Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_Reds_

#2926 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

horion_bosona wrote:
ko je kriv? Kenny? ne bih rekao...
Upravo on ja bih rekao ;) ! Doveo je tonu Engleza za velike pare, lafo velikih igraca, ustvari prosjecnih igraca, koji mogu igrati u manjim timovima, u velikim kao sto je Liverpool nikad. Po Evropi ima takvih igraca, al ne Kenny i ne zna dalje od Otoka, dok ostali klubovi dovode vecinom van Otoka, Liverpool ko lud zapo za Otok, pa neka nastavi i dalje ovako.

EDIT: Kao sto ti navede penale, ko je tu kriv, ne mogu jbn penale zabit, a da zabiju nesto drugo, trener je znao da lose pucaju penale, i doslo finale liga kupa nekai dan, opet problem penala. Mislim i ne treba dalje ici, kad se penal ne moze zabiti.
horion_bosona

#2927 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

_Reds_ wrote:
horion_bosona wrote:
Upravo on ja bih rekao ;) ! Doveo je tonu Engleza za velike pare, lafo velikih igraca, ustvari prosjecnih igraca, koji mogu igrati u manjim timovima, u velikim kao sto je Liverpool nikad. Po Evropi ima takvih igraca, al ne Kenny i ne zna dalje od Otoka, dok ostali klubovi dovode vecinom van Otoka, Liverpool ko lud zapo za Otok, pa neka nastavi i dalje ovako.

EDIT: Kao sto ti navede penale, ko je tu kriv, ne mogu jbn penale zabit, a da zabiju nesto drugo, trener je znao da lose pucaju penale, i doslo finale liga kupa nekai dan, opet problem penala. Mislim i ne treba dalje ici, kad se penal ne moze zabiti.
ha krivo je more, plima i osjeka u luci u Liverpoolu za takve besramne promasaje... :oops: Suarez stari otočanin...

Kenny sigurno ostaje trener i sljedece sezone, tako ce biti i duze ako on bude smatrao da je to ispravno... prijateljski savjet, prije nego ponovo pljunes po njemu, procitaj nesto o njegovoj trenerskoj karijeri, ponavljam trenerskoj...

nije on sveta krava, pa da se ne smije govoriti protiv njega, ali svakako nije ni predmet za bezosnovane kritike...
Baudelaire

#2928 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Edin H. wrote:
horion_bosona wrote:Carragheru nakon ove utakmice treba dati odmah funkciju ambasadora i nek' okaci kopacke... legenda je kluba, ali vise nije sposoban igrati ozbiljan fudbal...

mislio sam da ne moze gore od onih 1:1, medjutim moze uvijek gore kad je u pitanju ovogodisnji Liverpool... :sad:
Nazalost kriv je za oba gola, medjutim treba priznati da je nasuprot sebe imao najboljeg igraca Premiershipa trenutno.
Moram se samo na ovo osvrnuti. Vidim da se već počelo žestoko pretjerivati. Naime, Edin Džeko je najbolji napadač koji je ikad kročio na tlo Premiershipa, pa kako može Persie biti najbolji igrač lige, ako nije ni najbolji u svojoj kategoriji, tj napadačima? :oops:

Kenny je itekako kriv. Može se tražiti ovo ili ono opravdanje, ali u krajnjoj liniji ovakve rezultate ili makar približne sa sličnim ulaganjima mogao je ostvariti i veliki stručnjak Roy Hodgson. Nije stvar horion_bosona kakav je Kenny bio stručnjak, treneri budu i prođu baš kao fudbaleri jer ih pregazi vrijeme. Samo radi Carrolla Kenny zaslužuje velike kritike. Doveden što je Englez, ne što je igračina.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2929 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

nije on sveta krava, pa da se ne smije govoriti protiv njega
jok, eto nije :D

otiđi na rawk, majčin sine, pa reci nešto protiv njega. Hajde, što ćete napasti članovi, toga ima svugdje, ali da moderator prijeti banovima ljudima koji se usude postati bilo što što nije u "pojeo bih mu govno ko ćevap" stilu, e to nisam vidio nigdje. Čak i na redcafeu, gdje trebaju stope ljubiti Fergusonu, to ne dolazi u obzir.

Kad je Dalglish u pitanju, navijači Liverpoola su sekta. Nevjerovatno.

