Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
AleksoMKD

#2926 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

Levica na zapadu je sve blesavija i blesavija. Ako se ne dozovu pameti nastavice skretanje u desno.
Bodkin

#2927 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

stakasa wrote:
512MB wrote:Naravno da ima sentimenta, velika vecina je u Austriji pro US i kontra Rusije..
I ja to tako vidim. Znam da je u Ceskoj slicno. Tako je i u Spaniji. Bas me interesuje kako je u Poljskoj
Nije bas tako jer ne pricamo o likovima u kafani. Rusija sa njemackom i austrijom ima jako razvijenu ekononsku saradnju i tu nema sentimenta. Kako rekoh, pustili su rusiju da udje u bankarski sektor. Pricao sam sa likom koji ima svoju firmu koja se bavi it sigurnoscu i kaze da hoce panevropsku inicativu i da u tome vise saradjuju sa rusijom nego sa amerikom.

Ali sa druge strane bio je desnicar :D
Bodkin

#2928 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

AleksoMKD wrote:Levica na zapadu je sve blesavija i blesavija. Ako se ne dozovu pameti nastavice skretanje u desno.
Upravo. Ovo govorim odavno
stakasa

#2929 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
stakasa wrote:
512MB wrote:Naravno da ima sentimenta, velika vecina je u Austriji pro US i kontra Rusije..
I ja to tako vidim. Znam da je u Ceskoj slicno. Tako je i u Spaniji. Bas me interesuje kako je u Poljskoj
Nije bas tako jer ne pricamo o likovima u kafani. Rusija sa njemackom i austrijom ima jako razvijenu ekononsku saradnju i tu nema sentimenta. Kako rekoh, pustili su rusiju da udje u bankarski sektor. Pricao sam sa likom koji ima svoju firmu koja se bavi it sigurnoscu i kaze da hoce panevropsku inicativu i da u tome vise saradjuju sa rusijom nego sa amerikom.

Ali sa druge strane bio je desnicar :D
Za Njemacku znam da ima tjesne veze sa Rusijom. Pa onaj Schreder ni izbiva otamo. Te Nord Stream te ovo te ono
Bodkin

#2930 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

stakasa wrote: Za Njemacku znam da ima tjesne veze sa Rusijom. Pa onaj Schreder ni izbiva otamo. Te Nord Stream te ovo te ono
Upravo tako da ta prica kako evropa vidi rusiju podjednako kao amerika ne stoje. A i plus sto je rusija nebitna. Kina je puno veci neprijatelj i jednih i drugih i opet naravno nema koncenzusa tu
SaraFina

#2931 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by SaraFina »

bh.tornjak wrote:ode Philipa.....ode Hendrik....ode cuko...ode maca...

HC alein zu hause

:lol:

Procurio je i snimak da se po Grabenu viđao sa Ruskinjom. Nije ono njima prvi susret.
A srpski zet sa službenog E maila slao u predstavništvo Strabag-a pisma sa poluprijetnjama :)
AleksoMKD

#2932 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

Nije Evropa ali jel Australija reizabrala desnicarsku vladu?
Leverage

#2933 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Leverage »

AleksoMKD wrote:Nije Evropa ali jel Australija reizabrala desnicarsku vladu?
Da, uz povećanje broja mandata.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2934 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

sumirprimus wrote:davno je proslo vrijeme kad se mislilo da se putin moze odobrovoljit i civilizirat...
Njemacki konjusari treba da ga civiliziraju?
AleksoMKD

#2935 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

Leverage wrote:
AleksoMKD wrote:Nije Evropa ali jel Australija reizabrala desnicarsku vladu?
Da, uz povećanje broja mandata.
Evo citam sva istrazivanja, polls i ankete su govorile da ce izgubiti, reakcije ko Trump vs Hilari
Čitalac

#2936 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Čitalac »

