Nacionalisticka sranja.Ras Al Ghul wrote:Basvod wrote:Naravno da imaju. Ustav BiH je jasan.Krushna mrva wrote: Nemaju pravo, nemaju nikakvo pravo. To nije njihovo.![]()
![]()
Da mi je znati gdje ti robu nabavljaš, pa gluposti pišeš?
Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
-
Krushna mrva
#2926 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
-
Basvod
#2927 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Mozes al ga tom fizioloskom potrebom neces izmjeniti.Krushna mrva wrote:Poserem sa ja na taj Ustav koji su nacionalisti napravili.Basvod wrote:Naravno da imaju. Ustav BiH je jasan.Krushna mrva wrote: Nemaju pravo, nemaju nikakvo pravo. To nije njihovo.
-
Krushna mrva
#2928 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ne moze ba, ovi nacionalisti sto su se nakotili nemaju 2 grma mozga zajedno.kosava wrote:Niko nije rekao da ce taj proces "razduzivanja" biti lak , mislim uzme to vremena i truda ali kada se hoce tada se i moze .Krushna mrva wrote:Necemo lako.kosava wrote:Ma lako cemo mi za pravednu podjelu , ima mjesta za svakog u Bosni za nekog na zemlji Bosankoj a za nekog u zemlji Bosanskoj . Kako god nece nam biti tijesno .
- Danguba
#2929 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
mislim da je on rekorder u mirnom razdruzivanju...Ras Al Ghul wrote:Basvod wrote:
Naravno da imaju. Ustav BiH je jasan.![]()
![]()
-
kosava
#2930 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ja sam ponosan sto sam nacionalista a sto nisam sovinsta , znas razliku nacionalista voli svoju zemlju ,narod a sovinista mrziv sve ostale .
@ Ras Al Gul pa rekao sam jasno da jasnije nemoze biti pa da se citiram:
@ Ras Al Gul pa rekao sam jasno da jasnije nemoze biti pa da se citiram:
kosava wrote:
Ma lako cemo mi za pravednu podjelu , ima mjesta za svakog u Bosni za nekog na zemlji Bosankoj a za nekog u zemlji Bosanskoj . Kako god nece nam biti tijesno .
-
Krushna mrva
#2931 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
On govori da svako moze da se radruzi, ali ne moze ni to.Danguba wrote:mislim da je on rekorder u mirnom razdruzivanju...Ras Al Ghul wrote:Basvod wrote:
Naravno da imaju. Ustav BiH je jasan.![]()
![]()
-
kosava
#2932 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ma nemoze se od zene razvesti bez rata , a da mirno razvedes se od drzave 
-
155_mm
#2933 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Procitao sam ja hiljadu takvih vijesti al cinjenice govore nesto drugo. Nakon 20 godina BiH nije ni blizu NATO i EU.[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]Basvod wrote:e vidis tu si se debelo zajebo:155_mm wrote:[quote="Basvod]
Priznajem to mi nije jasno.
Ja mislim da je BiH apsolutno nebitna i istoku i zapadu.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasmusse ... /130514070
ja nisam procitao na hiljade ovakvih stvari i moram priznati da sam bio iznenadjen kad sam procitao da se zna dogoditi da na sastanku NATO-EU BiH bude jedina tema za raspravu.
pa kad uzmemo blizinu BiH NATO-clanstvu 1995 i danas moram priznati da se je daleko odmaklo. nije ostalo mnogo do ulaska u NATO.
a EU je druga prica tu vise niko nije blizu ulaska.
-
Basvod
#2934 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ne slazemo se al nema veze, vrijeme ce pokazati.
-
Ras Al Ghul
#2935 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Šta će vrijeme pokazati, hajde reci, pošto vidim dosta si robe uzeo pa nastavi sa biserima?Basvod wrote:Ne slazemo se al nema veze, vrijeme ce pokazati.
-
Tietje24322
#2936 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Zasto BiH nebi bila bitna americi?
-
Perec
#2937 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Premalo je snaga HV-a bilo u Bosni da bi se to moglo okarakterizirati kao agresija. Više kao vojna ispomoć BiH Hrvatima.Imamo stenograme iz kancelarije Tudjmanove gdje on natedjuje slanje tenkovskih brigada na stolac i Bugojno. Imamo stenograme o topnistvu Hrvatskrme vojske pred Vakufom. Imamo snimnjen razgovor izmedju Suska i Bobana o koristebje napalm bombi protiv armije r bih.
