Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
pirmin

#2926 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Jesu ga mediji nalozili, pjena na usta, sad bi on ratovao. :D
A migranta nije vidio uzivo ni u prolazu.
Xray

#2927 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Xray »

Ne znam je li bio ovaj klip ali vrijedi pogledati... O "kremi" sa bliskog istoka.

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2928 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

najbolje je da ukinemo izbore i da na vlasti budu samo stranke centra ili ljevice

zapravo najbolje je da ukinemo desnicu i sve stranke koje su protiv ili cak postavljaju neka neumjesna pitanja u vezi s invazijom ekonomskih migranata

sto se jos treba uciniti????

demokracija treba postojati samo dok dijelimo isto misljenje o unaprijed postavljenim postulatima o najvaznijim pitanjima

ko je njih postavio i o cvemu se tu radi...to ne smijes istraziti

jebo taku demokraciju....vratite nam jednopartijski sustav
tututuuuu

#2929 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

pirmin wrote:Jesu ga mediji nalozili, pjena na usta, sad bi on ratovao. :D
ma ša to kazes bolan
pirmin

#2930 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

tututuuuu wrote:
ma ša to kazes bolan
Odnosi se na post iznad tvog, kako je samo kandidat nalozen.
Tacno se osjeti da je spreman da krene u krstaske pohode koliko se frustracije nakupilo.

:D
Truba

#2931 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

koje krstaske ratove?
ako je iz ceske ili istocne njemacke 90% da je ateista

fakat smarate s fasizmom i krstasima
cak i u salama
dresdener78

#2932 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by dresdener78 »

Hahaha nemaš argumente onda maštaš o pjeni na usta? To je tipično za "borce za multikulti" :)

Uostalom moje iskustvo stečeno u zadnjim godinama kaže što više glup, neobrazovan i fanatičan to više "multikulti" pristalica.

Istina je da sam zadnju "izbjeglicu" sreo prije dosta godina, radilo se baš o ljudima iz bivše Jugoslavije koji su stvarno stizali jedva odjeveni, sa teškim traumama od toga što su doživjeli - u Češku ih je stiglo puno jer "rasistička i ksenofobna Češka" je tek kao jedna od zadnjih uvela vize prema BiH (primorana od EU) tako da je dugo trajao period kada su ljudi sa bh. papirima mogli jednostavno pobjeći baš tamo.

Inače lijepo je čuti od balkanskih "stručnjaka" koliko je srednja Evropa ksenofobna i islamofobna, i to baš od onih iz državnog sistema koji je zasnivan na vjerskom fanatizmu, vjerskoj mržnji, brojanju krvnih zrnaca, etničke segregacije u školama i gdje tinejdžeri ispranih mozgova "nikad nebi išli na dejt sa osobom druge vjere". Gdje Marko se druži samo sa Vojislavem, Josip sa Hrvojem, Amra samo sa Lejlom. Iznimke su ustvari statistička greška. Konkretno u Češkoj živi preko jedan i po miliona ljudi direktno stranog porijekla ili su njima roditelji stranci. Tako da mi je kolegica Mađarica, vlasnik mog omiljenog kafića je 50% Bugar, pored moje kuće u restoranu radi gospođa iz Rusije, "legendaran" po brutalnim ali veoma učinkovitim metodama u gradskom domu zdravlja je doktor porijeklom iz Azije, na gimnazijama imaju najbolje ocjene djeca porijeklom iz Vijetnama i Kine, u supermarketu radi kao čuvar momak sa dva metara i crn kao ugao - Afrikanac. U jednom selu desetak kilometara od grada neki Švabo je otvorio mali restoran. U suštini nikome ne smeta odakle jesi ako ne tražiš da TVOJA pravila budu iznad onih važećih za ostale i da svi ostali imaju samo obavezu da se prilagode TEBI jer ti si NADČOVJEK. Iz ideoloških, religijskih ili ko zna kakvih razloga.

Toliko o navodnoj ...fobiji i ...izmu.

Ovo što sada luta ulicama njemačkih i austrijskih gradova i čime sam okružen svaki put kada sam tamo (najmanje svake sedmice) nema nikakve veze sa "nesretnim izbjeglicama". Svaku ženu gledaju tako da nije jasno hoće li je linčovati ili silovati. Arogantno ponašanje u stilu "JA imam prava i TI kjafire imaš obaveze". Na prvi pogled nula spremnost da se nekako prilagode, ostali se trebaju prilagoditi njima.

I naravno svi se spremamo za krstaške ratove, mi u tome imamo dugu tradiciju, čak i gradimo crkve od kostiju muslimana!
https://alaiwah.wordpress.com/2009/12/2 ... lim-bones/
pirmin

#2933 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

dresdener78 wrote:
Istina je da sam zadnju "izbjeglicu" sreo prije dosta godina,
Dalje nisam citao.
Smor. Ostrasceni blablabla.

