Irak

Post Reply
ema_

#2926 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ema_ »

Image
HM 2011

#2927 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by HM 2011 »

dječak sa šibicama wrote:
I eto etničko čišćenje odnosno religijsko ......

I odmah ovo nije halifat nego "halifat"..... i tu nema priče....

Banditi i banda....

i uz to i veliko razočarenje....
Kikibombona

#2928 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Nadam se da ustanes pri spomenu Hezbolaha. Jedini muslimani na dunjaluku vrijedni divljenja po pitanju suprostavljanja Izraelu.
Jedna od muslimanskih ubleha je i ta o Izraelu, i zbog toga se i između ostalog i dešavaju ova stradanja.Nikoga nije briga šta će biti sa civilima, Izrael mora biti najgori u svakoj varijanti, a ja sam u pravu ma šta god da uradim.

Asad može ubiti u jednom danu više djece nego Izrael za 30 godina, ali opet ovome se može i treba ga podržati, ali Izrael, ah taj Izrael, kako je samo ružan i nepravedan, nikako da se ugleda na fine i poštene ''muslimane''.

Palestinci sebi mnogo više dozvoljavaju nego što to smiju i što im vjera nalaže, ali zbog mita o palestinskoj ugroženosti ne smije im se ništa prigovoriti.Otuda i Hezbollahovo poštenje.Treba ih poštovati iako su Kasapinu držali svijeću dok je klao.

Mrziti Izrael je veći princip nego neubiti dijete ili ženu na pravdi Boga.Eto to ti je Hezbollah i veliki dio muslimanskog svijeta je isto tako time zaluđen.
Hmmm, cudan je tvoj odnos prema Izrealu. Bjezis od svake osude. Cesto ih opravdavas 'razumijes'.
Kikibombona

#2929 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
mirsek wrote: Ne trose pare na skupa auta, drogu i dernecenje sa eskort damama vec na skolovanje i napredak.
Iako iranska vlada cini velike korake ka suzbijanju sverca, ali i upotrebe droga, Iran danas ima najveci broj ovisnika o heroinu po glavi stanovnika u svijetu.
Takodje, skupa auta i divlje partije nisu nesto sto je zaobislo iransko drustvo.
Ovo sa herionom mi smrdi na propagandu. :shock:
limeni

#2930 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by limeni »

basar wrote:
sarajevoxxxx wrote:
MMM1977 wrote:Kako to xxx lagano izbalansira. Isil i Hezbolah ne mogu u istu biblioteku a ne u istu rečenicu. Nikako.

Arapi i Iran slična priča.
Za mene je sto puta gore ove što radi Hezbollah.Tipićno munafičenje, puna usta ideala, a podržali jednog od najvećih zločinaca u zadnjih dvadeset ili trideset godina.Ubi sakati djecu u Halebu, ali ne smije zafaliti ništa njihovim šefovima koji su klasični fašisti.Ljude poput pripadnika Hezbollaha međunarodna zajednica najviše voli.Fini, uglađeni, poput njih. Moderni, kulturni, ma joj. A sutra će te barel-bombom u glavu pogoditi samo ako to eliti i bogatašima Bejruta i Rijada zatreba.
Ja bih prije rekao da ti sam sebe i svoje šefove ovdje opisuješ.

Mislim da je svima poznato da Hizbullah ne koristi avione i helikoptere pa samim tim, ne može se ni optužiti da on baca barel bombe. Dakle, da budem jasan i direktan, SLAGAO si. A laž nije svojstvena vjerniku, nego nevjerniku ili munafiku.
:thumbup:

mi mozemo pricati sta hocemo ali cinjenica je da je iran trenutno jedina slobodna muslimanska zemlja dok su ovi drugi zauzeti, tj. strana vojska je u tim drzavama pa s toga i ne cude ovi medjumuslimanski konflikti. divide et impera.
Drinski

#2931 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by Drinski »

sarajevoxxxx wrote: Jedna od muslimanskih ubleha je i ta o Izraelu, i zbog toga se i između ostalog i dešavaju ova stradanja.Nikoga nije briga šta će biti sa civilima, Izrael mora biti najgori u svakoj varijanti, a ja sam u pravu ma šta god da uradim.

