Avionske nesrece
-
mirza_15
#2927 Re: Avionske nesrece
Da se zvao Ahmed niko se ne bi pitao da li je imao psihickih problema, da li ga je cura ostavila, je li bio bolestan. Odmah bi bio terorista, a dokaz bi bio ako bi mu u kuci nasli Kur'an. Da ga je sasvim slucajno ovaj lik imao u kuci odmah bi ga proglasili muslimanom i teroristom. Ni onaj Brejvik nije terorista, ni onaj sto pobi one studente u americi nije terorista, ni onaj sto u prosli petak donese bombe na aerodrom, napade obezbjedjenje prije nego ga policija upuca nije terorista. Svi oni bi bili teroristi samo da nose muslimanska imena. Znaci samo da postoji ta jedna jedina razlika bili bi automatski teroristi.soccerfan88 wrote:I da procitah komentare na ovoj temi i na fb i ostadoh![]()
Vecina je odmah potrcala da napise sto se ovo ne zove teroristicki napad?
![]()
Pa ljudi moji teroristicki napad je kad individua napadne grupu ljudi u ime neke organizacije, zbog vjere ili rase. Terorizam nije samo cin napada majka mu stara. Za Terorizam mora biti i razlog zasto se naziva tako. Ovdje je po svemu sudeci momak jednostavno bio depresivan i odlucio da u smrt sebe i usput povede 150 ljudi sa sobom. Ili je bio kvar na avionu pa je avio srusen zbog toga, ali u tu verziju malo manje vjerujem jer bi u tom slucaju i on trazio pomoc a nebi samo gledao kako se avion rusi.
- soccerfan88
#2928 Re: Avionske nesrece
Mozda ja nekontam neke stvari, ali mozda nezelim da skontam. Ali na postavljen tekst o pilotu koji je u smrt odveo 150 ljudi da ti prvi komentar bude kako ovaj nije terorist? Za mene je to pogresno razmisljanje.Sve i da je Ahmed a da nije spominjao Bozije ime i da je bio isti ovaj scenario ja smatram da bi morali i da bi uradili detaljnu istragu. I saznali bi da je Ahmed bio depresivan zbog tamo neke Raseme ili kako vec. Ali drustvo nam je svakako zatrovano raznim stvarima, tako da me i ne cudi vise. Ne zelim zaista raspravljati o ovome. Samo iznosim svoje misljenje.mirza_15 wrote:Da se zvao Ahmed niko se ne bi pitao da li je imao psihickih problema, da li ga je cura ostavila, je li bio bolestan. Odmah bi bio terorista, a dokaz bi bio ako bi mu u kuci nasli Kur'an. Da ga je sasvim slucajno ovaj lik imao u kuci odmah bi ga proglasili muslimanom i teroristom. Ni onaj Brejvik nije terorista, ni onaj sto pobi one studente u americi nije terorista, ni onaj sto u prosli petak donese bombe na aerodrom, napade obezbjedjenje prije nego ga policija upuca nije terorista. Svi oni bi bili teroristi samo da nose muslimanska imena. Znaci samo da postoji ta jedna jedina razlika bili bi automatski teroristi.soccerfan88 wrote:I da procitah komentare na ovoj temi i na fb i ostadoh![]()
![]()
Pa ljudi moji teroristicki napad je kad individua napadne grupu ljudi u ime neke organizacije, zbog vjere ili rase. Terorizam nije samo cin napada majka mu stara. Za Terorizam mora biti i razlog zasto se naziva tako. Ovdje je po svemu sudeci momak jednostavno bio depresivan i odlucio da u smrt sebe i usput povede 150 ljudi sa sobom. Ili je bio kvar na avionu pa je avio srusen zbog toga, ali u tu verziju malo manje vjerujem jer bi u tom slucaju i on trazio pomoc a nebi samo gledao kako se avion rusi.
Last edited by soccerfan88 on 28/03/2015 14:42, edited 1 time in total.
- annoy
#2929 Re: Avionske nesrece
Meni je totalno neshvatljivo da kreatori sigurnosnog sustava vrata kokpita nisu pomislili na mogućnost da će se u njemu možda i naći pilot koji neće htjeti otvoriti vrata
To je prvi scenarij koji mi dođe u glavu kad razmislim duže od dvije sekunde o mogućim problemima takvog sustava.
