Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
- KB9
#2926 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
zdrava logika kaze da ukoliko nam se javljaju vanzemaljci koji za par minuta mogu napravit nesto sto mi ne mozemo za citavu noc (pa i dan), ti isti vanzemaljci bi bili valjda dovoljno sposobni da ne budu zataskani u svijetu te vlade (sastavljene od nesposobnih ljudi koji, ponavljam, ne mogu napravit krugove u zitu) ni pod tackom razno ne bi mogle sprijecit u tome
al to je samo zdrava logika, paranoidna logika pojedinaca na ovoj temi je ipak nesto drugo po svemu sudeci
al to je samo zdrava logika, paranoidna logika pojedinaca na ovoj temi je ipak nesto drugo po svemu sudeci
- stari_rastafari
#2927 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
maraccana wrote:Onaj trenutak kad ti Dozer uz advokatsku potrvrdu Starog kaže:
Dozer wrote: Ti si apsolutno nesvjestan svog neznanja, nerazumijevanja i kolicine nebuloze koju ovdje ispoljavas...![]()
Čuj UFO TV
I spektakl za kraj:https://en.wikipedia.org/wiki/The_Myste ... ins_of_Man
Some material included was based on the controversial Forbidden Archeology, a book written by Hindu creationists Michael Cremo and Richard L. Thompson
The program was widely criticized by the scientific community. Donald Johanson said it was "absolutely shameful, and it sort of sets us back 100 years".[2] Jim Foley of TalkOrigins called it a "pseudo-scientific mishmash of discredited claims and crackpot ideas"
https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Cremo
Michael A. Cremo (born July 15, 1948), also known by his devotional name Drutakarmā dāsa, is an American freelance researcher who identifies himself as a Vedic creationist Forbidden Archeology, which he wrote with Richard L. Thompson, has attracted attention from mainstream scholars who have criticized the views given on archeology and describe it as pseudoscientific.![]()
Dozer wrote: Ali, evo ti malo edukacije, cisto da bar pokusas uvidjeti koliko se provaljujes...
Inace, ovo je autor:Forbidden Archeology: The Hidden History of the Human Race is a 1993 book by Michael A. Cremo and Richard L. Thompson, written in association with the Bhaktivedanta Institute of ISKCON.Cremo is a member of the International Society for Krishna Consciousness and the Bhaktivedanta Institute![]()
![]()
![]()
Dozeru, kralj provala klixovog foruma, (a opasna konkurencija mu je i Stari), nakon avijona, depopulacije i čega sve ne, sad i ovo.

-
asker
#2928 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Zaitsev wrote:Ma pitao sam samo je l' vjeruješ da su vanzemaljci se zajebavali ovim crtežima... To me zanima...
Što se svijetlećih kugli tiče, mislim da se to Goku, Vegeta i co. malo šprdaju, ali opet ko zna? I mene je od malih nogu zanimalo zašto vlada krije i zašto nema zvaničnih institucionalnih informacija o Gokuu, Gohanu, Krilinu i o tajni Gokuovog "prelaska" u Super Saiyana.
Ko ima vremena neka pogleda, stvarno interesantnih činjenica ima. Ali znam ja sad da će se pojaviti oni: "To je samo crtani, ti se šprdaš na ovako ozbiljnoj temi, gdje su ti naučne činjenice, daj izvore i ostalo..."
Ali de vi meni nađite eto logično i naučno objašnjenje za prelazak u Super Saiyana. Nemojte me samo citirati i govoriti: "Ti nemaš pojma, ti si ovakav i onakav..." a vi svi imate pojma i sve znate a nigdje valjanog argumenta...
- Dozer
#2929 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Da, to je zdrava logika, ali samo ukoliko potpuno izignorisemo sve sto su ikada rekli svi oni koji su bili na nekim visokopozioniranim polozajima nekih od najmonicjih vlada svijeta, a za njima svi oni insideri koji su na neki nacin bili ukljuceni u rad poznatih "tajnih" baza, a koji su misteriozno umirali cim su bilo sta progovorili.KB9 wrote:zdrava logika kaze da ukoliko nam se javljaju vanzemaljci koji za par minuta mogu napravit nesto sto mi ne mozemo za citavu noc (pa i dan), ti isti vanzemaljci bi bili valjda dovoljno sposobni da ne budu zataskani u svijetu te vlade (sastavljene od nesposobnih ljudi koji, ponavljam, ne mogu napravit krugove u zitu) ni pod tackom razno ne bi mogle sprijecit u tome
Naravno, na sve ovo cemo potpuno zanemariti i kompletnu nasu istoriju, kao i sve moguce i nemoguce nalaze koji ukazuju na nekakve NLO-e, daleko naprednije tehnologije koje su sigurno postojale hiljadama godina unazad, a za koje mi nemamo nikakve dokaze da su njima raspolagali tadasnji ljudi.