Asad može ubiti u jednom danu više djece nego Izrael za 30 godina, ali opet ovome se može i treba ga podržati, ali Izrael, ah taj Izrael, kako je samo ružan i nepravedan, nikako da se ugleda na fine i poštene ''muslimane''.

Palestinci sebi mnogo više dozvoljavaju nego što to smiju i što im vjera nalaže, ali zbog mita o palestinskoj ugroženosti ne smije im se ništa prigovoriti.Otuda i Hezbollahovo poštenje.Treba ih poštovati iako su Kasapinu držali svijeću dok je klao.

Mrziti Izrael je veći princip nego neubiti dijete ili ženu na pravdi Boga.Eto to ti je Hezbollah i veliki dio muslimanskog svijeta je isto tako time zaluđen.
:lol: :lol:
Tito_i_Partija

#2932 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Tito_i_Partija »

Gojeni H wrote:
ako iranska vlada cini velike korake ka suzbijanju sverca, ali i upotrebe droga, Iran danas ima najveci broj ovisnika o heroinu po glavi stanovnika u svijetu.
Takodje, skupa auta i divlje partije nisu nesto sto je zaobislo iransko drustvo.

As of 2008, half of the world's seizures of heroin occurred in either Turkey or Iran.
Starting in 2005, Iran saw a large increase in the amount of amphetamines seized in the country.
In 2009, it was said that each year, 130,00 new people become addicted to drugs in this country of 70 million people. Over a six year period, a half million people received treatment in a drug program.
Out of the 170,000 people in jail in Iran, 68,000 are there for drug trafficking and 32,000 are these because they are addicts.

http://www.narconon.org/drug-informatio ... ction.html

UN statistics estimate that roughly 2.2 percent of Iranian adults are hooked on drugs, the highest rate in the world.
Their drugs of choice: "crack," a heroin derivative, and "shishe," a homespun Iranian crystal meth. Both substances are cheap and easy to produce at home or in a jerry-built lab.

http://news.msn.com/world/iran-drug-add ... t-in-world

Despite the ban on alcohol and frequent police raids, drinking in Iran is widespread, especially among the wealthy. Because the Shia-dominated Muslim state has no nightclubs, it all takes place at home, behind closed doors.

http://www.independent.co.uk/news/world ... 17419.html

On weekend nights, certain streets in north Tehran are overrun by young playboys who cruise around in expensive sports cars in search of one-night stands, ..
...
For the wealthy and the well-connected, the boundaries of hedonism are limited only by the spatial confines of their villas or luxury apartments.

http://www.theguardian.com/world/iran-b ... party-town
Izvori su ti jako losi. Narconon je organizacija koja je osnovana i sluzi Scientology crkvi, tako da sve sto izadje iz njihovih usta je cisto sranje. MSN ima veze sa zurnalizmom kao ja sa astrofizikom, dok je poznato da je Independent zuta stampa (tabloid).

Od tvojih izvora, jedino je Guardian imalo povjerljiv, a u tom clanku nista ne pise o "najvecem broju ovisnika", nego jednostavno o nocnom zivotu mladih ljudi koji se ponasaju sasvim normalno za svoje godine.

"Most of the time, however, they are simple gatherings where friends and acquaintances gather in search of release from daily pressures. Nastaran, a 33-year-old translator, says throwing regular parties in her two-bedroom central Tehran apartment gives her something to look forward to as she goes through the weekday grind. "I get up after 6, splash some water on my face and head out into the traffic. In the evenings, if I'm lucky, I make it home by 8, eat dinner and go to bed. If I didn't have this" - she says, raising up her glass of bootleg liquor - "what kind of life would I have?""