-
Avetinho
#2930 Re: Avionske nesrece
Naravoucenije: ako si musliman i pilot, i ne zelis biti proglasen teroristom, nemoj zapucavati avione u gradove ili brda i u procesu pobiti nevine. Ako si musliman i pilot i zelis zapucati avion u gradove ili brda i u procesu pobiti nevine, barem napisi u oprostajnoj poruci sta te ponukalo na takav cin.mirza_15 wrote:Da se zvao Ahmed niko se ne bi pitao da li je imao psihickih problema, da li ga je cura ostavila, je li bio bolestan. Odmah bi bio terorista, a dokaz bi bio ako bi mu u kuci nasli Kur'an. Da ga je sasvim slucajno ovaj lik imao u kuci odmah bi ga proglasili muslimanom i teroristom. Ni onaj Brejvik nije terorista, ni onaj sto pobi one studente u americi nije terorista, ni onaj sto u prosli petak donese bombe na aerodrom, napade obezbjedjenje prije nego ga policija upuca nije terorista. Svi oni bi bili teroristi samo da nose muslimanska imena. Znaci samo da postoji ta jedna jedina razlika bili bi automatski teroristi.soccerfan88 wrote:I da procitah komentare na ovoj temi i na fb i ostadoh![]()
![]()
- insomnia78
#2931 Re: Avionske nesrece
Pa imali su izborannoy wrote:Meni je totalno neshvatljivo da kreatori sigurnosnog sustava vrata kokpita nisu pomislili na mogućnost da će se u njemu možda i naći pilot koji neće htjeti otvoriti vrataTo je prvi scenarij koji mi dođe u glavu kad razmislim duže od dvije sekunde o mogućim problemima takvog sustava.
Neko, sa losim namjerama ko zeli ovladati avionom naspram pilota koji je komandant u avionu
- Edin H.
#2932 Re: Avionske nesrece
Realno je veca sansa cvaka lotapi, vec su ih petorica roknula avioninsomnia78 wrote:Pa imali su izborannoy wrote:Meni je totalno neshvatljivo da kreatori sigurnosnog sustava vrata kokpita nisu pomislili na mogućnost da će se u njemu možda i naći pilot koji neće htjeti otvoriti vrataTo je prvi scenarij koji mi dođe u glavu kad razmislim duže od dvije sekunde o mogućim problemima takvog sustava.
Neko, sa losim namjerama ko zeli ovladati avionom naspram pilota koji je komandant u avionu
- MyTao
#2933 Re: Avionske nesrece
Na greskama se uci... sta treba da plate kaznu i nastave isto ko i dosadagnostic_front wrote:Meni ne ide u glavu nikako da ovdje ima forumaša koji misle da Lufthansa vodi istragu i da Lufthansa može servirati neku priču.
Kad bi se desila recimo saobraćajna nesreća sa smrtnim slučajem u kojoj je učestvovalo dostavno vozilo neke kompanije, da li ta kompanija vodi istragu o nesreći?
- Edin H.
#2934 Re: Avionske nesrece
Znam ja frajera, muslimana, u Engleskoj, zavalio se ko' bekan za trening, ima licencu, a radi kao stjuardes(a), ne daju mu da zivo.Avetinho wrote:
Naravoucenije: ako si musliman i pilot, i ne zelis biti proglasen teroristom, nemoj zapucavati avione u gradove ili brda i u procesu pobiti nevine. Ako si musliman i pilot i zelis zapucati avion u gradove ili brda i u procesu pobiti nevine, barem napisi u oprostajnoj poruci sta te ponukalo na takav cin.
Premda ima ovo i dobrih strana, recimo spuca pilota infarkt, pitaju "ima li pilota u avionu?". "Naravno, kako, da ne!"
-
Avetinho
#2935 Re: Avionske nesrece
Reci mu da proba za Turkis Erlajns. Ili Malezija ili Katar. Mislim da nece imat problema.Edin H. wrote:Znam ja frajera, muslimana, u Engleskoj, zavalio se ko' bekan za trening, ima licencu, a radi kao stjuardes(a), ne daju mu da zivo.Avetinho wrote:
Naravoucenije: ako si musliman i pilot, i ne zelis biti proglasen teroristom, nemoj zapucavati avione u gradove ili brda i u procesu pobiti nevine. Ako si musliman i pilot i zelis zapucati avion u gradove ili brda i u procesu pobiti nevine, barem napisi u oprostajnoj poruci sta te ponukalo na takav cin.