Poverenica za ljudska prava Saveta Evrope u poslednjem izveštaju optužila je vlasti Mađarske za "kršenje ljudskih prava i antimigrantsku retoriku", što dovodi do ksenofobije, straha i mržnje u toj zemlji. Iako je Evropski parlament prošle jeseni zbog kršenja vladavine prava izglasao aktivaciju mehanizma sankcija protiv Mađarske, čitav proces je naknadno usporen.
Interesantno je da optužbe na račun Mađarske očigledno ne utiču na strana ulaganja u toj zemlji. Nakon BMW-a, nemačka kompanija Fakt AG u martu je najavila investiciju vrednu milijardu EUR.
Hungary accused of fuelling xenophobia with anti-migrant rhetoric

https://www.theguardian.com/world/2019/ ... violations
jeza u ledja

#2937 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote:
stakasa wrote: Za Njemacku znam da ima tjesne veze sa Rusijom. Pa onaj Schreder ni izbiva otamo. Te Nord Stream te ovo te ono
Upravo tako da ta prica kako evropa vidi rusiju podjednako kao amerika ne stoje. A i plus sto je rusija nebitna. Kina je puno veci neprijatelj i jednih i drugih i opet naravno nema koncenzusa tu
Ja stvarno ne znam, ali mi to nema bas puno logike, s obzirom da je Rusija na pragu EU, a ne Amerike. U UK sam 100% siguran da smatraju Rusiju neprijateljskom, kao i u Poljskoj i Ceskoj. Za ostale ne znam.

Inace internacionalna ljubav desnicara je limitiranog oblika, jer je desnicaru u naravi da trazi neprijatelja u drukcijem. Mislim, bar sto se tice ovih ultra-desnicara.
Čitalac

#2938 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Čitalac »

jeza u ledja wrote: U UK sam 100% siguran da smatraju Rusiju neprijateljskom
Ovo pokazuju sva istraživanja sprovedena poslednjih godina. U decembru prošle godine, tek 6 odsto ispitanika izjavilo je da Rusija ne predstavlja pretnju Britaniji.

Image
Bodkin

#2939 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
Bodkin wrote:
Ja stvarno ne znam, ali mi to nema bas puno logike, s obzirom da je Rusija na pragu EU, a ne Amerike. U UK sam 100% siguran da smatraju Rusiju neprijateljskom, kao i u Poljskoj i Ceskoj. Za ostale ne znam.

Inace internacionalna ljubav desnicara je limitiranog oblika, jer je desnicaru u naravi da trazi neprijatelja u drukcijem. Mislim, bar sto se tice ovih ultra-desnicara.
Zasto te to cudi. Poljska i ceska imaju drugacije iskustvo sa rusijom u skorijoj historiji. Zadnji put kad su rusi bili prijetnja ili ratovali sa zapadnom evropom je prije 200 godina. Engleska mozda ali ubijedjen sam da je so americkog uticaja.

Za desnicare se slazem. Ne mislim da ima tu neke ljubavi, pogotovo ne dugorocne
jeza u ledja

#2940 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote:Zadnji put kad su rusi bili prijetnja ili ratovali sa zapadnom evropom je prije 200 godina.
Kako bolan? A Hladni rat, nista to?
Bodkin

#2941 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
Bodkin wrote:Zadnji put kad su rusi bili prijetnja ili ratovali sa zapadnom evropom je prije 200 godina.
Pa u principu je to bio americki rat protiv komunizma
jeza u ledja

#2942 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote:
jeza u ledja wrote:
Pa u principu je to bio americki rat protiv komunizma
A ostatku Z. Evrope je komunizam bio ono, sta fali, jel? :D
Ma daaj ba, pa sasrali se jos 45-e dokle ce Staljin doc.
sinuhe

#2943 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sinuhe »

Nord Stream i Nord Stream 2 cija se gradnja blizi kraju su u osnovi veci skandali od ovoga 'nikad cuo' Strachea i tog koketiranja desnicara sa Rusijom sto je dosta neodredjeno. Bas danas je americki sekretar energije u Ukrajini zaprijetio EU kompanijama koje ucestvuju u izgradnji Nord Stream 2 sankcijama. Ali i to samo zato sto je morao nesto reci Ukrajincima obzirom da oni u toj prici gube.
Gerhard Schröder, bivsi kancelar Njnemacke, je prvi cestitao Putinu na izbornoj pobjedi 2018.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#2944 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Challenger_ »