To što je lik potrošio 100 miliona i u zadnjih 17 utakmica osvojio bod manje nego što je to učinio Hodgson u zadnjih 17 utakmica na klupi Liverpoola, i s kojim se navijači Liverpoola šprdaju iako je jedan WBA doveo na 4 boda od Liverpoola, je valjda ništa...

Ali imat ćete se kad hvatati za glavu kad zijanite Ligu prvaka i dogodine
Lucas Leiva

#2930 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Redoslijed flopova: Dauning, jebo ti krilo koje nema niti jednu jedinu fintu... cak ni biciklo u mjestu ne zna da napravi.
Henderson, jebo ti fudbalera koji na terenu ima isti govor tijela kao i princ Viljem.
Čarli Adam, jebo ti igraca koji nabija duge lopte samo lijevom nogom ( to moze svaki golman, osim
De Hee) i kojem je svaki gol neka slucajna odbica iz daljine!
Edin H.

#2931 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

odesveuhonduras wrote:
nije on sveta krava, pa da se ne smije govoriti protiv njega
jok, eto nije :D

otiđi na rawk, majčin sine, pa reci nešto protiv njega. Hajde, što ćete napasti članovi, toga ima svugdje, ali da moderator prijeti banovima ljudima koji se usude postati bilo što što nije u "pojeo bih mu govno ko ćevap" stilu, e to nisam vidio nigdje. Čak i na redcafeu, gdje trebaju stope ljubiti Fergusonu, to ne dolazi u obzir.

Kad je Dalglish u pitanju, navijači Liverpoola su sekta. Nevjerovatno.

To što je lik potrošio 100 miliona i u zadnjih 17 utakmica osvojio bod manje nego što je to učinio Hodgson u zadnjih 17 utakmica na klupi Liverpoola, i s kojim se navijači Liverpoola šprdaju iako je jedan WBA doveo na 4 boda od Liverpoola, je valjda ništa...

Ali imat ćete se kad hvatati za glavu kad zijanite Ligu prvaka i dogodine
King Kenny :dance:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2932 Re: Liverpool FC

Dauning, jebo ti krilo koje nema niti jednu jedinu fintu... cak ni biciklo u mjestu ne zna da napravi.
onaj pokušaj pasa prema Suarezu pri kraju utakmice sa Arsenalom sumira Downinga najbolje... dva koraka ispred Arsenalovca koji ga prati. Suarez 5-6 metara od njega, sam ko duh u sredini, i taj vrhunski engleski fudbaler loptu šalje dva metra od suareza, drito u Chesneyeve ruke :D
King Kenny :dance:
ma znam jarane, i one vođe kultova po Americi ga meću nekom svake minute, i muridi im ni mukajet :lol: tak'i ste i vi kopovci, kod onih je svako malo kijametski dan, a kod vas je svaka slijedeća "our year" :D
horion_bosona

#2933 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

@odesveuhonduras

Možda je to jedna krajnost koja nama izgleda iracionalno, međutim sasvim sam siguran da je naš mentalitet skloniji onoj drugoj krajnosti, u kojoj i najveći budu izloženi kad-tad odvratnim uvredama, a stare zasluge ignoranski zaboravljene. Primjer gospodina Ivice Osima to najbolje pokazuje i ona odurna skandiranja na Koševu i u Zenici tokom finala kupa, te svakodnevne uličarske priče na njegov račun.

Svejedno ne bih se složio s tobom da se radi o slijepom idolopoklonstvu, kad je u pitanju odnos navijača Liverpoola spram Kennya Dalglisha. Naprosto radi se o elementarnoj fudbalskoj kulturi i poštovanju, koje ima itekako jako uporište u zaslugama i konkretnim rezultatima tog čovjeka, a ne u nekakvim mitskim, maglovitim navijačkim konstrukcijama. Gledajući u globalu ovaj period od godinu dana kako se Kenny vratio, mislim (a to ću nešto kasnije i potkrijepiti činjenicama) da je uradio dobar posao, eventualno može se dovesti u pitanje transfer politika oko 1 ili 2 imena, ali ne onih igrača koji su dovedeni već oni koji nisu. Kenny je sa sobom poveo i Steve Clarkea, što ima za rezultat da je LFC primio najmanje golova poslije City-a u ligi.

