"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Itakoto

#2926 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Itakoto »

ma jok wrote:Mogu Iran i Arabija kucati koliko hoce kad ne granice sa BiH.
Islamski radikali u BiH su predaleko od baze da bi bili opasni.
Hmmm, tako je. Granice li sa Sirijom, Afganistanom...?
parapet

#2927 Re: Re:

Post by parapet »

Itakoto wrote:
parapet wrote:
Skijaš wrote: Mala ispravka; Zapadu nije opasna ideja o bošnjačkom entitetu nego ideja o bošnjačkom entitetu čije bi granice bile definisane zločinima nad Bošnjacima.

Mislim da zapad boli kita. Oni su tu samo da ugase vatru i prihvate stanje na terenu.
Upravo tako. Zapad boli kita za "vas", za "nas" a i za one "trece".
Sta mislis ciju "vatru" je lakse ugasiti, onu od par stotina tisuca "ugrozenih" 'rvata koji imaju rezervnu drzavu i putovnice EU ili onu od 2 miliona Bosnjaka kojima Iran i Saudijska Arabija kucaju na vrata i prozore govoreci im da im zapad i EU ne zele dobro?
Šta bi bilo kad bi bilo... Ali ja ne bih precjenjivao zapad i njihov moral.

Osim toga te vatre se "lako" gase. Zatvore se granice, ukine humanitarna pomoc pa ti braco jedi korjenje. Zaboravlja se da se opsade u svijetskoj povijesti nisu dobijale prvenstveno zbog odlucnosti branitelja nego zbog gladi i bolesti. Uvijek je bilo onih koji su htjeli poloziti zivot na "oltar domovine" al kad zeludac predugo kruli a usput gledas svoju djecu kako im zivot ne ide nigdje odjednom i prvobitno neprihvatljivi kompromisi postanu manje odbojni.
Alfons Kauders

#2928 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

kako naivno razmisljanje, sacuvaj boze

bosnjacka politika vec dvije decenije njeguje te bradate budale kako bi mogla plasiti zapad

s tim da ih ne plase budalama u bih... vec onima koji su vec gore
Alfons Kauders

#2929 Re: Re:

Post by Alfons Kauders »

parapet wrote:
Itakoto wrote:
parapet wrote:
Mislim da zapad boli kita. Oni su tu samo da ugase vatru i prihvate stanje na terenu.
Sta mislis ciju "vatru" je lakse ugasiti, onu od par stotina tisuca "ugrozenih" 'rvata koji imaju rezervnu drzavu i putovnice EU ili onu od 2 miliona Bosnjaka kojima Iran i Saudijska Arabija kucaju na vrata i prozore govoreci im da im zapad i EU ne zele dobro?

Osim toga te vatre se "lako" gase. Zatvore se granice, ukine humanitarna pomoc pa ti braco jedi korjenje. Zaboravlja se da se opsade u svijetskoj povijesti nisu dobijale prvenstveno zbog odlucnosti branitelja nego zbog gladi i bolesti. Uvijek je bilo onih koji su htjeli poloziti zivot na "oltar domovine" al kad zeludac predugo kruli a usput gledas svoju djecu kako im zivot ne ide nigdje odjednom i prvobitno neprihvatljivi kompromisi postanu manje odbojni.
jos jedan analitiĆar koji vidi angelu na bijelom leopardu...

mada ce je prije vidjeti na zutom bageru, na jadransko-jonskom autoputu

blago se nama s takvim protivnicima... da smo imali protiv sebe nekog s gramom mozga davno bi nestali... :izet:
Itakoto

#2930 Re: Re:

Post by Itakoto »

parapet wrote:
Itakoto wrote:
parapet wrote:

Sad ti izgleda odjednom vise ne odgovara princip gasenja vatre. Nema veze. Bujrum, neka naprave Bosnjakistan, zatvore granice i ukinu tu "humanitarnu" pa cemo vidjeti kako ce Zapadu a prvenstveno komsijama i susjedima biti dobro. Nemas pojma sta prizivas.
Hafis

#2931 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Necemo prijetiti ovdje

Sent from my SM-G350 using Tapatalk
ma jok

#2932 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by ma jok »

Alfons Kauders wrote:
kako naivno razmisljanje, sacuvaj boze

bosnjacka politika vec dvije decenije njeguje te bradate budale kako bi mogla plasiti zapad

s tim da ih ne plase budalama u bih... vec onima koji su vec gore
U tom slučaju, bošnjačka politika je po ko zna koji put u zabludi.
gepard_

#2933 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by gepard_ »

necemo prijetiti ovdje
rece hafis koji je prije 15 minuta i napisao ovo ,. brzo se saltas

parapet

#2934 Re: Re:

Post by parapet »

Itakoto wrote: Sad ti izgleda odjednom vise ne odgovara princip gasenja vatre. Nema veze. Bujrum, neka naprave Bosnjakistan, zatvore granice i ukinu tu "humanitarnu" pa cemo vidjeti kako ce Zapadu a prvenstveno komsijama i susjedima biti dobro. Nemas pojma sta prizivas.