Zanemaricemo i sve ostale stvari za koje postoje hiljade svjedoka, poput visedecenijskih mutilacija zivotinja, otmica i nestanaka ljudi, slucajeva raznoranih padova "nasih satelita" koji budu odneseni od strane vojske, a zatim i zataskani kao da se nista nije desilo.
Pljunucemo i na to sto, realno, nemamo pojma kako smo nastali (hint: nismo nastali evolucijom, jer evolucija nije = nastanak), sto nemamo pojma ko nam je prvi predak, a jos manje kako je uopste nastao zivot na ovoj planeti, sto jos uvijek ne znamo ni kako je DNK nastala...sve cemo to hladno zanemariti i praviti se da smo svojim teorijama, bile one naucne ili ne, sve objasnili.
Podrazumijevano, sve ovo ni pod razno necemo pokusati povezati, nego cemo o svemu tome razmisljati kao da se radi o vozovima koji se konstantno krecu razlicitim kolosjecima i pravcima. Jer, jel'te, ako se slucajno to pokusa na neki nacin povezati, mozda nas neko proglasi "paranoidnim"..
Da...sve cemo to strpati pod "paranoidnu logiku", zabicemo glavu u pijesak, i odozdo samo ponavljati - nema nikakvih dokaza za bilo sta od toga.
P.S. Matere mi, ja ponekad kliknem na ove ignorisane postove ovog neizivljenog @maraccane, sve kontajuci da je covjek konacno napisao nesto smisleno, a onda se samo ponovo uvjerim da lik nije sposoban za takvo nesto i da svoje postove vjerovatno pise dok baca drkicu...
- maraccana
#2930 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Opet se on javlja nakon teške krišna izvale i to ovakvim jezikom....Dozer wrote:
P.S. Matere mi, ja ponekad kliknem na ove ignorisane postove ovog neizivljenog @maraccane, sve kontajuci da je covjek konacno napisao nesto smisleno, a onda se samo ponovo uvjerim da lik nije sposoban za takvo nesto i da svoje postove vjerovatno pise dok baca drkicu...
Dozer wrote: Ali, evo ti malo edukacije, cisto da bar pokusas uvidjeti koliko se provaljujes...
Inace, ovo je autor:Forbidden Archeology: The Hidden History of the Human Race is a 1993 book by Michael A. Cremo and Richard L. Thompson, written in association with the Bhaktivedanta Institute of ISKCON.
Cremo is a member of the International Society for Krishna Consciousness and the Bhaktivedanta Institute
- KB9
#2931 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
napiso si hrpu stvari koje bas nikakvu povezanost nemaju za logiku (tj manjak iste) u primjeru krugova u zitu, odnosi unutar nase rase, planete, nebitno cega me ne zanimaju i nisu ni najmanje bitni navedenu logiku (tj manjak iste, ponavljam) kog primjera vezanih za krugove zita u kojima naprednija vrsta u nas fakticki ostavlja poruke u vidu krugova (koje nasa vrsta ne moze napravit) i to im je jedini nacin jer svaki drugi ova nasa nazadna rasa ocito bez ikakvih problema izbrise i odrzava stanje onako kako joj je voljaDozer wrote:Da, to je zdrava logika, ali samo ukoliko potpuno izignorisemo sve sto su ikada rekli svi oni koji su bili na nekim visokopozioniranim polozajima nekih od najmonicjih vlada svijeta, a za njima svi oni insideri koji su na neki nacin bili ukljuceni u rad poznatih "tajnih" baza, a koji su misteriozno umirali cim su bilo sta progovorili.KB9 wrote:zdrava logika kaze da ukoliko nam se javljaju vanzemaljci koji za par minuta mogu napravit nesto sto mi ne mozemo za citavu noc (pa i dan), ti isti vanzemaljci bi bili valjda dovoljno sposobni da ne budu zataskani u svijetu te vlade (sastavljene od nesposobnih ljudi koji, ponavljam, ne mogu napravit krugove u zitu) ni pod tackom razno ne bi mogle sprijecit u tome
Naravno, na sve ovo cemo potpuno zanemariti i kompletnu nasu istoriju, kao i sve moguce i nemoguce nalaze koji ukazuju na nekakve NLO-e, daleko naprednije tehnologije koje su sigurno postojale hiljadama godina unazad, a za koje mi nemamo nikakve dokaze da su njima raspolagali tadasnji ljudi.