Nista neobicno.
winvin

#2933 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by winvin »

Ko ono tvrdi da se u "Islamskoj Drzavi" ne ruse dzamije?

Prizor iz Mosula

https://www.facebook.com/photo.php?v=56 ... =2&theater
mirsek

#2934 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:
Gojeni H wrote:
mirsek wrote: Ne trose pare na skupa auta, drogu i dernecenje sa eskort damama vec na skolovanje i napredak.
Iako iranska vlada cini velike korake ka suzbijanju sverca, ali i upotrebe droga, Iran danas ima najveci broj ovisnika o heroinu po glavi stanovnika u svijetu.
A i ta skupa auta.
Mislim ima ih 80 miliona da ne bi nikako bilo skupih auta, ali da je to javno propagirano kao u ovim arapskim monarhijama, to nisam vidio.
Gojeni H

#2935 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

mirsek wrote:
Kikibombona wrote:
Gojeni H wrote: Iako iranska vlada cini velike korake ka suzbijanju sverca, ali i upotrebe droga, Iran danas ima najveci broj ovisnika o heroinu po glavi stanovnika u svijetu.
A i ta skupa auta.
Mislim ima ih 80 miliona da ne bi nikako bilo skupih auta, ali da je to javno propagirano kao u ovim arapskim monarhijama, to nisam vidio.
Hajde da ne googlam ja za vas. Upisite nesto kao heroin addict problem in Iran.
Bila je jedna prilicno dirljiva prica Iranke koja zivi negdje na Zapadu. Dolazi u Teheran i nalazi jednog rodjaka koji je ovisnik. Usput opisuje na koji nacin vlast pokusava da osigura da ne dijele iglu, koliko situacija utice na svu porodicu ...
Izgleda da je prvo krenulo kao PTSP posjedica bivsih boraca iracko-iranskog rata, a onda se otelo kontroli.
Problem je izuzetno ozbiljan i to su mi potvrdili nekoliko Iranaca.

Partije su tu, cinjenica. Pogotovo u Teheranu.

Za skupa auta ne znam. Samo sto procitam. Ne moze se niko/nista porediti s onim majmunima po saudijskim i kuvajtskim putevima. Omladina se osilila, imaju dobra auta, pa ne znaju kud ce od sebe.
daxon

#2936 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by daxon »

Inače, zapadnjačke emisije o Iranu su veoma objektivne :roll:
Čuj heroinski ovisnici u Iranu, da mi je vidjeti koji im Gebels smišlja takve pizdarije...
Tako na tim vrlim kanalima možeš vidjeti kao dokumentarne emisije o amiškoj mafij i sl. :lol:
mirsek

#2937 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

daxon wrote:Inače, zapadnjačke emisije o Iranu su veoma objektivne :roll:
Čuj heroinski ovisnici u Iranu, da mi je vidjeti koji im Gebels smišlja takve pizdarije...
Tako na tim vrlim kanalima možeš vidjeti kao dokumentarne emisije o amiškoj mafij i sl. :lol:
Vidi, zbog blizine Afganistana nije nemoguce da je sverc drogom rasprostranjen, ali sigurno nije tolika havarija kako je na zapadu preuvelicavaju.
Gojeni H

#2938 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

Nisam tip da objasnjavam onima sto zapnu k'o mameni.
Da je ozbiljan problem tu, jeste. Da li se radi o broju od milion ili 2 miliona ovisnika pojma nemam.
Vjeruj ili ne, istrazuj ... ne znam sta drugo da ti kazem.
MMM1977

#2939 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Bilo je nekad na NG nešto o tome, Iran jako puno radi na tome da osigura granicu sa Afganistanom ali je to nemoguće. Plus je sigurno jeftino jer je blizu.

Skupih auta ima i kod nas pa tako ima i u Iranu. Ali sumnjam da postoji ijedan kolekcionar Lamborginija koji posjeduje po 20 primjeraka a takvih je u monarhijama napretek. Gnjide.