Kenny Dalglish (2nd term) bought 9 players for £111,700,000
Kenny Dalglish (2nd term) sold 14 players for £78,850,000

uporedi to sa ciframa koje su u tom periodu potrošili City, Chelsea i United

Nije Liverpool skorojevićki klub, pa da "sječe" tek tako trenerske glave. U preko 120-godišnjoj historiji kluba, izmjenilo se "samo" 17 trenerskih imena.
Baudelaire wrote: Kenny je itekako kriv. Može se tražiti ovo ili ono opravdanje, ali u krajnjoj liniji ovakve rezultate ili makar približne sa sličnim ulaganjima mogao je ostvariti i veliki stručnjak Roy Hodgson. Nije stvar horion_bosona kakav je Kenny bio stručnjak, treneri budu i prođu baš kao fudbaleri jer ih pregazi vrijeme. Samo radi Carrolla Kenny zaslužuje velike kritike. Doveden što je Englez, ne što je igračina.
Upravu si kad kažeš "treneri budu i prođu baš kao fudbaleri jer ih pregazi vrijeme" i složio bih se da je Dalglish izbivao dugo iz fudbala, ali isto tako nemoguće je da je proveo svo ovo vrijeme u vremenskoj kapsuli.

Spomenuo sam u prošlom postu njegovu trenersku karijeru ukazujući da se ne radi samo o "bivšem velikom fudbaleru" i analfabeti kao stručnjaku. On je osvojio 4 titule, a o njemu najbolje govori podatak da je nakon osvojene 3 titule u Liverpoolu dao otkaz u treneutku kad je bio vodeći, da bi naredne sezone preuzeo drugoligaša s kojim je postao prvak u roku od tri godine, on je između ostalog "otkrio" jednog Shearera, itd...

Prilično sam se umorio od te priče oko Carrolla... plastične lopate koje inače koštaju 4-5 maraka, u jednom trenutku su bile 25. Naravno, ovo je uprošćeno viđenje čitave te trakavice, jasno je da on nikad nije vrijedio 35 miliona, ali nisu ni lopate 25 kaemova.

Stavi stvari u kontekst, Torres ultimativno traži transfer i to u najgore vrijeme zimskog prelaznog roka, koji biva realiziran u posljednim satima, s druge strane Newcastle je zatežući maksimalno iskoristio momenat. Ipak se ne radi o Master League-i na PESS-u pa da transferi idu glat. U takvim okolnostima nije se moglo drugačije odraditi. I da ponovim i to s ove vremenske distance - prodaja Torresa i Babela u zamjenu za Carrolla i Suareza je odličan posao. Već u prošloj sezoni Carroll je dao nagovjestiti zašto je doveden (utakmica protiv City-a), a ove nakon kuburenja sa samopouzdanjem, zadnjih mjesec i pol znatno se popravlja.

_______________________________________________________________________________________

U ovoj sezoni nisam gledao 3-5 (one u augustu i možda poslije 1-2) Liverpoolove utakmice. Opet ću se ponoviti po kozna koji put, "i dalje tvrdim da Liverpool ove sezone ne igra loše ili barem ne toliko loše koliko se stiče dojam gledajući samo rezultate i mjesto na tabeli. U većini utakmica igra nije bila problem, već realizacija mrtvih prilika." Sem utakmice u gostima protiv City-a, United-a i Spursa, te kući protiv Stoke-a i Spursa, zaslužili su u svim ostalim pobjede ili u najmanju ruku da ne budu poraženi.

Na predhodnoj stranici naveo sam statistiku oko broja šuteva i mizernom procentu realizacije, podatke o broju pogođenih okvira gola i promašenim penalima. Srećom kao faktorom, obično se koriste gubitnici. Međutim izađe danas k'o narušena sjajna analiza na korisnom sajtu EPL Index (predhodno sam koristio njihove podatke oko broja šuteva), koja upotpunosti podržava moje tvrdnje o igri Liverpoola u ovoj sezoni.