Premda ima ovo i dobrih strana, recimo spuca pilota infarkt, pitaju "ima li pilota u avionu?". "Naravno, kako, da ne!"
- seoBIH
#2936 Re: Avionske nesrece
Ma sve pametnjakovici. Prije napata na USA, bila su vrata kakva vi spominjete i tada je bila lavina kritika ŠTO SE VRATA MOGU OTVORITI S VANA. Eto, promijene to, naprave da se ne mogu otvoriti vrata sa vana, debilcici se javljaju i pitaju, a što to?MyTao wrote:Na greskama se uci... sta treba da plate kaznu i nastave isto ko i dosadagnostic_front wrote:Meni ne ide u glavu nikako da ovdje ima forumaša koji misle da Lufthansa vodi istragu i da Lufthansa može servirati neku priču.
Kad bi se desila recimo saobraćajna nesreća sa smrtnim slučajem u kojoj je učestvovalo dostavno vozilo neke kompanije, da li ta kompanija vodi istragu o nesreći?Valjda je logicno da istraze i utvrde sta se dogodilo, i onda da sprijece slicnu situaciju u buducnosti.
Pobogu... pa veca je opasnost da neko IZ AVIONA UGROZI LJUDE, nego iz KOKPITA!
- agnostic_front
#2937 Re: Avionske nesrece
Nisam ja bogat i ne provaljujem se. Pitanje je bilo upućeno osobama koje smatraju da Lufthansa može izmisliti razlog nesreće. To što ti nećeš da čitaš i želiš raspravu, ne znači da se ja provaljujem.Avetinho wrote:Nemoj se bogati vise provaljivati. Lufthanza vodi svoju internu istragu, kako bi nesto iz ove nesrece naucili, i kako bi imali dokaze za odbranu kad dodje do suda. A doci ce do suda, kakvi god da su Lufthanzini nalazi.agnostic_front wrote:Postavljam pitanje, ako Lufthansa može provesti svoju istragu i zanemariti istragu države, koji je onda smisao tužilaštva i policije i ko već radi istragu?
Jer na forumu preovladava mišljenje da će Lufthansa servirati priču koja najviše odgavara njima, potpuno je nebitno šta će istraga države kazati.
Kada sam napisao vodi, mislio sam na to da je glavna u istrazi, zato sam napisao vodi, a ne provodi.
-
Avetinho
#2938 Re: Avionske nesrece
Nije glavna u istrazi, niti moze biti. Poginulo je 150 osoba, a nije kihnulo, pa da Lufthanza "vodi" istragu zasto su kihnuli. A i da ih je 150 kihnulo, policija bi opet "vodila" istragu.agnostic_front wrote:Nisam ja bogat i ne provaljujem se. Pitanje je bilo upućeno osobama koje smatraju da Lufthansa može izmisliti razlog nesreće. To što ti nećeš da čitaš i želiš raspravu, ne znači da se ja provaljujem.Avetinho wrote:Nemoj se bogati vise provaljivati. Lufthanza vodi svoju internu istragu, kako bi nesto iz ove nesrece naucili, i kako bi imali dokaze za odbranu kad dodje do suda. A doci ce do suda, kakvi god da su Lufthanzini nalazi.agnostic_front wrote:Postavljam pitanje, ako Lufthansa može provesti svoju istragu i zanemariti istragu države, koji je onda smisao tužilaštva i policije i ko već radi istragu?
Jer na forumu preovladava mišljenje da će Lufthansa servirati priču koja najviše odgavara njima, potpuno je nebitno šta će istraga države kazati.
Kada sam napisao vodi, mislio sam na to da je glavna u istrazi, zato sam napisao vodi, a ne provodi.
Provaljujes se, jer istrazni organi vode zavanicnu istragu o pogibiji 150 osoba, a ne Lufthanza.
- agnostic_front
#2939 Re: Avionske nesrece
Pa šta sam ja napisao u prvom postu života ti?!Avetinho wrote: Nije glavna u istrazi, niti moze biti. Poginulo je 150 osoba, a nije kihnulo, pa da Lufthanza "vodi" istragu zasto su kihnuli. A i da ih je 150 kihnolo, policija bi opet "vodila" istragu.
Provaljujes se, jer istrazni organi vode zavanicnu istragu o pogibiji 150 osoba, a ne Lufthanza.
