,duse od ljudi,na ranu ih priviti
salik79

#2932 Re: Pariz

Post by salik79 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
salik79 wrote:Moze li mi neko objasniti zasto na radio stanicama sirom EU pici pop muzika, recimo na BBC radio pravi dernek danas bio, a kod nas cijeli dan samo ozbiljna/klasicna muzika?! :-?

kod nas je dan zalosti,evo i u hrvatskoj je isto tako
Doduse, kod Hrvata je malo laksi ritam, ali spram naseg je jos uvijek kao da je dernek sirih razmjera.
salik79

#2933 Re: Pariz

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Ne daju vam tajne sile bezbeli
Fakat me interesuje u cemu je fol, ili samo mi zalimo? Navodno smo se prikljucili Danu zalosti u cijeloj EU...
Ma ko ce znati :D
Ne grebu vas, haman, Englezi ni 5% :mrgreen:
budza

#2934 Re: Pariz

Post by budza »

salik79 wrote:Sve super sve pet. Objasni nam jos samo od cega taj "familijarni covek" finansira svoju porodicu - 18 djece, 4(?) zene, kuca na sprat s dvoristem, automobil(i),..., s obzirom da nema niti dana radnog staza?! Nafaka kao kod hazreti Merjeme, ili pak nesto drugo?

pa zar on nije imam bio negde u buzimu?
mozda ga zenine rodbine finansiraju. decji dodatci, socijala... zivi od decje nafake. mozda.
salik79

#2935 Re: Pariz

Post by salik79 »

budza wrote:
salik79 wrote:Sve super sve pet. Objasni nam jos samo od cega taj "familijarni covek" finansira svoju porodicu - 18 djece, 4(?) zene, kuca na sprat s dvoristem, automobil(i),..., s obzirom da nema niti dana radnog staza?! Nafaka kao kod hazreti Merjeme, ili pak nesto drugo?

pa zar on nije imam bio negde u buzimu?
mozda ga zenine rodbine finansiraju. decji dodatci, socijala... zivi od decje nafake. mozda.
Nije bio imam nigdje, pa ni u Buzimu...Dobro se onda, Boga mi, ozenio! A Bosna je inace poznata kao visoko socijalna zemlja...

Ni djecija nafaka ne bi mogla "izgurati" zivot na nivou Bosnica...Jedino nam ostade hazreti Merjemina nafaka, drugi puta u ljudskoj historiji. Drugo pa musko :mrgreen:
General War

#2936 Re: Pariz

Post by General War »

statixx wrote:Kazu da je Baghdadi napustajuci Bucca zatvor u Iraku, kroz koji je proslo preko 100.000 osoba, od kojih su mnogi sada u ISIS-u, kazao: Vidimo se u New Yorku.
Stari dobri T.I.F :bih: (mislim bucca)
jao_situacije

#2937 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

kaže lik na komentarima na klixu: ako večeras pobijedimo irsku nemojte pisati statuse " francuska dolazimo"
:lol:
JanuaryJones

#2938 Re: Pariz

Post by JanuaryJones »

90% komentara na hrvatskim portalima i svi se kače na fucking vijesti ummeta kao primjer "bošnjaštva" a relevantne institucije šute.
Image
Image
shbc

#2939 Re: Pariz

Post by shbc »

JanuaryJones wrote:90% komentara na hrvatskim portalima i svi se kače na fucking vijesti ummeta kao primjer "bošnjaštva" a relevantne institucije šute.
Image
Image
Isti kurac kao i sa 90% komentara na nasim portalima. Fasizam drugacije upakovan. A obzirom da su komentari na internetu relevantni k'o lanjski snijeg ne vidim poentu ovoga.
JanuaryJones

#2940 Re: Pariz

Post by JanuaryJones »

shbc wrote:
Isti kurac kao i sa 90% komentara na nasim portalima. Fasizam drugacije upakovan. A obzirom da su komentari na internetu relevantni k'o lanjski snijeg ne vidim poentu ovoga.
Ljudi danas formiraju mišljenje na osnovu onoga što pročitaju na internetu, pogotovo mladi, tako da je itekako relevantno a 100 puta ponovljena laž postaje mainsteam istina. A niko da se ogradi od takvog fašizma.
Bodkin

#2941 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Freamon Lester wrote:
sahara1428 wrote: a kada su mi i mama i tata bijeli Francuzi, linija mi je ko u "čistunca" šta ću onda, bemti zakone ala Nirnberški zakoni

nisu u ratu sa islamom ko onomad kada su haračili po sjeveru Afrike...ovisi kakav islam žele, svaka će država htjeti islam po svojoj mjeri, što mi je i logično, ali to će sve moći odrađivati dok imaju snage...
Da pojednostavim. Ako smatras da je Islam ono sto ISIL radi ides kuci. Ako smatras da je Islam ono sto Reis Kavazovic tvrdi da jeste onda ti je siroka Francuska.