Liverpool Dominate The Match But Fail To Win. As Usual.
Baudelaire

#2934 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Brate, džabe ti sve to. Tabela je najbolji pokazatelj. Ja se slažem i da Liverpool igra bolje nego kod Hodgsona, i da Kenny nije analfabeta, ali trenutno Liverpool nema rezultate. Ja ne znam kojim se novcem misle takmičiti kad su evo ponovo izvisili iz Lige prvaka, a iduće sezone će opet imati veliki problem da se vrate tamo. Od 2009, ako me sjećanje dobro služi, a služi, te zime su ispali iz Lige prvaka, Liverpool nije igrao Ligu prvaka. I neće je igrati do 2013 najmanje. Četiri godine izbivanja, previše za toliki klub. Caroll, htio ti to priznati ili ne, je debelo preplaćen. Kad platiš igrača 35 miliona funti, ti to ne radiš da bi od njeg korist imao za 5 godina, nego odmah. Liverpool je za te pare komotno mogao uzeti Aguera.
odesveuhonduras

#2935 Re: Liverpool FC

HorionBosona, ja uopće ne zagovaram otkaz Dalglishu, ja samo ističem da je idolopoklonstvo itekako, itekako prisutno.

Dapače, većina navijača Liverpoola se ponaša ko zaslijepljene tinejdžerice i neka primitivna newage sekta. Poštovanje je OK, ali kad poštovanje pređe ui zombijevske izraze podrške u kojima se prijeti banom ljudima koji se usude propitati neke Dalglishove postupke, onda to postaje tragikomično.

I stipu me tih net spend fazona jarane, ko biva ako prodaš govno za 3 marke, šta fali kupit govno za dvije, opet si u plusu. Niđe veze. Frajer je potrošio 100 miliona i ni mrve nije unaprijedio igru, poziciju i perspektivu tima.

I isto tako stipu tih "nije liverpool skorojevićki klub" fazona... jah, nije kad je dalglish u pitanju, vrhovnog šejha niko ne smije dirati, a gdje vam je ta neskorojevićevost bila kad ste hodgsona otpuhali nakon par mjeseci.

Činjenica je da je jedino pozitivno kod Dalglisha to što lik ima konekciju sa klubom, i da fanovi zbog tog onanišu na njegove slike i interviewe. Mimo toga nije napravio ništa specijalno za klub, dapače, mislim da je katastrofalnim transferima unazadio Liverpool za nekoliko godina, a možda i za puno duži period ukoliko Liverpoolu i dogodine izmakne Liga prvaka.

Mislim, svejedno je meni. Simpatičan mi je, i relativno drag Liverpool, al da ispadnu iz lige, ne bih se pomako s mjesta, ali bojim se da ste vi, kojima je Liverpool puno draži, zaslijepljeni totalno, i ne razumijete u koliko ozbiljnoj, i lošoj situaciji je Liverpool i kakve to sve posljedice može donijeti u budućnosti. Ne vjerujem da je Dalglish lik koji vas može izvući iz te situacije, i osim neke sapuničarske romantike, ne vidim šta to on pozitivno može donijeti klubu. Pregazilo je njega vrijeme davno, preveliku je on rupu imao u trenerskoj karijeri da bi bio u stanju napraviti dobar posao, što se već lagano i vidi po rezultatima (nećemo o Carlingu sad, važi ? :D )
odesveuhonduras

#2936 Re: Liverpool FC

Ja se slažem i da Liverpool igra bolje nego kod Hodgsona, i da Kenny nije analfabeta, ali trenutno Liverpool nema rezultate.
Hodgson je 5 puta bolji trener od Dalglisha.

Njegov jedini problem je bio to što mentalno nije bio spreman za veliku ekipu jer je u svojoj dugoj karijeri trenirao redom manje klubove gdje nije bilo tolikog pritiska na njega.

To nije ništa što se nije moglo riješiti saburom jer tako iskusan trener bi se sigurno navikao na novu situaciju da mu "you'll never walk alone" gomila nije sjela na glavu nakon dva mjeseca.

Sad imaju Dalglisha i nove vlasnike koji ne smiju povlačiti nikakve poteze na trenerskom mjestu jer su nova raja, i ista ta gomila će ih rastrgati ako dirnu u njihovog idola. I sve bi to bilo OK da Dalglish ima rezultate i da se vidi neki zalog za budućnost nakon njegovog dosadašnjeg rada. Ali zalog se ne vidi jer se ne može vidjeti nakon bacanja para na Carrolle, Downinge, Hendersone i Adame. I ako postane kritično, a ne sumnjam da neće, zbog tog straha će vlasnici reagovati prekasno, pa će postati još kritičnije.
Last edited by odesveuhonduras on 06/03/2012 01:05, edited 1 time in total.
Baudelaire

#2937 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

odesveuhonduras wrote:
Ja se slažem i da Liverpool igra bolje nego kod Hodgsona, i da Kenny nije analfabeta, ali trenutno Liverpool nema rezultate.