-
Avetinho
#2940 Re: Avionske nesrece
Napisao si nebulozu da kad Lufthanza zavrsi istragu, to je kraj price. Sto naravno nije istina.agnostic_front wrote:Pa šta sam ja napisao u prvom postu života ti?!Avetinho wrote: Nije glavna u istrazi, niti moze biti. Poginulo je 150 osoba, a nije kihnulo, pa da Lufthanza "vodi" istragu zasto su kihnuli. A i da ih je 150 kihnolo, policija bi opet "vodila" istragu.
-
hajjatt
#2941 Re: Avionske nesrece
Ovakvim pilotima bi trebalo da se desi kad sruse avion namjerno da prezive pad..
- agnostic_front
#2942 Re: Avionske nesrece
Dobro, pobijedio si, ne mogu više.Avetinho wrote:Napisao si nebulozu da kad Lufthanza zavrsi istragu, to je kraj price. Sto naravno nije istina.agnostic_front wrote:Pa šta sam ja napisao u prvom postu života ti?!Avetinho wrote: Nije glavna u istrazi, niti moze biti. Poginulo je 150 osoba, a nije kihnulo, pa da Lufthanza "vodi" istragu zasto su kihnuli. A i da ih je 150 kihnolo, policija bi opet "vodila" istragu.
- It_is_a_Leclerc
#2943 Re: Avionske nesrece
http://en.wikipedia.org/wiki/EgyptAir_Flight_990
"Ako si musliman, odmah si terorista"
Dokad ćete više ponavljati tu laž ?!
"Ako si musliman, odmah si terorista"
-
razonoda
#2944 Re: Avionske nesrece
Dokle god su muslimani -indolentni-- dok ne pocnu da reauguju agresivnije i sa kontra argumentima. Vecina tih 'terorista'' su novopeceni, sto je po meni -upitno-, al eto , napravise novi imidz muslimana.
- Edin H.
#2945 Re: Avionske nesrece
agnostic_front wrote:Dobro, pobijedio si, ne mogu više.Avetinho wrote:Napisao si nebulozu da kad Lufthanza zavrsi istragu, to je kraj price. Sto naravno nije istina.agnostic_front wrote:
Pa šta sam ja napisao u prvom postu života ti?!

-
Mohamad Sissoko
#2946 Re: Avionske nesrece
Velika vecina tih terorista su psihicki poremeceni likovi, al posto su muslimani njima ne treba dijagnoza, njihova je dijagnoza "musliman je pa eto u ime Boga on to", nema drugih motiva i razloga.
-
mirza_15
#2947 Re: Avionske nesrece
Ja sam procitao datum avionske nesrece i odmah nisam zelio dalje da citam. Koje godine je bio 11.septembar? Dovidjenja prijatno. Zna se kada je ovaj trend poceo. Bas ti bi od nas sviju na forumu trazio da se ogradimo bez "ali" da se pilot zvao Ahmed i da je sve ostalo isto kao sto je sada.It_is_a_Leclerc wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/EgyptAir_Flight_990
"Ako si musliman, odmah si terorista"![]()
![]()
-
jefferson
#2948 Re: Avionske nesrece
Pa dobro nismo ni mislili da ti je citanje jaca strana.mirza_15 wrote:Ja sam procitao datum avionske nesrece i odmah nisam zelio dalje da citam. Koje godine je bio 11.septembar? Dovidjenja prijatno. Zna se kada je ovaj trend poceo. Bas ti bi od nas sviju na forumu trazio da se ogradimo bez "ali" da se pilot zvao Ahmed i da je sve ostalo isto kao sto je sada.It_is_a_Leclerc wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/EgyptAir_Flight_990
"Ako si musliman, odmah si terorista"![]()
![]()
-
mirza_15
#2949 Re: Avionske nesrece
Bravo! Upravo o tome i govorim. Ako neko nosi muslimansko ime nista drugo vise nije bitno. Bolestan, psihicki poremecen, ostavila ga curaMohamad Sissoko wrote:Velika vecina tih terorista su psihicki poremeceni likovi, al posto su muslimani njima ne treba dijagnoza, njihova je dijagnoza "musliman je pa eto u ime Boga on to", nema drugih motiva i razloga.
-
mirza_15
#2950 Re: Avionske nesrece
Argument inace poznat pod nazivom "Hamo vidi mu glave." Koriste ga intelektualno napredne osobe jer je to samo njima svojstveno. Prica se da takve osobe imaju IQ veci od sobne temperature. Dostize cak i velicinu broja njihovih cipela.jefferson wrote: Pa dobro nismo ni mislili da ti je citanje jaca strana.