hrvatska-more

Post Reply
uglavnomja

#2926 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

relax11 wrote:Kontam veceras krenuti za Hrvatsku ako Bog da...oko Makarske nesto naci za prenociti dvije noci.

Ima li neko svjezih informacija, ima li guzve, ceka li se dugo na prijelazu, da li pretresaju auto, kako je vrijema sada dole i u narednih 2-3 dana :) itd...

Hvala :)
taze infrmacije :)

uhavti se neta i nadji smjestaj u makarskoj, rezervisi telefonom ... ne idi na slijepo. sve je krcato!
a pogotovo sto nikome nije u interesu izdati na 2-3 dana. zato prvo ugovori, da ne ostanes bez smjestaja :|

inace, granica, kako naletis i kako koja. u svakom slucaju samo pregledaju pasos i sretan put.

vrijeme je :-?
sinoc bura puhala, more se ohladilo :cry: neveselo za one koji vole da se banjaju.
zato su plaze prazne :D
fatality

#2927 Re: AW: hrvatska-more

Post by fatality »

Ja odoh ove godine u diznilend (onaj kod los angeles-a)
Nema veze sa hrtvatskom i morem, ali vidim svi se fale kud idu pa da i ja (tacnije idem dva puta, jer imaju dva modusa)

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Altsa

#2928 Re: AW: hrvatska-more

Post by Altsa »

fatality wrote:Ja odoh ove godine u diznilend (onaj kod los angeles-a)
Nema veze sa hrtvatskom i morem, ali vidim svi se fale kud idu pa da i ja (tacnije idem dva puta, jer imaju dva modusa)

srecom pa ne ides u Bec na more :lol: :lol:
uglavnomja

#2929 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Altsa wrote:
Je l' to ona spika; rek'o mi od amidzicne, dajnice, sestricine , .... nastavi :D
Daj, ba. :shooo:
iskreno jebe mi se hoces li povjerovati...meni licno je tip rekao za te cijene...
ja vjerujem da ti je rekao, do tebe je hoces li prihvatiti, mozes naci app za duplo manje para sa novim namjestajem, klimom, wifi ...
ali sve se placa, hoces centar tucepa, hoces metar do mora, hoces granap i restoran u prizemlju ...

ili ces da klapas pjeske ili autom do plaze.

sve sto se nudi nadje musteriju. i svako ima svoju racunicu i prioritete.
MedenoSrce

#2930 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

nije mi jasno sta ce vam wifi kada ga ne znate koristiti da dodjete do informacija al je bitno pregledati ekskluzivu cim se oci otvore

apartman sa kablovskom, kuhinjom, wifi, kosta 20-25€(ko i svake godine) po osobi
kockica_kockica

#2931 Re: AW: hrvatska-more

Post by kockica_kockica »

Altsa wrote:

To ti mene pod....as ili mi se ucinilo?

Ja nigdje nisam rekla da sam u Becu na more ...

Koja malogradjanstina.... :skoljka:
Altsa

#2932 Re: hrvatska-more

Post by Altsa »

uglavnomja wrote:
Altsa wrote:
Je l' to ona spika; rek'o mi od amidzicne, dajnice, sestricine , .... nastavi :D
iskreno jebe mi se hoces li povjerovati...meni licno je tip rekao za te cijene...
ja vjerujem da ti je rekao, do tebe je hoces li prihvatiti, mozes naci app za duplo manje para sa novim namjestajem, klimom, wifi ...
ali sve se placa, hoces centar tucepa, hoces metar do mora, hoces granap i restoran u prizemlju ...

ili ces da klapas pjeske ili autom do plaze.

sve sto se nudi nadje musteriju. i svako ima svoju racunicu i prioritete.
slazem se ja sa tobom ali ne moze cijena golog apartmana biti veca nego 4 krevetna soba u hotelu sa 4* sa doruckom u italiji ili spaniji gdje imas nesto i vidjeti a ne samo se okretati na plazi...meni samo ide na zivce taj bezobrazluk a koliko mu je prihvatljiva cijena pokazuje to da mu je apratman ne izdat u jeku turisticke sezone
Altsa

#2933 Re: AW: hrvatska-more

Post by Altsa »

kockica_kockica wrote:
Altsa wrote:

To ti mene pod....as ili mi se ucinilo?

Ja nigdje nisam rekla da sam u Becu na more ...

