Displayport/HDMI kod mene radi perfekt. Naravno, na PC se treba izabrati izlazni uredjaj tv/hdmi, inace djaba trud, nema tona.
Koja verzija kabla je, 1.4, 2.0 ili 2.1? Sve to igra ulogu, jerbo merebit slab kabal ili jedan od uredjaja. Mada u globali sve bi trebalo da radi uz pravilne postavke. Pod uslovom da su i uredjaji i kabal ispravni.
Računari i tehnologija: Pitanja tipa RAZNA!
Moderator: Benq
- semirsar
- Peacean
#2927 Re: Računari i tehnologija: Pitanja tipa RAZNA!
Da, probaj i neki drugi hdmi port na TVu i neki drugi hdmi kabal ako imaš.
- Filter
#2928 Re: Računari i tehnologija: Pitanja tipa RAZNA!
Za audio preko dp stavi u audio pref da ti je dp defaultni za audio. I za ovo ostalo, drivere potrazi za graficku chipset audio kartu. Mojne win genericke koristiti. Kad to ispucas onda se baci na hardware.Dr_Proka wrote: ↑20/06/2026 08:31 Zdravo, nadam se da cete moci i moj problem rijesiti, a ne znam gdje da pitam. Naime skoro sam uzeo nov racunar i posto nemam mjesta za pc monitor povezujem ga na obicni lcd smart tv putem porta hdmi/dvi. Kablo koje sam povezivao koristio sam hdmi to hdmi i znalo se desiti da slika najednom nestane i dodje za minut usljed mijenjanja rezolucije. Pokusao sam sa zamjenom porta na tv i sa maticne ploce direktno na graficku kartu i opet isto. Mislio sam da cu ovaj problem rijesiti sa kablom display port to hdmi, ali novi problem je nastao sto nemam ton i u oba kabla ne mogu ici na vecu rezoluciju od hd. U lcd tv nemam ovaj problem jer sa boxa normalno gledam kanale cak i 4k koji se pretvara u normalni hd signal. Moze li mi neko reci u cemu grijesim? I samo da ne bude komentara da stavim pc monitor jer mjesta za njega nemam.
Savjet, prvo uninstal starih drivera sa nekim softwerom npr ddu pa onda friske opleti