Alfons Kauders wrote: a sto se tice projekata... uvijek me fascinirao nevladnih nehljeb sektor... podsjecaju me na onaj film ricarda prajora iz osamdesetih, kada mora skrsiti desetine miliona dolara kako bi naslijedio jos vise para... kad bi im sutra dali milijardu, za dvije godine bi trazili jos, a na ulicama bi bilo jos 10,000 pasa, plus more novih akreditacija, dzambo plakata, reklama na te-ve-U, a hotel holivud bi se morao prosiriti preko zeljeznice do aleje, kako bi imali gdje odrzavati sve silne vorksopove...
ako ikad zaratimo s kim, nas nevladnin sektor ce nam biti najbolje oruzje... kada bi poslali samo 1,000 tih parazita iza neprijateljskih linija, to bi bilo sasvim dovoljno da temeljito unistimo bilo koju evropsku ekonomiju... ljudi u ratu ubacuju spijune, teroriste i diverzante... a mi bi sve mogli rijesiti bez ispaljenog metka, samo probrati hipsterchad s travnickim diplomama i ajfonima... siguran sam da bi samo hiljada bila dovoljna da npr. unisti privredu norveske, svicarske ili danske
Milion posto se slazem.