Koja malogradjanstina.... :skoljka:
nisi ali dajes sebi za pravo da djelis lekcije ljudima na forumu o ljetovanju na jadranu i ako nisi vidjela makarske od svoje 16 godine, isticuci svoju snobovstinu sa pominjanjem i vrijedanjem ljudi koji stede cijelu godinu ili dignu nenamjenski kredit da bi se malo proveli na moru uz mogucnost da ih ne jebu u zdrav mozak dalmosi i takvi kao ti...nemaju svi mogucnost da idu na ljetovanje u Bec na more...de ba razguli
Last edited by Altsa on 21/08/2013 13:00, edited 1 time in total.
NeenaSa

#2934 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

Altsa wrote:
iskreno jebe mi se hoces li povjerovati...meni licno je tip koji izdaje apartmane rekao za te cijene...
I, sto veli, ima l' ovaca za sisanje?
Ispade dvosmisleno, al' , i prikladno. :D
MedenoSrce

#2935 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

Altsa wrote: ne moze cijena golog apartmana biti veca nego 4 krevetna soba u hotelu sa 4* sa doruckom u italiji ili spaniji gdje imas nesto i vidjeti a ne samo se okretati na plazi...meni samo ide na zivce taj bezobrazluk a koliko mu je prihvatljiva cijena pokazuje to da mu je apratman ne izdat u jeku turisticke sezone

moze cijena biti kakvu prodavac postavi, druga je stvar hoce li naci musteriju

i meni je cudno kako neko kucu na kod Tibre moze cijeniti 800k ali moje je hocu li pristati na tu cijenu ili ne - i tu se sav daljnji razgovor zavrsava
uglavnomja

#2936 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Altsa wrote: slazem se ja sa tobom ali ne moze cijena golog apartmana biti veca nego 4 krevetna soba u hotelu sa 4* sa doruckom u italiji ili spaniji gdje imas nesto i vidjeti a ne samo se okretati na plazi...meni samo ide na zivce taj bezobrazluk a koliko mu je prihvatljiva cijena pokazuje to da mu je apratman ne izdat u jeku turisticke sezone
vidis ima ljudi koji imaju para, a ovo boldirano im je cilj i vrhunac odmora, iz kreveta u more, iz mora na rucak i tako ... ne interesuju ga ni provod ni kafane ni turisticke ture, ni istorijski spomenici ... a narod svakako prolazi ispred nosa ako mu je cilj da gleda golo meso :D
ima ljudi koji su navikli ili se navukli na jedno mjesto i ne pitaju za cijenu.

neko nece u hotel ni pod razno.
ultima_palabra

#2937 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

Sudeći po nekima, kad se ode na more treba 12 sati dnevno buljiti u more i sunce kao da su svjetsko čudo, a drugih 12 sati zadužiti po serdžadu/krunicu i zahvaljivati Bogu na blagodetima Dalmacije :D Ne daj Bože da nekom u tim danima zatreba wifi, treba upiti u sebe sunca i mora koliko god možeš...
Altsa

#2938 Re: hrvatska-more

Post by Altsa »

uglavnomja wrote:
Altsa wrote: slazem se ja sa tobom ali ne moze cijena golog apartmana biti veca nego 4 krevetna soba u hotelu sa 4* sa doruckom u italiji ili spaniji gdje imas nesto i vidjeti a ne samo se okretati na plazi...meni samo ide na zivce taj bezobrazluk a koliko mu je prihvatljiva cijena pokazuje to da mu je apratman ne izdat u jeku turisticke sezone
vidis ima ljudi koji imaju para, a ovo boldirano im je cilj i vrhunac odmora, iz kreveta u more, iz mora na rucak i tako ... ne interesuju ga ni provod ni kafane ni turisticke ture, ni istorijski spomenici ... a narod svakako prolazi ispred nosa ako mu je cilj da gleda golo meso :D
ima ljudi koji su navikli ili se navukli na jedno mjesto i ne pitaju za cijenu.

neko nece u hotel ni pod razno.
ne govorim o tome ko sta voli vec o nerealnim cijenama...i da zavrsim pricu oko jadrana 8-)
madner

#2939 Re: hrvatska-more

Post by madner »

Nerealno je ako ne izda, realno je ako izda.

:D
Alfons Kauders

#2940 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

juce na doljanima... minut cekanja, nikog nije bilo ispred mene... bio na granici oko 16 - drugim rijecima ko moze, bolje mu je da ne krece rano...
Alfons Kauders

#2941 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Nerealno je ako ne izda, realno je ako izda.

:D
svaka roba vrijedi onoliko koliko je neko voljan platit za nju

dok god ima bekana kojima nije mrsko kihnut 80 kuna za vocni sok i kafu na stradunu, ili 50 eura za krs apartman u makarskoj, :D tik iznad magistrale :D - bice i takvih cijena
madner

#2942 Re: hrvatska-more

Post by madner »

Naravno, zasto bi neko izdao taj apartman za 20 KM ako ima neko da plati 100.