Vi nikada niste prestali na razbijanju BiH sa Srbima. A sve ste nesto ugrozeni.
Ali to ce vas skupo doci.
-
Krushna mrva
#2938 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
mislis podrivanje drzave preko potpaljivanja katolika u BiH?Perec wrote:Premalo je snaga HV-a bilo u Bosni da bi se to moglo okarakterizirati kao agresija. Više kao vojna ispomoć BiH Hrvatima.Imamo stenograme iz kancelarije Tudjmanove gdje on natedjuje slanje tenkovskih brigada na stolac i Bugojno. Imamo stenograme o topnistvu Hrvatskrme vojske pred Vakufom. Imamo snimnjen razgovor izmedju Suska i Bobana o koristebje napalm bombi protiv armije r bih.
- Mister Yes
#2939 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Da je to nuđeno 93-e Alija bi potpisao i sve bi bilo davno gotovo. Danas je kasno jer Bošnjaci sada imaju realnu šansu za 100%Basvod wrote: Tako nesto, ne znam podjela nije na stolu tako da dzaba pricamo. Al eto, posteno bi bilo... Bosnjacima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%.
-
Ras Al Ghul
#2940 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Mister Yes wrote:Da je to nuđeno 93-e Alija bi potpisao i sve bi bilo davno gotovo. Danas je kasno jer Bošnjaci sada imaju realnu šansu za 100%Basvod wrote: Tako nesto, ne znam podjela nije na stolu tako da dzaba pricamo. Al eto, posteno bi bilo... Bosnjacima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%.
-
Tietje24322
#2941 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Premalo?Perec wrote:Premalo je snaga HV-a bilo u Bosni da bi se to moglo okarakterizirati kao agresija. Više kao vojna ispomoć BiH Hrvatima.Imamo stenograme iz kancelarije Tudjmanove gdje on natedjuje slanje tenkovskih brigada na stolac i Bugojno. Imamo stenograme o topnistvu Hrvatskrme vojske pred Vakufom. Imamo snimnjen razgovor izmedju Suska i Bobana o koristebje napalm bombi protiv armije r bih.
Tudjman govori o 2500 vojnika HV pred Prozorom.
Govori o oklopnim brigadama pred Stocem.
Za srednju Bosnu je priznao Amerikancima da je bilo 5000 vojnika HV oko Lasvanske doline. New York Times je pisao o tome.
O Bugojnom Tudjman govori Susku kako je gardijska brigada sa svim topnistvom i pisadom tamo.
O Vakufu se prica kako je HV tamo.
Mostar
Susak i Tudjman komentarisu opciju napalm bombi protiv arbih u srednjoj bosni nakon neuspjesne akcije.
-
Tietje24322
#2942 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ne za 100%. Banja Luk je pretvrda. Ali realnu sansu za povratak Istocne Bosne svakako. Dal vremenom dal tenkom.Mister Yes wrote:Da je to nuđeno 93-e Alija bi potpisao i sve bi bilo davno gotovo. Danas je kasno jer Bošnjaci sada imaju realnu šansu za 100%Basvod wrote: Tako nesto, ne znam podjela nije na stolu tako da dzaba pricamo. Al eto, posteno bi bilo... Bosnjacima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%.
- Mister Yes
#2943 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Govorim o političkoj kontroli. Naravno da će oko Banja Luke i u Semberiji Srbi uvijek biti većina.Tietje24322 wrote:Ne za 100%. Banja Luk je pretvrda. Ali realnu sansu za povratak Istocne Bosne svakako. Dal vremenom dal tenkom.Mister Yes wrote:Da je to nuđeno 93-e Alija bi potpisao i sve bi bilo davno gotovo. Danas je kasno jer Bošnjaci sada imaju realnu šansu za 100%Basvod wrote: Tako nesto, ne znam podjela nije na stolu tako da dzaba pricamo. Al eto, posteno bi bilo... Bosnjacima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%.