Njegov jedini problem je bio to što mentalno nije bio spreman za veliku ekipu jer je u svojoj dugoj karijeri trenirao redom manje klubove gdje nije bilo tolikog pritiska na njega.

To nije ništa što se nije moglo riješiti saburom jer tako iskusan trener bi se sigurno navikao na novu situaciju da mu "you'll never walk alone" gomila nije sjela na glavu nakon dva mjeseca.
Trenirao je on i Inter, nije uvijek lijeve klubove. Problem s njim je što kad vodi malu ekipu kojoj je glavni cilj destrukcija protivničke igre, to sve glatko ide. Kad vodi ozbiljniju ekipu gdje se protivnik tebi mora prilagođavati i gdje ćeš imati loptu u posjedu ne zna kako da postavi igru.
odesveuhonduras

#2938 Re: Liverpool FC

Baudelaire wrote:
odesveuhonduras wrote:

Trenirao je on i Inter, nije uvijek lijeve klubove. Problem s njim je što kad vodi malu ekipu kojoj je glavni cilj destrukcija protivničke igre, to sve glatko ide. Kad vodi ozbiljniju ekipu gdje se protivnik tebi mora prilagođavati i gdje ćeš imati loptu u posjedu ne zna kako da postavi igru.
Moja najveća zamjerka Hodgsonu je ista kao i Dalglishu, a to su igrači koje je dovodio. Sve kanta do kante. Sve ostalo se da popraviti ako kupuješ prave igrače. Transfer politika je najvažniji segment fudbala. Ako kupuješ kante, džaba ti sve.

S tim da Hodgson nije na raspolaganju imao količinu para koju je imao Dalglish.
Baudelaire

#2939 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Stručnjak je doveo Poulsena :lol:
odesveuhonduras

#2940 Re: Liverpool FC

da, i onog nakvog koncheskog iz fulhama :-)
horion_bosona

#2941 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

odesveuhonduras wrote: Hodgson je 5 puta bolji trener od Dalglisha.
sarkazam ili ?

Ne znam šta vam mogu odgovoriti na ovo napisano, jer očigledno je da stvari drugačije vidimo, teško da tu može biti pomaka u daljnoj diskusiji, neki stavovi se na ovoj temi više od godinu dana vrte u krug.

U prilog vašim tvrdnjama definitivno ide trenutna pozicija na tabeli, ali eto ja tu poziciju ne vidim kao mjerilo kvaliteta rada Dalglisha, već kao posljedicu spleta određenih okolnosti na koje sam trener nije mogao uticati. Predhodno navedena analiza meni s druge strane daje zapravo da mislim i vjerujem da Liverpool pod njegovim vodstvom ide u pravom smjeru.

this time next year... :D
Mustang1

#2942 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Sta se raspravljate bezveze .. Ostat ce Kenny jer je osvojio trofej kakav takav .. Ostat ce do kraja ove sezone 100% i ako osvoji i drugi kup ne vidim razlog zasto bi odlazio ... Ne volim kada jedan trener zapocne nesto i onda dodje drugi u sred svega .. Ovaj je zapoceo i treba ga pustiti da odradi i sljedecu sezonu pa cemo vidjeti .. Jest par igraca greska ali jbg .. Vidjet cemo na ljeto sta ce biti
odesveuhonduras

#2943 Re: Liverpool FC

sarkazam ili ?
ne, nije sarkazam

Čovjek je sa Fulhamom igrao finale Europa Lige, i sa jednim West Bromwichem ove godine radi super stvari, svega je 4 boda iza strašnog Liverpoola.

Dalglish je bio uspješan prije 25 godina sa jednom, zlatnom generacijom Liverpoola, i to je sve od njegove trenerske karijere

Ali nejse, ne slažemo se definitivno... ok si ti lik, korektan forumaš, ali nepopravljivo i karakteristično liverpoolastičan :D
Last edited by odesveuhonduras on 06/03/2012 02:16, edited 1 time in total.
horion_bosona

#2944 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

odesveuhonduras wrote:
sarkazam ili ?
ne, nije sarkazam

Čovjek je sa Fulhamom igrao finale Europa Lige, i sa jednim West Bromwichem ove godine radi super stvari, svega je 4 boda iza strašnog Liverpoola.