Kakve su ovo gluposti, gdje sam ja to prizivao?

Navedem sta se sve moze desiti "when the shit hits the fan", pozovem se na primjere iz povijesti i nekom se ucini da ja to "prizivam"?
Alfons Kauders

#2935 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Necemo prijetiti ovdje

pa doktore, otkud da taj tinejdzerski telefon koristis? :D
Hafis

#2936 Re: Odg: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Itakoto wrote:
parapet wrote:
Skijaš wrote: Mala ispravka; Zapadu nije opasna ideja o bošnjačkom entitetu nego ideja o bošnjačkom entitetu čije bi granice bile definisane zločinima nad Bošnjacima.

2 miliona Bosnjaka kojima Iran i Saudijska Arabija kucaju na vrata i prozore govoreci im da im zapad i EU ne zele dobro?
Naprijed!!!
Ucini mi se da netko kuca na vrata:lol:
I sta velis zemljak: kucaju huncuti?

Skijaš

#2937 Re: Re:

Post by Skijaš »

parapet wrote:Osim toga te vatre se "lako" gase. Zatvore se granice, ukine humanitarna pomoc pa ti braco jedi korjenje. Zaboravlja se da se opsade u svijetskoj povijesti nisu dobijale prvenstveno zbog odlucnosti branitelja nego zbog gladi i bolesti.
Prvo, s tim se već pokušalo devedesetih i slučajno ili ne, ali stepen radikalizacije je jačao sa rastom gladi u Zenici. Drugo, pozitivno je vidjeti da i ti rješenje vidiš u nametanju sa strane. To je inače jako simpatično, godinama se drvi o tom kako je BiH kolonija i kako se stranci trebaju prestati miješati u probleme BiH, a pri prvim i ni na čemu utemeljenim pretpostavkama da bi Merkelova mogla pomoći pri uskrsavanju Herceg Bosne, svi odjednom najveći pobornici strane intervencije i nametanja rješenja.

To je bilo bitno svariti, pozdravljam evoluciju misli.
parapet

#2938 Re: Re:

Post by parapet »

Skijaš wrote:
parapet wrote:Osim toga te vatre se "lako" gase. Zatvore se granice, ukine humanitarna pomoc pa ti braco jedi korjenje. Zaboravlja se da se opsade u svijetskoj povijesti nisu dobijale prvenstveno zbog odlucnosti branitelja nego zbog gladi i bolesti.
Prvo, s tim se već pokušalo devedesetih i slučajno ili ne, ali stepen radikalizacije je jačao sa rastom gladi u Zenici. Drugo, pozitivno je vidjeti da i ti rješenje vidiš u nametanju sa strane. To je inače jako simpatično, godinama se drvi o tom kako je BiH kolonija i kako se stranci trebaju prestati miješati u probleme BiH, a pri prvim i ni na čemu utemeljenim naznakama da bi Merkelova mogla pomoći pri uskrsavanju Herceg Bosne, svi odjednom najveći pobornici strane intervencije i nametanja rješenja.

Ne razumijem tvoj trijumfalizam - covjek je spomenuo zapad i sta bi (ili ce) oni mogli napraviti a ja sam se samo nadovezao na njegov inicijalni spomen zapada i naveo da postoji i losiji scenarij koji moze opisati njihovo moguce ponasanje...

Tako da tvoj zakljucak o mom zazivanju zapada kao arbitra u unutar b-h pregovora ne stoji... Ja takodjer mislim da bi narodi b-h to trebali rjesiti izmedju sebe dogovorom. Iako dosadasnji dogadjaju ne daju razloga za optimizam ali to je neka druga tema.
Itakoto

#2939 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Itakoto »

Eki Hafisa. :D A ti bi malo da pregovaras sa kozojebima poput onih iz IS oko granica HRHB i Bosnjakistana? Be careful what you wish for. :D
Hafis

#2940 Re: Odg: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Itakoto wrote:Eki Hafisa. :D A ti bi malo da pregovaras sa kozojebima poput onih iz IS oko granica HRHB i Bosnjakistana? Be careful what you wish for. :D
Skont'o sam.
Imate neUrozne vehabije u pricuvi i bolje vas je ne cackati, da ne bi bilo svasta...i ne pitaj nista - Sheki je to.
Sto u konacnici znaci: tko tebi neki prijedlog- ti njega vehabijom, radikalizacijom, Iranom i rahat patnjom...
Itakoto wrote:Eki Hafisa. :D A ti bi malo da pregovaras sa kozojebima poput onih iz IS oko granica HRHB i Bosnjakistana? Be careful what you wish for. :D

gepard_

#2941 Re: Re:

Post by gepard_ »

parapet wrote:
Skijaš wrote:
Prvo, s tim se već pokušalo devedesetih i slučajno ili ne, ali stepen radikalizacije je jačao sa rastom gladi u Zenici. Drugo, pozitivno je vidjeti da i ti rješenje vidiš u nametanju sa strane. To je inače jako simpatično, godinama se drvi o tom kako je BiH kolonija i kako se stranci trebaju prestati miješati u probleme BiH, a pri prvim i ni na čemu utemeljenim naznakama da bi Merkelova mogla pomoći pri uskrsavanju Herceg Bosne, svi odjednom najveći pobornici strane intervencije i nametanja rješenja.