-
Perec
#2944 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Kojim oklopnim brigadama? Navedi jedinice? Snage koje je HV imao u Bosni za stalno tada nisu prelazile 2-3 tisuće ljudi, i to skrpanih iz raznih brigada, tipa jedna oklopna bojna iz jedne brigade i pješačka iz druge. Nikad niti jedna gardijska brigada recimo nije bila komplet angažirana ni prisutna i mi govorimo o agresiji? Kad se radi agresija, onda se napada svim snagama. Ovo što je Tuđman poslao je s obzirom na kapacitete koje je HV mogao upotrijebiti bila neka osrednja vojna ispomoć.Tietje24322 wrote:Premalo?Perec wrote:Premalo je snaga HV-a bilo u Bosni da bi se to moglo okarakterizirati kao agresija. Više kao vojna ispomoć BiH Hrvatima.Imamo stenograme iz kancelarije Tudjmanove gdje on natedjuje slanje tenkovskih brigada na stolac i Bugojno. Imamo stenograme o topnistvu Hrvatskrme vojske pred Vakufom. Imamo snimnjen razgovor izmedju Suska i Bobana o koristebje napalm bombi protiv armije r bih.
Tudjman govori o 2500 vojnika HV pred Prozorom.
Govori o oklopnim brigadama pred Stocem.
Za srednju Bosnu je priznao Amerikancima da je bilo 5000 vojnika HV oko Lasvanske doline. New York Times je pisao o tome.
O Bugojnom Tudjman govori Susku kako je gardijska brigada sa svim topnistvom i pisadom tamo.
O Vakufu se prica kako je HV tamo.
Mostar
Susak i Tudjman komentarisu opciju napalm bombi protiv arbih u srednjoj bosni nakon neuspjesne akcije.
-
Perec
#2945 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Izbio je rat u srednjoj Bosni i Hrvatska je učinila prirodnu stvar, vojno je pomagala svoj narod u drugoj državi. Hoće li se to s obzirom na međunarodno pravo okarakterizirati kao međudržavni sukob, to je druga stvar. Agresija je previše žestoka i netočna riječ za to. Agresija u međunarodnom pravu zapravo i ne postoji. To je više izraz koji se koristi u običnim raspravama o ratnim temama, ali i kao takav je netočan.Krushna mrva wrote:mislis podrivanje drzave preko potpaljivanja katolika u BiH?Perec wrote:Premalo je snaga HV-a bilo u Bosni da bi se to moglo okarakterizirati kao agresija. Više kao vojna ispomoć BiH Hrvatima.Imamo stenograme iz kancelarije Tudjmanove gdje on natedjuje slanje tenkovskih brigada na stolac i Bugojno. Imamo stenograme o topnistvu Hrvatskrme vojske pred Vakufom. Imamo snimnjen razgovor izmedju Suska i Bobana o koristebje napalm bombi protiv armije r bih.
-
Tietje24322
#2946 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Haag je osudio Tudjmana. Znaci uredu bi bilo sada kada smo mi jaci od vas mnogo... Da nam Turci upale vojne satalite a da mi cistimo jedan po jedan grad poput Viteza, Sirokog, Capljine?Perec wrote:
Premalo je snaga HV-a bilo u Bosni da bi se to moglo okarakterizirati kao agresija. Više kao vojna ispomoć BiH Hrvatima.
Uzmi citaj stenograme koje je Msesic predao Haagu. Samo kod Vakufa Tudjman govori o Gardijskoj brigadi sa svim topnistvom i posadom za topnistvo od 700 ljudi. Onda govori kako ta brigada treba biti osvjezena novim vojnicima iz Splita.
U istom sastanku upita Suska sta je sa Stocem ( gradom koji je imao 70% Bosnjaka na popisu iz 91.).Susak mu odgovara da je tamo 2500 vojnika HV sa oklopom te i te brigade.
Znaci samo pred dva Bosnjacks grada je bilo preko 3000 vojnika HV, bez srednje Bosne, Mostara, Bugojna itd.
-
Basvod
#2947 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ma jok, nemaju. 100% BiH danas znaci protjerivanje milion i po Srba i Hrvata a Bosnjaci za to niti su sposobni, niti bi prosli bez posljedica. Cak i narednih 100 godina broj Srba i Hrvata u BiH ce biti prevelik da bi Bosnjaci mogli izvesti nesto slicno Oluji u Hrvatskoj.Mister Yes wrote:Da je to nuđeno 93-e Alija bi potpisao i sve bi bilo davno gotovo. Danas je kasno jer Bošnjaci sada imaju realnu šansu za 100%Basvod wrote: Tako nesto, ne znam podjela nije na stolu tako da dzaba pricamo. Al eto, posteno bi bilo... Bosnjacima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%.