Dalglish je bio uspješan prije 25 godina sa jednom generacijom Liverpoola, i to je sve od njegove trenerske karijere
a Blackburn ? koji je uveo u PL i kroz tri godine postao sampion... eto koliko se igra fudbal na ostrvu, a Kenny je jedan od trojice trenera koji su ikad osvajali titule sa dva razlicita kluba...

ne postoji parametar u kojem se Dalglish i Hodgson mogu dovesti u istu ravan...
odesveuhonduras

#2945 Re: Liverpool FC

Da, u pravu si, i Blackburn. Manchester City 90-ih, rušio rekorde transfera ko u priči :D

Opet, sve to prije 20-ak godina, a da je još uvijek dobrim dijelom u tom periodu dovoljno govori i broj engleskih igrača koje je kupio u zadnjih godinu dana.

Dalglisha je vrijeme dosta pregazilo, što i nije čudno s obzirom na vremensku pauzu u bavljenju trenerskim poslom.
BHF_Manijak

#2946 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:da, i onog nakvog koncheskog iz fulhama :-)
:lol: :lol: :mrgreen:

E jest vala znao ubost sa transferima to ti je za pricu! :mrgreen:

Inace, rijetko kad se s tobom slazem, no ovaj put potpisujem od do vezano za ovu pricu oko Kennya! Za razliku od ranijih trenera imao je cak i dosta love na raspolaganju za transfere i opet je gomilu polovnjaka doveo i? Nista! Jedan Adam, Henderson, Downing i kompanija, mogu mozda biti dobri i nosioci igre Aston Villi, Blackpoolu, Sunderlandu(mada Henderson je jos mlad pa moze u tu kategoriju "talenata", ali ruku na srce dosad je bar neke naznake velikog talenta trebao pokazati a on taraba :roll: ) itd ali ne i klubu koji pretenduje na mjesto koje vodi u Ligi prvaka.
odesveuhonduras

#2947 Re: Liverpool FC

sad pročitah nešto dodatno zabrinjavajuće za liverpool..

Ukoliko ne osvoje min. 5. mjesto ili ne osvoje FA Cup, slijedeća sezona im počinje 2.8 jer će morati igrati kvalifikacije Europa Lige.

Dodaj tome EURO i predsezonu, i igrači im neće imati više od 2 hefte pauze što je jest jednako više povreda kroz sezonu, iscrpljenost kako ista bude odmicala, bla, bla
_Reds_

#2948 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

horion_bosona wrote:
_Reds_ wrote:
horion_bosona wrote:

ha krivo je more, plima i osjeka u luci u Liverpoolu za takve besramne promasaje... :oops: Suarez stari otočanin...

Kenny sigurno ostaje trener i sljedece sezone, tako ce biti i duze ako on bude smatrao da je to ispravno... prijateljski savjet, prije nego ponovo pljunes po njemu, procitaj nesto o njegovoj trenerskoj karijeri, ponavljam trenerskoj...

nije on sveta krava, pa da se ne smije govoriti protiv njega, ali svakako nije ni predmet za bezosnovane kritike...
Suarez je dobar igrac. Problem je u silnim "Englezima" koje je ovaj doveco. To je njegova fasciniranost u engleske igrace, pa engleska repka ne moze godina nikakve medalje uzeti, on i dalje ko tele u sarane vrata po engleskim igracima.

A to sto kazes, kakve je i sta, cast njemu, al trenutno su stvari takve kakve jesu. Liverpool nema mentalitet pobjednicke ekipe, i to je cinjenica, do prije 4-5 godina, Barca nisu nije mogla L'poolu, a od kakko spusimo Ligu prvaka, eno se setaju tam redovno. A sad gledam utakmicu protiv neke ekipe, iz donjeg dijela tabele, ono jadno da gore ne moze biti, bez ideje, i ono sto se ima fuli se, primaju se pocetnicki golovi, sve gole cinjenice.
_Reds_

#2949 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

BHF_Manijak wrote:
odesveuhonduras wrote:da, i onog nakvog koncheskog iz fulhama :-)
:lol: :lol: :mrgreen:

E jest vala znao ubost sa transferima to ti je za pricu! :mrgreen:

Inace, rijetko kad se s tobom slazem, no ovaj put potpisujem od do vezano za ovu pricu oko Kennya! Za razliku od ranijih trenera imao je cak i dosta love na raspolaganju za transfere i opet je gomilu polovnjaka doveo i? Nista! Jedan Adam, Henderson, Downing i kompanija, mogu mozda biti dobri i nosioci igre Aston Villi, Blackpoolu, Sunderlandu(mada Henderson je jos mlad pa moze u tu kategoriju "talenata", ali ruku na srce dosad je bar neke naznake velikog talenta trebao pokazati a on taraba :roll: ) itd ali ne i klubu koji pretenduje na mjesto koje vodi u Ligi prvaka.
A jesi to sarkasticno zaboravio navesti i onoga sto ne moze zabiti ni na prazan go?? I njega je taj isti Kenny doveo, a lik je truba samo takva, za njega je Dzeko Pele :) ! Tu je nekad sa onim Lazarom Popovicem sto je igrao kod komsija, ustvari gori je, dok je Lazar igra za komsije pobjedivali su manje vise, a cim ovaj igra za L'pool, ne moze pa ne moze. Eno u Liga kupu, cim je lik izasao odma pade go. Neka stavi Kuyta u napad, dok je igrao u Holandiji bio je svakako napadac, dace vise bar 3 puta golova od onog "Klotza".

EDIT: I hajde budimo realni, koje smo to vrhunske igrace doveli u zadnjih 5 godina, e jbt 5 godina. Da smo dovodili po jendog imali bi 5 do sad, a cini mi se nemamo ni jednog, izuzajuci Suareza u kojeg vjerujem i dalje. I jos jedan primjer, evo Babel, je bio veliki talenat, i kad je dosao u L'pool propao je, a ja mislim da je bio dobar igrac, al je igrao na svojoj nekoj neprirodnoj poziciji manje vise svo vrijeme. Ako malo razimislte vidjecete da i ovo sto imamo dobrih igraca upropastismo ih, jer ljudi tjeraju da pokrivaju tamo neke rupe u ekipi, tamo gdje smo totalno tanki, i onda se i ti igraci pogube.

Al zato znamo prodati igrace koji su bili nosioci igre, Mascerano, Xabi Alonso, Meireles (prosle godine najbolji bio u zadnjem dijelu sezone, i prodadose ga :? ) , Arbeloa, itd. Jbg niko od njih nije Englez, moraju biti 3 puta bolji od Engleskog igraca da bi igrali za Liverpool, bice da je do toga.

EDIT2: A da ne pominjem omladinski pogon, sjecal li se kad ko igraca nekog novog iz omladisnkog pogona da napravi nesto, ili kakvog mladog da su ga doveli pa kovali par godinica i napravili igraca. Naravno, slabo ko da se sjeca, al pogledjmo samo onaj nama mrski United, pa djecom u pola ekipe se bore za titulu.
vaučer

#2950 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

_Reds_ wrote: EDIT2: A da ne pominjem omladinski pogon, sjecal li se kad ko igraca nekog novog iz omladisnkog pogona da napravi nesto, ili kakvog mladog da su ga doveli pa kovali par godinica i napravili igraca. Naravno, slabo ko da se sjeca, al pogledjmo samo onaj nama mrski United, pa djecom u pola ekipe se bore za titulu.
Evo izdvojio bih ovo, ostatak posta ne bih jer su svi kao prikladno zaboravili da je LFC bio prije samo 18 mjeseci na korak od administracije. Odjednom amnezija, nije se dogodilo, fatamorgana valjda.

Rafa Benitez je 2008. uradio rekonstrukciju Akademije i Liverpool trenutno ima vjerojatno najbolju u Engleskoj.
Pogledaj kroz sve mlađe engleske reprezentacije koji klub je zastupljen s najviše igrača - Liverpool.
Ta 'djeca' koju United koristi su kupljeni i plaćeni uglavnom kao prvotimci ili vrlo blizu tog (Smalling, Jones) dakle nisu oni godinama razvijani u Unitedu već su kupljeni kao igrači na pragu ekspanzije i prikladno su plaćeni. Isto često kupuje i Arsenal pa se opet raspredaju bajke o 'razvoju' igrača.

Usput, svaki put kad čujem ove 'argumentirane' napade na Hendersona sjetim se kakav tretman je kao 20-godišnjak imao Lucas Leiva - prije ozljede najbolji defanzivni veznjak na otoku.

O da, Hodgson je bolji trener od Dalglisha :lol:
Daj čovječe, nije te stid to napisati?
Post Reply