Zanemaricemo i sve ostale stvari za koje postoje hiljade svjedoka, poput visedecenijskih mutilacija zivotinja, otmica i nestanaka ljudi, slucajeva raznoranih padova "nasih satelita" koji budu odneseni od strane vojske, a zatim i zataskani kao da se nista nije desilo.
Pljunucemo i na to sto, realno, nemamo pojma kako smo nastali (hint: nismo nastali evolucijom, jer evolucija nije = nastanak), sto nemamo pojma ko nam je prvi predak, a jos manje kako je uopste nastao zivot na ovoj planeti, sto jos uvijek ne znamo ni kako je DNK nastala...sve cemo to hladno zanemariti i praviti se da smo svojim teorijama, bile one naucne ili ne, sve objasnili.
Podrazumijevano, sve ovo ni pod razno necemo pokusati povezati, nego cemo o svemu tome razmisljati kao da se radi o vozovima koji se konstantno krecu razlicitim kolosjecima i pravcima. Jer, jel'te, ako se slucajno to pokusa na neki nacin povezati, mozda nas neko proglasi "paranoidnim"..
Da...sve cemo to strpati pod "paranoidnu logiku", zabicemo glavu u pijesak, i odozdo samo ponavljati - nema nikakvih dokaza za bilo sta od toga.
n.e.m.a. l.o.g.i.k.e.
- Zaitsev
#2932 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Nekad sam bio neodlučan... A možda i nisam? :/
-
saimidin
#2933 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
ama covece ti si taj koji uprkos dokazima zabija glavu u pijesak paranoicih ideja, i toliko si se zabio da tebi ocigledno nikakvo logicko objasnjenje nemoze pomoci da se izvadis, ti si taj koji misli da su mu misli brze od svjetlosti, ti postavljas kao dokaze fotosopirane avioneDozer wrote:Da, to je zdrava logika, ali samo ukoliko potpuno izignorisemo sve sto su ikada rekli svi oni koji su bili na nekim visokopozioniranim polozajima nekih od najmonicjih vlada svijeta, a za njima svi oni insideri koji su na neki nacin bili ukljuceni u rad poznatih "tajnih" baza, a koji su misteriozno umirali cim su bilo sta progovorili.KB9 wrote:zdrava logika kaze da ukoliko nam se javljaju vanzemaljci koji za par minuta mogu napravit nesto sto mi ne mozemo za citavu noc (pa i dan), ti isti vanzemaljci bi bili valjda dovoljno sposobni da ne budu zataskani u svijetu te vlade (sastavljene od nesposobnih ljudi koji, ponavljam, ne mogu napravit krugove u zitu) ni pod tackom razno ne bi mogle sprijecit u tome
-
belfy
#2934 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
ti rece da volis da ti neko ukaze kada grijesis. evo ovo boldirano je isto pitanje koje postavljaju vjernici. ti ovdje impliciras da je covjek nastao i time onda nadalje pokusavas reci kako to nije evolucija. dok evolucija kaze da se covjek razvio iz drugog oblika, a ne da je nastao.Dozer wrote: Da, to je zdrava logika, ali samo ukoliko potpuno izignorisemo sve sto su ikada rekli svi oni koji su bili na nekim visokopozioniranim polozajima nekih od najmonicjih vlada svijeta, a za njima svi oni insideri koji su na neki nacin bili ukljuceni u rad poznatih "tajnih" baza, a koji su misteriozno umirali cim su bilo sta progovorili.
ako si vec pristalica tog da je covjek "nastao", onda ti je jako sirok dijapazon tumacenja koja mozes prihvatiti. od vjerskih pa sve do vanzemaljaca. no, ako razumijes evoluciju koja zagovara prelaske kroz korake onda ta tvrdnja nema smisla. nakon toga bih pitao da li ti razumijes evoluciju i da li prihvatas ono sto ona pojasnjava - cisto da se moze razumjeti koje stajaliste zastupas.