Ne mogu nikako da iskažem svoj bijes zbog te nepravde koju bogati muslimani čine siromašnim. Bog je dao naftu tamo gdje je dao i Kur'an i Kabu pa valjda je smatrao da je to dar svim muslimanima a ne samo Arapima.

Gorjeli na dnu džehenema.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2940 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

MMM1977 wrote:Bilo je nekad na NG nešto o tome, Iran jako puno radi na tome da osigura granicu sa Afganistanom ali je to nemoguće. Plus je sigurno jeftino jer je blizu.

Skupih auta ima i kod nas pa tako ima i u Iranu. Ali sumnjam da postoji ijedan kolekcionar Lamborginija koji posjeduje po 20 primjeraka a takvih je u monarhijama napretek. Gnjide.

Ne mogu nikako da iskažem svoj bijes zbog te nepravde koju bogati muslimani čine siromašnim. Bog je dao naftu tamo gdje je dao i Kur'an i Kabu pa valjda je smatrao da je to dar svim muslimanima a ne samo Arapima.

Poznajem par likova koji su išli dole ili povremeno odu. Ima svega ali lamburđinija i ferarija nisu vidjeli. Ne kunu se da ih nema ali ih on nije vidio. Vidio je ministra odbrane kako u redu pred pekarom čeka neko pecivo za iftar, nisu somuni po opisu pizza bez nadjeva. Pored njega su stajali ljudi iz pratnje ali i on je čekao u redu i nije ni pokušao da stane prvi.
Ima dole i švarca i prostitucije i alkohol se može nabaviti kakav hočeš ali za sve postoji mjesto gdje se to može.
Ono što se o Iranu kod nas ne zna i često nasjedamo na CNN propagandu to je status žena. Po mom mišljenju čak i pretjeruju u nekim stvarima. Kad bi mi u BiH i u pola bili kao Iranci 3x bi morali preispitati isplati li nam se uopće d ulazimo u EU, a ne da prosimo bezvizni režim i ostalo.
mirsek

#2941 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

arman1 wrote:
MMM1977 wrote:Bilo je nekad na NG nešto o tome, Iran jako puno radi na tome da osigura granicu sa Afganistanom ali je to nemoguće. Plus je sigurno jeftino jer je blizu.

Poznajem par likova koji su išli dole ili povremeno odu. Ima svega ali lamburđinija i ferarija nisu vidjeli. Ne kunu se da ih nema ali ih on nije vidio. Vidio je ministra odbrane kako u redu pred pekarom čeka neko pecivo za iftar, nisu somuni po opisu pizza bez nadjeva. Pored njega su stajali ljudi iz pratnje ali i on je čekao u redu i nije ni pokušao da stane prvi.
Ima dole i švarca i prostitucije i alkohol se može nabaviti kakav hočeš ali za sve postoji mjesto gdje se to može.
Ono što se o Iranu kod nas ne zna i često nasjedamo na CNN propagandu to je status žena. Po mom mišljenju čak i pretjeruju u nekim stvarima. Kad bi mi u BiH i u pola bili kao Iranci 3x bi morali preispitati isplati li nam se uopće d ulazimo u EU, a ne da prosimo bezvizni režim i ostalo.
Tako su im one nuklearne naucnike pobili.
Umjesto da ga prate sa 4 auta i da rastjeraju gomilu, ili da neko iz pratnje kupi pecivo, on se opusteno seta kao da pola zapada i izrahell ne zeli da ga vidi mrtvog.
Mada su Iranu svakako vazniji ti vodeci nuklearni naucnici od jednog ministra govorim generalno o cuvanju VIP osoba vaznih za strateske vojne programe.
Kad naprave A bombu neka se onda secu koliko hoce.(mislim na naucnike )
Hadzi Lojo

#2942 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Hadzi Lojo »