To sto neko plati 100 je problem :D
NeenaSa

#2943 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

ultima_palabra wrote:Sudeći po nekima, kad se ode na more treba 12 sati dnevno buljiti u more i sunce kao da su svjetsko čudo, a drugih 12 sati zadužiti po serdžadu/krunicu i zahvaljivati Bogu na blagodetima Dalmacije :D Ne daj Bože da nekom u tim danima zatreba wifi, treba upiti u sebe sunca i mora koliko god možeš...
Yebo te , et', treba nam nova naucna expertiza. :nasolji:
uglavnomja

#2944 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

ultima_palabra wrote:Sudeći po nekima, kad se ode na more treba 12 sati dnevno buljiti u more i sunce kao da su svjetsko čudo, a drugih 12 sati zadužiti po serdžadu/krunicu i zahvaljivati Bogu na blagodetima Dalmacije :D Ne daj Bože da nekom u tim danima zatreba wifi, treba upiti u sebe sunca i mora koliko god možeš...
nekome je to cilj :roll:

ja to ne volim, odem okupam se, malo kafanica, raja ok, ali izlezavanje na plazi od izalska do zalaska sunca :-)

nego svi koji ovdje nesto priacaju imaju net, ukuca se aprtmani mjesto hgftdjsk i izbaci stotine stranice, a vecina ima spisak sta koji app nudi, koliko kreveta, balkon, pogled na more, kuhinja, parking, udaljenost do mora, do granapa, do busa, wifi legendarni :D i cijena, naravno.

svi napisu da je placanje takse njihova obaveza,
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2945 Re: hrvatska-more

Post by Truba »

ja samo želim da je voda topla i slana da mi malo koži prija
te da se ima gdje navečer prošetati, da je slada jeftina i da ima fina pizza
to su moje želje na moru

i obožavam ići na jedan dan 8) 8) 8)
ultima_palabra

#2946 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

uglavnomja wrote:
nekome je to cilj :roll:

ja to ne volim, odem okupam se, malo kafanica, raja ok, ali izlezavanje na plazi od izalska do zalaska sunca :-)

nego svi koji ovdje nesto priacaju imaju net, ukuca se aprtmani mjesto hgftdjsk i izbaci stotine stranice, a vecina ima spisak sta koji app nudi, koliko kreveta, balkon, pogled na more, kuhinja, parking, udaljenost do mora, do granapa, do busa, wifi legendarni :D i cijena, naravno.

svi napisu da je placanje takse njihova obaveza,
Zamisli provedeš 7-10 dana tako, umro bih od dosade... jedini razlog što idem tamo je što imam džabni smještaj i relativno brzo stignem pa se odmorim neka 2-3 dana dok mi ne dosadi.
zippoo87

#2947 Re: hrvatska-more

Post by zippoo87 »

hahahha citam malo postove i smijem se
jbte kao da svi radite u AVAZu...citam prije 7-8 dana u avazu tekst kako su plaze na makarskoj rivijeri prazne bosanaca a dole sve puno ko sibica i bosanaca i stranaca,12-13% vise ljudi nego prosle sezone,itd itd

sta bi sa avazom pa je tako neobjektivan i huskacki nastrojen,znaju samo oni :D
uglavnomja

#2948 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

ode lik preko vikenda na more i vrati se kao crnac, a ja poslije 15-20 dana - kao da me sunce nije vidjelo 8-) samo ubije boju travnickog sira :D
Alfons Kauders

#2949 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

zippoo87 wrote:hahahha citam malo postove i smijem se
jbte kao da svi radite u AVAZu...citam prije 7-8 dana u avazu tekst kako su plaze na makarskoj rivijeri prazne bosanaca a dole sve puno ko sibica i bosanaca i stranaca,12-13% vise ljudi nego prosle sezone,itd itd

sta bi sa avazom pa je tako neobjektivan i huskacki nastrojen,znaju samo oni :D
puno skoro sve, od makarske preko neuma do peljesca - sve gdje smo mi tradicionalni :D

juli je bio krs, kazu moji... malo radi vremena, a malo radi ramazana

a avaz nek pise sta hoce
kockica_kockica

#2950 Re: AW: hrvatska-more

Post by kockica_kockica »

Altsa wrote:
nisi ali dajes sebi za pravo da djelis lekcije ljudima na forumu o ljetovanju na jadranu i ako nisi vidjela makarske od svoje 16 godine, isticuci svoju snobovstinu sa pominjanjem i vrijedanjem ljudi koji stede cijelu godinu ili dignu nenamjenski kredit da bi se malo proveli na moru uz mogucnost da ih ne jebu u zdrav mozak dalmosi i takvi kao ti...nemaju svi mogucnost da idu na ljetovanje u Bec na more...de ba razguli
Ja rekla da mi Makarska nije bila interesantna ni sa 16 godina a kamoli sada - kad bi samo procitao sta pisem bilo bi puno lakse i meni i tebi...
Meni novac ne padne s neba ... treba stedjeti pa i kredit dici... ali ti raspolazes svojim novcem i niko ne tjera da ides tamo gdje imas predrasude da ce ti biti lose....
Moj odlazak u Bec, Istanbul i slicne destinacije je samo primjer da se moze i dalje od Tucepa i Makarske za iste pare....

Na more idem svake godine od svog rodjenja... Toliko drame oko toga nadaleko nisam vidjela.... I imam puno pravo da ti kazem da zanovijetas, izabires mjesta za ljetovanje koje nisu po tvom ukusu ali je lijepo reci da si bio u skupim Tucepima a ne u Zaostrogu u kampu... A poslije cviliti na forumu kako ti krevet raskliman i cijene previsoke.... te da za svoje pare ocekujes titranje... Pa dragi moj ako zelis biti dzek onda budi do kraja ...
Post Reply