nadalje, kada kazes ne znamo ni kako je DNK nastala i da cemo to zanemariti? ko to zanemaruje? ljudi rade na tome godinama i jedna od pretpostavki je da je nastala iz RNK (ako se dobro sjecam). oni to rade tako sto proucavaju i bave se time cijeli svoj zivot. nakon toga je jako omalovazavjuce reci da se niko ne bavi time i da se to zanemaruje, dok ti koji se nikada time nisi bavio, nego o tome samo citao na netu kazes kako je moguci odgovor vanzemaljci. to me opet podsjeti na one price iz vjere "bog je to ucinio".
za kraj samo da kazem - iako je trenutacno mnogo neobjasnjenih stvari, pa sve i ako nikada ne dokazemo neke stvari to nije argument za bilo koju drugu ili trecu stranu da kaze: "ako ovo do sada nikada nismo otkrili onda je to dokaz da je to bog (vanzemaljci ili bilo sta trece) napravio". jer sve to nije uopste paranoidna logika. to je samo pogresno zakljucivanje.
- KB9
#2935 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
stajaliste u kojem ne mozemo napravit krugove u zitu (koje vanzemaljci odrade brzinski ko kakav manji grafit) al zato te strasno sposobne vanzemaljce uredno brisemo u svim drugim vidovima na svom planetu, svaka nam castbelfy wrote:cisto da se moze razumjeti koje stajaliste zastupas.
-
sizifinho
#2936 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
eh majko mila, nema gore stvari od glupog covjeka koji ne zna da je glup. Dzaba, neznalica ne zna da ne zna, i nema tu krivr drine koja ce je ispraviti.
Ah samo da se osvrnem na nesto
Dozer kaze da nismo NASTALI evolucijom i tw recenica je dovoljna da se shvati koju dozu neznanja nosi sa sobom. Strasno, tacno da te obori s nogu.
Ali to je samo jos jedan razlog sto da ga zaobidjes. Niko nmze s njim, on je kralh dezinformacija.
Stari je samo rupa.na svirali, svira gdje dozer puhne, jos vidim sad odgovara s biciklima hehe
Ja sam mu rekao isto da se njegovo uvjerenje ne razlikuje od religijskih...mislis da ga je tangiralo? Haha samo ga.ojjacalo.
Ah samo da se osvrnem na nesto
Dozer kaze da nismo NASTALI evolucijom i tw recenica je dovoljna da se shvati koju dozu neznanja nosi sa sobom. Strasno, tacno da te obori s nogu.
Ali to je samo jos jedan razlog sto da ga zaobidjes. Niko nmze s njim, on je kralh dezinformacija.
Stari je samo rupa.na svirali, svira gdje dozer puhne, jos vidim sad odgovara s biciklima hehe
prvo, upravu si za RNK. Novija istrazivanja to i potvrdjuju. Ali zasto.ocekujes.od njeg.to da zna? Mislim, znam da si nekad davno bio a temi, pa zar se nisi tad uvjerio u ignorantnost. Vidim, jako si strpljiv s njim, ali polahko. Doci ce sve na.svoje. Upravo to omalovazavanje nauke, Dozera svrstava u red forumasa tipa Chagalja. Tj velike neznalice.nadalje, kada kazes ne znamo ni kako je DNK nastala i da cemo to zanemariti? ko to zanemaruje? ljudi rade na tome godinama i jedna od pretpostavki je da je nastala iz RNK (ako se dobro sjecam). oni to rade tako sto proucavaju i bave se time cijeli svoj zivot. nakon toga je jako omalovazavjuce reci da se niko ne bavi time i da se to zanemaruje, dok ti koji se nikada time nisi bavio, nego o tome samo citao na netu kazes kako je moguci odgovor vanzemaljci. to me opet podsjeti na one price iz vjere "bog je to ucinio".
Ja sam mu rekao isto da se njegovo uvjerenje ne razlikuje od religijskih...mislis da ga je tangiralo? Haha samo ga.ojjacalo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2937 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Po meni potpuno je irelevantno kako smo nastali, da li evolucijom, da li nekim eksperimentom nekakve super-duper napredne civilizacije...koga briga? Šta bi to promijenilo da sada ovog trenutka saznamo da nas je stvorila chunga-lunga civilizacija iz sazvjeđa Oriona ili evolucija? Ništa, apsolutno ništa!