Kad sve ovo covjek sagleda, sve ove muslimanske zemlje su u velikim govnima po pitanju morala u odnosu sto im knjige nalazu.
Meni je zao Palestinaca preko cijih se ledja lome interesi bogatih guzonja iz okoline.
Davno sam cuo izreku kod nas: ne trebaju nama cetnici, sami sebi cemo dohakati! Tako ni Arapima ne trebaju ni Izraelci niti ko drugi i oni ce sami sebi dohakati.
Ma citav svijet je vise nije normalan, ovo samo Bog moze dovesti u red.
winvin

#2943 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by winvin »

Jebena situacija.
Car Daash horor film u režiji iračkog zrakoplovstva :izet:

https://www.youtube.com/watch?v=GPFY7xUX6pk
zrakomlat

#2944 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Dawla wrote:
zrakomlat wrote:
Dawla wrote:IS je promijenio imena sljedećih gradova u Aleppu:
Deir Hafar = Dar Al Fath
Maskanah = Muslima
AlMahdoum = AlMa'morah
I čemu je bitna ova informacija?
To je dokaz dominacije Islamske Države.
Strašan dokaz.
Ta država ne postoji. Ja znam za islamske republike Pakistan, Iran, Mauritaniju i Afganistan.
vatrogasac

#2945 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by vatrogasac »

zrakomlat wrote: Ja znam za islamske republike Pakistan, Iran, Mauritaniju i Afganistan.
Da je halifa Omer živ i njima bi oduzeo taj atribut....islamska. Treba to i dokazati prije nego se zakači.
svjezi_ustipak

#2946 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by svjezi_ustipak »

mirsek wrote:
Vidi, zbog blizine Afganistana nije nemoguce da je sverc drogom rasprostranjen, ali sigurno nije tolika havarija kako je na zapadu preuvelicavaju.

Prvo sam mislio da se zahebavate ovo za heroin i stanje u Iranu. A vi fakat ozbiljni :roll: Ovakve rasprave su obicno profesionalne prirode, vjerovatno je neznanje samo posljedica cinjenice da vas pitanje ovisnosti inace ne zanima. Nego,
stanje nije lose, stanje je gore od loseg. Imate na linku izvjestaje UNDOC iz 2011 i 2012 (United Nation Office on Drug and Crime)

"https://www.unodc.org/documents/data-an ... market.pdf
http ://www.unodc.org/documents/data-and-analys ... _small.pdf

"UNODC is also promoting activities that significantly reduce illicit drug demand. Such activities are necessary
because of growing signs of drug use in the so-called transit countries. For example, there are increasing numbers of
cocaine users in West and Central Africa; and the highest prevalence rates for opium and heroin use are in Afghanistan
and the Islamic Republic of Iran."

"Afghanistan, Iran (the Islamic Republic of ), Pakistan and the Central Asian States continue to be the countries
with opiate use higher than the global estimate."

"The emergence of large-scale heroin trafficking via the Islamic Republic of Iran and Pakistan has also entailed
significant increases in heroin consumption in those countries. Prevalence of opiate use, including the smoking of
opium, in Pakistan is similar to that in Western Europe, while in the Islamic Republic of Iran it exceeds that of
Western Europe by a factor of four or five."

Kod nas kad zaplijene kilu heroina ministar unutrasnjih poslova se slika. U Iranu je najveca zapljena bila 27 (dvadeset sedam) tona. Tamo se protiv sverca drogom bore generali i citave vojske.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2947 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

bio je petak...jel kalifa šta o gazi i izraelu progovorio

i molim vas koje je ovo jelo što isisovci jedu za iftar
i jel ono žena s naočalama

http://s01.justpaste.it/files/justpaste ... 8842/1.jpg
mmaar

#2948 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mmaar »

Black swan wrote:bio je petak...jel kalifa šta o gazi i izraelu progovorio
Ne grize ker ruku koja ga hrani.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2949 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

stvarno sam čekao petak i njegovo obraćanje bez zezanja
saće i dan kudusa pa čekamo
Chill Out

#2950 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chill Out »

Jesul' osunetili one žene? :D :D kakve budale sunce ti j...
Post Reply