Ne razumijem tvoj trijumfalizam - covjek je spomenuo zapad i sta bi (ili ce) oni mogli napraviti a ja sam se samo nadovezao na njegov inicijalni spomen zapada i naveo da postoji i losiji scenarij koji moze opisati njihovo moguce ponasanje...

Tako da tvoj zakljucak o mom zazivanju zapada kao arbitra u unutar b-h pregovora ne stoji... Ja takodjer mislim da bi narodi b-h to trebali rjesiti izmedju sebe dogovorom. Iako dosadasnji dogadjaju ne daju razloga za optimizam
ali to je neka druga tema
.
hafisova omiljena fraza kojom zavrsava vecinu postova :)
joint union

#2942 Re: Odg:

Post by joint union »

Hafis wrote:
Skont'o sam.
Imate neUrozne vehabije u pricuvi i bolje vas je ne cackati, da ne bi bilo svasta...i ne pitaj nista - Sheki je to.
Sto u konacnici znaci: tko tebi neki prijedlog- ti njega vehabijom, radikalizacijom, Iranom i rahat patnjom...

Mozda je do prijedloga?
gepard_

#2943 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by gepard_ »

Alfons Kauders wrote:

da se ne primjeti da je blizu kompa odakle tipka pod imenom @Parapet :) vrlo dovitljivo ni scherolck h ga ne bi jamio a aghata c ga se ne bi sjetila
Hafis

#2944 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Ma ja to kadcvise nemam srca da ih lomim :mrgreen:
Hafis

#2945 Re: Odg: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:

Poklon od jedne mladje obozavateljke.
A i kriza srednjih godina 8-)

Hafis

#2946 Re: Odg: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

gepard_ wrote:
Alfons Kauders wrote:

da se ne primjeti da je blizu kompa odakle tipka pod imenom @Parapet :) vrlo dovitljivo ni scherolck h ga ne bi jamio a aghata c ga se ne bi sjetila
Ovo ste i umirovljenog lokalnog murijasa angazirali.
Vidi se odmah da je alte shule:mrgreen:
gepard_ wrote:
Alfons Kauders wrote:

Itakoto

#2947 Re: Odg:

Post by Itakoto »

Hafis wrote:
Skont'o sam.

Ko "mi"? Ja nisam jedan od "njih". Ako tebe nije strah ok, mene bogami jeste.
parapet

#2948 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

Bosnjak22 wrote:Trebamo biti OBAZRIVI sa Hercegovcima.Hoce da prave DISOLUCIJU FBiH.NEMOZE dok je PATRIJOTA.

Evo komentara sa B 92. Donji je najzanimljiviji.Treba SIPA da proveri OVO.Nikad sa njima nemozemo biti NACISTO.Povjest nas uci da nam uvek zabiju,kad se najmanje nadamo.

Prljavo oruzje iz bivse DDR,nastavlja svoj ubilacki put!
(Mare,NS, 22. avgust 2014 11:03)
# Link komentara
Preporučujem (+135)
Ne preporučujem (-64)
Šta je ovo
Baš su humani...
(Darko, 22. avgust 2014 11:02)
# Link komentara
Preporučujem (+94)
Ne preporučujem (-35)
Šta je ovo
ja bih rekao da to oruzje ide za mostar i ljubuski
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (abraham, 22. avgust 2014 10:56)
# Link komentara
Preporučujem (+95)
Ne preporučujem (-45)

Čvoroviću jesi to ti?

Orao nije pao?
parapet

#2949 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

Bosnjak22 wrote:Hrvatska se bojna dize Hafis,Paprat Umalo popisivac.Mogo bi covek reci sve moderacija sa onoga org. dole.Licno Dragan Covic kao nick Ministri of Saund. dudu kao Ljubic, Robi MOO kao Martin Raz...

SPECIJALNI RAT vode protiv CENTRALNE VLASTI. IREDENTA SEPARATISTICKA.
Orao izgleda prolupao
Alfons Kauders

#2950 Re: Odg:

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Poklon od jedne mladje obozavateljke.
A i kriza srednjih godina 8-)

studentice se dakle ganjaju? ajme doktor nam je galeb! haj barem nije ajfon :D

i ja volim te igracke, bas ko tinejdzer :D a auta mi vise nisu furka - svaki choban sad ima sluzbeno, da ko ne pomisli da i ja radim za drzavu zato sto vozim gotivan autic, pu pu pu
Post Reply