I da imamo WARP pogon iz Zvjezdanih staza, i da možemo putovati 99,9% brzine svjetlosti opet smo osuđeni da ostanemo u našoj lokalnoj grupi galaksija i vjerovatno nikada, nikada nećemo biti u stanju otići dalje od nje. Zašto? Zato što se sve grupe galaksija udaljavaju od nas brzinama daleko većim od brzine svjetlosti, osim Andromede koja će nas za nekoliko stoina miliona godina strefit...ako do tada sunce ne potroši svo gorivo i ugasi se k'o svitac u mraku. Prc!
I da imamo WARP pogon iz Zvjezdanih staza, i da možemo putovati 99,9% brzine svjetlosti opet smo osuđeni da ostanemo u našoj lokalnoj grupi galaksija i vjerovatno nikada, nikada nećemo biti u stanju otići dalje od nje. Zašto? Zato što se sve grupe galaksija udaljavaju od nas brzinama daleko većim od brzine svjetlosti, osim Andromede koja će nas za nekoliko stoina miliona godina strefit...ako do tada sunce ne potroši svo gorivo i ugasi se k'o svitac u mraku. Prc!
- KB9
#2938 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
al zato mi uspjevamo zataskat postojanje vanzemaljaca koji su prevazisli te brzine i jedini nacin da daju do znanja kako postoje su krugovi u zitu, zvuci pravo ozbiljno i logicno na kraju krajeva 
-
sizifinho
#2939 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
kurtzgesagt cini dobar posao u edukacijiDrvosjeca iz Dejcica wrote:Po meni potpuno je irelevantno kako smo nastali, da li evolucijom, da li nekim eksperimentom nekakve super-duper napredne civilizacije...koga briga? Šta bi to promijenilo da sada ovog trenutka saznamo da nas je stvorila chunga-lunga civilizacija iz sazvjeđa Oriona ili evolucija? Ništa, apsolutno ništa!
samo tako nastavi
- Dozer
#2940 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Zanemaricu naucnu sintaksu ovog posta i teske muke pri njegovom "desifrovanju"...KB9 wrote: napiso si hrpu stvari koje bas nikakvu povezanost nemaju za logiku (tj manjak iste) u primjeru krugova u zitu, odnosi unutar nase rase, planete, nebitno cega me ne zanimaju i nisu ni najmanje bitni navedenu logiku (tj manjak iste, ponavljam) kog primjera vezanih za krugove zita u kojima naprednija vrsta u nas fakticki ostavlja poruke u vidu krugova (koje nasa vrsta ne moze napravit) i to im je jedini nacin jer svaki drugi ova nasa nazadna rasa ocito bez ikakvih problema izbrise i odrzava stanje onako kako joj je volja
n.e.m.a. l.o.g.i.k.e.
?zaSto.neMa=logike ;
1. Sta je to toliko nelogicno u tome da se od vecine covjecanstva kriju stvari koje bi mogle debelo narusiti postojeca poimanja svijeta, stvari utvrdjene nasom naukom, koje bi pokazale da nismo sami, da postoje daleko naprednije vrste od nas, itd.? Pa ne bi bilo prvi put da se nesto slicno desava, tj. da se od vecine ljudi kriju rayne stvari...
2. Recimo da su oni neki naprasno umrli insideri bili u pravu (Sanchezova, Schneider itd.), kao i oni neki drugi koji o svemu pricase identicne stvari (KGB-ovac, Kanadjanin, Medvedev, itd.), i da postoje dogovori vlada najmocnijih drzava svijeta s tim nekakvim vanzemaljcima o tome da se ovi ne prikazuju covjecastvu iz ma kojih razloga (a neki iz tacke 1. su itekako legitimni), dok istovremeno postoje i neki od njih koji se s tim ne slazu. Zasto bi bilo cudno da onda ti neki koji se ne slazu s tim, covjecanstvu salju neke vrste poruka kako bi ukazali na svoje prisustvo, pa recimo da je to putem tih crteza u zitu, koje nazivamo "krugovima", ili povremenim pojavljivanjem na nebu u svojim letjelicama koje mi nazivamo "NLO", itd.?
Iz kojeg bi razloga nesto ovakvo bilo bas toliko nemoguce i neshvatljivo?