Edit: ili jos bolje...Ako smatras da je Islam ono sto Bilal Bosnic predstavlja ides kuci. Ako smatras da je Islam ono sto Reis Kavazovic tvrdi da jeste onda ti je siroka Francuska.
Ili jos jednostavnije, prakticiraces islam koji to francuska dozvoli jer je to francuska drzava, a ti si imigrant/dijete imigranta
Bodkin

#2942 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Freamon Lester wrote:
mirza_15 wrote:Zapad je destabilizaciom bliskog istoka sto direktno, sto indirektno prouzrakovao milione mrtvih. U Iraku nije zabiljezen ni jedan bombaski napad dok Ameri nisu uveli svoju "demokratiju" trazeci oruzje za masovno unistenje kojeg nije bilo. Pravno je ta jednostrana akcija bila klasicna agresija kojom su amerikanci direktno pobili sestocifren broj ljudi. Indirektno ko zna. Naravno, iza svega je stajao americki interes ili krace receno pljacka tudjih resursa. Onda se desio Gadafi i Libija. Naoruzali se pobunjenici, digli avioni... Povod? Ja ga se cak i nesjecam. Stvarni razlozi su isti kao i u Iraku. Isti recept je pokusan i u Siriji, ali Asad ima mocne saveznike pa se "drzi". Pri svemu tome je stvoren IS. Direktno ga je stvorio Zapad finansiranjem i pomaganjem "umjerenih pobunjenika." Da li je danas IS bas onakav kakav je Zapad zelio da on bude ili je sve izmaklo kontroli je dobro pitanje. Medjutim, Zapad je odgovoran za milione mrtvih i sranje u do jucer ekonomski tri stabilne drzave. Zapad je direktno odgovoran za pomaganje radikalizma radi vlastitih ekonomskih ciljeva. I sada se cude sto im se to vraca u vlastito dvoriste. Sto se tice IS zar postoji neko ko misli da se ne moze razvaliti za dvije sedmice? Moze, ali to nije cilj. Razvalili su Sadama, Gadafija pa kako nece moci taj cirkus od drzave? Ali hebi ga, ako razvale IS Asad ce odnijeti pobjedu, a onda si dzaba krecio. IS je i dalje interes Zapada. Kada prestane to biti razmontirace ga za dvije sedmice.
Sta vas rusofila u drzavnim sluzbama radi to je cudo... :lol:

A niko da se sjeti koliko ih je sadam pobio i koliko je ratova izazvao. Neka diktatora. Nek ima par ljudi da bicuju robove po bliskom istoku i africi :oops:
Bodkin

#2943 Re: Pariz

Post by Bodkin »

budza wrote:
Ali Kemal wrote:

u zabludi si.
bilal bosnic je otac 18toro dece. familijaran covek. proces protiv njim se vodi kao i protiv alije skraja 40tih i 80tih, zbog verbalnog delikta.
glavni svedoci tuzilastva su amidze, drugari i dalje komsije "ostecene" strane. namerno kazem "ostecen" jer ko je ostecen? svi oni koji su dole, otisli su iz nekog ubedjenja, kao sto su neki sirijci 90te dosli u bosnu iz svog licnog ubedjenja. kao sto su hrvati otisli u siriju i u ukrajini, ali i srbi diljem sveta. zasto SIPA ne uhapsi kacavendu ili nekog drugog popa. postoje jasni dokazi da su ti ljudi 100x veci bosnici od bilala? ah, da. kacavenda nije musliman.

mevlud jasarevic ce covek austrijskog BNDa. neka oni objasne zasto je covek koji je osudjen (pravosnazno) za trgovinu drogom na 3 godine i 7 meseci, pusten nakon 9 meseci na slobodu. smesno je jednog idiota koji je "napao" najutvrdjeniji usa objekat u evropi posle ambasade u berlinu sa AK47., uzimati za ozbiljno i dovoditi u vezu sa terorizmom. vidi definiciju terorizma.
Evo definicije kakve ce francuska slati nazad u pustinju
mirza_15

#2944 Re: Pariz

Post by mirza_15 »

Bodkin wrote:
A niko da se sjeti koliko ih je sadam pobio i koliko je ratova izazvao. Neka diktatora. Nek ima par ljudi da bicuju robove po bliskom istoku i africi :oops:
Znaci Amerikanci su otisli u Irak kao dobri momci da se bore protiv loseg Sadama iz humanitarnih razloga :lol:

A nema veze ni to sto je Sadam nekada ubijao za Amere. Nije im vise bio drug pa ga trebalo maknuti.
tandmand

#2945 Re: Pariz

Post by tandmand »

24sata.hr

Image
goodbar

#2946 Re: Pariz

Post by goodbar »

De Golovi Francuzi su 8.maja 1945.god.(dan pobjede,da,bas tog dana)u Alziru,gradu Alziru,pobili 40.000 Alziraca,samo zato sto su izasli na demonstracije,misleci da je dosao dan i za njihovu samostalnost.Ocigledno,dan pobjede nije bio za sve isti.Da su golubovi bili u pitanju,pa bilo bi previse,a ne ljudi.Ili...nije svaki ljudski zivot iste vrijednosti.Ko je napravio tu skalu vrijednosti ljudskih zivota? Izrael u svakoj ofanzivi pobije preko 1000.Palestinaca,pa...? Ko ima pravo nekog nazivati teroristma,a nekoga ni u snu? Danas nekakva danska rasistkinja(cudno,danas su extremni rasisti, u Evropi,sve neke zene)zahtjeva da se bombarduju civilni ciljevi u Siriji i zemlja sravni.Bas tako.Je li ona teroristkinja?Ona je predsjednica druge po snazi politicke partije u Danskoj.Naslusacemo se ovih dana slicnih izjava i zahtjeva "relevantnih"evropskih politicara.Sumrak evropskih bogova,parafraziram naslov jednog filma,u kojem se prikazuje pocetak kraja Evrope,koju su,opet,iz govana izvukli Amerikanci.
Hakiz

#2947 Re: Pariz

Post by Hakiz »

.
budza

#2948 Re: Pariz

Post by budza »

shbc wrote:Isti kurac kao i sa 90% komentara na nasim portalima. Fasizam drugacije upakovan. A obzirom da su komentari na internetu relevantni k'o lanjski snijeg ne vidim poentu ovoga.

daj mi navedi neke gadosti slicnog formata koje se pisu na probosanskim/bosnjackim stranicama.
hvala.
Avetinho

#2949 Re: Pariz

Post by Avetinho »

goodbar wrote:De Golovi Francuzi su 8.maja 1945.god.(dan pobjede,da,bas tog dana)u Alziru,gradu Alziru,pobili 40.000 Alziraca,samo zato sto su izasli na demonstracije,misleci da je dosao dan i za njihovu samostalnost.
{...}
Nema potrebve izmisljati novu istoriju, kad su i cinjenice same po sebi dovoljno strasne.
Matzan

#2950 Re: Pariz

Post by Matzan »

Bodkin wrote:
Freamon Lester wrote:
sahara1428 wrote: a kada su mi i mama i tata bijeli Francuzi, linija mi je ko u "čistunca" šta ću onda, bemti zakone ala Nirnberški zakoni

nisu u ratu sa islamom ko onomad kada su haračili po sjeveru Afrike...ovisi kakav islam žele, svaka će država htjeti islam po svojoj mjeri, što mi je i logično, ali to će sve moći odrađivati dok imaju snage...
Da pojednostavim. Ako smatras da je Islam ono sto ISIL radi ides kuci. Ako smatras da je Islam ono sto Reis Kavazovic tvrdi da jeste onda ti je siroka Francuska.

Edit: ili jos bolje...Ako smatras da je Islam ono sto Bilal Bosnic predstavlja ides kuci. Ako smatras da je Islam ono sto Reis Kavazovic tvrdi da jeste onda ti je siroka Francuska.
Ili jos jednostavnije, prakticiraces islam koji to francuska dozvoli jer je to francuska drzava, a ti si imigrant/dijete imigranta

Opet pokušavaš podvaliti.
Hiljadu puta rečeno, ali ti opet provciraš!
nema ništa nejasno u obraćanju francuskog predsjednika.
Francuska neće određivati kakav će neko Islam sprovoditi, već će preduzimati mjere protiv onih koji na bilo koji način
zagovaraju terorizam, čiji je IS trenutno najgorljiviji zagovornik.
Ako nisi za građansku Republiku i njene zakone, široko ti polje.

Kamo sreće da se u svim normalnim i demokratskim sistemima može dati crveni karton svima koji pokušavaju rušiti državu, negiraju njenu državnost, demokratski izabranu vlast i institucije, pa sa bagrom Sibir i pustinju naseliti.
Post Reply