sinuhe wrote:Nord Stream i Nord Stream 2 cija se gradnja blizi kraju su u osnovi veci skandali...
Plinovodi Sjeverni tok 1 i 2 su tačka na "i" njemačke politike koja je 2003. oponirala američko-britanskoj agresiji na Irak, koja se držala po strani kada je uništavana Libija, asuštinski su bili po strani kada je uništavana Sirija u istoj režiji. Sasvim logično, jer je i običnim ljudima sa zdravim razumom, a kamo li vrhunskoj analitici svjetske (njemačke) klase bilo jasno da će uništenje te tri zemlje pokrenuti migrantski val ne prema krivcima - USA, već prema Evropi. Podržavati operacije kojom se miniraju temelji stabilnosti Evrope mogu samo neevropljani niske pameti, antievropljani i sociopate. I francuski imbecili na vlasti, naravno. Njemačka politika sebi nije mogla da dozvoli takav samoubilački luksuz.

Njemačka je 2008 oponirala prijemu Ukrajine i Gruzije u NATO. Tu je još i Sporazum iz Minska koji je kreiran sa Rusijom a bez USA i tada su prelili čašu bijesa pa su ih transatlantske sociopate počastile nezapamćenim, milionskim migrantskim valom koji je prouzrokovao aktuelnu krizu unutar EU.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#2945 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Challenger_ »

Čitalac wrote:Poverenica za ljudska prava Saveta Evrope u poslednjem izveštaju optužila je vlasti Mađarske za "kršenje ljudskih prava i antimigrantsku retoriku", što dovodi do ksenofobije, straha i mržnje u toj zemlji. Iako je Evropski parlament prošle jeseni zbog kršenja vladavine prava izglasao aktivaciju mehanizma sankcija protiv Mađarske, čitav proces je naknadno usporen.
Interesantno je da optužbe na račun Mađarske očigledno ne utiču na strana ulaganja u toj zemlji. Nakon BMW-a, nemačka kompanija Fakt AG u martu je najavila investiciju vrednu milijardu EUR.
Hungary accused of fuelling xenophobia with anti-migrant rhetoric

https://www.theguardian.com/world/2019/ ... violations
Njemci, hronično nenadareni za diplomatiju (za razliku od Britanaca, Francuza i Rusa) su naučili lekciju pa sada jedno govore, drugo misle a sasvim treće rade. "Po djelima će te ih poznati", pa se Budimpešta i Beč pokazuju kao vrlo neugodni njemački alter-ego.
sinuhe

#2946 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sinuhe »

Ali prijetnja americkog ministra sankcijama evropskim kompanijama ne predje ni medijski prag a o namjestaljci nekom nepoznatom pijanom Austrijancu bruji cijela Evropa. :D
https://www.reuters.com/article/us-usa- ... SKCN1SR0SG
Nadzornik

#2947 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

Austrija je neutralna zemlja i nastoji da odrzi dobre veze i sa istokom i sa zapadom.
Omladina ovdje ne zna ni ko im je predsjednik niti ih to zanima ali zato Putina znaju svi i svi imaju pozitivno misljenje o njemu.
Ameri a posebno onaj njihov Kremenko im sluzi za salu i sprdacinu.
славянин

#2948 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
Austrija je neutralna zemlja i nastoji da odrzi dobre veze i sa istokom i sa zapadom.
Omladina ovdje ne zna ni ko im je predsjednik niti ih to zanima ali zato Putina znaju svi i svi imaju pozitivno misljenje o njemu.
Ameri a posebno onaj njihov Kremenko im sluzi za salu i sprdacinu.
:okac: :pusi2:
Nadzornik

#2949 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

sumirprimus wrote:lakse nabrojat ko je uz rusiju,kraci spisak... :D
Gledajuci globalno spisak se drasticno povecava u korist Rusije.
славянин

#2950 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
sumirprimus wrote:lakse nabrojat ko je uz rusiju,kraci spisak... :D
Gledajuci globalno spisak se drasticno povecava u korist Rusije.
Mozes li nabrojati da vidimo ekspanziju, preletace da vidimo sto bi rekli :D
Post Reply