Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

jefff

#2926 Re: Kifla

Post by jefff »

Te Komsiceve i Bajroviceve stranke su mrtve. Samo ostaju oni kao figure koje imaju sansu i potencijal a la Kifla.
Dr. Kuca

#2927 Re: Kifla

Post by Dr. Kuca »

Evo premijera opra i Kojovic
putokaz1

#2928 Re: Kifla

Post by putokaz1 »

Ako NS glasa da Konaković ostaje
Jel to uredu?
Po meni ni ostatak DF ni SDP ni NS ne smiju se miješati unutar stranačke probleme SDA
Znači:Za SMJENU
I od NZBLOKA i BHNL isto očekujem
Haris.ba

#2929 Re: Kifla

Post by Haris.ba »

putokaz1 wrote:Ako NS glasa da Konaković ostaje
Jel to uredu?
Po meni ni ostatak DF ni SDP ni NS ne smiju se miješati unutar stranačke probleme SDA
Znači:Za SMJENU
I od NZBLOKA i BHNL isto očekujem
Pravilo je da opozicija glasa protiv vlade kad god im se ukaže prilika. I nema tu puno pameti. Ali, nije stvar je li politička odluka u redu, ili nije.

Već šta se dobija. Ok - smijeni se vlada glasovima (formalne :D ) opozicije. I šta onda? Samo smjena vlade u mandatu samo od sebe nema smisla. Smjenu mora pratiti i nova vlada. Ako SDA nema glasove za novu vladu - onda treba stvoriti novu vladu i izbaciti SDA. Ako SDA ima glasove, onda samo glasati za smjenu reda radi.

Ovo je situacija da se SDA izbaci iz kantonalne vlade. Ali, NS nema ni kapaciteta da odigra tu igru - niti želi.
putokaz1

#2930 Re: Kifla

Post by putokaz1 »

Nazovi Opozicija nema 18 ruku
SDP(OSTATAK)+OSTATAK DF(ako postoji)+NZBLOK(novodošli)+NS(orginal+novodošli)+Konokovićevi+Peca(+ ako ima još koga uza se)
imaju koliko ruku
15 ili 16 možda 17???????????
Haris.ba

#2931 Re: Kifla

Post by Haris.ba »

putokaz1 wrote:Nazovi Opozicija nema 18 ruku
SDP(OSTATAK)+OSTATAK DF(ako postoji)+NZBLOK(novodošli)+NS(orginal+novodošli)+Konokovićevi+Peca(+ ako ima još koga uza se)
imaju koliko ruku
15 ili 16 možda 17???????????
Gledaš uskogrudno. Sa SBB om se dogovara. Pa Fahro medijski pošalje poruku da šalje Kiflu u vječna lovišta, a gledaš u Pecu? :D

Samo Fahri obećaš da će prva transferzala početi sutra da se pravi - i imaš vladu bez SDA.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2932 Re: Kifla

Post by Truba »

mi bismo trebali unovčiti tvoje znanje

ne samo ti :D

podijeli s narodom :D
Truba

#2933 Re: Kifla

Post by Truba »

svi u napad wrote:Problem je sto Bake nema vise pravo da se kandiduje. Mislio je on zenu progurat al kad je vidio da su i svi uvlakaci osim Sarajlica protiv toga ne smije ici sa tim prijedlogom jer izgubi i stranku. Evropa hoce Zvizdica ugkadjenog supcica koji osim gledanje sebe u ogledalu ne zna i ne smije nista. Bake zna da mu se primicu zadnji dani jer kad Zvizdic postane clan Predsjednistva onda ce i za koju godinu oteti i partiju jer su oko Baketa njegovi ljudi. E sad se pojavljuje Dino i Bake dobiva neplanirano jos jedan novi problem. Treba sacekati sa njegovim izborom kojoh ce se stranci prikloniti. Ako krene sam onda neko iza njega stoji ili je to dogovor sa Baketom kako bi se neutralisali Hadzibajric (mocan u carsiji) i Sepic ( najveci govnar al imao dosta glasova i uticaja u Krajini). Cudno je i zato mi sve ovo smrdi da Dino nikog ne imenuje. To moze biti signal da je dogovor ili ga je neko nasavjetovao da ceka i zada udarac pred same izbore.
Zalosno je kako narod ima slabo pamcenje i sve zaboravlja sta je doticni ranije radio. Cak raja nece ni da procita sta sve zena doticnog ima registrovano na sebi. Da zivi 10 zivota i nista ne trosi ne stigla skupiti te pare al raja ne konta te prave stvari. Bosnjaci ce 2-3 mjeseca pred izbore biti totalno raspameceni. Ljevica u totalnom razguzu i ocekujem da se "slucajni prolaznik" pojavi na listi kao kandidat i potvrdi samo ono sto svi znamo a to je da je Trenirka samo tu da donosi vodu sefu. Nek nam je bog na pomoci jer kao sto je neko vec napisao Baketu je jos kao i ranije preostalo samo da dize tenzije medju narodima. Ovaj put ce to biti u puno vecem obimu i tu je velika opasnost jer lako moze doci do varnica a varnice mogu zapaliti (ne daj boze) raju. Ko prezivi pricace. Zivkeli.
u čemu je problem da bake ide u hibernaciju 4 godine kao neki član parlamenta i za 4 godine se pobjedonosno vrati u predsjedništvo

pa što je 4 godine za povijest
mandela je bio 44 godine u ćuzi :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2934 Re: Kifla