3. Na koje sve nacine "nasa vrsta" krije razne stvari, mislim da je suvisno uopste i pricati...
- Dozer
#2941 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
O kojim to konkretnim dokazima pricas? Daj mi navedi i linkuj te vase "dokaze" koje spominjes...saimidin wrote: ama covece ti si taj koji uprkos dokazima zabija glavu u pijesak paranoicih ideja, i toliko si se zabio da tebi ocigledno nikakvo logicko objasnjenje nemoze pomoci da se izvadis, ti si taj koji misli da su mu misli brze od svjetlosti, ti postavljas kao dokaze fotosopirane avione
I, zasto nisi nastavio niz - koji je analiticki ukazao na ocigledne lazi oko rakete i njenog pada u Kinu, koji je analiticki dokazao da kontinuirano smanjenje stope nataliteta u jednom momentu neminovno dovodi do pocetka depopulacije, itd...
Usput, ja i dalje mislim da cu u mislima prije stici do Marsa, nego ce to uraditi svjetlost sa Zemlje. Ali, nije to bila prica, nego je prica bila oko toga da li se nesto materijalno moze kretati brze od svjetlosti. Na kraju smo i tu, koliko se sjecam, dosli do toga da po najnovijim naucnim saznanjima i pretpostavkama i to, ipak, mozda jeste moguce
- Dozer
#2942 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Cek, cek...belfy wrote: ti rece da volis da ti neko ukaze kada grijesis. evo ovo boldirano je isto pitanje koje postavljaju vjernici. ti ovdje impliciras da je covjek nastao i time onda nadalje pokusavas reci kako to nije evolucija. dok evolucija kaze da se covjek razvio iz drugog oblika, a ne da je nastao.
Iz cega ovdje si zakljucio da sam ja rekao da je covjek "nastao"...
Pise: Pljunucemo i na to sto, realno, nemamo pojma kako smo nastali (hint: nismo nastali evolucijom, jer evolucija nije = nastanak), sto nemamo pojma ko nam je prvi predak, a jos manje kako je uopste nastao zivot na ovoj planeti.
Ovdje bih jos samo mogao dodati da smo mi trenutno nekakav krajnji proizvod evolucije, kao i da nemamo pojma kako cemo izgledati za 2-3 miliona godina, u sta cemo se pretvori...ako uopste osptanemo do tada.
Samim tim je i ostatak posta nize pomalo bemislen, zar ne?
Prvo jedna jednostavna cinjenica: Evolucija je fakt, ona se desila i desava se jos uvijek, i desavace se jos ko zna koliko, sve dok postoji zivot na planeti.ako si vec pristalica tog da je covjek "nastao", onda ti je jako sirok dijapazon tumacenja koja mozes prihvatiti. od vjerskih pa sve do vanzemaljaca. no, ako razumijes evoluciju koja zagovara prelaske kroz korake onda ta tvrdnja nema smisla. nakon toga bih pitao da li ti razumijes evoluciju i da li prihvatas ono sto ona pojasnjava - cisto da se moze razumjeti koje stajaliste zastupas.
A onda i jedno "jednostavno" pitanje: Iz cega smo mi to tacno evoluirali u ovo sto smo danas?
I, naravno, ekstenzija tog pitanja, a koja se tice period prije te nekakve evolucije: Kako je uopste nastao zivot na planeti, iz kojeg smo onda i mi evoluirali, da ne kazem nastali?
Dakle, ja ni jedne jedine sekunde nisam cak ni sugerisao da smo mi "nastali", nego sam pitao "kako smo nastali", sto se u tom konktesku ocigledno odnosilo na "iz cega smo evoluirali".
A gdje sam ja rekao da se niko ne bavi time? "Zanemariti" u tom postu ima totalno drugo znacenje, jbg, a ne da se zanemaruje istrazivanje vezano za DNK... Matere mi, isto k'o Sizif... Pa nemoj mi sad i ti trpati stvari koje nigdje nisam napisao...nadalje, kada kazes ne znamo ni kako je DNK nastala i da cemo to zanemariti? ko to zanemaruje? ljudi rade na tome godinama i jedna od pretpostavki je da je nastala iz RNK (ako se dobro sjecam). oni to rade tako sto proucavaju i bave se time cijeli svoj zivot. nakon toga je jako omalovazavjuce reci da se niko ne bavi time i da se to zanemaruje, dok ti koji se nikada time nisi bavio, nego o tome samo citao na netu kazes kako je moguci odgovor vanzemaljci. to me opet podsjeti na one price iz vjere "bog je to ucinio".