Nemam vise volje. Pokusas jednom objasniti javi se 20 drugih jazavaca.

Ode zivot. :oops:
AleksoMKD

#2934 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Svicarsko selo Oberwil-Lieli (22.000 stanovnika od kojih je 300 milionera) je glasalo protiv primanja 10 (deset) siriskih izbeglica i stanovnici su prihvatili da plate kaznu od 290.000 Franaka.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05 ... epting-10/

"We do not want them here, it is as simple as that.
"We have worked hard all our lives and have a lovely village that we do not want spoiled."
"We are not suited to take in refugees, they would not fit in here."

"Yes, the refugees from Syria have to be helped and they are better served by being helped in the camps nearer their home," he said.
"Money could be sent to help them, but if we are housing them here it sends out the wrong message.
"Others will come and risk their lives crossing the ocean and paying people smugglers to bring them."
Truba

#2935 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

krizari, hitlerovci,kolonizatori, desnicari, nacionalisti
pirmin

#2936 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Kako ono kazu, "incest je igra u kojoj ucestvuje cijela obitelj" ?

animals

#2937 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

pirmin wrote:Niti sam bjelosvjetski mocnik niti posjedujem medije ali podrzavam i zelim zivjeti u otvorenom i progresivnom drustvu.
Ako pobjedi Hofer valja polako kontati gdje i sta dalje. (Btw. u prvom krugu izbora najtrazenija rijec na guglu u Austriji je bila "Auswandern"- Iseljenje) :)
U otvorenom i progresivnom ,kazes..
da su izbjeglice kojim slucajem Ukrajinci,pitao bi te za koga bi navijao..
ali braca su, to je tvoj glavni motiv, da seres ovdje..o nekoj demokraciji..
cuj , ako pobijedi Hofer,kontati sta i kako dalje..
koja logika, koje razmisljanje..
pa u Tursku , zna se..majku demokratije, ili Iran..
Gojeni H

#2938 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Gojeni H »

AleksoMKD wrote:Svicarsko selo Oberwil-Lieli (22.000 stanovnika od kojih je 300 milionera) je glasalo protiv primanja 10 (deset) siriskih izbeglica i stanovnici su prihvatili da plate kaznu od 290.000 Franaka.

"We have worked hard all our lives and have a lovely village that we do not want spoiled."

"Yes, the refugees from Syria have to be helped and they are better served by being helped in the camps nearer their home," he said.
"Money could be sent to help them, but if we are housing them here it sends out the wrong message.
"Others will come and risk their lives crossing the ocean and paying people smugglers to bring them."
Isto onaj nakav KUvajcanin kad na njihovoj TV izjavljuje da "Kuvajcani ne mogu podnijeti da vide takvu patnju kod njihove kuce, pa bi bilo bolje da Sirijci ostanu u jordanskim i libanskim kampovima, a da KUvajcani salju pare". :D
Xray

#2939 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Xray »

Evo sta kaze Dalai Lama.
The Dalai Lama says ‘too many’ refugees are going to Germany
https://www.washingtonpost.com/news/wor ... ?tid=sm_fb

Komentar sa FB
"Is Dalai Lama a Racist, Bigot, Islamophobe, Nazi, Xenophobe?

The world's most famous refugee, Dalai Lama Warns Against West Taking Too Many Migrants & Arab Domination: ‘Migrants Should Return Home’. His thoughts align with rational liberals, the right and even far right on this issue.

"When we look at the face of each refugee, but especially those of the children and women, we feel their suffering, and a human being who has a better situation in life has the responsibility to help them. But on the other hand, there are too many at the moment… Europe, Germany in particular, cannot become an Arab country, Germany is Germany."
Sanjarko

#2940 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:
AleksoMKD wrote:Svicarsko selo Oberwil-Lieli (22.000 stanovnika od kojih je 300 milionera) je glasalo protiv primanja 10 (deset) siriskih izbeglica i stanovnici su prihvatili da plate kaznu od 290.000 Franaka.

Isto onaj nakav KUvajcanin kad na njihovoj TV izjavljuje da "Kuvajcani ne mogu podnijeti da vide takvu patnju kod njihove kuce, pa bi bilo bolje da Sirijci ostanu u jordanskim i libanskim kampovima, a da KUvajcani salju pare". :D
Kuwait has a population of 4.2 million people; 1.3 million are Kuwaitis and 2.9 million are expatriates.
Kuwait's 2014 population was 4.1 million people, of which 1.2 million were Kuwaitis, 1.1 million are Arab, 1.4 million Asian expatriates, and 76,698 Africans.
Kuwait also has a large community of expatriate Christians (est. 450,000), Hindus (est. 600,000), Buddhists (est. 100,000), and Sikhs (est. 10,000).[164] The country includes a native Christian community, estimated to be composed of between 259 and 400 Christian Kuwaiti citizens.[165] Kuwait is the only GCC country besides Bahrain to have a local Christian population who hold citizenship. There is also a small number of Bahá'í Kuwaiti citizens.
From a total of 2,931,401 Non-Kuwaitis, 1,879,395 (64.1%) were Muslim, 774,143 (26.4%) were Christian, and 277,863 (9.5%) were "Other and Not Stated".
Haj, ja.
Medzu ovima nema garant Sirijaca.
Stranaca nema uopshte.
Truba