Post by pici »

RASKORAK U KS
SDA matematički već može smijeniti Konakovića, ali je neizvjesna podrška za novu vladu
biti ili ne biti, pitanje je 18 rucica... il za smjenu il za novu vladu :mrgreen: a yes im ga kifla metnuo ono momacki :izet:
Truba

#2935 Re: Kifla

Post by Truba »

moja je cijena milijun

pa vi vidite
putokaz1

#2936 Re: Kifla

Post by putokaz1 »

Gdje je Radeljaš da SDA u ili Kifli dostavi Papir na kom piše
-10 000 u Kešu
-Sestru u Vodovod
-Zeta u odbor
-Sina u JP
-Kćerku u DZ
-Nerođenog unuka u neku Fotelju ....
kiligonzales

#2938 Re: Kifla

Post by kiligonzales »

Black swan wrote:moja je cijena milijun

pa vi vidite
politicki kurvaluk je idalje kurvaluk makar i milijun bio :lol:
kiligonzales

#2939 Re: Kifla

Post by kiligonzales »

megaman4 wrote:
Banksy wrote:Još uvijek ne znamo ko stoji iza ove Kifline akcije. Razbistriće se, uskoro.
Cim je Bakir jucer djelovao onako nervozan, znaci da iza ovoga stoji neko vrlo mocan cije ime sigurno necemo saznati.

Nikada ga nisam vidio onako nervoznog i preplasenog.

Ovome se nije niko nadao.
Eno juce uhapsili nekog od clanova Bakirove sire familije. :D
kiligonzales

#2940 Re: Kifla

Post by kiligonzales »

megaman4 wrote:
JoseMujica wrote:neko reće "mladi i pozitivni Prošnjaci" :lol: :lol: :lol:

od rjećnika, ideja koje zastupa pa do facijalne ekspresije ovdje ćujem i vidim samo mladžahnog Senu Memliju, nadaleko ćuvenog vočara i ratnog profitera
Sto su vladali, vladali su.

Sad ide bolno otrezenje.

Zelim im duboku opoziciju, do konacnog gasenja kvazi stranke.
Ja konaka i suplje :lol:
Roccohljup

#2941 Re: Kifla

Post by Roccohljup »

kiligonzales wrote:
Koga ba? Nekog komsiju sa poljina ili nekog sto su njegova majka i baketova majka pod istim suncem veš sušile? :D :D
Toffee karamela

#2942 Re: Kifla

Post by Toffee karamela »

Roccohljup wrote:
Koga ba? Nekog komsiju sa poljina ili nekog sto su njegova majka i baketova majka pod istim suncem veš sušile? :D :D
zeta, i to ne onog Georgija iz Holandije, već sestrinog muža

što se tiče padanja kifline vlade, ako opozicija tamo padne pod utjecaj čaršijanerskog sentimenta naspram "odmetnika" elmedina onda nisu zaslužili ništa osim potopa na izborima...
jefff

#2943 Re: Kifla

Post by jefff »

A sta him to znaci: matematicki ga mogu smijeniti? Nikad nisam u zivotu cuo za nesto tako.
Roccohljup

#2944 Re: Kifla

Post by Roccohljup »

Toffee karamela wrote:
Roccohljup wrote:
zeta, i to ne onog Georgija iz Holandije, već sestrinog muža

što se tiče padanja kifline vlade, ako opozicija tamo padne pod utjecaj čaršijanerskog sentimenta naspram "odmetnika" elmedina onda nisu zaslužili ništa osim potopa na izborima...
Ja ne cuh d aje uhapsen vec da se samo dovodi u vezu sa aferom Zadruga, te da se i dalje to sve istražuje. U svakom slučaju, i trebaju ih sve u hapsanu redom....
Toffee karamela

#2945 Re: Kifla

Post by Toffee karamela »

Roccohljup wrote:

Ja ne cuh d aje uhapsen vec da se samo dovodi u vezu sa aferom Zadruga, te da se i dalje to sve istražuje. U svakom slučaju, i trebaju ih sve u hapsanu redom....
prva tura uhapšenih iz Zadruge otišla je na jednomjesečni izlet u Zenicu...vjerovatno će i druga...hapsili su redom direktore i računovođe, vjerovatno bi po nekoj logici i zet trebao tamo
sahara1428