Da, PRETPOSTAVKA je da je DNK nastala iz RNK, ali i tu postoje veliki problemi. RNK je tu samo nekakav najbolji kandidat, medjutim i dalje nema nikakvih dokaza ili potvrda da to jeste tako. Drugim rijecim, a sto stalno govorim - jos uvijek ne znamo.
A zasto je "zabranjeno" uopste o tome diskutovati i postavljati takva pitanja?za kraj samo da kazem - iako je trenutacno mnogo neobjasnjenih stvari, pa sve i ako nikada ne dokazemo neke stvari to nije argument za bilo koju drugu ili trecu stranu da kaze: "ako ovo do sada nikada nismo otkrili onda je to dokaz da je to bog (vanzemaljci ili bilo sta trece) napravio". jer sve to nije uopste paranoidna logika. to je samo pogresno zakljucivanje.
Nije li postavljanje pitanja prvi korak ka trazenju odgovora na nesto sto ne znamo?
Zar trazenje svakog odgovora o bilo cemu ne podrazumijeva postavljanje bezbrojnih pitanja, koja se onda analiziraju, pa testiraju (ukoliko je to moguce), pa se na osnovu nekih rezultata donose neki zakljucci?
Nije li upravo ovo glavni postulat svake nauke - uocavanje > analiza > teorija > testiranje > rezultat?
----
Pazite nesto... Mi ovdje imamo veliki konceptualni problem koji se tice ogromnih razlika u razmisljanju. Dok ja i jos neki na temi nemamo nikakav problem da izadjemo iz ustaljenog nacina razmisljanja, poznatih "znanja" i pokusamo povezati razne stvari, drugi naprosto nisu u stanju takvo nesto uraditi.
I to nije nikakav ni hendikep, ni glupost, ni bilo sta negativno. To su samo rezultati upravo nase evolucije, necega sto se hiljadama godina "talozi" u nasem mozgu, nekakvih okvira koje sami sebi vijekovima namecemo i prihvatamo kao nesto normalno.
Ali, zapitajte se samo jednu jednostavnu stvar - da li bismo ikada saznali bilo sta novo da pojedini ljudi nisu iskakali iz te "kutije" uvrijezenog "znanja" i pokusavali nesto drugo? Bilo da je to na teoretskoj ili prakticnoj osnovi.
Ja garantujem da ne bismo. I dan-danas bismo bili na nivou pecinskih ljudi.
I, samo molim da se ovo sto napisah sad ne tumaci na nacin "vidi Dozera sto se smatra pametnim" i sl.
Nije uopste to to. Ovo je samo cinjenicno stanje. I to vrlo vidljivo na ovoj temi, ali i svim drugim temama, bez obzira da li su o politici, ekonomiji, nauci...
Last edited by Dozer on 07/06/2016 14:54, edited 1 time in total.
- Zaitsev
#2943 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Dozer brate u pravu si. Ovi ostali samo baljezgaju bezveze. Eto ja fino postavio pitanje za "prelazak" Gokua u Super Saiyana, i svi su to mudro zaobišli. Niko da ponudi neko objašnjenje, potkrijepljeno činjenicama, a bezbroj je činjenica, klipova, konkretnih dokaza da se to desilo. Ali to je naš mentalitet, ono što ne znam neću ni pokušavati da saznam, a ono za šta sam samo čuo negdje i nekad, e o tome ću pisati kao da imam doktorsku disertaciju iz toga...
- Dozer
#2944 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
To ti je, inace, standardni sablon "komunikacije" ovdje...
Ono o cemu se nesto "zna", na to ce se nakaciti, istovremeno ignorisuci sve drugo sto se na tu temu postavi i napise, a sto je, naravno, kontra onoga sto se "zna". U slucaju da si se negdje za nesto i prevario, ne sekiraj se - to ce ti nabijati na nos bukvalno mjesecima. A nabijace ti na nos i ono sto nisu shvatili sta si napisao, drzace se toga sta su oni shvatili, i onda cak i tebe pokusavati ubijediti da si napisao ono sto su oni shvatili i, naravno, ignorisuci ono sto je zaista napisano. a i kada pojasnis, onda ce te opet napasti tako sto ce ti reci da moras biti hirurski precizan u pisanju i da tu ne smije biti nista sto bi se nekom logikom trebalo podrazumijevati. Ako napises da je nesto crno, onda moras dati i CMYK, RGB i/ili bar HEX code te crne boje.