-
Perec
#2948 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Hag ne može osuditi mrtvu osobu kojoj nije ni suđeno nego je u opisu presude šestorci vijeće navelo njegao kao ovog i onog. Radi se i o prvostupanjskoj presudi.Haag je osudio Tudjmana. Znaci uredu bi bilo sada kada smo mi jaci od vas mnogo... Da nam Turci upale vojne satalite a da mi cistimo jedan po jedan grad poput Viteza, Sirokog, Capljine?
Što se tiče gardijskih brigada sudjelovali su djelovi 3. i 5. gardijske brigade (topništvo jedne i oklop druge), dakle ne cijele te brigade, plus što ostalih 5 brigada (od kojih 4. i 7. koje su bile najbolje i najjače) nisu vidjele ratišta ni dijelom.Uzmi citaj stenograme koje je Msesic predao Haagu. Samo kod Vakufa Tudjman govori o Gardijskoj brigadi sa svim topnistvom i posadom za topnistvo od 700 ljudi. Onda govori kako ta brigada treba biti osvjezena novim vojnicima iz Splita.
Brojka aktivnih vojnika HV-a nije prelazila 3 tisuće. Nije bilo ni potrebe za tim jer je tu bio i HVO.U istom sastanku upita Suska sta je sa Stocem ( gradom koji je imao 70% Bosnjaka na popisu iz 91.).Susak mu odgovara da je tamo 2500 vojnika HV sa oklopom te i te brigade.
Znaci samo pred dva Bosnjacks grada je bilo preko 3000 vojnika HV, bez srednje Bosne, Mostara, Bugojna itd.
-
Tietje24322
#2949 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa koda je bitan broj vojnika budalo. Topnistvo sa posadom od 700 ljudi. To znaci 100 haubica 155 mm.Perec wrote:Hag ne može osuditi mrtvu osobu kojoj nije ni suđeno nego je u opisu presude šestorci vijeće navelo njegao kao ovog i onog. Radi se i o prvostupanjskoj presudi.Haag je osudio Tudjmana. Znaci uredu bi bilo sada kada smo mi jaci od vas mnogo... Da nam Turci upale vojne satalite a da mi cistimo jedan po jedan grad poput Viteza, Sirokog, Capljine?
Što se tiče gardijskih brigada sudjelovali su djelovi 3. i 5. gardijske brigade (topništvo jedne i oklop druge), dakle ne cijele te brigade, plus što ostalih 5 brigada (od kojih 4. i 7. koje su bile najbolje i najjače) nisu vidjele ratišta ni dijelom.Uzmi citaj stenograme koje je Msesic predao Haagu. Samo kod Vakufa Tudjman govori o Gardijskoj brigadi sa svim topnistvom i posadom za topnistvo od 700 ljudi. Onda govori kako ta brigada treba biti osvjezena novim vojnicima iz Splita.
Brojka aktivnih vojnika HV-a nije prelazila 3 tisuće. Nije bilo ni potrebe za tim jer je tu bio i HVO.U istom sastanku upita Suska sta je sa Stocem ( gradom koji je imao 70% Bosnjaka na popisu iz 91.).Susak mu odgovara da je tamo 2500 vojnika HV sa
oklopom te i te brigade.
Sta mislis da mi posaljemo 100 haubica od 155 mm na Zepce, onu donaciju Amerikanaca da isprobamo? Pa onda kad to zauzmemo udju malo ovi nasi muskarci iz ruralnih dijelova da se poigraju vasim zenama? Ili posaljemo 50 tenkova na vitez?
Znasli sta je 50 tenkova u pratnji od 2500 vojnika pred Stocem i 100 haubica pred vakufom?
To je sila. Sa 100 tenkova mi mozemo organizirati exodus hrvata iz hercegovine kako ti bog hoce.
-
Perec
#2950 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Tatu zovi budalom.Pa koda je bitan broj vojnika budalo.
100 haubica od 155mm nije imao cijeli HV, a kamoli jedna brigada.Topnistvo sa posadom od 700 ljudi. To znaci 100 haubica 155 mm.
Možda 50 tenkova, oklopnih transportera, BOV-ova zajedno, nikako 50 tenkova, tenkova oko 20tak. Znam bolje ustroj gardijskih brigada od tebe.
Previše si ti opčinjen teritorijalnim osvajanjem, pretjerivanjem, demografskim poklapanjem itd.To je sila. Sa 100 tenkova mi mozemo organizirati exodus hrvata iz hercegovine kako ti bog hoce.