#2946 Re: Kifla

Post by sahara1428 »

Čim je hodža sa minbera završio... :D :D :D :D

Roccohljup

#2947 Re: Kifla

Post by Roccohljup »

Toffee karamela wrote:
Roccohljup wrote:

prva tura uhapšenih iz Zadruge otišla je na jednomjesečni izlet u Zenicu...vjerovatno će i druga...hapsili su redom direktore i računovođe, vjerovatno bi po nekoj logici i zet trebao tamo
Ma po normalnoj logici zet bi trebao biti marginalac a jok da mlati pare preko namjestenih tendera, i na kraju krajeva, davno i sa badžom da guli krompir u KPD :D :D :D
sahara1428

#2948 Re: Kifla

Post by sahara1428 »

PREMIJER FIZIČAR I METAFIZIČAR! Ili, ima Higsov bozon, a ima i SDAov bizon...by Svjetlana Nedimović :D :izet: :-) :lol:
Na slou moušn naknadno vrtiti skupštinsku sjednicu zvuči kao perverzan oblik zabave, ali je zapravo ključ za shvatanje onoga što nas očekuje. A nekad vodi revolucionarnim spoznajama.
Ne briljira naime Kanton Sarajevo samo u muzičkim izvedbama. A neee, naša izvršna vlast je mag fizike i metafizike. Naš premijer u isječku tvrdi da mu je tokom decembra stizalo po deset slika dnevno koje dokumentuju da ljudima nije izdat račun na Bjelašnici.
Molim vas!
Kakav Higs i kakav mu bozon, čovjek ima suho zlato: fotografije ništavila. Otprilike ovako - vako ja, vako skije, vako piva, a vako mi dlan i na njemu - portret neizdatog računa!
(Za našu hajdegerijansku dijasporu, u prevodu: Dasein niks da - ima fotka! Za filozofski nastrojene među vama, pobacajte sve knjige nihilističkog prizvuka, Niče je samo jedan propali konjoljubac!)
Naravno, sve ovo je u sjeni jošte revolucionarnijeg otkrića našeg premijera.: u ZOI-ju se krade!
Kako veličanstven zaključak. SDA veli ZOI-ju kojeg je ista SDA zaposjela prije par decenija - kradete! Koja je to sposobnost naučnog distanciranja i objektivnosti - potpuni izlazak iz MI u VI, potpuna preobrazba kokošara u neutralnog naučnika u službi kozmičke istine. Aferim.
kiligonzales

#2949 Re: Kifla

Post by kiligonzales »

Roccohljup wrote:
kiligonzales wrote:
Tocnije priveden mu zet na saslusanje :D
http://avaz.ba/vijesti/bih/351649/%E2%8 ... na-sarajev

http://avaz.ba/vijesti/bih/351665/nasta ... ro-asfalta
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

#2950 Re: Kifla

Post by dr.gog »

sahara1428 wrote:PREMIJER FIZIČAR I METAFIZIČAR! Ili, ima Higsov bozon, a ima i SDAov bizon...by Svjetlana Nedimović :D :izet: :-) :lol:
Na slou moušn naknadno vrtiti skupštinsku sjednicu zvuči kao perverzan oblik zabave, ali je zapravo ključ za shvatanje onoga što nas očekuje. A nekad vodi revolucionarnim spoznajama.
Ne briljira naime Kanton Sarajevo samo u muzičkim izvedbama. A neee, naša izvršna vlast je mag fizike i metafizike. Naš premijer u isječku tvrdi da mu je tokom decembra stizalo po deset slika dnevno koje dokumentuju da ljudima nije izdat račun na Bjelašnici.
Molim vas!
Kakav Higs i kakav mu bozon, čovjek ima suho zlato: fotografije ništavila. Otprilike ovako - vako ja, vako skije, vako piva, a vako mi dlan i na njemu - portret neizdatog računa!
(Za našu hajdegerijansku dijasporu, u prevodu: Dasein niks da - ima fotka! Za filozofski nastrojene među vama, pobacajte sve knjige nihilističkog prizvuka, Niče je samo jedan propali konjoljubac!)
Naravno, sve ovo je u sjeni jošte revolucionarnijeg otkrića našeg premijera.: u ZOI-ju se krade!
Kako veličanstven zaključak. SDA veli ZOI-ju kojeg je ista SDA zaposjela prije par decenija - kradete! Koja je to sposobnost naučnog distanciranja i objektivnosti - potpuni izlazak iz MI u VI, potpuna preobrazba kokošara u neutralnog naučnika u službi kozmičke istine. Aferim.
Još samo da uberaktivist Svjetlana shvati da nije SvEtlana ...Cenić, a ni Kifla Mile Dodik. I da community nikad nije isto što i Redakcija :oops:
Locked