Ono sto se ne konta, ili za sta se ne mogu naci nikakvi linkovi koji to bar i najmanjim dijelom "potvrdjuju", to se hladno zaobidje, malo se usuti, i onda opet po starom - zakaci se za nesto od ranije. Podrazumijevano, licni osvrti, pokusaji analize bilo cega i sl., to se ne smije raditi.
Misinterpretacija napisanoga je, takodjer, standardno pravilo. Kao i ubjedjivanje da si u krivu upravo na bazi (namjerne) pogresne interpretacije onoga sto si napisao. Ne uzbudjuj se
Ono o cemu se nesto "zna", na to ce se nakaciti, istovremeno ignorisuci sve drugo sto se na tu temu postavi i napise, a sto je, naravno, kontra onoga sto se "zna". U slucaju da si se negdje za nesto i prevario, ne sekiraj se - to ce ti nabijati na nos bukvalno mjesecima. A nabijace ti na nos i ono sto nisu shvatili sta si napisao, drzace se toga sta su oni shvatili, i onda cak i tebe pokusavati ubijediti da si napisao ono sto su oni shvatili i, naravno, ignorisuci ono sto je zaista napisano. a i kada pojasnis, onda ce te opet napasti tako sto ce ti reci da moras biti hirurski precizan u pisanju i da tu ne smije biti nista sto bi se nekom logikom trebalo podrazumijevati. Ako napises da je nesto crno, onda moras dati i CMYK, RGB i/ili bar HEX code te crne boje.
Ono sto se ne konta, ili za sta se ne mogu naci nikakvi linkovi koji to bar i najmanjim dijelom "potvrdjuju", to se hladno zaobidje, malo se usuti, i onda opet po starom - zakaci se za nesto od ranije. Podrazumijevano, licni osvrti, pokusaji analize bilo cega i sl., to se ne smije raditi.
Misinterpretacija napisanoga je, takodjer, standardno pravilo. Kao i ubjedjivanje da si u krivu upravo na bazi (namjerne) pogresne interpretacije onoga sto si napisao. Ne uzbudjuj se
Last edited by Dozer on 07/06/2016 15:06, edited 2 times in total.
- Zaitsev
#2945 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
'bem ti sudija majku !
- KB9
#2946 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
"nismo nastali evolucijom, jer evolucija nije = nastanak"
zavisi kako i koga majstore, de dobro razmisli sta si ovde napiso, kolko ti pojmova i stvari udrobis u postovima, pomjesas i pogresno zakljucis tj koristenjem pogresne logike, nestvarno svega mi mog milog i dragog eto
zavisi kako i koga majstore, de dobro razmisli sta si ovde napiso, kolko ti pojmova i stvari udrobis u postovima, pomjesas i pogresno zakljucis tj koristenjem pogresne logike, nestvarno svega mi mog milog i dragog eto
- maraccana
#2947 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Najjače kad ovog trolla Dozera direktno u postu prospeš, pa kada i on sam skonta da ne može se više izvlačiti ili nešto treće, onda udari na ličnom osnovu, ko mene iznad, kad se prosuo za svoje eminentne naučne izvore bazirane na Krišni, i šta je njegova replika na to bila--- "vid ti glove, ovakav si onakav si, ignore i sl."
Meni ga je žao, nije mu lako samim sa sobom....
Meni ga je žao, nije mu lako samim sa sobom....
- Dozer
#2948 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Evo, odlican primjer upravo ovoga sto gore napisah...KB9 wrote:"nismo nastali evolucijom, jer evolucija nije = nastanak"
Naravno, sada kada pojasnim ono sto je svakako ocito, opet ce biti nesto za sta ce se reci "nidje veze".
Ovakvi kakvi smo danas JESMO nastali evolucijom.
Ali - Evolucija nije = nastanak.
Da bismo evoluirali iz necega u nesto, valjda smo prvo trebali biti to inicijalno "nesto". Sta je to?
Iz cega smo evoluirali = kako smo nastali = od/iz cega smo postali.
Ukazi mi na tu gresku u logici ovdje.
- KB9
#2949 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
evolucija JEST nas nastanak a sam nastanak neceg od cega je sve nastalo je totalno druga stvar
radis konstantne greske u koracima
radis konstantne greske u koracima
- Dozer
#2950 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Cemu lupanje?Zaitsev wrote:![]()
'bem ti sudija majku !