#2941 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

Gojeni H wrote:

ja mislim da je to i pošteno
kao i japanci
poslat ćemo milijarde
ne možemo nikog primiti
ne očekujte ništa od nas sem pomoći ne nadajte se da ćemo vas primiti

problem su prikriveni bijednici koje bi da drugi rješavaju svjetsske probleme dok niko ne bi ponudio svoju vikendicu ili ne daj zeuse velikogrčki kuću na moru i tako dalje...
AleksoMKD

#2942 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Vizionar 1985 wrote: Haj, ja.
Stranaca nema uopshte.
Mislim da nema izbeglica.
To su strani radnici koji su dosli u Kuvajt da zarade.

Mislim da nije frka i da Evropa primi 5 miliona ljudi, problem je sto 99% njih zeli ili u Nemacku ili u Svedsku. Ja bih na njihovom mestu isto zelio.
Gojeni H

#2943 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Gojeni H »

Vizionar 1985 wrote:
From a total of 2,931,401 Non-Kuwaitis, 1,879,395 (64.1%) were Muslim, 774,143 (26.4%) were Christian, and 277,863 (9.5%) were "Other and Not Stated".
Haj, ja.
Stranaca nema uopshte.
U Kuvajtu nema izbjeglica. Ljudi su tu na radnim vizama. U zadnje vrijeme u Zaljevu se svako malo rjesavaju Sirijaca i libanskih siita.
Ta drustva nisu ni nalik evropskim ... neuporedive stvari.
Gojeni H

#2944 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Gojeni H »

Vidi Aleksa ... sto se trpas ba Makedonac? :D
AleksoMKD

#2945 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Gojeni H wrote:Vidi Aleksa ... sto se trpas ba Makedonac? :D
Interesantna mi tema, sa obzirom da smo na ruti koju ljudi prelaze, ili su prelazili dok nismo zatvoroli granicu.
Sanjarko

#2946 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Haj, ja.
Stranaca nema uopshte.
U Kuvajtu nema izbjeglica. Ljudi su tu na radnim vizama. U zadnje vrijeme u Zaljevu se svako malo rjesavaju Sirijaca i libanskih siita.
Ta drustva nisu ni nalik evropskim ... neuporedive stvari.
Jbs ga.
Mogu ove razumit da drobe to.
Al od tebe to nisam ochekivao.
Da mislish da u Kuvajtu nema Sirijaca.
Pa u SA ih ima skoro Milja.
Ne vode se pod statusom izbjeglichkim nego kao radnici.

Jbs ga.

Dash linkove, sve, Kuvajchana 1,3 Milje, Stranaca 2,9 Milja, Krschana Skoro Milja, Budista i Hindusa Milja.
Odnos 1:2 u korist Stranaca.
A u EU ushlo par milja izbjeglica i migranata ( Stranaca ) na njih 550 Milja i frka, Europa Tolerantna itd.
AleksoMKD

#2947 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

http://www.thelocal.se/20160531/fewer-t ... found-jobs

Fewer than 500 of 163,000 asylum seekers found jobs.
BHCluster

#2948 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

AleksoMKD wrote:http://www.thelocal.se/20160531/fewer-t ... found-jobs

Zar asylum seekers imaju pravo rada? Do sada je bilo da to pravo nemas dok ti se status ne odluci.
AleksoMKD

#2949 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

BHCluster wrote:

Zar asylum seekers imaju pravo rada? Do sada je bilo da to pravo nemas dok ti se status ne odluci.
Obicno je tako ali Svedska postupa drugacije.

A person who arrives in Sweden with valid identification documents and has applied for asylum is normally allowed to work despite not yet having a work or residence permit, if Migrationsverket grants them an exception.
broj dva

#2950 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by broj dva »

---
Odnosi se na azilante koji su dosli tokom prosle godine. Zamisli koliko ih ima jezicke sposobnosti, koliko su atraktivni na trzistu rada, koliko ih ima fizicki i psihicki sposobni da rade.
Ja sam dosam kao zdrav klinac sa dobrim poznavanjem engleskog, u boljoj ekonomskoj (i politickoj) klimi i trebalo mi je tri godine da nadjem prvi posao u Norveskoj.
Statistika ti kaze sve a nista...
Post Reply